Jump to content

Moto Zajednica

Triumph Tiger 1050 ABS

Recommended Posts

• Ne silazi, 7420 postova
  • Motocikl: TDM 900

Explorer 1200 je imao neke propuste sa glavom motora i motornim računarom. Znam da je Triumph to sređivao vlasnicima valjda na prvim serijama. Treba proveriti po broju šasije da li je motor prošao taj tretman.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1107 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06

Da to je bilo kod 1200,ja sam bio proveravao i na bivsem je glava bila promenjena,a racunar je mislim(koliko se secam) menjan samo na pojedinim 

• Drug član, 876 postova
  • Motocikl: ...

Nešo koji si Manol uzeo za ispiranje agregata? Zašto pitam, zbunjuju me više sa ambalažom, nekad bordo, nekad crno.... Pričam za 7812.

• Ne silazi, 5558 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere
1 hour ago, N.F.S. said:

063351251 Kalco

Vozio je lepu cbr1100xx :D 

Čuva je i dalje, potpuno je prilagođena, da ne kažem kastomizovana, žao mu da je proda.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9567 postova
  • Motocikl: ---Honda---
pre 14 minuta, Vuleta je napisao:

Nešo koji si Manol uzeo za ispiranje agregata? Zašto pitam, zbunjuju me više sa ambalažom, nekad bordo, nekad crno.... Pričam za 7812.

Prvo da ti cestitam, bices ODUSEVLJEN performansama agregata, verujem da tako nesto nisi probao. 👌🥰

Evo punog naziva ulja (kopirao iz porudzbenice) 

MN7832-1A  POWERBIKE 15W50  

• Sviđa mi se 1

5 hours ago, DeusExMachina said:

j sa srecom. Nadam se da ce izaci u susret i da ce kilometraza da se poklopi sa stanjem na terenu

Bas obracam paznju na to, kilometraza se lepo vidi u prednjici motora, tu se sve peskari i matira prvo!

Mali hladnjak (uljni) je dosta nisko, na izvozenim motorima bar se boja sljusti a ovi prihvati sa pancirnim crevima za ulje se sjedine sa hladnjakom. Ovde je ceo taj deo kao nov!

Ralica dole nije ispeskarena ni grane, vizir... 

Auspuh nije pozuteo od toplote... Sve mi to govori da je zaista presao 30000km. Javicu bas bude li odgovora.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

• Sviđa mi se 1

Videcu samo da ga nisu vratili u rikverc sa 200000 :D 

Obratio sam se i britancima, poslao sliku saobracajne iz CH, od prvog vlasnika.. Javljam hoce li me neko udostojiti odgovora.

• Drug član, 1551 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita
1 hour ago, N.F.S. said:

Bas obracam paznju na to, kilometraza se lepo vidi u prednjici motora, tu se sve peskari i matira prvo!

Mali hladnjak (uljni) je dosta nisko, na izvozenim motorima bar se boja sljusti a ovi prihvati sa pancirnim crevima za ulje se sjedine sa hladnjakom. Ovde je ceo taj deo kao nov!

Auspuh nije pozuteo od toplote... Sve mi to govori da je zaista presao 30000km. Javicu bas bude li odgovora.

Plus sam i ja sve to pregledao i dao zeleno svetlo heheheh

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

... i ja sam ti rekao da prodavcu slobodno kazes od koga kupovina zavisi! 

(od tvog utiska i tebe).

Ja sam samo platio,bez gledanja ili slusanja.

Hvala, i sledecu ces mi neku Hondu naci 👌

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 319 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800
2 hours ago, N.F.S. said:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Tvoj zaista izgleda kao nov. Nadam se da ce i Triumph to da potvrdi. Ja kad sam moj kupio mislio sam da ima crne felne koliko je bio prljav. Prethodni vlasnik ih nije verovatno nikada oprao :D Na ralici je bilo zalepljeno vise asfalta nego sto ima u manjoj asfaltnoj bazi :D On je jedan od onih tipova koji sedi i vozi i ne licka motore kao mi :D Kako odrzavamo motore kod istog majstora iz servisa sam dobio preporuku za Tiger-a. Kaze da momak nije stedeo i menjao je sve sto je trebalo na vreme pa sam donekle bio sigurniji u kupovini. Na kraju krajeva nije bio neki izbor u tom trenutku a ja sam zapeo da ga uzmem adv/touring motor pre ture od 2000km koju ne bih mogao da izdrzim na CBF500.

U svakom slucaju kad god kupujem uvezeno vozilo od strane osoba koje ne poznajem uvek racunam na to da je kilometraza vracena. To je prosto postalo normalno u Srbiji i ne iznenadjuje me vise ni najmanje. I auto sam kupio sa 150k na satu a pri proveri je imao 270k godinu dana pre ali je takodje u NL bio odrzavan redovno u ovlascenom servisu i za 3 godine koliko ga vozim nisam imao nikakvih problema.

Promenio član DeusExMachina
  • Sviđa mi se 1

Inace ugradih danas maglenke i rekoh aj opet da probam da sinhronizujem klapne. Opet ista prica. Kad sklopim sve nazad opet cilindar 2 ispada iz sinhronizacije. 

Pre vracanja kucista filtera i rezervoara:

image.thumb.jpeg.360eb3650daedf24e5e80d1ffde2bccc.jpeg

image.thumb.jpeg.a4120edbead08b0a883296a8de96781e.jpeg

Nakon vracanja svega na mesto:

image.thumb.jpeg.3b1f6883a2a349014c0f7b382e479176.jpeg

Interesantno van sinhronizacije su samo u leru i to samo kad vratim kuciste filtera i rezervoar. Ali kad dodam gas sva tri su na istim vrednostima. Pocinjem da sumnjam da me zeza prokleti steper motor koji kontrolise ler gas. Vidim da obrtaji variraju od 1350 do 1150 rpm. Trebalo bi da kako postize radnu temperaturu steper motor spusti obrtaje na 1150 rpm ali oni variraju gore dole. Na obrtomeru se to ne vidi ali TuneECU pokazuje tako. Neko tu laze ocigledno :D  Nije mi jasno samo zasto zeza kad vratim kuciste filtea za vazduh i rezervoar.

Promenio član DeusExMachina

Isto se i meni prikazuju obrtaji, varira na programu ali skala stoji mirno... Ni po zvuku ne bih rekao da bas po 100 obrtaja varira. 

Dok se ne zagreje i kod mene je drugi cilindar blago vecih vrednosti, za oko 2 minuta rada u leru poravna se sa druga dva.

Screenshot_2024-02-18-12-17-26-757_com.tuneecu.jpg

Screenshot_2024-02-18-12-17-31-666_com.tuneecu.jpg

pre 2 minuta, DeusExMachina je napisao:

Ja sam ocekivao isto. Da kad se zagreje dodju na iste vrednosti ali ostavio sam ga da radi u leru 15min i nisu se poravnali.

Probaj da resetujes adaptacije pa ga pustis da odradi onu dvanaestominutnu (Posle reseta ga upalis i ne diras nista dok ne ukljuci open loop signal)

2 minutes ago, N.F.S. said:

Probaj da resetujes adaptacije pa ga pustis da odradi onu dvanaestominutnu (Posle reseta ga upalis i ne diras nista dok ne ukljuci open loop signal)

To sam i mislio da sam odradio kad je radio 15min u leru bez diranja gasa. Ali izgleda da motor mora da bude skroz hladan a moj je vec bio zagrejan. Nakon sto ukljuci ventilator treba sacekati 12 minuta. Obicno mu treba nekih 10min da ukljuci ventilator a kako je bio vec topao ukljucio ga je posle 3 min. 

Videcu da kasnije probam ponovo kad se ohladi skroz.

Inace negde procitah da resetovanje adaptacije iz TuneECU vise ne radi i da mora da se odradi kroz ovaj 12 min. proces.

Ne resetujes, obrises iz memorije trenutne pa ga ovim radom u leru nateras da kreira novu adaptaciju prema trenutnom stanju.

Ja sam pre sinhronizacije odradio brisanje adaptacije, naterao ga da odradi novu pa sinhronizovao.

Ja sam shvatio da kroz dvanajstominutni proces radi i jedno i drugo. Da brise staru adaptaciju i setuje novu. Moguce da sam pogresno razumeo. Inace odradio sam to jos prosli put kad sam probao da ih sinhronizujem ali moguce da nisam nista uradio ako mora prvo da se obrise.

Nekom logikom vodjen, taj negativni pritisak je konstanta, adaptacije nemaju uticaja :stabre:

Opisanu proceduru iznad sam odradio posto sam hteo da "od nule" nauci kako i sta ja volim.

• Drug član, 1551 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita
1 hour ago, N.F.S. said:

... i ja sam ti rekao da prodavcu slobodno kazes od koga kupovina zavisi! 

(od tvog utiska i tebe).

Ja sam samo platio,bez gledanja ili slusanja.

Hvala, i sledecu ces mi neku Hondu naci 👌

Biće biće :)

• Svrati ponekad, 375 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660

Drugari, jeste li probali da se registrujete ovde:

https://triumphtechnicalinformation.com

Nakon toga mozete uneti VIN broj i izlistace vam podatke za vas motocikl. Tu su podaci o aktivnim opozivima, kao i o onima koje su odradjeni. Postoji i tab sa informacijama o servisnoj istoriji, mozda kod vas prikaze neke podatke, kod mene stoji da nema informacija o servisima (inace, radio sam samo jedan u ovlascenom servisu). 

Screenshot_2024-02-21-20-52-18-008-edit_com.android.chrome.thumb.jpg.e72bb449c4a066e6fa95739da6f5db71.jpg

Promenio član cikamike
  • Hvala 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja