Jump to content

Moto Zajednica

EICMA 2024.

Recommended Posts

• Drug član, 559 postova
  • Motocikl: -
Pre 1 sat, živke je napisao:

Sve ok, ali šta taj dugo očekivani 800 mtx ima da traži pored Kove 800, koji koristi isti agregat i ima nekih 30kg manje za sličnu cenu - to mi samo nije jasno.

A ni kako je Kove uspeo da napravi takav motor.

Možda nešto na gedžetima, ali jedino ostaje ram.

E sad, da li je u pitanju materijal, tipa vrste metala, ili sama količina materijala, ostaje da se vidi?

A i opet se vratimo na dilersku mrežu. Može Kove da bude mnogo bolji, ali meni se ne ide u Beograd da ga kupim ili da ga servisiram. CF je na 30 km od mene.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4774 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
On 13. 11. 2024. at 2:04, srbac je napisao:

WSBK dizu na 1100ccm uskoro. Svi izbacuju modele, verovatno ce i CF moto uskoro...

WSBK ide ka tome da ga uspore i da ga maksimalno vrate na stock, jer će MotoGP na 850 cc i strah ih je da WSBK ne postigne bolja vremena.

Otud prvo i gušenje SSP kategorije.

R9 120 KS
Novi Ducati V2 sa kojim će se takmičiti 2026. godine takođe 125 - 126 KS

I ostali će uskoro tim trendom, a videćemo šta se smera za WSBK.

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Moto Morini je bar za mene veliko iznenađenje na ovogodišnjoj EICMA.

X Cape 700 je dobbio snažniji agregat od 71 KS i sad je to to. Cena će ostati ista ili neznatno veća.

Druga stvar koja je neočekivano stigla je Allthrhike 450. 44,2 KS, 450 cc, podesivo ogibljenje i masa sa svim tečnostima od oko 190 kg (rezervoar zapremine 18 litara), suva masa 170 kg.

Corsaro GT ozbiljna sprava i jedini će biti u klasi sa V2 agregatom i više nego dobrih 96 KS.

Kad smo kod V2 agregata, čak su upotrebili V2 agregat za mali 3 ½ Sport. V2 sa cilindrima pod uglom od 60 stepeni, zanimljiv agregat skroz.

Takođe napokon stiže i X Cape 1200. Prve specifikacije kažu da će isporučivati 125 KS i da masa sa svim tečnostima iznosi 245 kg.

Malo opširinije info u tekstu:

BJBIKERS.COM

Moto Morini je od predstavljanja X Cape 650 i Seiemmezzo motocikala tavorio u poslednje vreme, ali je očigledno da su samo uzimali zalet, što dokazuje i ovogodišnji EICMA sajam...

P.S. preliminarne info kažu da Corsaro GT neće preći 9.000 EUR i da X Cape 1200 neće biti preko 12.000 EUR, ali je svakako rano gađati se sa cenama. Svi motocikli stižu do sredine 2025. godine. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 7304 postova
  • Motocikl: TDM 900

Jel taj V2 još uvek CorsaCorta? To je ozbiljna sprava. Beše i onaj Morini ružni sa dva sočiva, ali Brembo, Ohlins, sve vrhunske komponente.

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: F900 GSA
On 11. 11. 2024. at 0:43, Kkovic je napisao:

Baci pin Dainese outleta. Jel kod Milana ili usput, bliže Sloveniji?
Ima online slovenačka vinjeta. Pretpostavljam da su iste cene kao za nalepnicu. Ako idem više od 3 puta godišnje kupim LETNU (i to pošteno daju za narednih 12 meseci).

Zelena metro linija u Milanu ima ogroman zatvoreni parking, stanica Gobba, Area parcheggio Cascina Gobba. Za duže boravke vozom do jezera gde je besplatan otvoren parking (a i ova Goba je sa istočne strane grada).

WWW.GOOGLE.COM

★★★★★ · Продавница спортске одеће

Bukvalno 100 m pored autoputa

Apsolutno svaki put kad se prolazi treba svratiti jer ponekad se naleti baš na ludačke cene. Naravno na outlet odeljenju.

Ima i skijaške opreme.

Promenio član Vandrokaš
  • Sviđa mi se 2

• Hronični Motociklopata, 7307 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder
On 14. 11. 2024. at 13:03, Jovan Ristic je napisao:

Moto Morini je bar za mene veliko iznenađenje na ovogodišnjoj EICMA.

Apsolutno se slazem, pogotovo sto se tice dizajna, iako je u vlasnistvu kineza, vidi se da je dizajn radjen u Italiji, Morini je jedan od retkih brendova danas koji ima 90% lepe motore, po mom skromnom misljenju.

Da imam kinte ko sto nemam za nov motor i da mora da bude "kinez", uzeo bi nekog Morinija bez razmisljanja, znaci nema ni jedan ruzan model u ponudi

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Pre sat vremena, Disko Nindža je napisao:

Apsolutno se slazem, pogotovo sto se tice dizajna, iako je u vlasnistvu kineza, vidi se da je dizajn radjen u Italiji, Morini je jedan od retkih brendova danas koji ima 90% lepe motore, po mom skromnom misljenju.

Da imam kinte ko sto nemam za nov motor i da mora da bude "kinez", uzeo bi nekog Morinija bez razmisljanja, znaci nema ni jedan ruzan model u ponudi

U Moriniju dizajner je ranije radio u MV Agusti, na dizajnu Brutale-a i još nekih motora. 

• Hronični Motociklopata, 7307 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Svaka mu dala, skroz pristojan posao je odradio :takoje: 

Japancima i Bavarcima a pogotovo Austrijancima treba jedan takav da ga uposle, ono je sramotno sta rade u zadnje vreme...

• U prolazu, 76 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure

Nije politika, ekonomija je - evropski proizvodači trebaju biti srećni ako dočekaju kraj ove decenije. "Pucanjem" u nogu time što su se odrekli jeftinih energenata od Rusije i jeftinih komponenti od Kine, uz skupu domaću radnu snagu, mislim da su sebi u dobroj meri zapečatili sudbinu !

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja