Džim Džarmuš 4023 Napisano Decembar 23, 2025 Drug član, 1861 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, andrej. je napisao: Nema možda, nema ničega dodatnog koliki god da je iznos.. sve ide preko te firme "Transfera", to što je plaćeno na Temu je konačan iznos Mi ga od jutros "spremamo" na trošak ..pokvari ga ti .. 1 7 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21806 Napisano Decembar 23, 2025 Integrisan, 6840 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, andrej. said: Nema možda, nema ničega dodatnog koliki god da je iznos.. sve ide preko te firme "Transfera", to što je plaćeno na Temu je konačan iznos To bi bilo extra. Znam da preko Temu nisam placao nikada dodatno za bilo sta dok na Aliju sam placao carinu i pdv na iznose od 2000 dinara a ovamo kazu carina tek od 50e... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 5971 Napisano Decembar 23, 2025 Drug član, 1245 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, Džim Džarmuš je napisao: Mi ga od jutros "spremamo" na trošak ..pokvari ga ti .. Jebo si ježa smrdo 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 1336 Napisano Decembar 23, 2025 Zainteresovan, 236 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Не знам баш, иду празници а лове треба, све је могуће Кад би људи знали за шта све узимају кеш, не би веровали 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 5971 Napisano Decembar 23, 2025 Drug član, 1245 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, Motorcyclist je napisao: Znam da preko Temu nisam placao nikada Nisam ni ja,na Temu, ali je to sve bilo do 50e. Na Aliju nekad jesam,nekad ne,nekad samo pdv. Pravilo je da se carini preko 50,plus pdv, al izgleda da Temu ima neku protekšn. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 4023 Napisano Decembar 23, 2025 Drug član, 1861 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Šo kaže @vucko23 kakav si baksuz @Atorn tebi će stvarno da naplate PDV i carinu ovi sa temu 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 14367 Napisano Decembar 23, 2025 Ne silazi, 3157 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Taj flashsale01 samo do nove godine, ili ima stalno ? Nisam još ni pokušao, ako ima stalno da ne žurim...a i ne znam šta bi. Trenutno mi ne treba ništa... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 3133 Napisano Decembar 23, 2025 BJB Maxi Scooter Club, 1051 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ima dok oni kažu da ima A i ne biraš baš, za šta klikneš na prvu reklamu u toku dana, za to učestvuješ 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21806 Napisano Decembar 23, 2025 Integrisan, 6840 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, Atorn said: Nisam ni ja,na Temu, ali je to sve bilo do 50e. Na Aliju nekad jesam,nekad ne,nekad samo pdv. Pravilo je da se carini preko 50,plus pdv, al izgleda da Temu ima neku protekšn. Ocigledno placaju pa se uracunava u cenu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21806 Napisano Decembar 23, 2025 Integrisan, 6840 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Eto ja cu svakako testirati pa javiti koliko ce me izaci. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 3133 Napisano Decembar 23, 2025 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 1051 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Neće izaći, kažem vam Imao sam više ordera po 10ak hiljada dinara. Uostalom i svi ovi pokloni koštaju debelo više od toga - za našu carinu ne bi ništa značilo da piše 99din, vreme toga i "poklona" za preskok carine je odavno prošlo Promenio Decembar 23, 2025 član andrej. 1 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 931 Napisano Decembar 23, 2025 Zainteresovan, 520 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Porucivao sam sa Temu 16000 rsd jedan proizvod,dinara me nije izaslo vise nego sto sam platio na sajtu 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 5971 Napisano Decembar 23, 2025 Drug član, 1245 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Viđao sam takve silikonske lutke i za 14000 10 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15714 Napisano Decembar 23, 2025 Integrisan, 8206 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ima da se kupi samo "donji deo" upola cene! 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 13352 Napisano Decembar 23, 2025 Ne silazi, 1379 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Atorn je napisao: Nisam ni ja,na Temu, ali je to sve bilo do 50e. Na Aliju nekad jesam,nekad ne,nekad samo pdv. Pravilo je da se carini preko 50,plus pdv, al izgleda da Temu ima neku protekšn. Ja sam kupovao bočne torbe sa Temu-a,koštale 19 i nešto hilada i još neke stvari i vrednost paketa bila 24000 din i neki dinar preko. Nikakve naknade ili carine na to nije bilo. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3008 Napisano Decembar 23, 2025 Drug član, 1362 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Motorcyclist je napisao: Ocigledno placaju pa se uracunava u cenu. Tako je, svi troskovi dostave, carine i pdv-a su vec uracunati u cenu na Temu-u. Zato nema gotovo nista po onim bagatelnim cenama kao npr. na AliExpress-u. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 724 Napisano Decembar 24, 2025 (promenjeno) Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kud vise bagatelnije cene od ovih na Temu? Bez sale, pratim dosta obe platforme i najcesce cena istog proizvoda na Temuu bude niza nego na AE. Ima izuzetaka naravno, zato i dalje koristim AE za neke stvari (i za ono sto nema na Temu). Stvar je do AE platforme koja uzima visoke procente prodavcima. U poslednje vreme mi se desavalo da proizvod snizim dosta vaucerima i coinima, a nakon kupovine prodavac jednostavno otkaze porudzbinu bez obrazlozenja. Skoro sam imao slucaj da mi je prodavac nakon kupovine predlozio da otkazem narudzbinu sa AliExpress i da mu uplatim nizi iznos preko PayPal-a (znam, zvuci kao scam). Navodno AE mu uzima mnogo da mu se ne isplati. Pristao sam i uplatio 60e (umesto originalnih 68e sa AE). Kinez je proizvod poslao FedEx-om, stiglo mi je za 7 dana. Inace, ovo za FedEx, bitno je da vrednost (fiktivna), bude ispod 50e, FedEx nece da se cima da carini, naplati samo oko 500 din neke troskove (mozda pdv). U suprotnom (imao sam i taj slucaj), ide carinska procedura za fizicka lica koja se obavlja preko portala online, onda dodatni troskovi, itd... Da se vratim na 'temu'. Rekord za sad je proizvod kupljen preko Temu za 33.500 din. (uh, al znas kakva lutka ...). Nista od dodatnih troskova nije bilo na isporuci. Sumnjam da je carina i pdv bila ukljucena u tu cenu. Vise mi deluje da je poslovnim ugovorima utvrdjena neka pausalna vrednost carine, kao na kolicinu. Da se ne gleda cena proizvoda, vec sve djuture carine po kontejneru ili slicno. Svako uzme svoj procenat i svi zadovoljni. Videcemo dokle ce moci tako... Promenio Decembar 24, 2025 član cikamike 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 1336 Napisano Decembar 24, 2025 Zainteresovan, 236 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Наравно да је била укључена, у противном би држава била оштећена што је немогуће јелте. Нема паушалне вредности царине, нити може да се царини ђутуре него се стопа царине и пдв обрачунавају на основу тарифних бројева, фактуре за транспорт, порекла робе, паритета, итд да не ширим причу. Да разјаснимо на крају конкретно за тему се не плаћа царина, тј плаћа се али њу не сноси купац већ продавац јер је тако назначено на фактури, ддп паритет DDP – Isporučeno ocarinjeno (na naznačenu destinaciju): prodavac pokriva sve troškve transporta i carinjenja robe kao i troškove carine i pripadajućeg poreza te snosi sav rizik sve do dostave robe. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 5971 Napisano Decembar 24, 2025 Drug član, 1245 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo jutros, 99 din. ništa dodatno. 19 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1174 Napisano Decembar 24, 2025 Zainteresovan, 481 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Atorn je napisao: Stiglo jutros, 99 din. ništa dodatno. Znaci ubo si ga...svaka cast 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 2134 Napisano Decembar 24, 2025 Drug član, 618 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ubo je i onu brkatu babu u pošti da ne bi platio ništa dodatno, al se ne hvali 1 8 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 14367 Napisano Decembar 24, 2025 Ne silazi, 3157 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Bravo !!! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 1336 Napisano Decembar 24, 2025 Zainteresovan, 236 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Кажу да су сви ти алати озрачени, тако кажу јбм ли га 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 1114 Napisano Decembar 24, 2025 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Možda od tog zračenja @Atorn postane normalan u Asocijacijama pa mogu da se vratim tamo 6 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8619 Napisano Decembar 24, 2025 Drug član, 2946 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakve veze ima, eno Borko Budući Klasici svaki drugi auto ozrači (ozrači kočioni sistem ), pa nikom ne smeta, prodaju se kola 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...