Baron-Čurug 95 Napisano Jul 25 U prolazu, 28 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, mradomir je napisao: Jesi probao ti to ili ovako iz priče prelomio? Bio u Burnout-u i provozao jedan veći krug. Doduše, samo asfalt, jer nije bilo prilike za van puta. Međutim, obzirom da uopšte ne sumnjam u offroad sposobnosti tog motora, prvenstveno me je intresovalo kakav je osećaj na 120kmh na asfaltu u vožnji dok sedim na njemu. Pod osećaj mislim na moj lični doživljaj: da li se mašina "muči", vibracije i tome slično... Jednostavno, da li mi je komotno na njemu, ili mi je doživljaj neprijatan kao što mi je bio na Husqarni Te510(koju sam samo zato prodao) kad treba da prođem 15km asfalta i smorim se k'o džoger na 110-120kmh. Moguće je da su to samo tripovi u mojoj glavi, ali jednostavno tom motoru na putu nije mesto... A Kove mi je delovao da podnosi put skroz korektno, iako je jedna test vožnja suviše malo vremena da se formira konačan utisak. Nema woow efekta kad oštro daš gas kao na Ktm-u i krene plesanje zadnjeg točka i propinjanje prednjeg "Snaga" je linearna, međutim, stekao sam utisak da je mašina sve srećnija i mirnija kako obrtaji rastu i taj mi se deo dopao. A snagu stavljam pod navodnike zato što posle 690, više nijedan motor nema snage... E, taj deo me je malo razočarao, valjda sam očekivao više... Sa treće strane, Kove mi je uživo delovao manje i kompaktnije nego na slikama, što me je, opet, pozitivno iznenadilo, a da je sklopljen od kvalitetnih komponenti vidi se iz aviona... Sve te utiske sam poneo kući i mućkao po glavi par dana pre nego što sam prelomio. Eto, jbg, znam da je preopširno, ali kad se priča o motorima, mogu da kenjam danima 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5192 Napisano Jul 25 Drug član, 1862 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 17 minutes ago, joker curug said: Eto, jbg, znam da je preopširno, ali kad se priča o motorima, mogu da kenjam danima Uh, preopširno ?! Samo raspali, volimo mi da čitamo o motorima! Nažalost velika je ovde ekipa koja danima može da kenja o svemu osim o motorima, ali to je druga priča 5 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3048 Napisano Jul 25 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan @joker curug Ko što Živke reče - samo raspali Otprilike sam pretpostavio sve što si napisao, pa sam zato i pitao. Kove tuče 690 (stariju verziju) na putu. Ako ti je to preferencija i ponekad malo makadama, možda si i u pravu. E sad, ako ti je asfalt samo nužno zlo da dođeš do mesta zabave, mislim da si se zeznuo. U off-u Kove briljira sa ogibljenjem, ali u proseku kada uzmemo sve u obzir, ne može da se poredi sa 690, posebno starijom verzijom. Pošto znam da u Čurugu ima ozbiljnih zaluđenika za off, ako si jedan od njih... jebiga 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 95 Napisano Jul 26 U prolazu, 28 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 7. 2024. at 10:44, mradomir je napisao: @joker curug Ko što Živke reče - samo raspali Otprilike sam pretpostavio sve što si napisao, pa sam zato i pitao. Kove tuče 690 (stariju verziju) na putu. Ako ti je to preferencija i ponekad malo makadama, možda si i u pravu. E sad, ako ti je asfalt samo nužno zlo da dođeš do mesta zabave, mislim da si se zeznuo. U off-u Kove briljira sa ogibljenjem, ali u proseku kada uzmemo sve u obzir, ne može da se poredi sa 690, posebno starijom verzijom. Pošto znam da u Čurugu ima ozbiljnih zaluđenika za off, ako si jedan od njih... jebiga U Čurugu imaš Dečake zaluđenike koji su odlična ekipa i koji stvarno stignu svuda (Fruškać, Endurijade, Džipijade..) i nas Matorce "Lenijaše" koji tražimo teži put da u 200km po Vojvodini nađemo par čardi i kafana za pit stop i, usput, izduvamo terapiju gasom i znojem Ukratko da nas predstavim. E sad, da li sam se zeznuo, videćemo, jer sam prvi koji prizna kad "pojede govno", pa ću i podeliti utiske sa vama Samo da te mašine doplove već jednom, pa da osedlamo "Zelenka" i vidimo na čemu smo... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4662 Napisano Jul 26 BJB Maxi Scooter Club, 5990 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @joker curug Drago mi je da si se priključio diskusiji. Uvek su dobrodošli ljudi sa iskustvom da daju svoja zapažanja i iskustva 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4355 Napisano Jul 26 Advanced Member, 1955 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Valjda su dali dovoljno hrane veslačima, da preplove do neke lokalne luke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2227 Napisano Avgust 13 Drug član, 1027 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Stiže li konačno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4355 Napisano Avgust 13 Advanced Member, 1955 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ček', nije još kraj avgusta. Ja nisam ni proveravao kakva je aktuelna situacija. Nekako mi lakše da se ne angažujem oko toga. Samo ću da se obradujem kada jave da je spreman za preuzimanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2227 Napisano Avgust 13 Drug član, 1027 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Pa jes, biće vožnji i dogodine... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Avgust 15 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Po planu brodara Rijeka 22.8. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6011 Napisano Avgust 15 Drug član, 4119 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Prošli petak sam bija kod VOGE zastupnika u blizini.Veli mi tip da im motori dolaze željeznicom preko Rusije….Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4355 Napisano Avgust 16 Advanced Member, 1955 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan To je skuplja i brža opcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 95 Napisano Avgust 19 U prolazu, 28 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan I meni je rečeno da spremam prase, jer je u Rijeci 22.8. a mi isporuku možemo očekivati prvu nedelju septembra TAko da, godišnji je druga nedelja, ženo i deco, oprostite za more, ali... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 95 Napisano Avgust 19 U prolazu, 28 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Dok čekamo kao ozebli sunce 5 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 587 Napisano Avgust 19 Drug član, 1355 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, Baron-Čurug je napisao: Dok čekamo kao ozebli sunce Ooooo, PR7. Čiji je to motor ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 95 Napisano Avgust 19 U prolazu, 28 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, AnteK je napisao: Ooooo, PR7. Čiji je to motor ? Šveda po imenu Johanes, mi smo ga zvali Đoka Našli ga dečaci iz Temerina pokvarenog usput na putu za moto skup u Pivnicama sad u petak. Pa ga poveli, popravili, napili i najeli da može dalje na TeT... Tu smo se i upoznali, te mi je velikodušno ponudio "krug". Sjajan motor! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2369 Napisano Avgust 19 Andragog, 4938 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan A ovaj sa KTM-om garant ima i Ktm gaće? 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4355 Napisano Avgust 27 Advanced Member, 1955 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Op op, samo što nije E sad počinje ono pravo, opipljivo iščkivanje. 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 95 Napisano Avgust 27 U prolazu, 28 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan SAd mi rekoše da su dali nalog za carinu? Još nedelja, dveee Da nisi možda naručivao šta od Uncle Wang-a, ili šta drugo od dodatne opreme? Pre 2 sati, Gliga je napisao: Op op, samo što nije E sad počinje ono pravo, opipljivo iščkivanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4355 Napisano Avgust 27 Advanced Member, 1955 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan -Poručio sam otvoreni airbox sa sunđerastim filterom (i jedan dodatni filter). To