idanijel 1657 Napisano Februar 28, 2007 Drug član, 813 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam dosao do racunice da mi je Ninja za prethodnih 3000km "pojela" oko 8 dl ulja (vole masno pa to ti je...). Jel to mnogo?Inace motor zdravo radi' date=' ne dimi nikad, uvek upali "na zub" i munjevito prima gas. Takodje sve dekle i spojevi su apsolutno suvi (vidjao sam dve godine stare 10-ke koje su pocele da "pisaju"). Pitao sam jednog mog prijatelja koji se, ajd' da kazem, razume malo vise i kaze da je to normalna doza kod litraskih sportskih motora, pogotovu ako imaju uljani hladnjak (a 9-ka ga nema). Da li je u pravu?[/quote'] fzs600 fazer za 7000km potrosnja ulja 0,0 dcl motor ima 45000km koristim PUTOLINE 10W 40 POLUSINTETIKU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Februar 28, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan gpz 500s, '91 na 7000km potroshio 350g ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Februar 28, 2007 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan mozda ce zvucati smjesno ali moja suza 82 god koliko sam uspio da vidim ne trosi bas ni kap! Jos sipam valvolin durablend 10 40 i nisam primjetio da ista trosi i uvjek je na maximumu koliko i sipam! Za TDM ne znam vidjecu pa javljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmandic 8 Napisano Februar 28, 2007 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: bijela,montenegro Prijavi odgovor kao problematičan meni trosi 2% :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 28, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Što je ulje starije, toliko brže i više se troši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Mart 1, 2007 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Sipam i nema dosipanja do sledece zamene. Ono sto potrosi ne vidi se golim okom na meracu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 605 Napisano Mart 1, 2007 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Potrošnja ovisi o dosta faktora, od stila vožnje, kvalitete ulja, stanja motora... No od japanaca ipak treba izdvojiti proizvoðaèa èiji pojedini modeli troše malo preko mjere - Yamaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Mart 1, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha Istina. Moja R1 oce da potrosi kad se cepa u crveno (ne znam tacno koliko, ali ne mnogo), medjutim, zadnjih 2000 km koje sam presao u poslednja cetiri meseca, sa voznjom retko preko 10000 rpm nije potrosio ni grama. A i ulje je pri kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Mart 3, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan VFR 750 presla 100.000 jos uvijek ne trosi ni grama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica 8 Napisano Mart 4, 2007 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM850 Prijavi odgovor kao problematičan Bome moj potrosi cela tri procenta sintetike znaci 10l goriva 3dl ulja a sa 10 litara predjem oko 200 i koji kilometar pa vi racunajte koliko moj motor trosi ulja ja neznam :paper: :roll: :cloppy: :unibrow: :unibrow: :unibrow: :nod: :biker: :biker: :skuter: :redflag: :redflag: :redflag: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 30, 2007 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Kako meriti nivo ulja? Kada je motor na točkovima i na horizontalnoj površini? I ne naslonjen na nožicu? Tako mi zvuči logično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Jul 30, 2007 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Vidis da znas Upravo tako kako si rekao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 30, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Evo dijagnoze!!! Do sada sam proveravao ulje na sledeci nacin: svakih 500-600km, nateram komsiju da sedne na motor i da ga drzi PRAVO, a ja pogledam nivo. E sad, kupio ja stender, posadim motor na njega, kad ono ulje na min! Naspem ti ja tako dobrih po 0.4 litra dok nije pokrio do sredine. I tako danas djavo mi neda mira- iscimam ja komsiju da dodje i sedne na motor,i naravno da ga drzi uspravno! Pogledam sad, a nivo na max-u. Nema vise piva za njega! Tako da racunica sad kaze nekih 0.4-0.5l na 3000km, nije mnogo, zar ne? štender diže zadnji deo motora i onda se ne vidi dobro nivo ulja jer ono pobegne napred. inače zzr na 5000 nije potrošio gram ulja, to jest ne primećuje se. Kada je motor na točkovima i na horizontalnoj površini? I ne naslonjen na nožicu? Tako mi zvuči logično. tako je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Avgust 1, 2007 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Kao i svaka FZR 1000, i moja potroši nešto ulja a to je 200gr. na 1000 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Avgust 1, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Moja HONDA do zamene 5000km nije potrosila ulja, po merachu je uvek iznad polovine prema max. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Avgust 1, 2007 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Moji motori bukvalno ne trose jednu kap od zamene do zamene,do sada je u njima bio Motul 300V Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkes 0 Napisano Avgust 2, 2007 U prolazu, 42 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam tek kupio ZZR 500.Ulje budala nisam menjao, racunam na prolece cu.E sad mi vi recite koliko je to glupo?Presao sam 1000km i ulje je kao sto je i bilo malo vise od sredine ogledalca.Masina ne dimi ni hladna,ni zagrejana.Recite mi da li mi je dobar nivo ulja i ako nije koliki treba da bude. Inace drzim ga u voznji na 5000-7000 obr/min.Da li tu gresim i koji su obrtaji najbolji?Malo se petljam u temu, ali neznam pa da naucim.Hvala svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Avgust 2, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan A jel imas neki poseban razlog sto ne zelis da menjas ulje do proleca? Mislim, osnovna stvar kad kupis bilo koje polovno vozilo je da odmah promenis ulje i filter. Osim ako ti motor nije prodao neki dobar ortak i ako ti je rekao (a ti mu verujes) da je menjao ulje skoro. U svakom drugom slucaju mislim da je prilicno glupo voziti ga tako. To sto mu je nivo ulja dobar nema nikakve veze, ko zna koliko je to ulje preslo ili cak i ako nije preslo mnogo, ko zna koliko je staro. Ja bih da sam na tvom mestu promenio ulje i filter odmah, pa na prolece opet. Mislim, ne moras, mozda mu nista nece ni biti, ali ako si vec platio taj motor, malo mi je cudno da ne zelis da mu menjas ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...