Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• prisutan, 1275 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Pa jeste sve ok, ali kad ženu voziš sa sobom...  e šest kofera ne bi dovoljno bilo!!  KLE kao KLE ok, ali ta cijena dodatne opreme je užas živi, i onda dok ga malo opremiš, on ispada iz konkurencije cijenom!  Ja sam se prvi obradovao istom,nostalgija radi .. ali, stvarno nismo ovce za šišanje. Radile bi neke meke torbe i neki jefini kofer!! 

Promenio član mali_zmaj
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1541 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Sto se cudite... Pa nista jeftinija sa opremom nije ni Honda, ni Yamaha ni Suzuki niti bill koji drugi brend. Svi prodaju brendiranu robu samo njihov logo.

Suzukijevi koferi su npr. SW motech ustvari. Na to dodaju jos minimum 40-50% . 

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 6764 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Aliexpress i Temu torbe bih nakacio, umesto rol bara koji je skup da ga stitim torbama. Ma kao u crtanom ako treba slaufima okolo al ne dam te pare :D

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: FJR1300A

Nešto gledam cenovnike, pa vidim da sad kod KLE ima odvojeno cena za "rally" paket... Samo ako sam dobro računao, izađe 100-200e više nego da sam dokupiš 😀

Ove ostale pakete nisam ni gledao, nema smisla...

KLE500.thumb.png.8a72a2403f64dbf146d190297dd32b22.png

• Drug član, 1289 postova
  • Motocikl: Uly

Ja sam uvek i u svemu bio naopak pa bi tako i ovde.... KLE u osnovnoj 'izvedbi', neki sa lagera, uz još malo cenkanja zato što dugo stoji, i pazariš Kawasaki u 2026. za cca. 6 - 6.200.  Extra ponuda.

A posle sređivanje i dorada po sopstvenom ukusu... 

• Integrisan, 6764 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Cekamo prve testove.

Zaletati se necu.

Nisam nikada vozio offroad pa moram prvo da vidim jel mi se to svidja.

Da li bih bio zadovoljan sa motorom koji ima manje od 50ks...

• Andragog, 5488 postova
  • Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450

Za putovanje asfaltom, ispod 70ks tesko. Sve je ok, dok ne dođe brdo. Danas ne možeš lako ni kamion prestići, svaki ima 500ks min:oda2:

• Andragog, 5488 postova

Za preticanje uz brdo ne moze. 

Gledam ovaj oglas za KLE na PA, stavili su njagoru moguću sliku motora, crna opcija, slikana fiksnim telefonom. :oda2:

• Zainteresovan, 811 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Nije problem brdo koliko nadmorska visina, 45-50ks i motor ispod 200kg je sasvim dovoljno brz do 140kmh-150kmh. (12-13 sekundi ubrzanje do te brzine), sto je poput nekog auta srednje tezine/snage (A4/Bmw 3 itd... od 200ks-250ks). Preko 150kmh je gotovo ali to je ok.

Najveci problem su velike nadmorske visine i voznja putnika. Tu moze da se oseti manjak snage znacajnije. Na svakih 1000m, pad snage je 10%. Znaci na 2000m, tih 35KW/48ks (sto je oko 42ks na tocku) postaje oko 33ks.
Pa se malo vise mora planirati prestizanje, zalet, ne gubiti brzinu bezveze, drzati obrtaje blizu max snage (takodje kratak menjac pomaze).

Ali generalno za nize brzine, medju ubrzanje 60-120kmh je uvek dovoljno snage. (60-120kmh za Hondu NX500 je 5.6s, a tipa Audi A4 2.0T 200ks je 6.8s, BMW 525d 218hp 7.5s, ogromna razlika u korist motora)

A van puta ta snaga je idealna, pogotovo ako je linearna kriva snage od nizis obrtaja i kratak menjac.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8182 postova
  • Motocikl: TDM 900

Stvarno ste svi kolektivno za močugu. Pa sa čime se ljudi trkali na Dakaru? Čak i na Vespi završavali trku. Sad 50ks EFI malo.

• Podržavam 1

• Andragog, 5488 postova

Ja sam pisao u kontekstu putovanja da je 45ks malo, naročito za dve osobe. Motor uzbrdo slabo vuče i to je muka. Ne znači da ne može. Za van puta je 45 ks kao 200ks za asfalt.

Imao sam dva KLE 500 i jednu sezonu sam vozio CB500 sa 58ks. Posle CB500 sam uzeo supertenere 750, kao na avion da sam seo. 11ks razlike nije mnogo ali th 250ccm više je ono što daje obrtni moment na kojem se voziš a ne na ks.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja