NIKOLA 1 966 Napisano Subota u 22:16 MK Obrenovac, 582 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan 10 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3799 Napisano Subota u 22:31 Drug član, 2517 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Hacky je napisao: Sve je još previše sveže, a ja sam na žalost imao ulogu u ovom celom sranju oko preuzimanja vožnje iz Ikee. Ali ako nekome slučajno nije jasno ko je ko, evo gore piše. Bajkeri. Štite. Decu. Građane. Studente. I policiju! Ne znam zašto nema ograđivanja, zašto kad se javno istupa onda smo SVI MI a interno i preko grupe pljuvačina i agresija? Ponovo je u moje ime neko javno istupio, ja nisam pristao da sarađujem sa policijom, 63 padobranskom i td. a smatram se delom moto zajednice i ono što je najgore...nije se uspelo u zamišljenoj akciji jer su kamenice letele a kroz Viber grupu je proletela direktiva SKIDAJTE PRSLUKE I PALJBA!!! Da me ne shvatiš pogrešno...cela priča je ok ali samo ako smo svi na istim talasnim dužinama. Ovako nema smisla...ideš po javnim glasilima, pričaš priču o celoj moto zajednici a posle napadaš tu istu zajednicu, manji deo odvodiš na neki Kjmačkalan dok većinu pokušavaš na kvarno da iskoristiš za promašaj koji si sam napravio. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 32 Napisano Subota u 22:38 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Na moju veliku zalost, nisam danas uspeo da prisustvujem ovom prelepom protestu.Ceo dan sam pratio desavanja, na TV, i svaki put kada su se na N1 pojavili bajkeri, srce mi je zaigralo.Vidim da postoje neke podele, i problemi u organizaciji, u to se ne razumem ni najmanje. Ali ono sto mogu da primetim, jeste da je cela zemlja videla bajkere kao zastitnike. Studentima ulivamo sigurnost, kao i njihovim roditeljima, profesorima, pa i tim novinarima.Predlazem da vi, koji imate iskustva u tim organizacionim stvarima to resite, u vasem uzem krugu ljudi, i da nastavimo sto ujedinjeniji.Hvala vam jos jednom svima za ovaj spektakl danas!Nadam se da se vidimo u sledecoj akciji! Sent from my iPhone using Tapatalk 4 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 1150 Napisano Subota u 22:39 Zainteresovan, 598 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @mick sve se razumemo. Moja je uloga bila u tome što sam mogao da upozorim na to ubacivanje, a nisam, zarad višeg cilja i nekakvog jedinstva i smirivanja strasti. Ali Alexanto je u pravu, ovo nije tema za te stvari. Ovde se radi o moto-političarima i poseban je i ozbiljan problem i tema. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3799 Napisano Subota u 22:43 Drug član, 2517 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Hacky je napisao: @mick sve se razumemo. Moja je uloga bila u tome što sam mogao da upozorim na to ubacivanje, a nisam, zarad višeg cilja i nekakvog jedinstva i smirivanja strasti. Ali Alexanto je u pravu, ovo nije tema za te stvari. Ovde se radi o moto-političarima i poseban je i ozbiljan problem i tema. Samo mi reci jednu stvar...kako se osećaš sad nakon toga? Izvini za pitanje...možda je lično ali eto voleo bih da znam. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1819 Napisano Subota u 22:45 Lovely jubbly, 906 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Hacky je napisao: Sve je još previše sveže, a ja sam na žalost imao ulogu u ovom celom sranju oko preuzimanja vožnje iz Ikee. Ali ako nekome slučajno nije jasno ko je ko, evo gore piše. Bajkeri. Štite. Decu. Građane. Studente. I policiju! Moram priznati da je sa distance, odakle pratim ove dogadjaje, vase ucesce u njima izgledalo vrlo idilicno. Danasnja objasnjenja sigurno ne bacaju senku na sve one prelepe stvari koje ste uradili, samo je nama sa jeftinijim ulaznicama jasnija situacija. Hvala. 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16726 Napisano Subota u 22:48 Misbehave Responsibly, 1686 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za razmišljanje ..... Da li je služba stvorila tzv. navijače zarad sopstvenih ciljeva, eleiminacije protivnika sistema, crnih operacija i sl. ili su navijači samonikla pojava koja se profilisala kao prepoznatljiv entitet sa reputacijom i vrstom uticaja u društvu (tj. nekim njegovim slojevima) pa prepoznata od strane službe kao grupacija nad kojom treba imati kontrolu. Popularnost ima dve strane medalje. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18547 Napisano Subota u 22:52 Integrisan, 5552 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, Hacky said: @mick sve se razumemo. Moja je uloga bila u tome što sam mogao da upozorim na to ubacivanje, a nisam, zarad višeg cilja i nekakvog jedinstva i smirivanja strasti. Ali Alexanto je u pravu, ovo nije tema za te stvari. Ovde se radi o moto-političarima i poseban je i ozbiljan problem i tema. Treba otvoriti POSEBNU temu za te STVARI i tagovati javno da vidimo koga da izbegavamo. Jel previse radikalno? 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 17223 Napisano Subota u 22:54 Ne silazi, 1230 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne komentarišem u ovoj temi ali služba je ovde briljantno uradila posao. Na žalost, naravno. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1566 Napisano Subota u 22:55 Zainteresovan, 344 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koji ste to VI i koji smo to Mi, mene ne moze da predstavlja neki lik koga ne poznajem i da prica u moje ime i ime cele moto zajednice. Od ideje da pružimo podršku studentima ispade da treba da budemo i FTO i vršimo građanska hapšenja. BJB forum treba da dogovara akcije u okviru foruma a viber grupa u okviru svoje grupe, bespotrebne je samo napravljena konfuzija u ovoj temi. Tako da mi je drago da sam danas bio kod Ikee, i video devojke i momke sa kojima povremeno vozim i verujem im. Trebalo bi kao i do sad da isključivo podržavamo studente a ne da se traži svojih pet minuta slave i tu je kraj priče 9 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 17223 Napisano Subota u 23:00 Ne silazi, 1230 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je akcija potekla sa ovog foruma onda je trebalo i da ostane ovde. 2 9 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5206 Napisano Subota u 23:05 Drug član, 1107 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Ja jesam i ovde i na Viber grupi. Ako nisi na oba mesta, kako možeš da odmeriš ko govori istinu? I u konačici, Viber je za ad hoc obaveštavanje 1000 puta jednostavnija i preglednija platforma od foruma, ma koliko ga ja voleo. Bio sam redar u nekoliko vožnji (ne i danas), ne zbog toga što pripadam nekom taboru, nego zato što mislim da je neophodno da svako od nas učini šta može da neki događaj na koji se ide protekne kako treba. Zamoljen sam da redarim i neću se praviti da mi se nije dopalo niti mi je žao što jesam. Neke ružne stvari sam primetio i ranije, ali sam odlučio da je bitnije raditi za viši cilj, odnosno za pomoć studentima i rušenju ovog režima. Dakle, ne nametati se studentima, već u njihovoj organizaciji učestvovati onako kako su oni to zamislili. To sam i napisao u ovoj temi pre nekoliko dana i nekoliko stranica. Ovde na forumu nigde nisam pročitao, makar ne od relevantnih ljudi (znamo ko je bio na plenumu pre dva dana), da motori treba da uđu u centar grada. I meni je suluda sama ideja da motori idu u epicentar zbivanja, kao što je suluda svakom suvislom čoveku. Ne pročitavši ovde da postoji bilo kakav dogovor sa studentima da im se asistira ispred Skupštine u 10h ujutru, moja ekipa je otišla kod Ikee. Malo je reći da sam se jako iznenadio kad sam video da kolona ne ide ka Veterini, već dalje negde autoputem. Pomislio sam da je mali parking kod VF-a, ali sam se izgleda prevario. Samo mi je kolega sa kojim sam ranije redario, na autoputu, rekao: "ispalo je neko sranje, samo prati kolonu". Ja u tom trenutku sam u zadnjih 30 motora. Kakvo sranje, pa mogao sam da zamislim kakvo čim smo stigli gde smo stigli. I to nas još parkiraju tačno ispred Ćacija Pošto smo drugari i ja skapirali da to baš neće tako dobro da funkcioniše, odmah smo se izvukli iz te gungule i parkirali van centra. Taj nivo neodgovornosti da ti dovedeš hiljade motora u srce protesta na kom će učestvovati stotine hiljada ljudi je jedna ogroman bezobrazluk i nemar prema ljudima koji idu iza tebe i obzira prema ljudima koji dolaze peške. Baš bih voleo da čujem objašnjenje. Osim svega ovoga, moram da priznam da sam takođe bio izrazito iznerviran kolegama koji su kroz masu prolazili motorima kao da im je tata kupio i tu masu ljudi i sam grad. Stojimo na semaforu ispred skupštine, nema gde igla da padne. I kolege se lagano probijaju motorima kroz more ljudi koji na dve noge ne mogu da se pomere, a ne na dva točka. I tako u nekoliko navrata. Kasnije na Slaviji se slična stvar ponovila - kroz kružni tok nešto pre tišine, momak vozi motor ka Autokomandi. More ljudi posle tišine ide ka Beograđanci - eto kolone motora koji idu ka Slaviji Da ne pominjem turiranje motora za vreme tišine. Jebalo vas teranje u crveno! Sve u svemu, spekatakularan protest na više nivoa, ali motozajednica danas mislim da je bila daleko ispod nivoa iz NS-a, KG-a, i Niša. Da li ću i dalje učestvovati na ovakvim akcijama? Da, ali ću malo podrobnije ih birati. I dalje mi je bitno da ovoj đubradi na vlasti vidimo leđa. 21 21 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kokot 571 Napisano Subota u 23:09 Svrati ponekad, 165 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Super Tenere XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan Dobro veče kolege bajkeri! Izuzetna mi je čast što sam bio deo današnjeg dana! Naklon do poda! Medjutim, itekako gorak ukus ostaje posle podjela koje su izazvane na ovaj ili onaj način da ne idem u detalje ali ne mogu da ne kazem EJ MI KAO JEDNISTVENI NEUSTRAZIVI BAJKERI SMO SE PODJELILI! Nego da ne mračim ostavicemo ružnu prošlost iza a pun gas naprijed! Polazak od Ikee i snimak svih motora (+9 jos pocetnih nije na snimku) ako neko ima voljan da glumi tačkasti softver i da broji. 8 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4239 Napisano Subota u 23:11 (promenjeno) Drug član, 954 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, kolega! Tišina, svi stojimo u tišini, a neke kolege idu niz Kneza Miloša i turiraju do besvesti... Katastrofa. Isto sam se saplitao na motore u Srpskih vladara. Ko ih je tamo ostavio nije normalan. Edit: Odgovor na post od kolege @Forsberg. Promenio Subota u 23:12 član QmBGD 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18547 Napisano Subota u 23:13 Integrisan, 5552 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Sto kaze Forsberg, biracu drustvo. U zivotu nisam bio clan kluba i da mi neko soli pamet i komanduje. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2750 Napisano Subota u 23:16 Drug član, 1023 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Samo ste ljubomorni .Lako je biti general posle bitke. Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos81 77 Napisano Subota u 23:21 U prolazu, 22 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voge 525dsx Prijavi odgovor kao problematičan Evo od mene par utisaka o danasnjem danu, i jucerasnjem... nije bilo dileme da idem do IKEE posto sam se iz grada sinoc vratio posle ponoci. Sinoc kad sam kretao ka gradu ne bih li uhvatio malo atmosfere naisao sam na bulevaru u visini VI gimnazije na grupu studenata sa rute Smederevac - Bulevar. Uz njih ispred cini mi se samo 1 policijski auto i 1 motor, a saobracaj u raskrsnicama pred njima pun intenzitet, policija nedovoljno brojna da zatvara. Tel i za 10ak minuta se uvecala ekipa tako da nas je bilo toliko da smo do beogradske svaku raskrsnicu uspeli da ispratimo i blokiramo na vreme, na kraju sa decom prosli srpskih vladara do coska sa svetozara markovica, tamo odgledali i traktore u povorci, ozbiljno se napumpali pozitivom i onda paljba kuci. Kao nekom ko vozi manje od godinu dana i ko se ne petlja u organizaciju ovakvih stvari, situacija na celu kolone jutros je bila skroz bezveze. Rasprave oko trase, parkiranja, rukovodjenja, i to pred SP. Vredjanja, prozivanja i optuzivanja. Posto je tenzija rasla samo sam se sklonio. Izlaz sa autoputa ka veterinarskom, celo kolone stalo 100-150m od skretanja u bul., @severian je iskomunicirao nesto sa decom, evo nek potvrdi da je dao instrukciju da se mrdnemo gore do iza bilborda kako bismo nekako uspeli da oslobodimo prostor da ostatak ekipe udje u bulevar oslobodjenja tj skloni se sa autoputa, klinci redari kojima je rekao sta kako isli ispred nas. izasli na poziciju i u nekom trenutku kada se ekipa skupila iza Seve nije bio vise tu a kolona krenula ka slaviji bez neke jasne vizije ni gde cemo ni kako kroz masu ni gde cemo da se parkiramo posle toga. parkiranje na terazijama improvizovano max. posle toga prebacivanje svih ispred skupstine po meni rizicno jer nismo znali sta se sprema iz pionirskog parka. nas desetak se prebacilo kod doma omladine kosovskom da budemo na mestu boljem za izvlacenje po potrebi. pokazalo se kao dobar izbor. ukratko, sve je zavrseno uglavnom dobro ali moglo se desiti da ne bude tako i da bude stete i po ljude i po motore. Svakako sam ponosan sto sam vozio danas uz sve vas i nadam se da cete vi koji ste organizatori jedne, druge ili ko zna koje grupe naci nacin da sednete i resavate koncepciju akcije bez tenzije jer najgora stvar koja moze da se desi je da neka naredna pumpanja budu sa manjim brojem ljudi. za ljude koji su nas danas videli - bili smo svakako ekstra podrska, a mi znajuci za probleme znamo da je to moglo sve i mnogo bolje. 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6332 Napisano Subota u 23:25 (promenjeno) Drug član, 2159 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, Forsberg said: Pošto smo drugari i ja skapirali da to baš neće tako dobro da funkcioniše, odmah smo se izvukli iz te gungule i parkirali van centra. Taj nivo neodgovornosti da ti dovedeš hiljade motora u srce protesta na kom će učestvovati stotine hiljada ljudi je jedna ogroman bezobrazluk i nemar prema ljudima koji idu iza tebe i obzira prema ljudima koji dolaze peške. Baš bih voleo da čujem objašnjenje. Isto bilo i kod nas, i potpisujem i ovaj drugi pasus. Čitajući sve ovo, bolje da ne pišem šta bih imao da kažem o @saxi @BlesimiR i toj ekipi. Dno dna. Promenio Subota u 23:28 član živke 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18547 Napisano Subota u 23:30 Integrisan, 5552 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Lol clanovi od 2008. (ja od 2007.) nemam pojma ko su... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 17223 Napisano Subota u 23:31 Ne silazi, 1230 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da još jednom kažem, ova cela priča je inicijalno krenula od starih članova foruma i ubeđen sam ljudi čistog srca i dobrih namera. Počnite da koristite glavu i razmislite ko vas vodi, deli i dobija medijski prostor iznebuha i pritom ništa pametno ne kaže. 6 8 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7017 Napisano Subota u 23:33 Drug član, 2000 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Neko skuplja poene, pokusava da se istakne kao vodja i organizator i da postane popularan a mozda i da uzme pare (nadam se da gresim za ovo zadnje) Stav svih aktivnih forumasa sa BJB-a sto se tice podrske studentima je da smo svi kao jedan, radimo sve u dogovoru i nema isticanja (naucili nas studenti i hvala im) mozda bi bilo najbolje da svi sa foruma budemo obelezeni BJB logom ili bar redari koji su sa foruma, kako u sledecim organizacijama ne bi bilo zabune, naravno sve uz sagrasnost uprave foruma. 2 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18547 Napisano Subota u 23:34 Integrisan, 5552 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Nema sanse da budem obelezen BJB logom dokle god je ova moderacija. A oni dobro znaju zasto. Ici cu ja bez obelezja makar i sam,. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7017 Napisano Subota u 23:39 Drug član, 2000 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Napravili su studente 2.0, traktore 2.0, crvene beretke 2.0…. Bajkere 2.0 je teze napraviti ali im sigurno bodemo oci pa ce pokusati nesto. U buduce pametno i forum kao osnovno sredstvo dogovora i organizacije 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4239 Napisano Subota u 23:41 Drug član, 954 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da dodam, kada smo se vraćali kući, oko 20h, izolovan motor, od policije smo usput dobijali mahanja, podršku itd, kao i od svih sugrađana, sapatnika. Isto i u oba odlaska u centar, svugde su nas puštali da prođemo. Na semaforu nam OSL u iniformi iz civilnog auta svira, otvara prozor i viče -zajedno do pobede! Zbog nas običnih i nebitnih, zamolio bih vas bitne da se rešite upadica i ostalih, jer verujem da postoji mnogo kolega poput mene koji nisu bili sigurni šta, gde i kako, a pratimo isključivo BJB forum. P.S. Član sam foruma dve decenije, ali sam napravio pauzu i usput izgubio pristup starom nalogu... ... 12 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5646 Napisano Subota u 23:41 BJB Maxi Scooter Club, 6085 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist Brate ako ti toliko ne valja, zašto si još uvek ovde? Evo ja sam deo "moderacije" i ne znam šta te to toliko tišti i boli pa bih voleo da javno ukažeš na to? Ja nosim znak foruma i na majici i prsluku i motoru, nosio sam i mnogo pre nego sam postao deo moderacije i ponosim se time jer to poistovećujem sa LJUDIMA koje sam upoznao ovde, vozio preko pola Evrope sa njima, prošao sito i rešeto, davao i primao pomoć... Šta tebe toliko boli pa si bacio majicu sa znakom BJB i nema šanse da ikad više voziš nešto u toj režiji? Molim te? 9 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...