živke 6850 Napisano juče u 11:03 (promenjeno) Drug član, 2337 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 1/12/2025 at 10:18 PM, živke said: Odlična tema! Kampovao nekoliko puta u paru, i u društvu, što će reći nisam mnogo iskusan, ali idem polako ka tome . A uvek sam se pitao kako li bi bilo da kampujem sam. Nisu mi padale na pamet mečke, nema ih toliko kod nas na jugu. Ali opet, ide se i dalje. Nekako mi je najveća frka što kad si u šatoru - ne znaš šta (ko) se i gde nalazi (ako nešto počne da se dešava napolju) a moraš da izađeš da izvidiš. I uvek sam mislio da bi neka infracrvena 360 kamera na šatoru bila mnogo korisna tu, da se osmotri situacija. Mada, kažem sebi - ako Sneža može sama da kampuje po celom svetu već 15 godina bez ikakvih problema, preživeću valjda i ja tih par noći godišnje I naravno, ako sam sam i frka mi je - gledao bih da nađem mesto shodno tome. Dovoljno blizu nekog naseljenog mesta da potencijalno izbegnem divlje životinje, a dovoljno daleko da izbegnem ljude. Pa da se javim, sasvim neplanirano probah i ovu opciju i pretekoh da pričam o tome.#zzz# Plan je bio da se priključim ekipi koja je već postavila kamp. Negde na pola puta, iza sela Svođe, oko 2200 postalo mi je dosta hladno na motoru a i bio sam dosta umoran pa rešm da zabodem šator na prvom mestu koje nađem. Bilo je odmah pored puta ali malo zavučeno, mislim da se nije video šator iz kola na putu. I sve kao što su kolege pisale. To šuška, to se nešto pomera. To neki krici u šumi, pa se kao približe, pa se udalje, ludilo. Izlazio par puta da proveravam. U jednom trenutku vidim čovek stoji gleda me na 10 metara. Upalim svetlo - žbun. Uh, što sam mu se obradovao. I posle 2 sata te akcije konačno me savlada umor, i počnem da padam u san, oko 0100 . I u tom trenutku čujem da staju kola i gase se na 15m od šatora . E jbg. Oružje u ruke, otvaram šator, gledam, čekam. Vidim samo krov, svetla gore, radi žmigavac. Posle par minuta koji su trajali kao večnost skapiram da su dva vidno alkoholisana lika stala da pišaju. Čekam i dalje. Odlaze, izgleda da me nisu ni primetili ... Ili možda jesu, i sad idu da ostave kola i da se vrate pešice ?!?! I tako to na tu temu narednih sat - dva, u međuvremenu sam završio pljosku, a zatim se uspavao, i spavao kao top do 7h . Moram da nabavim bolju vreću, sa ovom mi je bilo hladno na ramenima i vratu, kao i prošli put. Minimalna temperatura je bila negde između 5 i 10 stepeni rekao bih. Lično naoružanje: Pretekoh! Mesto gde su stajala kola. Verovatno nisu ni videli šator jer je bilo dosta mračno, a snop svetala uperen na put: Promenio juče u 11:13 član živke 8 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banebeograd 15 Napisano juče u 11:45 U prolazu, 21 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, živke je napisao: ...u međuvremenu sam završio pljosku, a zatim se uspavao, i spavao kao top do 7h . Moram da nabavim bolju vreću... s obzirom da si nasao resenje, predlazem da kupis adekvatniju pljosku cisto da ne moras da stedis "gorivo" iz nje , recimo nesto kao ova sa fotke... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 6666 Napisano juče u 11:51 Drug član, 1495 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Zivke, nasao si medju pcelama da spavas . U principu u Srbiji su najopasniji zli ljudi, lopovi itd. Srbin je Srbinu vuk ili medved Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6850 Napisano juče u 12:27 (promenjeno) Drug član, 2337 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 39 minutes ago, Bor-i-slave said: Zivke, nasao si medju pcelama da spavas . Kad sam već polazio, naišao vlasnik košnica. U istom fazonu - jel te nije bilo strah od pčela ? Mi smo ranije imali par košnica bukvalno na 10 metara od kuće, nikad nikakvih problema. Ovde sam bio na 15ak metara od košnica sigurno. Jel postoji verovatnoća da me napadnu bez razloga ? edit: I šta raditi ako napadnu ? Promenio juče u 12:30 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 6666 Napisano juče u 12:30 Drug član, 1495 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Just now, živke said: Kad sam već polazio, naišao vlasnik košnica. U istom fazonu - jel te nije bilo strah od pčela ? Mi smo ranije imali par košnica bukvalno na 10 metara od kuće, nikad nikakvih problema. Ovde sam bio na 15ak metara od košnica sigurno. Jel postoji verovatnoća da me napadnu bez razloga ? Ne, al medvedi vole med To je vec sukob interesa. Nece pcela bez razloga. Posle uboda najcesce umire. Napadi se desavaju, ako im uzurpiras kosnicu udjes u roj, il neku nagazis, ostane u nogavici pantalona kad se oblacis i slicno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2672 Napisano juče u 15:44 Drug član, 870 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, živke je napisao: edit: I šta raditi ako napadnu ? Ako imaš vremena, na motor i begaj, ako ne- trčiiiiiiiiiiiii. Pčele obično odustaju nakon par desetina metara, osim ako nisu od one 'ebene sorte što je moj ćale nabavio i držao prije nekih 10-ak godina. Em što su ljute i napadaju sve živo u okolini, em što su ko pitbulovi i ne odustaju. Napokon je promijenio matice kad je dobio generalni ultimatum ili da mijenja ili da to palimo! Ali ako je fino vrijeme i ima paše, nemaju one vremena za tebe, možeš da se šetaš po pčelinjaku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2580 Napisano juče u 17:32 Andragog, 5147 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, živke je napisao: Pa da se javim, sasvim neplanirano probah i ovu opciju i pretekoh da pričam o tome.#zzz# Plan je bio da se priključim ekipi koja je već postavila kamp. Negde na pola puta, iza sela Svođe, oko 2200 postalo mi je dosta hladno na motoru a i bio sam dosta umoran pa rešm da zabodem šator na prvom mestu koje nađem. Bilo je odmah pored puta ali malo zavučeno, mislim da se nije video šator iz kola na putu. I sve kao što su kolege pisale. To šuška, to se nešto pomera. To neki krici u šumi, pa se kao približe, pa se udalje, ludilo. Izlazio par puta da proveravam. U jednom trenutku vidim čovek stoji gleda me na 10 metara. Upalim svetlo - žbun. Uh, što sam mu se obradovao. I posle 2 sata te akcije konačno me savlada umor, i počnem da padam u san, oko 0100 . I u tom trenutku čujem da staju kola i gase se na 15m od šatora . E jbg. Oružje u ruke, otvaram šator, gledam, čekam. Vidim samo krov, svetla gore, radi žmigavac. Posle par minuta koji su trajali kao večnost skapiram da su dva vidno alkoholisana lika stala da pišaju. Čekam i dalje. Odlaze, izgleda da me nisu ni primetili ... Ili možda jesu, i sad idu da ostave kola i da se vrate pešice ?!?! I tako to na tu temu narednih sat - dva, u međuvremenu sam završio pljosku, a zatim se uspavao, i spavao kao top do 7h . Moram da nabavim bolju vreću, sa ovom mi je bilo hladno na ramenima i vratu, kao i prošli put. Minimalna temperatura je bila negde između 5 i 10 stepeni rekao bih. Lično naoružanje: Pretekoh! Mesto gde su stajala kola. Verovatno nisu ni videli šator jer je bilo dosta mračno, a snop svetala uperen na put: Izbegavaj da ovako parkiraš motor. Moze da padne preko šatora. Naročito ako bude kiše ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2672 Napisano juče u 17:35 Drug član, 870 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Bolje da njemu polomi nogu nego da polomi plastiku? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7617 Napisano juče u 18:23 Drug član, 3138 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Noga zaraste, a plastika... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 6666 Napisano juče u 19:20 Drug član, 1495 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Motor je na dohvat ruke, ako zatreba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7617 Napisano juče u 19:41 Drug član, 3138 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Sve, sve da poverujem ali da Trile upali na kurblu iz taka, dvaput i to posle obaranja na stranu... E, to ne mogu da progutam. Ah, taj HoLJivud... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2580 Napisano pre 21 sati Andragog, 5147 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Kurbla i drzi pritisnuto kvacilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 178 Napisano pre 20 sati Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @živkenece da te napadnu bez razloga,ne vole buku,alcohol ali si me bas nasmejao,hvala ti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7617 Napisano pre 20 sati Drug član, 3138 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, srbac said: Kurbla i drzi pritisnuto kvacilo Da. Ne znam za Trileta, ali se Jawa 350 tako palila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...