Jump to content

Moto Zajednica

Heavy enduro ekipa

Recommended Posts

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
4 hours ago, OgiBG said:

Ne planiram samo off, već kombinaciju off i asfalta. Motor je 235 kg, pa mi je bitno da guma koliko-toliko drži na rastresitoj podlozi.

Gledao TKC70 + Rocks, svi ih generalno hvale.
Razmišljao i o Michelin Anakee Wild (ali verujem da bi se brzo potrošile) i Dunlop Trailmax Raid.

Ne znam kakva je Wild po asfaltu, ne obecava mi tu nesto. Pre bih krenuo postepeno sa agresivnijim gumama, dok nisi zadovoljan skroz. Ako ti je ipak asfalt primaran.

Sve je individualno, koje kompromise hoces da prihvatis. I kako vozis po putu, ovaj moj motor je ipak vise za dinamicnu voznju po planinskim putevima, krivine tipa Transalpina i slicno, to mu je najjaca strana, ne bih to da izgubim. A da uvek mogu na TET puteve. I tu su tkc70+rocks za sada najbolje.

Sto @živke kaze, jako blato (pogotovo glina, duboko blato) je posebna prica, onda moras sve na asfaltu zrtvovati da bi to guma odradila bez problema.

Generalno ne vozim off po kisi, ali ako se desi, nekada se zaglavim, nista, nekako nazad/okolo i gotovo. Desavalo mi se i to sa Anakee Adventure gumama vise puta, koje su skromne za off.

Bas obozavam off ali opet mi je asfalt i lagani off primaran. Kada pogledam poslednje dve goidne sa ovim motorom, od 40K, mozda je cist pravi off bio max 15% (oko 6000km). Ali pojacavam :) 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori

To sa gumama je visa filozofija.

Moje iskustvo je na offu svaka sa iole malo krampona radi dobro kad se ispusti vazduh. Za tvrde price mora razmaknut jak krampon i to je to. Idealna 50/50 ne postoji, ja imam vise setova pa kombinujem.

Za asfalt ture sa drumaasima:

IMG_20250811_181124223.thumb.jpg.f5c2e36dcde08e7131b0ba7f337de082.jpg

Za kombinovani deo sezone e07:

IMG_20250811_181227480.thumb.jpg.d7695b1149675c151206c66904bfb61e.jpg

Za tvrde price novi enduro trail i kombinaciju desert/tkc

IMG_20250811_181110454.thumb.jpg.13092da8e57101c1fea8c6ac65142b3f.jpg

IMG_20250811_181207874_HDR.thumb.jpg.a19dfb5f118eef5a74f64b786fae0440.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE

Znam da ne postoji idealna 50:50...

Ali trazim neki kompromis

Po asfaltu ne vozim previse agresivno niti imam preteranu zelju(bar ne za sad), lepse mi da vidim sve oko sebe nego samo da projurim. 

Bitnije mi je da me gume ne izdaju van asfalta jer u 99% slucajeva putujem sam, a par puta sam se bas lepo zagalvio...

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Upravo sam isprobao Pirelli Scorpion Rally STR van puta, po poznatim delovima, gde sam i vozio TKC70+rocks, i ostale.

Ovo je totalno druga prica sa prednjom gumom, sve guta van puta, kamenje, sljunak, sitni kanali/trava. Nista se ne oseti na kormanu, malo mi i cudno, kao po asfaltu da idem :). Nisam ocekivao da je toliko ozbiljnija prednja od TKC70. Mozda bi bila idealna kombinacija sa zadnjom TKC70 rocks takodje. Sto sam video da ljudi kombinuju Pirelli Rally STR prednja + TKC70 Rocks zadnja. 

Promenio član Blackened

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Moram da potvrdim gore iznesena mišljenja, nema 50:50 gume za blato. Posle hiljada km offa to obeležavanje guma sa tim odnosima off asfalt meni nema puno smisla. Za off i to još ako se očekuje blato, rastresit teren o sl tu rade samo dobri kramponi, nikakve 50-50, 40-60.... 

Ja na težem motoru ktm 790 vozim Dunlop trailmax raid. Guma fantastična na asfaltu ali lepo radi i na offu dok je suvo, po blatu, posebno prednja neupotrebljiva. Nije da nisam vozio ozbiljan teren i to po kiši, ali to je borba za život a ne vožnja

Sledeća guma koju razmatram je Mitas enduro XT +, to bar ima malo krampona

Na manjem motoru vozim Michelin tracker, e to je guma za off

• Drug član, 2487 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
38 minutes ago, lemy said:

vozim Dunlop trailmax raid. Guma fantastična na asfaltu ali lepo radi i na offu dok je suvo, po blatu, posebno prednja neupotrebljiva. Nije da nisam vozio ozbiljan teren i to po kiši, ali to je borba za život a ne vožnja

Sledeća guma koju razmatram je Mitas enduro XT +, to bar ima malo krampona

Kao da sam ja napisao :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja