Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L
pre 22 minuta, Gliga je napisao:

Hteli da zadrže svetlu tradiciju originalne verzije :D  Što ga više gledam, nalazim više sličnosti sa starim KLE-om

Brat je skoro pazario staru u ok stanju i baš sam se šokirao kad sam je video koliko i stara ima malo klirensa. Brat hoće da je podigne malo, ali je pitanje opet kako će to biti. Ne znam zašto sam ja mislio da je to motor sa više klirensa. Ovako deluje da može da zapne i na malo jačem ležećem policajcu.
Ostaće mi misterija  kako si ti sa tom mašinom mapirao većinu TETa

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 2432 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Maaaaagija :D Podigao sam ga i nazad (kraći dog-bones) i napred (dugački poklopci prednje vile). Čak i tada je bio niži od drugih motora, ali makar upotrebljiv. U originalnom izdanju je kačio i kamenje...

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1391 postova
47 minutes ago, Gliga said:

Hteli da zadrže svetlu tradiciju originalne verzije :D  Što ga više gledam, nalazim više sličnosti sa starim KLE-om

Tradicija je tu da se poštuje ☝🏻

Nego imamo jednog u Jagodini koji se "kuva". Mislimo da je gotov 😁

Klirens-ne interesuje ga....planira samo asfalt. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLX 250, CF 450 MT

Novi KLE.... gledao ga na sajmu, opipao, čak i sedeo, podigao ćopavu, skako po njemu 😅

Jedino... ali jedino što mi se dopalo na njemu je visoka pozicija vozača, ono... visoki guvernal, ruke opuštene, zgodno i kada se ustane na njemu, doduše i reltivno se visoko sedi ali meni sa 180cm ne smeta njegovo sedište od 870mm.

Plastika zvecka kada se čukne (naročito oko rezervoara gde je i najkritičnije!!) završna obrada jako skromna kao i ostali kvalitet (ručice, retrovizori, displej itd).

Razočarao sam se.... a imam KLX-a 250 koji je dve klase iznad ovoga što je na sajmu predstavljeno, po kvalitetu u skoro svakom segmentu. Nažalost...

Utoliko više sam oduševljen MTejcem i činjenicom da nisam pogrešio što sam se odlučio da kupim baš njega... a ova dva motora su mi bila najuži izbor! Kada pogledam koliko košta novi KLE i šta nudi od opreme za taj novac, plus sve ostalo... dalekoooo je MT450 bolja kupovina. 

Naravno o ukusima ne treba raspravljati, pokušavam da budem realan sa činjenicom "uloženo-dobiveno".

a klirens.... to ne mogu da dokučim kako su uspeli tako loše da naprave, za advenčer motor ogromna mana! Za strogo asfalt upotrebu kako ovde neki navode, ima mnogo boljih motora od KLE za samo asfalt upotrebu...

0-02-05-11f8b4309915f31829d17582489610c05676fd2c04b768342de2a527d5f7b6ff_9eb5816f84f06447.thumb.jpg.6400740eab0bbc4adaea73af3cf902a3.jpg

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 958 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)
11 hours ago, Gliga said:

Mnogo potenciraš performanse kod motora koji apsolutno nisu tome namenjeni :)  To što tebi fali se dobija prelaskom na motore veće kubikaže i snage.

Kako mislis fali mi, meni je ovo omiljena klasa motora i zadovoljan sam. Tu je cesto idealan balans snage, agilnosti. Zato i poredim, pogledaj Kle, Bmw, NX500, osetno su jaci. Ili stare modele tih motora, Kle, Transalp, oni su bili i jaci. Oduvek vozim motore od 500/600ccm i oko 200kg, pa znam kakve su performanse otprilike tu.

Za ove motore ocekujem da imaju solidno ubrzanje do nekih 150kmh, tako sam nekako navikao. Uz dobro upravljanje to je vise nego dovoljno da se moze voziti brzo, da bude zabavan. I moze da se nosi sa vecim/jacim motorima.

• Sviđa mi se 1

Oko očekivane i "normalne" brzine motora u klasi 450-500 kubika se nikako ne slažemo :) Kažeš da mu fali snage da bi se vozio 150 (što je u slučaju MT-a apsolutno tačno BTW) a mi ostali samo ukazujemo na to da ovi motori uopšte nisu tome ni namenjeni. To htedoh reći.

Iz tvog pisanja je lako zaključiti da baš voliš jači tempo i agresivniju vožnju. Po meni 450-500 nema šta redovno da traži na 120 ili više, što nipošto ne znači da ne može. Ali tu dolazimo do momenta gde ti priželjkuješ više snage, a većina nas "mirnijih" vozača kaže da imaju dovoljno.

I da se razumemo: 450-500 ne može da se poredi ni sa 660-700 po međuubrzanjima. Od 80 pa na dalje razlika postaje ozbiljno izražena (ništa čudno obzirom da imaju 70% više snage uz sličnu ili istu masu). Imam i vozim starog KLE, 450MT, Kove 450 Rally. Imao Tuareg 660, vozio dosta drugih motora u toj i malo jačoj klasi.

To što ti možeš parirati nekom na jačem motoru više govori o tvom umeću (ili njegovom odsustvu istog) i spremnosti na potencijalni rizik nego o sposobnosti motora. Ti na bilo kom motoru ćeš putem voziti brže od mene na bilo kom motoru :)

Konkretno, ti na Tuareg 660 bi vozio brže od tebe na NX500. Ne nužno veće maksimalne brzine (mada jeste), ali ćeš osetno brže stizati do brzina kojima želiš da se krećeš.

Mislim da ovde podvlačim crtu na moju priču o ovoj tematici

• Podržavam 1

• Drug član, 958 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Sada si svasta ubacio, poredim sa ovima iz teme. Vidis da KLE500 (450ccm), NX500 (470ccm) imaju osetno bolje performanse, verovatno i 450gs, Ne bi skodilo da CFmoto malo pojaca motor, ima lufta i bio bi zabavniji. Ok ako nekome nije bitno, razumem ali objektivno je slabiji. 120kmh je putna brzina skutera od 300ccm, od 35KW se ipak moze malo vise ocekivati. Ali jeste cfmoto-u glavna primena van puta, ostali ipak ciljaju malo univerzalnije. Ima i ta strana.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 3108 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 minute ago, Blackened said:

Vidis da KLE500 (450ccm), NX500 (470ccm) imaju osetno bolje performanse, verovatno i 450gs, Ne bi skodilo da CFmoto malo pojaca motor, ima lufta i bio bi zabavniji.

Nema šta da se diskutuje, ovo je tačno. 
Van puta bukvalno nikad nisam pomislio da mu fali snage, ali na asfaltu jesam. I to vrlo vrlo malo, barem što se mene tiče, subjektivna stvar naravno. 
Pa ako kinezi slušaju - eto ideje kad dođe vreme za osveženje :D To i pokazivač spoljne temperature na displeju. 😎
A koga mrzi da čeka - stiže od grka kit na 480cc. Ako je verovati graficima - solidna promena. Mada i cena će biti solidna, to je sigurno.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 406 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
pre 11 minuta, živke je napisao:

To i pokazivač spoljne temperature na displeju

Neretko vidim ovo kao zamerku za pojedine motore, pa me zanima zašto vas to interesuje?

pre 10 minuta, markommarko je napisao:

Neretko vidim ovo kao zamerku za pojedine motore, pa me zanima zašto vas to interesuje?

Dok nisam imao nisam ni znao da mi treba. Sad kada opet nemam, voleo bih da ima. Realno je nepotrebno, ali valjda me interesuje da li se smrzavam na 13 ili 15 stepeni, ili kuvam na 29 ili 33.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja