PaPaja 1182 Napisano Jul 27 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ima ovaj, vozila baba u Nemačkoj Sent from my M2101K6G using Tapatalk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1453 Napisano Jul 27 Drug član, 564 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 7. 2024. at 21:21, h0use je napisao: Ova grupa je zlo. Admin i 99% ljudi koji nemaju problem i koji kukaju jer ih je strah. Čitam danas da je KTM počeo da priznaje garanciju za ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 266 Napisano Jul 27 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Evo frišak info o potrošnji na auto putu, zadnjih 200 km, metoda - od čepa do čepa. 11 litara što mu dodje 5,5 litara na 100 km. Vožnja u dvoje, oko 160 kg smo mi sva tri kofera oko 40 kila, možda koja preko... Tempo je bio od 115 do 125, po neki puta do 135 u preticanjima, obrtaji od 6300 do 7000... Da sam ga držao u režimu od 6 do 6,5 K rpm, verujem da bi bio oko 5 litara, što je meni sasvim ok. Ovaj motor definitivno nije pravljen da oduševljava na auto putu ali kao nužno zlo, može da "premosti"... Koga mrzi "da kopa" u prošle stranice, ovako izgleda natovareno magare Jel si ostavio nesto od stvari kod kuce? sad bar znamo da moze da se natovari 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1453 Napisano Jul 27 Drug član, 564 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Punktmann je napisao: Jel si ostavio nesto od stvari kod kuce? sad bar znamo da moze da se natovari Ostala mu kada, a i to samo zato što je zaboravio. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 3995 Napisano Jul 27 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 76 Napisano Jul 29 (promenjeno) U prolazu, 36 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Zamijenio sam stock rucke original Barkbusters-ima. Kostale su me 159€ sa dostavom, sto jeste skuplje nego kineski konkurenti, ali su mi se jako svidjele zbog par stvari. 1. U slucaju pada, prvi kontakt bi trebao sa ne ofarbanim metalom, a ne plastikom. To je dosta dobro u slucaju laksih "spustanja" motora, ne bi trebala plastika odmah da strada. 2. Plastike su modularne i zamijenjive, tako i da pukne nije problem zamijeniti ako je skelet citav. 3. Boja plastike mi se jako svidja jer je savrsen match za hi-wiz zelene koje su vec na motoru. Mislim da je motor drasticno vidljiviji sa njima. 4. Citao sam po forumima utiske ljudi o njima, i svi su prezadovoljni, cak su neke price da u totalki samo one ostanu citave na motoru... nije da je bitno tad, ali eto. Montaza je prosla ekstra, kao da su pravljene za 450MT. Nista ne zapinje, zateze, itd. Ako je neko zainteresovan, uzeo sam ih na Ducati Multistrada V4 - Two-point Attachment Kit - BHG-089 - WWW.BARTANG.EU Specially designed for the Ducati Multistrada V4 - with OEM (Original Equipment Manufacturer)... Firma je iz Holandije, a cak su se potrudili da napisu licnu poruku za kupovinu Spec: Barkbusters Ducati Multistrada V4 - Two-point Attachment Kit - BHG-089 BHG-089 1 €90,91 €90,91 Barkbusters VPS Plastics High-Vis 1 €40,50 €40,50 Shipping & Handling €24,79 Payment costs €2,58 Total incl. tax:€158,7 Uputstvo za montazu ako kome zatreba Promenio Jul 29 član riderOfTheStorm 6 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 104 Napisano Jul 31 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Da se pridružim grupi, full stock 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano Jul 31 Drug član, 1880 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam! U zdravlju se vozio! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6017 Napisano Jul 31 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan MašalaGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano Avgust 1 (promenjeno) Drug član, 1880 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 6/22/2024 at 11:59 PM, živke said: I hajde da u kratkim crtama napišem neki svoj inicijalni utisak, nepuna 3 dana i 600km od preuzimanja. Ovo je baš baš inicijalni utisak, verovatno će se menjati vremenom, kad prilagodim motor sebi i kad se budem više navikao na njega. A kad razmislim - i nije da pišem nešto novo - većinom potvrđujem ono što su i drugi primetili. Motor je izuzteno zabavan za vožnju! Tome doprinosi vrlo agilan agregat, odlična ciklistika i to što motor deluje dosta lakše nego što jeste (i u mestu i u vožnji). Upoređujem ga sa drugim ADV modelima slične težine koje sam probao. Ima mnogo lep fabrički zvuk - i sa strane i u vožnji. Za kočnice - prvi utisak mi je bio da prednja koči dosta slabije od one na Tenereu, tj. da je potreban jači stisak - ali to je baš ono što mi je i trebalo i odgovara mi. Ukratko - gume, kočnice (abs), ciklistika, agregat - sve to meni daje neku veću dozu sigurnost u vožnji nego sa dosadašnjim motorom. Ogibljenje je fabrički dosta tvrđe nego na Tenereu, gde napred imam opruge po meri. Deluje da će na offu biti stabilniji i "brži" od Tenere, ali je zato i primetno neudobniji po lošem asfaltu, ležećim policajcima itd. Videću ovih dana da se malo igram sa podešavanjima da vidim šta može da se postigne. Povezano sa ovim je i sedište. Moj utisak je da nije baš udobno, tj neudobnije je nego na Tenere. Verovatno ogibljenje i vibracije doprinose tom utisku. Ja sam svakako planirao da ga menjam čim pre, jer mi je potrebna viša verzija. Hm, vibracije. Ne znam šta da mislim. Da me je neko pitao posle prvih desetak odvozanih kilometara, rekao bih mu da ovaj motor nema nikakve vibracije (u odnosu na XT660Z koji radi i trese se kao traktor). Ali kasnije sam shvatio da ih ima i da su dosta dosadne. Nisam znao da tako sitne vibracije mogu da smetaju. Konkretno - meni po malo trni desno stopalo. Sa druge strane - na Tenereu nikad nisam imao takvih problema iako radi kako radi Ali možda je potrebno da se motor razradi do kraja tj. uradi prvi servis, a i da se ja malo priviknem. Uglavnom sam izbegavao off zbog razrade i vrućine ali deluje mi da će tu biti odličan, na svom terenu. Ali isto tako - u par navrata sam ga poterao do 100, 110 kmh u nekim preticanjima i utiska sam da na tim brzinama već izlazi iz svoje zone komfora, odnosno ja se nisam osećao komforno da ga vozim tako. Tenere mi je bolji u tim situacijama. Možda bi veći vizir i udobnije sedište doprineli boljem utisku, i to ću svakako proveriti. Suma sumarum - ja sam vrlo zadovoljan za sada. I jedva čekam da vidim kakav će mi utisak biti posle malo prilagođavanja i malo više km. Za kraj jedna umetnička iz kanjona Jerme Ostao sam dužan da napišem svoj utisak posle malo više km. I tako, za čas stigosmo do 3000 km #zzz# Juče sam završio prvu ozbiljniju turu sa ovim motorom, 6 dana i oko 1500km po CG, AL, MK, od čega oko 450 (zanimljiva slučajnost ) TET-a - kamenjara, makadama i raznih gudura. I malo je reći da sam ODUŠEVLJEN. Prvenstveno zbog ponašanja na off-road u . Ništa od dodataka mi još nije stiglo, tako da je motor skoro skroz fabrički, osim Dunlop Trailmax Raid guma, i deflektora za vizir sa alija. Takođe - maltene da nisam ni stigao da ga lepo provozam i upoznam na off-u pre ove ture. Bukvalno sam prvi put na njega seo u čizmama i odmah se prijatno iznenadio što mi nije bilo potrebno nikakvih modifikacija i podešavanja zbog čizama (obično je potrebno štelovati pedale kočnice i menjača). I već na krugu oko Hridskog jezera shvatam da mi izuzetno odgovara, da se vozi mnogo lakše od Tenere, par dana kasnije, kroz kamenjare i korito reke u nacinalnom parku Lure - imam utisak da sam jedno sa motorom i da ga vozim već godinama! Brzine su mu perfektno izbalansirane, a agilni agregat uopšte ne traži puno šaltanja, a i vrlo lepo vuče na niskim obrtajima, tako da je odličan za davljenje na kvačilu kroz tehničke deonice. Suspenzija, za koju sam u početku čak mislio da ima neki problem - radi skroz dobro. Reb i Comp su skroz na soft. Ona i tada deluje dosta tvrdo i neudobno, recimo kad se pređe preko ležećeeg, ali zato u terenu jednostavno radi posao. Osećaš kako pegla i radi, a i pored toga što je dosta tvrda - nisam primetio da nešto posebno zamara. Imam utisak i da se malo razradila u odnosu na početak i da lepše radi sada. Svakako, igranje i štelovanje tek predstoji, pa ćemo videti. Kao što Alexanto reče - za magistrale i krivudave putiće je KRALJ, konstantan osmeh na licu kroz krivine; na autoputu je za mene neka maksimalna putna brzina 110. Može on i dosta više, ali ja tada već osećam da mi je prednji točak nestabilan a i udari vetra se mnogo više osećaju. Mada i to će verovatno dosta da se popravi kada podesim ogibljenje kako treba, i sa nekim većim vizirom. Prijatno sam iznenađen da čak i sa niskim sedištem (visoko mi još nije stiglo) nisam imao neke probleme što se ergonomije tiče, a očekujem da će biti još bolje. Jedino mi je smetao širok rezervoar u stojećem položaju, kad stavim štitnike kolena. Jer su mi tako kolena bila malo više izbačena sa strane, što se posle nekog vremena osećalo na stopalima - tj počela bi da me bole zbog lošeg položaja. Ovo će se rešiti većim i boljim fuzasterima, a čak mislim da neću ni imati potrebe da ih spuštam. [ p.s: Ne vozite sa štitnicima kolena preko pantalona, a da niste stavili zaštite rezervoara . Ne pitajte me kako znam ] Takođe sam primetio da se prednja kočnica malo drugačije ponaša u nekim situacijama - nisam još ispitao do kraja, ali mi deluje da recimo, kad vozim duže van puta, po prašini, koristim je i ona radi normalno, i onda izađem na asfalt i ne koristim je neko vreme, i kad želim da prikočim malo jače - kao da tada traži za nijansu jači stisak nego obično da bi napravila isti rezultat. Ali primeti se. Ne znam, to ću morati da ispratim. Nikakvih problema nisam imao, motor bukvalno nije štucnuo. Samo sipaj i gas. Tako da što se mene tiče za sada - ja sam prezadovoljan - ocena 9 od 10. (ali imajte u vidu da samo što sam se vratio sa fantastične ture, i verovatno sam malo euforičan i subjektivan ). Toliko od mene i neka vas gume drže. Promenio Avgust 1 član živke 25 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano Avgust 2 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, živke said: ...ali imajte u vidu da samo što sam se vratio sa fantastične ture, i verovatno sam malo euforičan i subjektivan Kako se ovde ponasao? Ako moze objektivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano Avgust 2 (promenjeno) Drug član, 1880 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @BusMan Da se ne ponavljam, ja sam vrlo zadovoljan kako se ponaša van puta, objektivno - dosta se lakše vozi i uliva više sigurnosti od Yamahe xt660z Tenere koju sam do sada vozio. Ovo na slici je odvajanje sa glavne rute da bi se izašlo do tog rudnika gvožđa. I objektivno stanje se vidi na slici - stao sam na pola uspona Ali to je već bilo pri kraju dana, posle jedne jako teške deonice. Ovde sam krenuo prvi bez da sam prethodno proverio uspon; nisam izabrao najbolju putanju, nisam imao dovoljno brzine i ugušio sam ga. Uspon je veliki (slika i video ne dočaravaju ) , krupan rastresit kamen, i nije bilo govora da krenem opet odatle. Okretanje u mestu i nazad. Ali mislim da bih uspeo da izađem u par pokušaja. Nije nešto posebno rizično, nema provalije ili tako nešto, jedino može da se izgubi brzina ili grip i padne u mestu. Drugar je izašao bez problema, i spustio se sa manjim problemima Nažalost, kao što sam već pisao u drugoj temi - izdao nas je gopro, tj. kartica, i izgubili smo te najzanimljivije snimke. Evo tog spusta sa mobilnog: A evo i jednog snimka sa ulaza u NP Lure. Ovo je neko prosečno stanje puta za taj deo - utaban kamenjar, povremeno sa dosta krupnim kamenjem: Promenio Avgust 2 član živke 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3979 Napisano Avgust 2 (promenjeno) Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Naiđoh napokon na ovaj motorić prošle nedelje i vlasnik na pauzi doručkuje i zaljubljeno gleda u njega (radi u Medigroup iznad Slavije). Malo se ispričali, dao mi je da sednem, hvala mu... Posle mog XADV kao da sam seo na bicikl - u pozitivnom smislu. Toliko lagano deluje da nisam mogao da verujem. Uživo moćno deluje i stvarno su ga pogodili u svakom smislu, sa utiskom uživo i komentarima korisnika ovde. Promenio Avgust 2 član QmBGD 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Amater_alfakat 0 Napisano Avgust 2 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi. Vlasnik sam ovog motora vec nekih 7-8 dana. Presao sam tek nesto vise od 250km. I upravo dok pisem ovo odmaram od puta od nekih 100km. Dionica Sarajevo Olovo i nazad. Nebitna inormacija ali zelim samo da naglasim da je otvoren put… Uglavnom, treba mi vasa pomoc jer je sjediti na ovome uzasno. Mozda to ima veze sa mojom visinom (193cm). Takodjer, razumijem da ovo nije cruiser ali nisam imao previse opcija za kako rekoh moju visinu. Znate li da li ce se stanje poboljsati stavljenjem visocijeg sica, te da li znate kada isti stize u Srbiju. Jer koliko sam shvatio kada stigne u SR, ubrzo je i u BiH Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Amater_alfakat 0 Napisano Avgust 2 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, Zog je napisao: Kolika je potrošnja? Poslano sa mog Redmi 6 koristeći Tapatalk Meni licno pise 7 gradske. 3-5 otvorene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6309 Napisano Avgust 2 Enduraš, 6364 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, Amater_alfakat said: 7 gradske Jel moguće da je ovoliko ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 76 Napisano Avgust 2 (promenjeno) U prolazu, 36 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Meni je prosjek 3-4L Promenio Avgust 2 član riderOfTheStorm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano Avgust 2 (promenjeno) Drug član, 1880 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 49 minutes ago, aca-pn said: Promenio Avgust 2 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2379 Napisano Avgust 2 Andragog, 4956 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Amater_alfakat je napisao: Meni licno pise 7 gradske. 3-5 otvorene Nije ni čudo, jer si samo prešao 250km do sada. Tek kada budeš prešao preko 2000km, onda će ti podaci imati smisla ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4683 Napisano Avgust 2 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Sutra idemo za Banja Luku i skontam da je motor kod mene već 2 i po meseca a da ga nisam pošteno oprao, samo par puta neko briskanje jelenskom i prskanje onim sredstvom za vetrobrane... Danas bio do Moto Bike-a da reklamiram pin lock (magli čim krene kiša) i kupim sredstvo za pranje motora i pranje felni... Da se razumemo, nisam ni senka Neše @N.F.S. ali sam se danas baš dao u lickanje, čak sam i gume namazao sa strane da se sijaju. Znači sutra nam kiša ne gine da se uprljamo k'o prasići 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21616 Napisano Avgust 2 Integrisan, 9428 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hvala sto me tako dozivljavas! Jeste poseban osecaj kada sednes a sve cakli i mirise, meni bar 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 60 Napisano Avgust 2 U prolazu, 82 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se za off, ali moram da dodam - zavisi od ličnih preferencija Mislim ovo oko čistoće... Auto da, volim da je skroz čist, mirišljav. Motor ne. Mora da ima malo prašine, mora da se oseća na ulje i benzin! To je ono što me "radi" Neki doživljaj koji me vraća u detinjstvo i prva sećanja za motore... Kada su me kao klinca posadili na plavu Suzanu GS750e... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano Avgust 3 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, živke said: Uspon je veliki (slika i video ne dočaravaju )... Neki znamo da "citamo" fotke iz off-a. Super ti je ova voznja i snimci. Mozda su mogle neke cupavije gume za tu priliku. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 173 Napisano Avgust 3 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Sutra idemo za Banja Luku i skontam da je motor kod mene već 2 i po meseca a da ga nisam pošteno oprao, samo par puta neko briskanje jelenskom i prskanje onim sredstvom za vetrobrane... Danas bio do Moto Bike-a da reklamiram pin lock (magli čim krene kiša) i kupim sredstvo za pranje motora i pranje felni... Da se razumemo, nisam ni senka Neše @N.F.S. ali sam se danas baš dao u lickanje, čak sam i gume namazao sa strane da se sijaju. Znači sutra nam kiša ne gine da se uprljamo k'o prasići Da se nadovezem malo sto se tice pranja i malo pametujem po pitanju par stvari Na sredstvu za gume mislim da izricito stoji da se ne koristi na motociklu iz nekog razloga.Jelensku najbolje izbaciti i zameniti je tzv. peskirom za susenje koji lagano upije vodu sa celog motora/auta i vrlo tesko ostavlja ogrebotine.Za pranje lanca samo petrolej, a za podmazivanje ulje, sto bi reko nas Dare Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1192 Napisano Avgust 3 Zainteresovan, 768 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @MikecGde kupujete petrolej? Probao par puta sa 80w90 menjackim uljem, zadnja felne sva usrana bila, sleti brzo s lanca jednostavno... Koristim ovaj MotoWash za sve na motoru, jako dobro pere. Prebrisem krpom za susenje da ne ostaje kamenac i tjt. Na kraju nabacim sloj Motul Wash&Wax i cakli se kao iz salona svaki put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...