vtomic85 101 Napisano Februar 13 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Ja protiv svih pravila - prvo postavio temu sa pitanjem o kupovini novog skutera, onda ostavio recenziju o nekim salonima, pa se tek sad setih da se nismo upoznali Dakle, ja sam Vlada, drago mi je. Iz Lazarevca, rođen 1985, živim u Beogradu od 2005, tako da sam još malo pa većinski Beograđanin Motor - nemam. Još uvek. U osnovnoj školi par meseci vozio Tomos automatic (dok valjda keva nije uspela da ubedi ćaleta da ta igračka nije za dete od 12-13 godina), pre 20 godina provozao par puta neki no-name skuter od 50cc (koji je zapravo bio sestrin) i to je to. Kao što napisah negde - znam da naduvam gume, sipam gorivo, upalim i vozim, i to je to. Uskoro planiram kupovinu svog prvog dvotočkaša, nešto od 125cc. Upisah pre neki dan A1, pa da se prvo to završi... Od hobija - klavijature, šah, fotografija (koja mi je zapravo "primarni" hobi i od koje bih voleo da jednog dana živim) i viđaćemo se sigurno na temi "Fotografija dana". Toliko za sad 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mugos 195 Napisano Februar 13 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan E lepo, dobrodošao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6154 Napisano Februar 13 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Dobro nam dosao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1569 Napisano Februar 13 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5314 Napisano Februar 13 Drug član, 1898 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Lepo predstavljanje. Dobro došao! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4710 Napisano Februar 13 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao na ove stranice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9610 Napisano Februar 13 Ne silazi, 2264 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, i dobrodošao ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
solidSnejk 100 Napisano Februar 14 (promenjeno) U prolazu, 40 postova Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Hah, vozac Tomosa od malih nogu koji je pozeleo motor u stare dane, ko si ti - ja? Btw: sto skuter, sto ne nesto jace? I sto A1 kategorija, sto ne odmah A? Promenio Februar 14 član solidSnejk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Саша 227 Napisano Februar 14 Svrati ponekad, 69 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Februar 14 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodošao! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vtomic85 101 Napisano Februar 14 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, solidSnejk je napisao: Hah, vozac Tomosa od malih nogu koji je pozeleo motor u stare dane, ko si ti - ja? Btw: sto skuter, sto ne nesto jace? I sto A1 kategorija, sto ne odmah A? Izgleda da tako to ide sa godinama... Mada, da budem potpuno iskren, do pre godinu - dve uopšte nisam ni pomišljao da vozim bilo šta na 2 točka. Čak naprotiv - gledajući motocikliste po Lazarevcu formirao sam veoooooma negativno mišljenje o motorima i o vozačima istih. Znate već mišljenje gomile ljudi - bahati, bezobzirni, rizična vožnja, ugrožavaju druge, motor se vozi sa kacigom okačenom na lakat da bi svi koji sede po kafićima videli ko vozi motor... E, otprilike to je slika koju je stvaralo 90% onih koji su u to vreme vozili po Lazarevcu i koju sam i ja stekao. E onda pre nekih godinu i po dana potpuno slučajno naletim na YouTube-u na dečka (Perović Moto) koji je Tomosom išao iz Srbije u Crnu Goru, pa onda preko Albanije nazad u Srbiju i budem u fazonu - hmmm, ovo deluje cool . Nešto kasnije naiđem na kanal Putovanje motorom i vidim da postoje i ljudi koji (bar pred kamerom) mogu da voze normalno i da se ponašaju normalno. Onda nastavim da gledam Itchy Boots, gde se još više zagrejem za vožnju motora (naravno, zbog trenutnih životnih okolnosti nezamislivo mi je i da napravim celodnevnu turu po Srbiji, a kamoli da vozim po Africi i Indiji, ali opet deluje privlačno ). Zatim naletim na DanDanTheFireman i na njegove analize padova i objašnjavanje šta nije valjalo i šta je moglo i moralo da se uradi drugačije... I tu sam već bio gotov . Ok, to je to, postoje normalni vozači motora, ja mogu da budem jedan od njih, cilj nije da budem što brži i što glasniji već mi je cilj da se svakog dana i motor i ja u jednom komadu vratimo kući i da sutra mogu opet da vozim. Onda je krenuo proces pregovaranja sa ženom, al' to je već za neku drugu temu Nego da odgovorim na pitanje - što skuter a ne nešto jače i što A1 a ne odmah A? Da se razumemo, ja bih voleo da odmah sad sednem na GS1250R , ali... Glavni razlog je - budžet. To je jedan od faktora što sam recimo odlučio da uzmem Sym koji košta oko 2700 EUR a ne PCX ili N-Max (ili Forzu, koja mi je delovala kao najbolji izbor ali košta skoro 6000). A uzeo bih nešto novo a ne polovno, jer još uvek nemam ni iskustva da prepoznam motor koji ne valja, niti poznajem majstore koji će pošteno da ga provere i srede a da me ne oderu. Drugi razlog - vreme. Kad već zbog para ne mogu da uzmem ništa jače, onda mi nije ni imalo smisla da u auto školi trošim više vremena nego što je potrebno. S obzirom na svakodnevni ritam kuća - vrtić - posao - vrtić - igralište - kuća (a vikendom isto to, samo bez posla i vrtića), jedva da ću uspeti i ovih 7 časova vožnje da uguram u raspored Treći razlog - snaga. Svestan sam da imam 0 iskustva i da je bolje da krenem sa nečim slabijim, da me ne "povuče". Kad za par godina steknem iskustvo, rutinu, sigurnost... lako ću se prebaciti na nešto veće i jače. I poslednji razlog - gradska vožnja. Ako će mi 80% vožnje biti kuća-posao-kuća, stani-kreni i provlačenje između kola, onda mi je bolje da imam nešto malo i nešto što nije sa manuelnim menjačem. Zaboravih da o sebi napišem i to da jednostavno ne umem da kucam kratke postove... ali to ste već i sami shvatili 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Februar 14 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Iako je u redu da za početak uzmeš skuter odgovarajuće snage, nema potrebe da polažeš za A1, jer kasnije, skoro potpuno izvesno, kada poželiš da pređeš na nešto drugo, biće potrebno da polažeš sve iz početka za A2 ili puno A. U tom smislu predlog je da polažeš za puno A pošto ispunjavaš uslove, kako se kasnije ne bi mučio sve ponovo, a da kupiš odgovarajući skuter. Pa kada poželiš da ga zameniš, da to bude samo prodaja/kupovina, a ne i ponovno polaganje. 3 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vtomic85 101 Napisano Februar 14 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, doktor je napisao: Iako je u redu da za početak uzmeš skuter odgovarajuće snage, nema potrebe da polažeš za A1, jer kasnije, skoro potpuno izvesno, kada poželiš da pređeš na nešto drugo, biće potrebno da polažeš sve iz početka za A2 ili puno A. U tom smislu predlog je da polažeš za puno A pošto ispunjavaš uslove, kako se kasnije ne bi mučio sve ponovo, a da kupiš odgovarajući skuter. Pa kada poželiš da ga zameniš, da to bude samo prodaja/kupovina, a ne i ponovno polaganje. Da, slažem se u potpunosti da to ima smisla... ali sad je već kasno, pošto sam zvanično upisao A1 i uplatio polaganje teorijskog ispita... Kasnije bih u svakom slučaju platio i vozio samo tu razliku između A1 i A, jedino što je komplikacija da opet polažem teoriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Februar 14 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Znaš gde ćeš da se predomisliš za motor? Kada kreneš iz Beograda u Lazarevac, preko sela. Sve ostalo se slažem. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vtomic85 101 Napisano Februar 14 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, Jupiter je napisao: Znaš gde ćeš da se predomisliš za motor? Kada kreneš iz Beograda u Lazarevac, preko sela. Sve ostalo se slažem. Ako može da izvuče 80 na sat, biću zadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Februar 14 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sym NHT 125 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Sym NHT 125, 2022. godište, Enduro / Cross, Beograd. Cena 2.690 € - Motori - Polovni Automobili I'll just leave it here...Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2153 Napisano Februar 14 Drug član, 970 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ako može da izvuče 80 na sat, biću zadovoljan Prebaci 100kmh.Na 80 samo prede 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mugos 195 Napisano Februar 14 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan @Gordak985 gledao ga danas u Suzukiju, ali onaj od 300 bi legao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Februar 14 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Mugos je napisao: @Gordak985 gledao ga danas u Suzukiju, ali onaj od 300 bi legao Kad naprave nešto do 500 eto i mene u salonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9610 Napisano Februar 14 Ne silazi, 2264 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Gordak985 je napisao: Sym NHT 125 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Sym NHT 125, 2022. godište, Enduro / Cross, Beograd. Cena 2.690 €... I'll just leave it here... Sent from my 2107113SG using Tapatalk Lepo izgleda. Samo su malo izgrešili u tekstu oglasa, ali se razume... 1. Prednji točak 17", a zadnji 19" 2. Dal je 11 ili 12 KS ? Sitne greške... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2153 Napisano Februar 14 Drug član, 970 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Dobro Blažo sad konjski nokat da gledamo Ispravljam grešku kad dođem na posao, promakne uvek neka... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6154 Napisano Februar 15 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo sredio sam ti Slobo 1 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Februar 15 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodošao super predstavljanje, znaš šta hoćeš ali ima prostora da se još malo razmisli. Želim ti da ostvariš želje i siguran sam da će ti se svideti taj život na dva točka. Sa srećom kolega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Februar 16 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Добро нам дошао на форум добре вожње, дружења и забаве 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...