Skittles 6206 Napisano Petak u 22:22 Nemanja Stojanović, 1709 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan E ako se nalazite dolazim i ja, nisam video i jednog i drugog dugo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3460 Napisano Petak u 22:59 (promenjeno) Drug član, 1637 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad pipnem zadnju na strmoj rastresitoj nizbrdici odmah proklizavanje i zanošenje ,samo prednja u mom slucaju funkcionise. Doduse ubacim samo u enduro mod nista ne ugasim od pomocnih sistema...Offa imam mozda 100 km uvr glave tako da nisam neki reper ali sam to za prednju zapamtio testirao i primenio. Enduro pro nisam nikad ni usao da podesim to mi je spansko selo trenutno za moj nivo voznje znanja i vremena.. Promenio Petak u 23:01 član Džim Džarmuš 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 352 Napisano Petak u 23:29 (promenjeno) Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan низбрдо највише задња, "седнеш" назад десно изназад ауспуха баланс у нули, осим ако није мотогуци, онда лево - шала мало ал кад видим вододерине, кривине, суву земљу или блато, са предњом пазим, моторно кочење највише, задња и балансирање, јака предња ме зезне у тим ситуацијама Promenio Petak u 23:54 član тене рас Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1907 Napisano juče u 06:02 BJB Maxi Scooter Club, 757 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Vi kočite nizbrdo?! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5086 Napisano juče u 06:34 Advanced Member, 2118 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu baš ni svi ABS-ovi jednaki. Neki su prefinjeni i baš efikasni, neki vrlo sirovi. Novi 701, nikada nisam osetio potrebu da gasim ABS. T-7, prva stvar koja se uradi jeste gašenje ABS-a. Ja na off-u gotovo uvek isključim zadnji. Jednostavno se prerano javlja a često zapravo i hoću da točak blago blokira. Prednji isključujem na rastresitom, peskovitom, strmom ili blatnjavom. U tim situacijama i on se aktivira ranije nego što je stvarno potrebno, čim oseti i najmanje klizanje. U onom njegovom pulsiranju se valjda dovoljno remeti i ogibljenje, dodatno gubi trakcija a put kočenja definitivno produžava. A praksa je pokazala da svako klizanje ne znači nužno i stvarno proklizavanje točka i gubitak kontrole. Za vožnju po dobrom makadamu mi je skroz dobro kada je uključen. Znam kako sam se iznenadio kada sam prvi put vozio Tuarega van asfalta, koliko zapravo snažno i agresivno može da se koči na makadamu (pri tome ne mislim da je ABS to omogućio, već samo da sam uz njega imao sigurnost da kočnicu stiskam jače). Do tada sam mislio da je trenje osetno slabije. Inače, jedan trik za strmije/klizavije nizbrdice: kočite zadnjom ali istovremeno dodajte i "malo" gasa. Motor će usporavati ali točak ne može da blokira. Naravno, ovo ne radi baš najbolje ako se vozi 5 na sat. Da sumiram: Sa isključenim ili nepostojećim ABS-ovima mi se nikada nije desilo da ne mogu zaustaviti motor na nekoj nizbrdici. Nikada nisam došao u situaciju da gubim kontrolu ili da motor neće da usporava. Sa UKLJUČENIM ABS-om je bilo tih momenata. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1021 Napisano juče u 09:52 Zainteresovan, 579 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan On 5/20/2025 at 4:28 PM, aca-pn said: Jel mozes da postavis taj gpx track negde ? @SrdjanRadivojev I ja bih gpx te deonice kod Tare, ako mozes ovde u zip pa okaciti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3257 Napisano pre 16 sati 8-bit, 1967 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/19/2025 at 8:34 AM, Gliga said: Inače, jedan trik za strmije/klizavije nizbrdice: kočite zadnjom ali istovremeno dodajte i "malo" gasa. Motor će usporavati ali točak ne može da blokira. Naravno, ovo ne radi baš najbolje ako se vozi 5 na sat. Zavisi šta ko smatra za strmo i klizavo. Po meni za to najbolja brzina je nula brzina. Obično gasim motor i zadnji kočim kvačilom. Kako li se toga ne setih juče 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1021 Napisano pre 15 sati (promenjeno) Zainteresovan, 579 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Evo ono bas na cega mislim. Lepo objasnjena tehnika. Ne moze samo zadnja i kocenje motorom ako je jako strmo, nece biti dovoljno. Nizbrdica 30 stepeni+, ni po klizavom/mokrom asfaltu zadnja nije dovoljna nekada. @živke Koliko dugo vozis motore i offroad? Promenio pre 15 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3257 Napisano pre 12 sati 8-bit, 1967 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Blackened said: Ne moze samo zadnja i kocenje motorom ako je jako strmo, nece biti dovoljno. Ako si moj post komentarisao, tako je. Mora i prednja. Kad je baš baš strmo, siđe se sa motora pa pored, kvačilo i prednja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 639 Napisano pre 7 sati Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, mradomir said: Zavisi šta ko smatra za strmo i klizavo. Po meni za to najbolja brzina je nula brzina. Obično gasim motor i zadnji kočim kvačilom. Kako li se toga ne setih juče Jel Maljen, pred Kraljev sto..? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3257 Napisano pre 7 sati 8-bit, 1967 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, SrdjanRadivojev said: Jel Maljen, pred Kraljev sto..? Jeste Maljen. Domaći teren, ali nas pošteno namučio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...