je najbitnija stavka. Ne vidim kako papirni filter može imati smisla na motoru ovog tipa. Performanse su mi nebitne tako da ECU nisam uzimao. Hoću prvo u fabričkom izdanju da ga vozim neko vreme. Posle ću znati ima li potrebe menjati. A ako bude trebalo, verovatno ću uzeti Coober ECU. -Slavinu za zadji rezervoar. Tako može da se zatvori i odvoji od prednjih. Daje mogućnost da se u njemu čuvaju 2-3 litre kao rezerva za crne dane. 15l u prednjim rezervoarima deluje sasvim dovoljno za balkanske uslove. -Dva seta filtera ulja, da se nađu... -Ventile za ispuštanje vazduha iz prednje viljuške. Zato što su jeftini. Za sada toliko. Još uvek čekam da stigne paket, ni on ne žuri Inače nisam sklon upucavanju para u motor tako da će ići samo potrebne stvari. A to znači da će morati i neki štitnici ruku (Barkbusters, najverovatnije). I napraviću ploču za prtljag, jer meni je ovo putni motor 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 262 Napisano Avgust 29 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Za vas koji cekate. Upravo sam bio do Burnouta, sklapaju 7 komada. Pa vi se slikajte kad preuzmete. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4355 Napisano Avgust 29 Advanced Member, 1955 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 95 Napisano Avgust 30 U prolazu, 28 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Meni je stigla pošiljka sa Ujka Wanga, kućište filtera i crash pad, međutim, ne lezi Vraže, ovo je Srbija... Pošiljka je završila u nekoj firmi u Batajnici - Flying Cargo Yu DOO, koja ima jedno 150 negativnih recenzija na Google-u, te mi sada ta firma traži 5520 din samo da me "zastupa" u procesu carinjenja Tek onda mi se sabira šiping koji se ne zna koliko će izaći, plus carina i, na kraju, kao šlag na torti, na sve to zajedno ide porez... Još se nadam da je to samo pokušaj prevare i da će roba završiti na carini posle čega će mi je pošta isporučiti uz naplatu dažbina, ali... Izgleda da sam to sve trebao uzeti u Austriji za 20% više love, a da ću vijati ujku za povrat tih 100 i kusur evrića... Obaveštavam vas svakako, pa da vas ne iznenade neprijatno kao mene... E, a da se motori sklapaju, to je DOOOBRAAA vest I to ne samo nama, nego i poljuprivrednicima i Vodoprivredi Srbije, jer sa motorima, dolaze i kišni dani 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 194 Napisano Avgust 30 (promenjeno) Svrati ponekad, 119 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Baron-Čurug said: Meni je stigla pošiljka sa Ujka Wanga, kućište filtera i crash pad, međutim, ne lezi Vraže, ovo je Srbija... Pošiljka je završila u nekoj firmi u Batajnici - Flying Cargo Yu DOO, koja ima jedno 150 negativnih recenzija na Google-u, te mi sada ta firma traži 5520 din samo da me "zastupa" u procesu carinjenja Tek onda mi se sabira šiping koji se ne zna koliko će izaći, plus carina i, na kraju, kao šlag na torti, na sve to zajedno ide porez... Još se nadam da je to samo pokušaj prevare i da će roba završiti na carini posle čega će mi je pošta isporučiti uz naplatu dažbina, ali... Izgleda da sam to sve trebao uzeti u Austriji za 20% više love, a da ću vijati ujku za povrat tih 100 i kusur evrića... Obaveštavam vas svakako, pa da vas ne iznenade neprijatno kao mene... E, a da se motori sklapaju, to je DOOOBRAAA vest I to ne samo nama, nego i poljuprivrednicima i Vodoprivredi Srbije, jer sa motorima, dolaze i kišni dani Nije pokušaj prevare. To rade srpski DHL, FedEx, itd. Zato nikada preko njih, bolje naručiti u neku zemlju preko pa da ti donese neko. Ako ne platiš, vratiće nazad ujki paket. Oni to godinama dižu cenu. Bilo je oko 3k, pa 4.5k, pa sad 5.5k. I to sve da bi ti poslali 3-4 dokumenta da popuniš, oni proslede carini i pošalju ti paket Aksom. Promenio Avgust 30 član h0use 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 262 Napisano Avgust 30 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Fekalijama obogaćena motka je za njih 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...