Jump to content

Moto Zajednica

TRILEMA tracer7,versus 650,strom 650 ?

Recommended Posts

• MK SO Zandarmerije, 709 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC
7 hours ago, Sharky - Alex said:

Ako ne kupis stroma u narednih par dana i ova tema ce se zavrsiti kao i mnoge, na jedan od tri nacina:

Planirao sam novog stroma 650 ali:

1. Iskrslo mi od drugara 20 godina stari GS

2. Kupio sam skuter, shvatio sam da mi je to dvoljno

3. zidam kucu, trbaju mi pare pa sam odustao od kupovine 

:lol2::jee:

o ne ...   ja tri godine skupljam parice za ovo,nesto kao decacki san :)  .  20 godina staro ne prihvatam ni sisatu plavusu, skuter fazu sam prosao, a kuca mi je duplo veca nego sto mi treba :)

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 3053 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA
Pre 21 sati, Nole Bg je napisao:

Ovo nije Dare, neko mu je hakovao profilemoji1787.pngemoji1787.pngemoji1787.png.

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

E, a da mu je neko ovako "čačnuo" PUG-a, možda bi imao drugačije mišljenje o francuzima !  😂  😂

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Honda NX500
On 15. 10. 2025. at 18:08, brankoXM je napisao:

sustina stroma i sustina onoga sto mi treba. zato sam i ubacio jos par modela da vidim moze li neki argument da padne za neki od drugih modela.  i iako mnogi imaju mnogo toga boljeg,strom ima vise onoga sto mi treba.

i ja sam za to da za isti ili slican novac napravim bolji izbor,na kraju krajeva,mene kosta :)

jos nisam kupio,i jos je sve u igri, samo je stromic i dalje najjaci kandidat.post koji sam citirao govori prilicno dobro zasto.

Kao sto napisah, ako si spreman da izdvojis za Tracera, tu ti je negde cenom Strom 800...

• Drug član, 1373 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Pise covek kako vozi i sta trazi od motora ali to niko ne cita vec samo ostrasceno komentarisanje koji motor valja koji ne valja itd... 

95% komentara i postova je subjektivno i ne treba uzimati za neko merilo. 5% ljudi ubode sustinu i da pravi odgovor ali to je forum... 

Nekome je 500 kubika taman drugome je 1000 slabo, neko voli dva cilindra drugom su redna 4 zakon itd itd... Misljenja su razlicita i svako vozi ono sto moze, hoce i sto mu se svidja. Kome se ne svidja uvek moze da proda i uzme nesto drugo... 

Kupuj druze sta ti se svidja, vozi i uzivaj...

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: Nemam

Teško je biti objektivan kada prenosiš lično iskustvo. 

Samim tim mora da proba sva 3 modela da bi došao do odgovora. 

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
On 14. 10. 2025. at 22:03, madjija je napisao:

Ček, hoćete da kažete da mi koji smo kupili novog Stroma smo ga iz salona dobili sa raštelovanim vešanjem i bez kočnica? 

To što si kupio nov motor nema veze sa tim da li je on za tebe, a tek za suvozača i prljag podešen, a odmah da ti kažem da nije.

Vešanje kao i kočnice su nešto što ti "neće trebati" sve dok ne ti ne zatrebaju, a onda ćeš shvatiti da možda takvi truli kompromisi nisu vredni para. Imamo takvog jednog u društvu, pričao da je najbolji motor dok nije seo za ženom i 3 kofera na njega, a onda posle tražio upgrade vešanja iz USA i kočnice hteo da pakuje. Ne kraju, ne vozi više ženu, pa mu i ne treba..

Imao sam Versys 2010. 650, pre njegove kupovine vozio par dana Strom istog godišta i taj motor sem udobnosti i zvuka agregata nema šta drugo da ponudi, a da kažeš da je plus naspram versysa. Versysove mane staju kod kratkog sedišta za suvozača i (za nekog) neprijatnog zvuka iz agregata, dok se ne zavrti. 

Kasnije, kako se vozi po krivina, koči, ubrzava, ma pesma.

Strom 650 je ostao jedini motor koji kroz par redizajna nije dobio led far, što recimo ima NC od 2016. Koji je klasa ispod njega i cenovno i ovako.

Bež želje (najiskrenije) da guram prst u oko vama koji ste kupili stromove, naročito u zadnjih par godina, mislim da ste bukvalno prevareni (drugo su oni koji su ih kupili kao polovnjake). 8000+ EUR  za motor koji je tehnološki ostao u 2015. je magija svoje vrste prodavati tako nešto, još ljudi to traže. 

Još jednom, ne želim da uvredim bilo čiji izbor, samo ne potcenjujte moć vešanja, a tek kočnica.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1373 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 2 sati, ProMaster je napisao:

Strom 650 je ostao jedini motor koji kroz par redizajna nije dobio led far, što recimo ima NC od 2016. Koji je klasa ispod njega i cenovno i ovako.

Sve okej sto si rekao ali LED far sem estetike nije(meni) nikakva prednost. Imao sam Africu i CB500X, vozio skoro adv350 sve LED fabricki farovi, mislis šlajšte biće rendgen kako sijaju al prc, ni blizu dobro osvetljenje kao na Stromu sa halogenom... Štelovanje nije dalo uspeha, tek sa maglenkama je bilo dobro. Eto toliko... Prevarili su nas jedino kad su ubacili sve zivo LED pa imas far koji kosta 1000eur umesto 40-50eur kad crkne "sijalica" ili te zvekne kamen...

Ja sam laka kategorija nesto ispod 75kg pa nemam problem sa vesanjem a ne vozim kao penzioner uopste, vrlo cesto tik do kraja gume. Smršajte😂  Kocnice zahtevaju jaci pritisak, motor na testu ima identican zaustavni put kao i versys, nemaju instant ugriz vec dosta progresivno koce. Nisu drasticno losije od Versysa, a bolje od NC750.

Ja sam svestan da nisam kupio premium motor pa nema ni premium komponente. Trebao mi je pouzdan i udoban touring motor prvenstveno pa sve drugo.

Screenshot_20251017_005556_Chrome.jpg

Ima daleko boljih motora od malog stroma ali sve to vise i kosta pre ili kasnije. Ovo je onako, korektna prica za nekog ko ne juri prolazno vreme i nije prezahtevan...

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja