Jump to content

Moto Zajednica

Smanji gas, bićeš bezbedniji- ŽIVOT JE JEDAN

Recommended Posts

• U prolazu, 87 postova
  • Motocikl: xmax 300

Kao i svake godine, moto sezona kreće “jezivo”. Molim sve članove ove zajednice da na svaki način utiču na ovu zajednicu ali i ostale vozače na dva točka, da se motor vozi glavom a ne srcem…..Drugari, moramo da ljudima objasnimo, pa ovde se gine u saobraćaju kao na ratištu. Brzina odnosi živote! Smanji gas da te ljudi koji te vole ponovo vide! Ne mislim da smo mi krivci zbog brzine, nije ni najmanje bitno posle udesa ko je kriv, koga je briga kad se ugasi jedan život. Ali činjenica jeste a to je da brzina ne prašta. Bezbednu i sigurnu vožnju želim svima! 

Promenio član DAR'C NS
  • Sviđa mi se 11
  • Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1392 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Sinoć oko 23h ulazim u Novi Sad sa auto puta iz pravca Subotice, vidim policiju i beli motor oboren , čini mi se da je bio neki kawasaki Z nejked.. udario u trotoar, dobro razbijen napred, druga vozila nisam video kao ni vozača motora..onda pored Mišeluka prolazio, ekipa okupljena i divlja samo tako.  😑, gde se noću divlja sa motorima.. staza braćo, staza.. ili bar danju kad se vidi bolje.. 

Promenio član Gajo Sevojno

• Zainteresovan, 484 postova
  • Motocikl: R1150GS

Nemaju oni na stazi sta da traze,Miseluk je pravac,gas,gas gas. Cinjenicno je stanje da ginemo kao muve,isto tako cinjenica je da i samo poprilicno doprinosimo sranjima koja nam se desavaju,ali isto tako i vozci koji ne jebu zivu silu.Moje misljenje je da sistem polaganja vozackog ispita pod hitno mora da se menja,tu se uci,tu se dobijaju osnove....a svi znamo kako se kod nas to radi 

• Podržavam 1

• Drug član, 2062 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Nije ni do staze ni miseluka ni auto skole, samo kaznjavanje, nema dovoljno saobracajne policije na ulicama.

Mene je saobracajac zadnji put zaustavio pre 3 godine (bio sam kolima, rutinska kontrola)

Na motoru me nikada nije zaustavila policija.

bahati vozaci, kojih ima dosta su svesni da su samse da ih zaustavi policija minimal e, skoro pa nikakve, sve vise prolaze na crveno, voze pijani i drogirani…. I sve to toliko opusteno kao da zakon i policija ne postoji.

Sto se beograda tice uveo bi bar jos 200 saobracajaca na motoru, imaju bolju preglednost kroz saobracaj.

I bar jos 100 saobracajaca na civilnim motorima i u civilu.

Ovi sa zapada nisu nista kulturniji i bolji od nas, jedina je razlika sto su oni svesni da ce biti kaznjeni a ljudi kod nas su svesni da nece biti kaznjeni

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X

Ne vidim razlog da te zaustave ako nista nisi zgresio. Medjutim, potpuno ste u pravu da treba konacno da ozbiljnije kaznjavaju bahatost i masilnicku voznju. Drugo, ovde je problem u korenu, sistemu, od porodice, vaspitanja, do sistema, skola itd. Trebace vremena da se kolektivno kao drustvo osvestimo.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2062 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT
pre 51 minuta, Korto Malteze je napisao:

Ne vidim razlog da te zaustave ako nista nisi zgresio

Zgresio si ako vozis bez dozvole, ili vozis neregistrovano vozilo, ili si pijan ili drogiran….

A policajac to moze da zna samo ako te zaustavi

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1129 postova
  • Motocikl: Lep

Ne mislim da je problem u nedostatku policije koliko u selektivnom sprovodjenju zakona. Mogu da stave po 100 policijaca u svaku ulicu, ovi bahati ce i dalje isto voziti i ista sranja praviti jer im neko cepa ili cak ni ne pise te kazne. Pa jel skoro bio naj snimak onog doktora sto je bacio pandura na haubu, drugi mu vice "ma pusti ga", ovaj bezi... sta pusti ga. Pa kada ga je bacio na haubu to je trebao biti kraj za njega i njegovo bahacenje. A ne bi me cudilo da je platio neku sitnu kaznu i cao.

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 365 postova

A realno ko je video saobraćajca na raskrsnici?? U normalno doba iz terazijskog tunela svako jutro je Ružica regulisala saobraćaj, na raskrsnici kod Usca isto pandur. I kažem regulisala, ovi danas sabani,glume ludilo.

• Drug član, 2788 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000
Pre 6 sati, Korto Malteze je napisao:

Drugo, ovde je problem u korenu, sistemu, od porodice, vaspitanja, do sistema, skola itd. Trebace vremena da se kolektivno kao drustvo osvestimo.

Prvi deo posta si potpuno u pravu, ali za ovo skidam kapu! Amin!

Ovo je srz problema! I bice sve gore, ako se trend nastavi. Klinac mi ima 8 godina, prenerazim se kad vidim kako se deca ophode i ponasaju u drugom osnovne. Vidi se da ce pola njih da izraste u delikvente. A to ide iz korena drustva, nije do te dece. Oni su tabula raza kad se rode. Prazan papir sa nekim predispozicijama. Mi popunjavamo papir pogresno...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 5

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X
Zgresio si ako vozis bez dozvole, ili vozis neregistrovano vozilo, ili si pijan ili drogiran….
A policajac to moze da zna samo ako te zaustavi
Da, o tome nisam razmišljao. Meni takve stvari ne padaju na pamet, pa i ne razmisljam na taj nacin. Slazem se, to su preozbiljni prekrsaji i posledice treba da budu da više nikad to ne uradiš.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 88 postova

Oduvijek sam se pitao je li svijet onakav kakav treba biti ili je onakav kakav dozvolim da bude.

Na kraju sam shvatio da svaki pojedinac radi najbolje sto moze u okvirima svojeg kapaciteta, razini svijesti - niko nece promijeniti svoje ponasanje ako mu na to ukazujes savjetom, razgovorom - jer da ima kapacitet shvatiti - ne bi se tako ni ponasao.

Ne mogu mijenjati druge, ali mogu svojim zivotom svjedociti drugaciju mogucnost - da budem promjena koju zelim vidjeti u drustvu.

Kad se kap oceana promijeni - cijelo more je vec drugacije.

• Sviđa mi se 2

• Vinyl rider, 840 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
Pre 8 sati, Patriota je napisao:

Nemaju oni na stazi sta da traze,Miseluk je pravac,gas,gas gas. Cinjenicno je stanje da ginemo kao muve,isto tako cinjenica je da i samo poprilicno doprinosimo sranjima koja nam se desavaju,ali isto tako i vozci koji ne jebu zivu silu.Moje misljenje je da sistem polaganja vozackog ispita pod hitno mora da se menja,tu se uci,tu se dobijaju osnove....a svi znamo kako se kod nas to radi 

Ovde cu malo da ti uskocim , nisi 100% u pravu ali nisi ni daleko - OSNOVA IZ KUCE DOLAZI !!! Svojim ocima sam video i svojim usima cuo kad je otac dosao da se "ZALI" na instruktore jer mu je sin vec 4 put pao ispit . Nakon zucne rasprave i pregleda video materijala ( ispiti se snimaju , i pismeni i vozacki ) otac se okrene ka sinu i kaze - pred celom auto skolom i kandidatima koji su se tu zatekli : IZADJI NA ISPIT I URADI KAKO SU TE INSTRUKTORI NAUCILI A KAD POLOZIS - VOZI KAKO TI ZELIS !!!!   E , vidis , to je model koji deca prate, to je model koji cesto i sama vide u saobracaju - idu linijom manjeg otpora. A jel znate zasto ? Jel ste nekad videli da je neko kaznjen za neustupanje prvenstva, za isecanje, za ubacivanje, za preticanje na zebri, za nedavanje migavca, za parkiranje u sred raskrsnice .......  NIKAD NIKO !!!  

E , to je model koji usvajaju , narocito oni malo drskiji koji po rodjenju znaju sve i znaju najbolje !

Uzdravlje drugari i cuvajte se !

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 298 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Statistika je posledica:

1.      Loše infrastrukture;

2.      Manjka kulture i vaspitanja;

3.      Nedostatka edukacije i socijalne inteligencije;

4.      Nedovoljnih kazni i sankcija;

Potrebne su nam ozbiljne sistemske promene, naročito doslednost jednake primene prema svima.

Do tada, učimo decu da ne budu budale i da se budala klone.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2191 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Nece mi biti jasna ona cuvena nisam te video, uvek sam gledao na svakoj raskrsnici, nikad uletao da skrenem negde, proveravao ogledala.
Vidim motor koliko god isao brzo 100 metara dalje i to sve standard bez maglenki, ove s maglenkama vidis na kilometar.
Od posla do kuce se nagledam svega, vise sam odustao da skidam klipove, voze kao konji s onim na ocima, niko ne okrece glavu, samo daju migavac pa sta bude bude ili ce neko prikoci a ja cu da se ubacim, najveca pobeda od svega kad se sa komande ukljucuju na auto put tj sad moto put, desna traka prazna, ima je kilometar do hitne, mozes radis sta hoces, svi hoce da se ukljuce u prvih 50 metara, guraju se a ispred im prazno i obavezno mora da se guraju da dodju do leve posto je NBg dalje pa leva traka vodi na NBg a srednja je za sajam i desna je da se vozi do hitne.
Neki dan idem pored Sajma levom, srednjom ide kolega nam na motru, lik ide od BW i pravo ispred njega a sto ima zuta tj parce da se ispravis i lepo ukljucis to nista, plase se te zute ko da je djavo a kamere nema i jos ima deo bele bas iz azloga da moze njom.

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 540 postova
  • Motocikl: AA500

Ne mogu da se otmem utisku da i mi previše doprinosimo jurcanjem, ne očekuje nas niko sa 100 u gradu i 180 na magistali.

Pre neki dan me obidje kolega sa 200kmh+ izmedju Žablja i NS.

Tu blizu ima petlja, ide i blaga krivina.. ako me ne vidi sa 100kmh (što je već prekršaj), prikočim, malo psujem, teraj dalje. Sa 150+ je još manja šansa da te vidi, nikakva da ti odreaguješ kako treba ako uleti.

Prošle godine tu sugradjani imali udes, vozili po njihovim rečima 150 (realno je bilo bar još 20ak iznad), izleteo im dekica, sumrak.. džabe mi što je on kriv ako se ja izlomim ili me nema.

I ovako smo glineni golubovi, ne pamtim kad sam mrdnuo negde da me nisu sekli ili uletali u makazice, ali isto tako ne pamtim kad sam mrdnuo negde a da nisam video neprimerenu vožnju motociklista, što na otvorenom što u gradu. 

80% rizika ne kontrolišemo, nažalost velik broj se igra sa onih 20 što bi mogli.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

• Integrisan, 5736 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Mene su neki lokalci prosle godine pretekli sa 200km/h, mozda i vise u sred noci, van sela... S obzirom na sitnu divljac cist ruski rulet.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 693 postova
  • Motocikl: SV650A
2 hours ago, RankoBg87 said:

Nece mi biti jasna ona cuvena nisam te video

I ja sam, obicno, bio tog misljenja. Mislio sam da je to sve bahatost. Pre desetak godina, kao pesak, krenem da prelazim preko ulice. Srecom, momak u autu imao dobre reflekse pa me spasao bolnice ili neceg goreg. Jos uvek ne mogu da oprostim sebi kako je to moglo da mi se desi. Zalutali mi misli prilicno daleko. 

Sad sam mnogo tolerantniji... i sporiji. 

Pre neku godinu, devojka u suprotnoj traci stala kako bi propustila auto i skrenula levo. Propusta auto koji je bio ispred mene (ja na oko desetak metara iza, na levoj polovini trake, kako me auto ispred ne bi "sakrio"). Ceka i mene, kao, al nesto mi ne da mira. Kako prilazim ona se predomisli i krene. Valjda pomislila da moze. OK, oduzmem gas smatrajuci da je dovoljno da ona pregje. Kad, verovatno se uplasila i stala po sred moje trake. Sad vec nemam vremena za kocenje ali srecom trotoar (bez ivicnjaka) bio slobodan i pobegao nekako. Prosli samo sa lakom ogrebotinom na njenom braniku. 

Puno je tih situacija u saobracaju. I ne dozvolite da vas ista iznervira. Zna nekad i serija da bude,  treba vam hladna glava.

Promenio član Petre
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 2305 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
2 hours ago, RankoBg87 said:

Nece mi biti jasna ona cuvena nisam te video

Teško može da se zamisli - dok ti se ne desi. Evo mog iskustva od pre neku godinu:

https://forum.bjbikers.com/topic/153987-udes-malošište-kod-niša-2382020/page/3/#comment-2412684

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1138 postova

Uh nezgodno je to sa oduzimanjem prednosti.

Ja na izlazu iz moje ulice uvek imam neku "tremu". Problem je što izlazim na nešto bržu ulicu iz moje koja je maltene slepa i ko nije iz grada je uopšte nije svestan. Na trotoare redovno parkiraju kola tako da svako ko izlazi ih moje ulice nema šanse da vidi da li se neko/nešto kreće tom bržom ulicom sve dok ne izađe autom do pola desne trake. A to je već problem ako se neko kreće brzo odnosno brže od 50km/h. Znači nema teoretske šanse da bude primećen. Pogotovo ako brže vozilo pretiče sporije u toj bržoj ulici. 

• U prolazu, 87 postova
  • Motocikl: xmax 300

Moje mišljenje u saobraćaju je da pazim na uključivanju da li kao onaj koji je na glavnom ili pri uključivanju na glavni put, da mi neka “kretenčina” ne izleti….desilo mi se 3 puta da je bukvalno auto presekao put na raskrsnici gde bi trebao da stane a ne da proleti sa 40-50km na sat. Posle ovoga moj rezon je da nikad nemam apsolutnu komfornost opuštanja pri nailasku na bilo kakvu raskrsnicu. ZNAČI, TO DA SI NA GLAVNOM PUTU MOŽEŠ OKAČITI MAČKI O REP, AKO MISLIŠ DA POŽIVIŠ. Drugari čuvajte se, ovo nije nikakva zajebancija jer je trenutak dovoljan za ogromno sranje. Svima bezbednu vožnju želim!

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 4195 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Od kada sam se preselio u CH, a to je bilo davno, platio sam jedno 2-3 kazne koje su bile svaki put polovica plaće, a jedna i veća.
Još tada nije bilo obijesne i nasilničke vožnje u zakonu pa srećom samo ostalo na kaznama.
Da nije bilo tako nikad balkan mind setting ne bih promijenio.
Udri rođo po novčaniku i to progresivno prema visini plaće, jer samo tako se uči.
Ljudi Upamet i laganini.
Zemaljski život nema reprizu.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Drug član, 2191 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Treba da se dovede stanje drzave da bi narod imao cistu svest. 

Malo pre covek hoce s desne strane na prosirenju da obidje nas par a nema kud, kolona, nisam ga pustio. 

Malo pre, matori neki medved u starom Ml-u, leva traka i ne pomera se, nas ga par obidje s desne, cak nije hteo da se skloni ni onim novom velikom Meckinom dzipu, svi smo mu svirali, bi ona scena sto sam pisao, na komandi svi se guraju u levu a na sajmu preskacu zutu. 

Jutros lik stao popreko u ulici gde skrecem za posao, ceka nekog, bez sva 4 i bole ga a 5 metara napred ima prosirenje. 

• Drug član, 3014 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Nisam za represiju i uvodjenje novih odredbi u zakonima jer cemo za 20 god nositi kacige u autima ali sam za to da panduri pocnu bolje raditi svoj posao, pogotovo ovi s motorima. Svjestan sam da nije zbog nji zato pumpanje

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Svrati ponekad, 126 postova
  • Motocikl: Sym NHT 300
6 hours ago, RankoBg87 said:

Nece mi biti jasna ona cuvena nisam te video, uvek sam gledao na svakoj raskrsnici, nikad uletao da skrenem negde, proveravao ogledala.

И ја сам исто то причао, док ми се није десила несрећа на 50м од куће. 
Гарантујем да нисам ишао више од 30,40 на сат. 
Сва срећа да нисам стигао секунду раније у раскрницу јер би ме клинци тачно у моја врата опалили и вероватно сад не бих ово ни куцао, у овом случају хвала Богу па сам ја ударио у њих а они су ме од силине удара одвукли у другу улицу. 
Ја и даље не знам како их нисам видео, и то ми се до тада никада није десило. 
Сва срећа па нисам био на мотору, или нисам возио децу у крилу по колима невезане итд, јер сам кренуо до радње само. 
Клинци су ишли преко сто на сат сигурно, сва срећа и њихова што су били у новом аудију а ја сам ишао споро па их нисам испревртао. Руси, изнајмили ренту из хрватске, нека прича хаос, имају шатро неку фирму овде царине у про тиму, но небитно је све то него таквих има колико хоћеш. А где су мамини и татини синови који газе људе и децу по улицама и пешачким прелазима, е то је срж проблема јер немамо ни државу а онда ниједну институцију која треба да процесуира казне итд, да не набрајам сад све редом, знате на шта мислим. 

Код нас је проблем све, али буквално, од не/васпитања деце (кућно основно васпитање), па преко вртића, школа, факултета итд. Немање времена за децу, гурни им телефон, таблет, само да су мирни нека их а шта гледају у шта одрастају то је сад небитно. Сваки дан им причам највише за саобраћај и показујем им примере. Имам их четворо, и трудим се колико год могу да им смањим телефоне и таблете барем на неки минимум и да испратим све и морам признати да је јако тешко али то би требало свима да нам буде приоритет па тек онда све остало. И далеко од тога да сам савршен родитељ итекако знам да нисам али ћу се трудити докле год будем могао да их изведем на прави пут и да не дозволим да се понашају као што се већина данас понаша и да не израсту у десингерицу или кога већ од актуелних  вип личности наше миле државе. 
Извињавам се на дужем посту, немојте замерити, памет у главу браћо и сестре 🙏

IMG_0755.jpeg

IMG_0754.jpeg

IMG_0753.jpeg

IMG_0752.jpeg

IMG_0751.jpeg

IMG_0756.jpeg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja