Blackened 1180 Napisano Avgust 11 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, OgiBG said: Ne planiram samo off, već kombinaciju off i asfalta. Motor je 235 kg, pa mi je bitno da guma koliko-toliko drži na rastresitoj podlozi. Gledao TKC70 + Rocks, svi ih generalno hvale. Razmišljao i o Michelin Anakee Wild (ali verujem da bi se brzo potrošile) i Dunlop Trailmax Raid. Ne znam kakva je Wild po asfaltu, ne obecava mi tu nesto. Pre bih krenuo postepeno sa agresivnijim gumama, dok nisi zadovoljan skroz. Ako ti je ipak asfalt primaran. Sve je individualno, koje kompromise hoces da prihvatis. I kako vozis po putu, ovaj moj motor je ipak vise za dinamicnu voznju po planinskim putevima, krivine tipa Transalpina i slicno, to mu je najjaca strana, ne bih to da izgubim. A da uvek mogu na TET puteve. I tu su tkc70+rocks za sada najbolje. Sto @živke kaze, jako blato (pogotovo glina, duboko blato) je posebna prica, onda moras sve na asfaltu zrtvovati da bi to guma odradila bez problema. Generalno ne vozim off po kisi, ali ako se desi, nekada se zaglavim, nista, nekako nazad/okolo i gotovo. Desavalo mi se i to sa Anakee Adventure gumama vise puta, koje su skromne za off. Bas obozavam off ali opet mi je asfalt i lagani off primaran. Kada pogledam poslednje dve goidne sa ovim motorom, od 40K, mozda je cist pravi off bio max 15% (oko 6000km). Ali pojacavam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 680 Napisano Avgust 11 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan To sa gumama je visa filozofija. Moje iskustvo je na offu svaka sa iole malo krampona radi dobro kad se ispusti vazduh. Za tvrde price mora razmaknut jak krampon i to je to. Idealna 50/50 ne postoji, ja imam vise setova pa kombinujem. Za asfalt ture sa drumaasima: Za kombinovani deo sezone e07: Za tvrde price novi enduro trail i kombinaciju desert/tkc 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 505 Napisano Avgust 11 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Znam da ne postoji idealna 50:50... Ali trazim neki kompromis Po asfaltu ne vozim previse agresivno niti imam preteranu zelju(bar ne za sad), lepse mi da vidim sve oko sebe nego samo da projurim. Bitnije mi je da me gume ne izdaju van asfalta jer u 99% slucajeva putujem sam, a par puta sam se bas lepo zagalvio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1180 Napisano Avgust 11 (promenjeno) Zainteresovan, 644 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam isprobao Pirelli Scorpion Rally STR van puta, po poznatim delovima, gde sam i vozio TKC70+rocks, i ostale. Ovo je totalno druga prica sa prednjom gumom, sve guta van puta, kamenje, sljunak, sitni kanali/trava. Nista se ne oseti na kormanu, malo mi i cudno, kao po asfaltu da idem . Nisam ocekivao da je toliko ozbiljnija prednja od TKC70. Mozda bi bila idealna kombinacija sa zadnjom TKC70 rocks takodje. Sto sam video da ljudi kombinuju Pirelli Rally STR prednja + TKC70 Rocks zadnja. Promenio Avgust 11 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1254 Napisano Avgust 11 Drug član, 1182 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moram da potvrdim gore iznesena mišljenja, nema 50:50 gume za blato. Posle hiljada km offa to obeležavanje guma sa tim odnosima off asfalt meni nema puno smisla. Za off i to još ako se očekuje blato, rastresit teren o sl tu rade samo dobri kramponi, nikakve 50-50, 40-60.... Ja na težem motoru ktm 790 vozim Dunlop trailmax raid. Guma fantastična na asfaltu ali lepo radi i na offu dok je suvo, po blatu, posebno prednja neupotrebljiva. Nije da nisam vozio ozbiljan teren i to po kiši, ali to je borba za život a ne vožnja Sledeća guma koju razmatram je Mitas enduro XT +, to bar ima malo krampona Na manjem motoru vozim Michelin tracker, e to je guma za off Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7436 Napisano Avgust 11 Drug član, 2532 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 38 minutes ago, lemy said: vozim Dunlop trailmax raid. Guma fantastična na asfaltu ali lepo radi i na offu dok je suvo, po blatu, posebno prednja neupotrebljiva. Nije da nisam vozio ozbiljan teren i to po kiši, ali to je borba za život a ne vožnja Sledeća guma koju razmatram je Mitas enduro XT +, to bar ima malo krampona Kao da sam ja napisao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7436 Napisano Avgust 12 (promenjeno) Drug član, 2532 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nego moram da vam priznam nešto - mnogo palamudim ja ovde. Iskustva o kojima pišem su iz dve , možda dve i po sezone, kad sam namenski zimi stavljao C02 na Tenere, i maltene nisam izlazio na asfalt, jer i nisu za asfalt te gume. Samo koliko mora, i oprezno. Vozio se sa drugarima koji cepaju hard enduro. Njima bude smor, meni bude preživljavanje, al se nađemo na sredini i napravimo mnogo lepe vožnje i druženje. I naravno da je uglavnom bilo blato i sneg. I nazad C02 a napred C19, i gaaaas! Naravno da je zajebano sa teškim motorom po snegu i ledu, ali kad malo navikneš da prednji kraj non stop beži i opustiš se - nema greške. Nikad na svim tim vožnjama mi nije pobegao prednji kraj toliko da padnem zbog toga. Sad pritisle obaveze, žena, deca, nekako sam trenutno i izgubio volju da se borim da nađem vremena za vožnju. Prešao sam 500 km zadnjih par meseci. A to je mnogo opasno. Jer se ti nađeš sa drugarima koji cepaju skoro svaki vikend. A to najviše znači. Svestan si da umeš da voziš, da si bio brži od njih, i voziš s tom mišlju na umu. Ali konstantni trening je najbitniji. Mnogo brzo se gubi osećaj. I takve sporadične vožnje u grupi su odlične da se skršiš negde i zakomplikuješ sebi život. Sreća je da sam makar postao svesniji toga, da ne pravim iste greške kao sa snowboardom, koje su me skupo koštale. A i da moj baja Dule hoće da malo sačuva MT za razliku od hard enduro motora. Pa se ne lomimo toliko. Ali - želja je tu. Čim se malo više vremena oslobodi, da počnemo redovno da treniramo i peglamo kako i dolikuje. Ako do tada godine ne dođu po svoje, pa bude ona stara - sad imaš i s' čim i kad i sa kim, ali više jednostavno ne možeš Promenio Avgust 12 član živke 1 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 355 Napisano Avgust 16 (promenjeno) Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Срђане јел ти ово 21 mitas enduro trail, може нешто о њој, како гази блато по нагибу и оно житко, како држи на мокром асфалту. За Огија, mitas C02 назад, tkc80 напред (половњача, требао би пробати mc23 mitas), по мени најбоља куповина за оно што се добија за мој тип вожње често удвоје, тим да ткц није баш за блато, на мокром асфалту ме безброј пута није издала ...сад поново прочитах, чини ми се да мишелин вајлд се не троше тек тако, другар је добро извозао равномерно се троше али цена им је ненормална *(mitas C02 20mm krampon Wild 10mm обе издрже сезону по потрошњи су ту негде, С02 дупло брже се потроши) Promenio Avgust 17 član тене рас Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 680 Napisano Avgust 17 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Enduro trail rally pro, Mitas se zadnje tri cetiti godine igra sa dve sare i 3 imena, pa vrti u krug Nisam ih jos probao, uzeo ih skoro od Živketovog drugara. To cu sad od jeseni voziti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...