zika56 17166 Napisano April 14, 2024 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Nikada u ovakvim događajima ne dajem sebi za pravo da određujem ko je od učesnika kriv, (ili čija je krivica veća), međutim imam moj sistem ponašanja u saobraćaju koji bitno smanjuje mogućnost da nekog iznenadnim svojim nailaskom, ili da mene neko iznenadi. Jednostavno pratim tok i brzinu kretanja vozila oko sebe i eventualno idem za par kilometara brže od toga i za sada se to pokazalo kao dobar recept za opstanak. Promenio April 14, 2024 član zika56 7 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2635 Napisano April 14, 2024 Drug član, 1296 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Abi je napisao: Otkada mi se slicna situacija odavno desila i to dok sam isao 70kmh i ne bih bas krivio motoristu za brzinu, jednostavno su bahati i "jaci" i boli ih dupe, a ne da ne vide. A opet, vozeći 70km/h, ti si doživeo da ovo napišeš na forumu. Hoću reći, očigledno je ta brzina dopustila da iz svega izađeš živ. Suludo je očekivati od drugih da brinu o nama kada mi sami to ne radimo. Udarac u ovoj situaciji je zaista silovit. Žao mi je svakoga ko napravi ovakvu grešku, zaista. Neka mu je laka zemlja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juggernaaut 19 Napisano April 14, 2024 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Speed Triple 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Abi said: Nije ona ni pogledala, ni zastala, nista. Nije ni on isao 50, ali ona bi isto uradila ma koliko on ili bilo ko da je isao. Takvi staju jedino kada vide kamion koji je "jaci". Pri tim brzinama prelaze se desetine metara u sekundi, na 200 km/h, 55+ metara u sekundi. U ovom slucaju, na tom pravcu brzina kolege na motoru je priblizna, ako ne i veca. Zena je usporila, verovatno i pogledala, ali nije bila svesna da vozi na srpskom dvosmernom Mudjelu. Prvi sam koji krsi ogranicenja i sva moguca pravila saobracaja, ali sam svestan da u svemu tome moram da dam sansu nekoj tako zeni da me makar vidi. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6007 Napisano April 14, 2024 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, zika56 said: Nikada u ovakvim događajima ne dajem sebi za pravo da određujem ko je od učesnika kriv, (ili čija je krivica veća), međutim imam moj sistem ponašanja u saobraćaju koji bitno smanjuje mogućnost da nekog iznenadnim svojim nailaskom, ili da mene neko iznenadi. Jednostavno pratim tok i brzinu kretanja vozila oko sebe i eventualno idem za par kilometara brže od toga i za sada se to pokazalo kao dobar recept za opstanak. Koliko si puta imao nezgodu na motoru? Ja bih kao covek koji je zavrsio saobracajnu skolu rekao da tvoj recept nije bas najbolji, jer si se lomio poprilicno. Pokoj dusi momku. Vozac iza je bez problema izbegao nezgodu. On je pokazatelj kako se treba ponasati u saobracaju a da budemo bezbedni. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradulovic988 45 Napisano April 14, 2024 U prolazu, 0 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Kawasaki ZX10R ABS Prijavi odgovor kao problematičan Drugar iz ulice, odrasli zajedno. Neka mu je laka zemlja. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano April 14, 2024 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bajker iza je samo sreće imao sto nije bio ispred. Čuvajte budale kako bi sačuvali sebe.... teško jeste al tako se mora! Pokoj duši, tuga golema. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17166 Napisano April 14, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, abarth_maniac said: Koliko si puta imao nezgodu na motoru? Ja bih kao covek koji je zavrsio saobracajnu skolu rekao da tvoj recept nije bas najbolji, jer si se lomio poprilicno. Nezgoda na motoru sam imao više puta (od čega tri puta sa nekim povredama). Uz to samo sam dva puta imao moju krivicu prilikom ozbiljnijih nezgoda (inače za nezgodu smatram i kad padnem u mestu jer nisam dobro spustio ćopavu ili kad mi motor u dvorištu prokliza na ledu ili snegu pri brzini od 2-3km/h). Ipak moram da napomenem da sam sve ovo sakupio uz staž na motoru od skoro pet decenija, da sam prevezao motorom preko 500.000 km i da motor vozim svakodnevno tokom cele godine i u svim vremenskim uslovima (i po zimi i po snegu). Moguće je da si ti u pravu sa tvojom tvrdnjom, međutim znam mnogo motociklista sa više nezgoda od onog što sam ja imao, uz to sa težim posledicama i uz napomenu da imaju neuporedivo kraći vozački staž od mene i višestruko manju kilometražu od moje, (a pri tom im "sezona" na motoru traje od aprila do septembra). I na kraju imam argument da sam još uvek živ. 6 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petarjebivetar00 8 Napisano April 14, 2024 U prolazu, 27 postova Lokacija: Šumadinac Motocikl: KTM for life Prijavi odgovor kao problematičan Pokoj mu duša.Koliko vidim u 11h jutros što znači ako se pilo tu noć moć presudjivanja i reagovanja je znatno oslabljena.Onda još psiha da si Rossi i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano April 14, 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno saucesce porodici i MK Arhangel. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 173 Napisano April 15, 2024 Svrati ponekad, 181 postova Motocikl: Yamaha xj 900 S Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Paljevina je napisao: Polako u naseljenom mestu... polako cim ima automobila, raskrsnica, odmah oduzimaj gas i spremaj se za naglo kocenje ako se pojavi situacija. ovo je jedini recept za bezbednu vožnju- ko hoće da vozi kao Rosi neka ide na stazu. U pamet se , ljudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 650 Napisano April 15, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Vecina napada i pljuje zenu (vozaca) koja je vozila jer nije videla ili procenila da ka njoj ide raketa kamikaza, a niko da se dozove pameti i prilagodi uslovima u kojima vozi?!! Koliko vam se puta desilo da ste u kolima, konstantno pratite sta se desava ispred i iza vas i odjednom proleti neko na motoru, a vi se trgnete i u fazonu odakle se ti stvori??? Meni se dosta puta desilo i svaki put je komentar vidi budaletinu!!! Na kraju nije bitno ko je kriv, oba ucesnika su doprinela ovoj nesreci i zavile svoje porodice u crno sa dozivotnim traumama!!! Pitanje je sta bi se desilo da je motor vozio po ogranicenju ili 10-ak km/h preko ogranicenja? Da li bi vozac auta primetio motorciklistu? Da li bi motor imao vremena da ukoci i izbegne auto? I jos mnogo da li sa istim odgovorom!!! Zato nemojte biti budaletine (zao mi je sto ovo izgovaram ali tako je) vec se dozovite pameti i nemojte misliti da se to vama ne moze desiti!! Dosta se promovise bezbedna voznja u poslednje vreme, nemojte misliti da ste nedodirljivi, vec se edukujte maksimalno i nemojte biti sebicni vec mislite i na vase porodice!!! Momku pokoj dusi, a porodici iskreno saucesce!! Promenio April 15, 2024 član DarkoB 9 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1683 Napisano April 15, 2024 Drug član, 605 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, DarkoB je napisao: Vecina napada i pljuje zenu (vozaca) koja je vozila jer nije videla ili procenila da ka njoj ide raketa kamikaza, a niko da se dozove pameti i prilagodi uslovima u kojima vozi?!! Koliko vam se puta desilo da ste u kolima, konstantno pratite sta se desava ispred i iza vas i odjednom proleti neko na motoru, a vi se trgnete i u fazonu odakle se ti stvori??? Meni se dosta puta desilo i svaki put je komentar vidi budaletinu!!! Na kraju nije bitno ko je kriv, oba ucesnika su doprinela ovoj nesreci i zavile svoje porodice u crno sa dozivotnim traumama!!! Pitanje je sta bi se desilo da je motor vozio po ogranicenju ili 10-ak km/h preko ogranicenja? Da li bi vozac auta primetio motorciklistu? Da li bi motor imao vremena da ukoci i izbegne auto? I jos mnogo da li sa istim odgovorom!!! Zato nemojte biti budaletine (zao mi je sto ovo izgovaram ali tako je) vec se dozovite pameti i nemojte misliti da se to vama ne moze desiti!! Dosta se promovise bezbedna voznja u poslednje vreme, nemojte misliti da ste nedodirljivi, vec se edukujte maksimalno i nemojte biti sebicni vec mislite i na vase porodice!!! Momku pokoj dusi, a porodici iskreno saucesce!! Slažem se. Evo ja prvi povlačim sve što sam rekao o gospođi. Ali se ne može reći da vozači automobila prečesto krše propise vezano za oduzimanje prvenstva vozačima motora, jednostavno zato što su jači. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8748 Napisano April 15, 2024 4_tocka_i_karoserija, 1913 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, admiki je napisao: Ali se ne može reći da vozači automobila prečesto krše propise vezano za oduzimanje prvenstva vozačima motora, jednostavno zato što su jači. Ja mislim da grešiš. "Oduzimanje prvenstva" je postao standardan obrazac ponašanja u saobraćaju kod nas, i stvar koja mene daleko najviše izluđuje. Tu više nije pitanje ni bahatosti, ni pogubljenosti u vremenu i prostoru, već jednostavno, tako se vozi - treba mi da skrenem, ili da se uključim negde, i nema nikog baš odmah tu da me udari? Super, krećem, ovi dalji nek' koče. Verujem da svi ovo doživljavate svakodnevno u saobraćaju. Sasvim sigurno je to jedan od češćih uzroka udesa uopšte, a ne samo automobil vs. motocikl. Nažalost, jedan deo motociklista (svakako više nego vozači automobila) voze daleko brže od brzina koje tolerišu ovakvo ponašanje, neuporivo su ranjiviji, i posledice su strašne. 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1941 Napisano April 15, 2024 Vlasnik sajta, 5372 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Saučešće porodici i prijateljima. Vozači u saobraćaju su naviknuti da brzo procene oko sebe udaljenost i vreme približavanja drugih učesnika u saobraćaju. Mozak prosečnog vozača automobila (ili bilo kog drugog 4+ točkaša) svoju sposobnost procenjivanja udaljenosti i brzine prilaska je izgradio na osnovu učestvovanja u saobraćaju u kom se većina učesnika kreće nekom uobičajenom brzinom, tipa do 60-70km/h. Tada sistem funkcioniše i ljudi na osnovu iskustva umeju da dobro procene koliko treba vremena da priđe neko ko im se približava. Kada god neko vozi brže od toga, treba da je svestan da u tom trenutku ceo sistem saobraćaja izbacuje iz koloseka i tada mora da očekuje da ga ostali vozači ili neće videti ili neće dobro proceniti koliko je daleko i koliko će brzo doći. Zapamtite to. A uz to setite se koliko je mala silueta dvotočkaša. 7 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja1971 230 Napisano April 15, 2024 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Покој му души... Мени се десила иста ствар, одузимање првенства са скретањем у лево испред мене, само сам возио можда 30 на сат. Осим угрувотина, ништа. "Ћораваца" ће увек бити око нас, и у колима и у камиону и на трактору - али само наша десна рука држи гас. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1453 Napisano April 15, 2024 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi moji,da mu je istrcao šarplaninac iz ovog stovarista,sudbina bi bila ista. Pametnom dosta. Tuga za mlad zivot. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1179 Napisano April 15, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/14/2024 at 2:38 PM, Blaza said: Nek mu je laka zemlja, porodici saučešće. Sakrivena tablica je takoreći jedna noga u grobu. Pogledajte fotografiju. Ko sakrije tablicu ili njen deo, svesno planira da krši propise. Administrativni zakoni mogu da se izbegnu skrivanjem talice, ali ne i zakoni fizike. Moj savet svim motociklistima, platite greške i prekršaje novcem ili svojom vozačkom dozvolom a ne svojim životom (a ni tuđim). Promenio April 15, 2024 član rast 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10050 Napisano April 15, 2024 Ne silazi, 2322 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Zadnjih nekoliko komentara, koliko god da ste u pravu (a jeste) bi trebalo prebaciti u temu "bahati mamlazi", a ovu da ostavimo da se piše o kolegi koji nas je napustio, i njegovoj sudbini...pokoj mu duši. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 334 Napisano April 15, 2024 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ово би требало да је анализа удеса у црној хроници.За саучешћа би требало отворити неку другу рубрику. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3704 Napisano April 15, 2024 Drug član, 991 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, rast je napisao: Nek mu je laka zemlja, porodici saučešće. Sakrivena tablica je takoreći jedna noga u grobu. Pogledajte fotografiju. Ko sakrije tablicu ili njen deo, svesno planira da krši propise. Administrativni zakoni mogu da se izbegnu skrivanjem talice, ali ne i zakoni fizike. Moj savet svim motociklistima, platite greške i prekršaje novcem ili svojom vozačkom dozvolom a ne svojim životom (a ni tuđim). Da nije sakrio tablicu misliš da bi preživeo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 3434 Napisano April 15, 2024 Drug član, 294 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 890 Adv, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Pablo je napisao: u tom trenutku ceo sistem saobraćaja izbacuje iz koloseka Apsolutno istinito, i dokazano. Sam sam učestvovao u situaciji u kojoj sam doživeo ovo što Ivan napisa. Pre 20-ak godina kada sam vozio R motore, sumanuto, svi su mi bili krivi u saobraćaju. Jedan dan uzmem traktor i prikolicu da odvučem nešto. Prelazeći Ibarsku magistralu umalo nisam ubio kolegu sa motorom. Video sam u daljini tačkicu fara i mislio kako imam vremena preći. Srećan epilog je bio da kada sam video da je sudar neizbežan, dodao gas a on se jedva provukao iza prikolice. Ljudi verujte mi da su mi suze krenule od besa, nemoći, spoznaje trenutka smrti. I to samo sa jednom jebenom vožnjom traktora, zaboravio sam kako to izgleda iz ugla motocikliste. A zamislite način razmišljanja onih koji ne znaju ni šta je motor, niti da može nešto da se kreće preko 100 na sat. A njih je najviše u saobraćaju. Tuga je pregolema, jer ode još jedan mladi čovek, nestade život, budućnost... Ne zamer'te mi, mnogo sam tužan i pogođen ovih dana jer imam svakodnevno sahrane, ili iščekujem loše vesti. A kad vidim kako nestaje mladost i budućnost Srbije, oće srce da prsne... 10 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2136 Napisano April 15, 2024 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Бог да му душу прости и бескрајни путеви небески… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1179 Napisano April 15, 2024 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, Atorn said: Da nije sakrio tablicu misliš da bi preživeo? Ugao pod kojim je tablica ne spašava život. Bitno je ono što je imao u glavi kada je tablicu skrivao. Očigledno je da je želeo da vozi brže nego što je dozvoljeno. Da ga je uhvatio radar i da je platio kaznu, možda bi to promenilo njegov stil vožnje. Možda bi ga žena u automobilu ugledala, možda bi on imao vremena da ukoči, možda bi se sudarili uz samo iskrivljen branik i ogrebanu kacigu.... Možda, a možda i ne bi. Ali sakrivanje tablice je predumišljaj, možda nečeg bezazlenog a nekad i fatalnog. 1 1 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3704 Napisano April 15, 2024 Drug član, 991 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Ti stvarno voziš 50 gde je 50, 80 gde je 80, ne provlačiš se leti izmedju kolone, ne pretičeš više od jednog vozila, a kamoli na punoj liniji? Želim ti puno lepih kilometara, ali to sa skrivanjem tablice i nogom u grobu ne kapiram. 1 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17166 Napisano April 15, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, Atorn said: Ti stvarno voziš 50 gde je 50, 80 gde je 80, ne provlačiš se leti izmedju kolone, ne pretičeš više od jednog vozila, a kamoli na punoj liniji? Želim ti puno lepih kilometara, ali to sa skrivanjem tablice i nogom u grobu ne kapiram. Meni nije jasno šta si ovim komentarom hteo da kažeš (ili da postigneš). Jel ovo otvoreni poziv motoristima da kršimo sve propise u saobraćaju (a koji su uglavnom napravljeni da se ovakve stvari izbegnu), a pri tome zaboravljaš da po toj logici i vozači automobila imaju prava da krše sve propise. Ili možda misliš da su motoristi neki viši stalež? A problem je u tome što smo svi podjednako učesnici u saobraćaju i još pri tome zakoni fizike važe za sve podjednako. 6 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...