Alekre 12954 Napisano Februar 21, 2024 Ne silazi, 7420 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Explorer 1200 je imao neke propuste sa glavom motora i motornim računarom. Znam da je Triumph to sređivao vlasnicima valjda na prvim serijama. Treba proveriti po broju šasije da li je motor prošao taj tretman. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3486 Napisano Februar 21, 2024 Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Da to je bilo kod 1200,ja sam bio proveravao i na bivsem je glava bila promenjena,a racunar je mislim(koliko se secam) menjan samo na pojedinim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 846 Napisano Februar 21, 2024 Drug član, 876 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Nešo koji si Manol uzeo za ispiranje agregata? Zašto pitam, zbunjuju me više sa ambalažom, nekad bordo, nekad crno.... Pričam za 7812. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Februar 21, 2024 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, N.F.S. said: 063351251 Kalco Vozio je lepu cbr1100xx Čuva je i dalje, potpuno je prilagođena, da ne kažem kastomizovana, žao mu da je proda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Vuleta je napisao: Nešo koji si Manol uzeo za ispiranje agregata? Zašto pitam, zbunjuju me više sa ambalažom, nekad bordo, nekad crno.... Pričam za 7812. Prvo da ti cestitam, bices ODUSEVLJEN performansama agregata, verujem da tako nesto nisi probao. Evo punog naziva ulja (kopirao iz porudzbenice) MN7832-1A POWERBIKE 15W50 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 846 Napisano Februar 21, 2024 Drug član, 876 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno. Dobar je X, zanimljiv koncept. "Mnogo motora, za male pare." 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, DeusExMachina said: j sa srecom. Nadam se da ce izaci u susret i da ce kilometraza da se poklopi sa stanjem na terenu Bas obracam paznju na to, kilometraza se lepo vidi u prednjici motora, tu se sve peskari i matira prvo! Mali hladnjak (uljni) je dosta nisko, na izvozenim motorima bar se boja sljusti a ovi prihvati sa pancirnim crevima za ulje se sjedine sa hladnjakom. Ovde je ceo taj deo kao nov! Ralica dole nije ispeskarena ni grane, vizir... Auspuh nije pozuteo od toplote... Sve mi to govori da je zaista presao 30000km. Javicu bas bude li odgovora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2437 Napisano Februar 21, 2024 Andragog, 5006 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ovo leptirče lepo izgleda ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Videcu samo da ga nisu vratili u rikverc sa 200000 Obratio sam se i britancima, poslao sliku saobracajne iz CH, od prvog vlasnika.. Javljam hoce li me neko udostojiti odgovora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4847 Napisano Februar 21, 2024 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, N.F.S. said: Bas obracam paznju na to, kilometraza se lepo vidi u prednjici motora, tu se sve peskari i matira prvo! Mali hladnjak (uljni) je dosta nisko, na izvozenim motorima bar se boja sljusti a ovi prihvati sa pancirnim crevima za ulje se sjedine sa hladnjakom. Ovde je ceo taj deo kao nov! Ralica dole nije ispeskarena ni grane, vizir... Auspuh nije pozuteo od toplote... Sve mi to govori da je zaista presao 30000km. Javicu bas bude li odgovora. Plus sam i ja sve to pregledao i dao zeleno svetlo heheheh 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... i ja sam ti rekao da prodavcu slobodno kazes od koga kupovina zavisi! (od tvog utiska i tebe). Ja sam samo platio,bez gledanja ili slusanja. Hvala, i sledecu ces mi neku Hondu naci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Februar 21, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, N.F.S. said: Bas obracam paznju na to, kilometraza se lepo vidi u prednjici motora, tu se sve peskari i matira prvo! Mali hladnjak (uljni) je dosta nisko, na izvozenim motorima bar se boja sljusti a ovi prihvati sa pancirnim crevima za ulje se sjedine sa hladnjakom. Ovde je ceo taj deo kao nov! Ralica dole nije ispeskarena ni grane, vizir... Auspuh nije pozuteo od toplote... Sve mi to govori da je zaista presao 30000km. Javicu bas bude li odgovora. Tvoj zaista izgleda kao nov. Nadam se da ce i Triumph to da potvrdi. Ja kad sam moj kupio mislio sam da ima crne felne koliko je bio prljav. Prethodni vlasnik ih nije verovatno nikada oprao Na ralici je bilo zalepljeno vise asfalta nego sto ima u manjoj asfaltnoj bazi On je jedan od onih tipova koji sedi i vozi i ne licka motore kao mi Kako odrzavamo motore kod istog majstora iz servisa sam dobio preporuku za Tiger-a. Kaze da momak nije stedeo i menjao je sve sto je trebalo na vreme pa sam donekle bio sigurniji u kupovini. Na kraju krajeva nije bio neki izbor u tom trenutku a ja sam zapeo da ga uzmem adv/touring motor pre ture od 2000km koju ne bih mogao da izdrzim na CBF500. U svakom slucaju kad god kupujem uvezeno vozilo od strane osoba koje ne poznajem uvek racunam na to da je kilometraza vracena. To je prosto postalo normalno u Srbiji i ne iznenadjuje me vise ni najmanje. I auto sam kupio sa 150k na satu a pri proveri je imao 270k godinu dana pre ali je takodje u NL bio odrzavan redovno u ovlascenom servisu i za 3 godine koliko ga vozim nisam imao nikakvih problema. Promenio Februar 21, 2024 član DeusExMachina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Februar 21, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Inace ugradih danas maglenke i rekoh aj opet da probam da sinhronizujem klapne. Opet ista prica. Kad sklopim sve nazad opet cilindar 2 ispada iz sinhronizacije. Pre vracanja kucista filtera i rezervoara: Nakon vracanja svega na mesto: Interesantno van sinhronizacije su samo u leru i to samo kad vratim kuciste filtera i rezervoar. Ali kad dodam gas sva tri su na istim vrednostima. Pocinjem da sumnjam da me zeza prokleti steper motor koji kontrolise ler gas. Vidim da obrtaji variraju od 1350 do 1150 rpm. Trebalo bi da kako postize radnu temperaturu steper motor spusti obrtaje na 1150 rpm ali oni variraju gore dole. Na obrtomeru se to ne vidi ali TuneECU pokazuje tako. Neko tu laze ocigledno Nije mi jasno samo zasto zeza kad vratim kuciste filtea za vazduh i rezervoar. Promenio Februar 21, 2024 član DeusExMachina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Isto se i meni prikazuju obrtaji, varira na programu ali skala stoji mirno... Ni po zvuku ne bih rekao da bas po 100 obrtaja varira. Dok se ne zagreje i kod mene je drugi cilindar blago vecih vrednosti, za oko 2 minuta rada u leru poravna se sa druga dva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Februar 21, 2024 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ocekivao isto. Da kad se zagreje dodju na iste vrednosti ali ostavio sam ga da radi u leru 15min i nisu se poravnali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Meni su odgovorili ovi iz Triumpha Otvorili su slucaj i ocekujem da mi istoriju predoce 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, DeusExMachina je napisao: Ja sam ocekivao isto. Da kad se zagreje dodju na iste vrednosti ali ostavio sam ga da radi u leru 15min i nisu se poravnali. Probaj da resetujes adaptacije pa ga pustis da odradi onu dvanaestominutnu (Posle reseta ga upalis i ne diras nista dok ne ukljuci open loop signal) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ...a ameri me prebacuju kod ovih blize! Nista, pitacu i njih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Februar 21, 2024 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, N.F.S. said: Probaj da resetujes adaptacije pa ga pustis da odradi onu dvanaestominutnu (Posle reseta ga upalis i ne diras nista dok ne ukljuci open loop signal) To sam i mislio da sam odradio kad je radio 15min u leru bez diranja gasa. Ali izgleda da motor mora da bude skroz hladan a moj je vec bio zagrejan. Nakon sto ukljuci ventilator treba sacekati 12 minuta. Obicno mu treba nekih 10min da ukljuci ventilator a kako je bio vec topao ukljucio ga je posle 3 min. Videcu da kasnije probam ponovo kad se ohladi skroz. Inace negde procitah da resetovanje adaptacije iz TuneECU vise ne radi i da mora da se odradi kroz ovaj 12 min. proces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne resetujes, obrises iz memorije trenutne pa ga ovim radom u leru nateras da kreira novu adaptaciju prema trenutnom stanju. Ja sam pre sinhronizacije odradio brisanje adaptacije, naterao ga da odradi novu pa sinhronizovao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Februar 21, 2024 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam shvatio da kroz dvanajstominutni proces radi i jedno i drugo. Da brise staru adaptaciju i setuje novu. Moguce da sam pogresno razumeo. Inace odradio sam to jos prosli put kad sam probao da ih sinhronizujem ali moguce da nisam nista uradio ako mora prvo da se obrise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nekom logikom vodjen, taj negativni pritisak je konstanta, adaptacije nemaju uticaja Opisanu proceduru iznad sam odradio posto sam hteo da "od nule" nauci kako i sta ja volim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4847 Napisano Februar 21, 2024 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, N.F.S. said: ... i ja sam ti rekao da prodavcu slobodno kazes od koga kupovina zavisi! (od tvog utiska i tebe). Ja sam samo platio,bez gledanja ili slusanja. Hvala, i sledecu ces mi neku Hondu naci Biće biće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Februar 21, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, jeste li probali da se registrujete ovde: https://triumphtechnicalinformation.com Nakon toga mozete uneti VIN broj i izlistace vam podatke za vas motocikl. Tu su podaci o aktivnim opozivima, kao i o onima koje su odradjeni. Postoji i tab sa informacijama o servisnoj istoriji, mozda kod vas prikaze neke podatke, kod mene stoji da nema informacija o servisima (inace, radio sam samo jedan u ovlascenom servisu). Promenio Februar 21, 2024 član cikamike 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22213 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ulogovao se i saznao da mi je boja tigra "Blazing Orange" 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...