Disko Nindža 10442 Napisano Februar 15 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ne sumnjam da su super motori, samo problem je sto je mladima na koje se cilja zanimljivije nesto High-tech trkalica ili ADV, ovaj retro dizajn vise privlaci stariju ekipu, a njima je 400ccm malo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4780 Napisano Februar 15 Drug član, 1865 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mladi baš vole taj modern retro fazon Trenutno je Royal Enfild u ekspanziji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Februar 15 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam Royal Enfield modeli od 650ccm su najprodavaniji, ne ovi ispod, bar u Evropi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Śjedi doma 40 Napisano Septembar 10 U prolazu, 1 post Lokacija: Bar, Crna Gora Motocikl: Triumph 400x Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Nakon predjenih 5000km na 400x modelu htio bih da podelim svoje iskustvo sa ovim modelom. Nov sam vozac, tako da je moje misljenje o modelu bazirano na subjektivnom pocetnickom misljenju. Triumph 400x mi je prvi motor. Razlozi zasto sam se bas odlucio na ovaj model: -(40hp) po mom misljenju dovoljna za pocetnika - potencijal za on i off road voznju - relativno velik motor, zbog svoje visine/tezine kao vozaca (188/105). - estetika, retro modeli sa okruglim farom su mi najljepsi - tezina motora Voznju 400x bi najlakse objasnio kao da vozite biciklo. Kada sam prvi put sjeo na njega bio sam iznenadjen kolko je lagan i koliko je korman upravljiv,bez ikakvog osecaja borbe sa njim. Prva neobicna stvar su mi bile kocnice, prije 400x polagao sam na mt 07 dje su kocnice "grizle" mnogo agresivnije. Pomislih do brenda kocnica je,no djavo ne da mira pa sam nasao na internetu da se ustavari radi o progresivim kocnicama, jer je motor namijenjen i za lagani off road. Posle par voznji sam se navikao, a vjerovatno je trebalo vremena da se "razrade". Ne bih ovo naveo kao manu vec neko subjektivno zapazanje. Do sada sa ovom kilometrazom i vise nego sam zadovoljan istim. Na papiru 40hp ne izgleda bas puno, al do sada nisam osjetio da mi je na putu trebalo vise snage. Motor relativno brzo dostize 150kmh , dje polako opada snaga i dostize max 160kmh. Gas je odazivan i kada se pusti motor lako obara brzinu. Razmak izmedju brzina je manji,al mi se iskreno svidja jer cini voznju interesatnom. Tako da cesto nadjete sebe da mijenjate brzine. Razmak po mom zapazanju: Prva do 20kmh, druga do 40kmh, treca 80kmh, cetvrta do 120kmh, peta do 140kmh i sesta do 160kmh. Primetio sam da prilikom prebcivanja brzine iz trece u drugu pri vecim obrtajima dolazi do igranja zadnjeg tocka. Nije nista strasno,ali osetljivo. Rev match ili jednostavno menjanje na manje obrtaje resava problem. Isti slucaj nisam primetio kod ostalih brzina. Nisam specijalno obracao paznju na potrosnju ali bih rekao da je pri agresivnijoj voznji tu nedje oko 4-5l. Umjernom voznjom bi sigurno bila manja. Nije bas da imamo dobre puteve u Crnoj Gori, pa sam prezadovoljan suspenzijom motora kako se ponasa na njima. Nemam iskustva sa drugim motorima da bih mogao uporediti vibraciju na 400x. Al mogu reci da mi ni ujednom trenutnko ni pod kojom brzinom uzitak na motoru bio smanjen. Na off roadu mi je padao par puta, pa bih kao dobru stranu istakao tezinu motora gdje nisam imao problema da ga podignem. Sto na ravnom,sto na krsevitom terenu sa usponom. Od dodatne opreme sam ugradio vetrobran,jer na brzinama preko 120kmh bas i nije uzitak. Osim njega stavio sam gornje i donje crash barove i sump guard. Sto se tice komfora, voznje su mi uglavom bile do 2h prije kakve pauze. Sjediste sam za to vrijeme nalazio udobno, za duze voznje ne bih znao rec. Za sada nemam primedbe. Svjetla bas i nisu najbolja za nocnu medjugradsku voznju. Od kvarova sam imao jedino problema sa kablom od sirene koji je isapo iz ulaza. No ovlasceni servis je to regulisao. Generalno 400x sam vozio po svemu otvorenom putu, krivinama, makadamu,TET-u i 400x me nije nidje izneverio. Ukratko rekao bih da je to motor koji je dobar u svemu,al nije u nicemu najbolji. Metaforicno receno dobijate all-inclusive paket hotela. Jedete,pijate, sunacate se i spustate na tobogan. No ta hrana nije najbolja, lezaljke nisu najudobije i tobogan nije najveci . Na kraju krajeva 400x u skaldu sa svojom cijenom i onim sto nudi,odlicno uvodi pocetnika u moto svijet na jedan bezbedan nacin. Pov off-road Pov on road 10 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5264 Napisano Septembar 11 Drug član, 1872 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Fino ti to teraš, lepi snimci. U zdravlju se vozio! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 49 Napisano Septembar 17 U prolazu, 10 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan Posto me ne @Śjedi doma lijepo posavjetovao, i ja odlucih i postah novi vlasnik Triumph 400x crne boje. Prvi utisci su sjajni. Još se privikavam na motor, ali mislim da posjeduje sve ono sto sam tražio od jednog all around motora, koji da kažemo prašta greske tu i tamo, s obzirom da sam početnik u moto svijetu, ako ne računamo vožnju i posjedovanje Vespe Primavere 125 kubika. Motor plijen izgledom, a i svim ostalim sto mene kao početnika zadivljuje, pogotovo taj zvuk jednog cilindra. Muzika za moje uši. Nadam se da će se na ovom mjestu javiti još po neki kupac ovog sjajnog motocikla, s obzirom da se prodaju kao alva. Bar je tako u Crnoj Gori. Lijep pozdrav za sve. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 28 Napisano Septembar 17 U prolazu, 62 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Baš lep motor. Mislim da je 400ccm jako slabo zastupljen kod nas. Osim možda za neke lakše off mašine. Čak možda nisu ni u ponudi svih brendova koji ih inače imaju za druga tržišta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ziks 90 Napisano Septembar 23 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: F850GS . Pre toga: CB1000R SC80,CBF500 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam 400x pre par meseci u Triumphu na Novosadskom putu, mislim da ga jos uvek imaju kao demo vozilo. Bio sam pozitivno iznenadjen kvalitetom izrade i velicinom/udobnoscu. Za nekog ko je 192cm/ 92 kg, iznenadjujuce udoban i idealnih dimenzija. Sto se vibracija jednocilindricnog agregata tice, ne mogu da verujem kako su uspeli da ga naprave da se do 120km/h ne osecaju. Kapa dole za to. Preko 120 vec krece da trese malo, do 140, preko vec gubi snagu. Takodje deluje mnogo lakse nego na papiru, izgleda da su mu lepo rasporedili masu. Jedini losiji utisak je da nije bas preterano agilan, tj za jurcanje po krivinama, ali to se moze prepisati gumama i verovatno 19 inca prednjem tocku. Takodje bih voleo da ima malo bolju/moderniju instrument tablu ( kao trident npr) . Sve u svemu, motor me je odusevio i od tada mi ne izlazi iz glave. Odlican za pocetnike ali i za iskusnije. Rado bih video sebe kao buduceg vlasnika istog 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 49 Napisano Septembar 24 (promenjeno) U prolazu, 10 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno je nevjerovatno kako je udoban i povozan. ja imam Ziksovu visinu (192, ) 102kg i ne osjecam uopšte neku prepreku zbog toga. Jedino sto bih volio, da napravim neki windshield, ali opet pitanje koliko to pomaže. Promenio Septembar 24 član Bencivenga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ziks 90 Napisano Septembar 24 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: F850GS . Pre toga: CB1000R SC80,CBF500 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovaj, ja sam bio jako zadovoljan kako je cucnuo a i stitio dok sam svojevremano vozio Hondu cbf500. Ide uz taj retro fazon a i univerzalan je. https://puig.tv/en/tuning-motos/windshields-high-for-round-headlights/windscreen-custom-ii 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 49 Napisano Octobar 20 U prolazu, 10 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, kako polako sklapam kockice, interesuje me šta bi vi predložili vezano za bočne ( iskljucivo mekane) torbe/torbu na ovom modelu. Postoji neka Trijumf mekana torba u njihovom predstavništvu u Bg, medjutim, ne znam koliko je to prakticno.. slika u prilogu. hvala unaprijed Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6578 Napisano Octobar 20 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim kako je ova torba zakačena. Ako je nešto originalno, onda verovatno koristi i neke originalne tačke za montažu...uz ili bez dodatnih oslonaca. Ne vidim zašto ne bi mogle da se iskoriste bilo koje aftermarket bisage. Njima je doduše potreban bočni oslonac, ali međusobno su povezane trakom (sa čičkom) koja ide preko suvozačkog sedišta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1394 Napisano Octobar 20 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Bencivenga je napisao: Pozdrav ljudi, kako polako sklapam kockice, interesuje me šta bi vi predložili vezano za bočne ( iskljucivo mekane) torbe/torbu na ovom modelu. Postoji neka Trijumf mekana torba u njihovom predstavništvu u Bg, medjutim, ne znam koliko je to prakticno.. slika u prilogu. hvala unaprijed Pogledaj Oxford Heritage Panniers u Barelu. Oxford Heritage Panniers Black 40L : Oxford Products WWW.OXFORDPRODUCTS.COM Oxford Products Ltd (OXFORD) - a global leader in motorcycle and bicycle products. Established in... Ja imam nove koje mi stoje u plakaru od prvog dana i prodajem ih, ali su rezervisane za kolegu sa foruma. Ukoliko ti se sviđaju, mogao bih da ti ih ponudim, ako on bude odustao. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 49 Napisano Octobar 20 U prolazu, 10 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan @Urban Rider, stvarno su retro i lijepe. Zamolio bih te za cijenu u inboxu, kad budeš imao vremena. hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...