Skandi 284 Napisano Sreda u 22:06 (promenjeno) Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 5. 2026. at 16:05, Punktmann je napisao: @živke ls2 dart sam ja imao i 3 sezone sam ih koristio. Lagane prozracne imaju zastitu na dlanu i na zglobovima. Ja sam ih tada nasao na akciji za 3k din. Sent from my SM-A556B using Tapatalk Iste nosim i ja evo već treća sezona, samo njih kad god vozim. Deluje mi dobar kompromis između zaštite, dugotrajnosti, udobnosti i cene Promenio Sreda u 23:29 član Skandi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 498 Napisano juče u 17:56 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V, WooGii 800 Prijavi odgovor kao problematičan A da ja vas pitam - koje pantalone da su prozracne a da mogu za asfalt i da mogu da se upasu u cizme? Sta nosite na voznjama koje ukljucuju offroad?Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 284 Napisano juče u 19:43 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim Acerbis X-Tour i jaknu i pantalone, to mi je jedino i što imam (ova kombinacija sa profilne). Sa jakne sam poskidao unutrašnje postave i otvorim sve luftere kad je toplo (ima jakna dosta luftera). Pantalone imaju luftere pored kolena i nogama mi je retko vruće. Jedino dole u delu u čizmama, ali mislim da će to tako biti sa svakom čizmom. Ja ih uglavnom nosim upasane u čizmu (osim ako je kiša, onda bi ih ostavio preko). Ali ja sam debil pa sam uzeo belu opremu. To nikome ne savetujem, pogotovu ko vozi off. Možda bi i gledao nešto prozračnije da samo off vozim, ali mi je neki super kompromis za sigurnost i vožnju na asfaltu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7386 Napisano juče u 21:18 Advanced Member, 2521 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ja od početka moto karijere koristim isključivo mesh prozračnu opremu sa štitnicima koji dolaze uz njih. I jakna i pantalone su čisto putno orjentisane. Kada je hladno samo dodajem slojeve. Znojim se mnogo i oprema koja nije prozračna mi ne dolazi u obzir (imam zimske pantalone u kojima se uredno smrznem ako je ispod 10 stepeni, ali to me uopšte ne sprečava da budem mokar od potparenosti ) 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7401 Napisano pre 23 sati Enduraš, 6726 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Jakni sam promenio nekoliko, ali pantalone već godinama (oko 10) nosim BMW rallye 3, izuzetno zadovoljan. Leti su dovoljno prozračne, a dobre su i za zimu i imaju odlične protektore. Nosim ih uvek na motoru, nemam druge i na offroadu i na asfaltnim turama. Pošto su krenule da se raspadaju, opet kupio iste, nisam hteo da eksperimetišem sa drugim kad sam našao šta mi odgovara. Tako da moja preporuka ako uspeš negde da ih nadješ jer su star model. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 380 Napisano pre 15 sati Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Нешто као Глига размишљам, лагане панталоне са протекторима и луфтерима (ентер, диг, радничке) меш јакна, преко кишно одело од шушкавца до гуме битно да врат чува 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1556 Napisano pre 14 sati Drug član, 1284 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skoro uzeo modeka pantalone khao air, veliki meš paneli, koristim njihove protektore samo da dokupio za kukove imaju dzepove. Ispod aktivni veš. Nije mi do sada bilo vruće, a za kišu imaju postavu koja je odlična. Ja ih nosim preko čizama ali nosio sam i upasane, nije problem uzane su dole. Jaknu sam isto uzeo modeka neku enduro, brdo luftera, odlična je, mada leti često nosim i gladijator i dres preko. Klasičnu offroad opremu (pantalone i štinnike posebno) sa probao ali mi ne odgovara, posebno štitnici kolena, steže me to. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 730 Napisano pre 6 sati Pažljivo prati, 701 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, aca-pn said: Jakni sam promenio nekoliko, ali pantalone već godinama (oko 10) nosim BMW rallye 3, izuzetno zadovoljan. Leti su dovoljno prozračne, a dobre su i za zimu i imaju odlične protektore. Nosim ih uvek na motoru, nemam druge i na offroadu i na asfaltnim turama. Pošto su krenule da se raspadaju, opet kupio iste, nisam hteo da eksperimetišem sa drugim kad sam našao šta mi odgovara. Tako da moja preporuka ako uspeš negde da ih nadješ jer su star model. Mene su te Rally 3 nervirale jer su mi nekako jbm li ga kako uvek leđa bila gola. Sjajna protekcija al sam ih malte ne nove prodao samo zbog toga. jesi li imao iskustav sa onim GS Dry dal su malo dublje imao sam tu jaknu i činila mi se bolja nego rally nekako jbm li ga kompaktnija pa se nadam da su i pantalone takve da ih uzmem, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1152 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Imaju li za offroad smisla bazni slojevi sa integrisanom zastitom? Preko eventualno nesto lagano kad je hladnije/kisa.Nisam nikad vozio sa agresivnom enduro opremom, ali zamisljam da je i ona slicno koncipirana ili gresim? Tj sto laganiji materijal koji je dovoljno siguran, sto bolji stitnici.Imam isto sto i @Skandi, generalno sam zadovoljan, al za low speed u jeku leta (sto bi ukljucivalo i offroad), i pored svih luftera na jakni, ume da bude vruce. Zato razmisljam u tom nekom smeru baznog sloja sa zastitom, pa preko samo po potrebi nesto da stiti od vetra/kise (pomenuti kisni sloj iz tog kompleta, na primer).Sent from my CPH2747 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7401 Napisano pre 23 minuta Enduraš, 6726 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Boban EN said: Mene su te Rally 3 nervirale jer su mi nekako jbm li ga kako uvek leđa bila gola. Sjajna protekcija al sam ih malte ne nove prodao samo zbog toga. jesi li imao iskustav sa onim GS Dry dal su malo dublje imao sam tu jaknu i činila mi se bolja nego rally nekako jbm li ga kompaktnija pa se nadam da su i pantalone takve da ih uzmem, Jesu malo plitke, trebali su dublje da ih naprave, ali ja šta god nosim upašem u njih, pa nemam problem sa golim ledjima. GS dry nisam imao prilike da probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...