Jump to content

Moto Zajednica

Heavy enduro ekipa

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L
On 25. 5. 2026. at 16:05, Punktmann je napisao:

@živke ls2 dart sam ja imao i 3 sezone sam ih koristio. Lagane prozracne imaju zastitu na dlanu i na zglobovima. Ja sam ih tada nasao na akciji za 3k din.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Iste nosim i ja evo već treća sezona, samo njih kad god vozim. Deluje mi dobar kompromis između zaštite, dugotrajnosti, udobnosti i cene

Promenio član Skandi

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 305 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V, WooGii 800

A da ja vas pitam - koje pantalone da su prozracne a da mogu za asfalt i da mogu da se upasu u cizme? Sta nosite na voznjama koje ukljucuju offroad?

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Ja nosim Acerbis X-Tour i jaknu i pantalone, to mi je jedino i što imam (ova kombinacija sa profilne). Sa jakne sam poskidao unutrašnje postave i otvorim sve luftere kad je toplo (ima jakna dosta luftera). Pantalone imaju luftere pored kolena i nogama mi je retko vruće. Jedino dole u delu u čizmama, ali mislim da će to tako biti sa svakom čizmom. Ja ih uglavnom nosim upasane u čizmu (osim ako je kiša, onda bi ih ostavio preko). Ali ja sam debil pa sam uzeo belu opremu. To nikome ne savetujem, pogotovu ko vozi off.

Možda bi i gledao nešto prozračnije da samo off vozim, ali mi je neki super kompromis za sigurnost i vožnju na asfaltu.

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 2521 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ja od početka moto karijere koristim isključivo mesh prozračnu opremu sa štitnicima koji dolaze uz njih. I jakna i pantalone su čisto putno orjentisane.

Kada je hladno samo dodajem slojeve. Znojim se mnogo i oprema koja nije prozračna mi ne dolazi u obzir (imam zimske pantalone u kojima se uredno smrznem ako je ispod 10 stepeni, ali to me uopšte ne sprečava da budem mokar od potparenosti :D

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Enduraš, 6726 postova
  • Motocikl: 450MT

Jakni sam promenio nekoliko, ali pantalone već godinama (oko 10) nosim BMW rallye 3, izuzetno zadovoljan. Leti su dovoljno prozračne, a dobre su i za zimu i imaju odlične protektore. Nosim ih uvek na motoru, nemam druge i na offroadu i na asfaltnim turama. Pošto su krenule da se raspadaju, opet kupio iste, nisam hteo da eksperimetišem sa drugim kad sam našao šta mi odgovara. Tako da moja preporuka ako uspeš negde da ih nadješ jer su star model.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere

Нешто као Глига размишљам, лагане панталоне са протекторима и луфтерима (ентер, диг, радничке) меш јакна, преко кишно одело од шушкавца до гуме битно да врат чува 😄

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1284 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R

Ja sam skoro uzeo modeka pantalone khao air, veliki meš paneli, koristim njihove protektore samo da dokupio za kukove imaju dzepove. Ispod aktivni veš. Nije mi do sada bilo vruće, a za kišu imaju postavu koja je odlična. Ja ih nosim preko čizama ali nosio sam i upasane, nije problem uzane su dole.

Jaknu sam isto uzeo modeka neku enduro, brdo luftera, odlična je, mada leti često nosim i gladijator i dres preko.

Klasičnu offroad opremu (pantalone i štinnike posebno) sa probao ali mi ne odgovara, posebno štitnici kolena, steže me to.

• Sviđa mi se 2

• Pažljivo prati, 701 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro
16 hours ago, aca-pn said:

Jakni sam promenio nekoliko, ali pantalone već godinama (oko 10) nosim BMW rallye 3, izuzetno zadovoljan. Leti su dovoljno prozračne, a dobre su i za zimu i imaju odlične protektore. Nosim ih uvek na motoru, nemam druge i na offroadu i na asfaltnim turama. Pošto su krenule da se raspadaju, opet kupio iste, nisam hteo da eksperimetišem sa drugim kad sam našao šta mi odgovara. Tako da moja preporuka ako uspeš negde da ih nadješ jer su star model.

Mene su te Rally 3 nervirale jer su mi nekako jbm li ga kako uvek leđa bila gola. Sjajna protekcija al sam ih malte ne nove prodao samo zbog toga. jesi li imao iskustav sa onim GS Dry dal su malo dublje imao sam tu jaknu i činila mi se bolja nego rally nekako jbm li ga kompaktnija pa se nadam da su i pantalone takve da ih uzmem,

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp

Imaju li za offroad smisla bazni slojevi sa integrisanom zastitom? Preko eventualno nesto lagano kad je hladnije/kisa.
Nisam nikad vozio sa agresivnom enduro opremom, ali zamisljam da je i ona slicno koncipirana ili gresim? Tj sto laganiji materijal koji je dovoljno siguran, sto bolji stitnici.

Imam isto sto i @Skandi, generalno sam zadovoljan, al za low speed u jeku leta (sto bi ukljucivalo i offroad), i pored svih luftera na jakni, ume da bude vruce. Zato razmisljam u tom nekom smeru baznog sloja sa zastitom, pa preko samo po potrebi nesto da stiti od vetra/kise (pomenuti kisni sloj iz tog kompleta, na primer).

Sent from my CPH2747 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6726 postova
  • Motocikl: 450MT
6 hours ago, Boban EN said:

Mene su te Rally 3 nervirale jer su mi nekako jbm li ga kako uvek leđa bila gola. Sjajna protekcija al sam ih malte ne nove prodao samo zbog toga. jesi li imao iskustav sa onim GS Dry dal su malo dublje imao sam tu jaknu i činila mi se bolja nego rally nekako jbm li ga kompaktnija pa se nadam da su i pantalone takve da ih uzmem,

Jesu malo plitke, trebali su dublje da ih naprave, ali ja šta god nosim upašem u njih, pa nemam problem sa golim ledjima. GS dry nisam imao prilike da probam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja