mandrak_ 51 Napisano Decembar 20 U prolazu, 35 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, živke je napisao: More mandrak ne gazi oranje P.s Kako može da bude off slika 450mt u temi 450mt Gazim samo svoje ali komsije se ne bune mnogo ako malo zalutam. Paorima smeta samo kada dizem prasinu na suvom Ljudi o dizaicama i gumama na poslednje dve stranice a ja posle uletim sa random slikom pa reko offujem malo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 97 Napisano Decembar 22 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj tako, ja sam nadam se mnogima pomogao ako su se dvoumili oko centalnog stendera i visine Najbolji upgrade za novce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8587 Napisano Decembar 22 (promenjeno) Drug član, 2925 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 12/16/2025 at 11:43 AM, Rapax said: Takođe imam na prodaju ako nekoga zanima vizir kojeg sam radio kod Ivana, ako nekog interesuje, neka mi se javi porukom. Negde u temi je i slika A što ga prodaješ? U smislu ne završava posao, stavljaš nešto drugo ... ? Promenio Decembar 22 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 97 Napisano Ponedeljak u 17:25 (promenjeno) U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Završava posao dobro, barem meni. Ali imam 2, drugi je toniran i malo manji. Ovaj koji prodajem je proziran skroz, jači/deblji od fabričkog, bez ogrebotinice u stanju nov nov Ovde je preko fabričkog, da se vidi razlika. Promenio Ponedeljak u 18:08 član Rapax 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 51 Napisano Ponedeljak u 19:52 U prolazu, 35 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Rapax je napisao: Nemoj tako, ja sam nadam se mnogima pomogao ako su se dvoumili oko centalnog stendera i visine Najbolji upgrade za novce. Tome forum i sluzi, da se pomazemo ja bi najradije uzeo onu MX dizalicu umesto stendera, jeste da je stender dobra stvar ali nikako ne bih voleo da ga vucem sa sobom kad se izivljavam po atarima. Nisam samo siguran dal ce emtejac stati na dizalicu i da nece izguzvati zastitni pleh. Stavi sliku kako stoji vizir na masini mozda ce to pomoci nekom da se oduci za njega, mislim da je to WRS Caponord kopija, kazu da je dobar za turing. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8587 Napisano Utorak u 09:41 (promenjeno) Drug član, 2925 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Juče možda i poslednja vožnja ove 2025te.#zzz# Krenuo do grada nešto da završim, vidim nije nešto previše hladno, oko 9 - 10 stepeni je bilo. Pa se provozah dvadesetak km. Na satu trenutno 14.300 km, od toga 9.000 km ove godine, što mi je i najveća godišnja km do sada. Nažalost nije bilo većih višednevnih tura, ali zato nekoliko lepih jednodnevnih i vikend akcija. Nadamo se da će biti i bolje naredne godine Emtejac na visini zadatka p.s: Svodite li vi račune, kako služe mašine, kako ste zadovoljni sezonom ? Promenio Utorak u 10:05 član živke 17 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 97 Napisano Utorak u 18:25 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Nije off ali malo jeste off. Praštajte. Ko zna zna, a ko nije znao, evo ovde može da izračuna prenosni odnos za svoj motocikl ako hoće da menja zupčanike (prednji, zadnji), gume... Tačno može da zna koliko obrtaja/snage dobija ili gubi. https://www.gearingcommander.com/ 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8587 Napisano Sreda u 10:24 Drug član, 2925 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan A koga mrzi da se mlati da računa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tihi_ue 19 Napisano Četvrtak u 11:33 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 23. 12. 2025. at 10:41, živke je napisao: Juče možda i poslednja vožnja ove 2025te.#zzz# Krenuo do grada nešto da završim, vidim nije nešto previše hladno, oko 9 - 10 stepeni je bilo. Pa se provozah dvadesetak km. Na satu trenutno 14.300 km, od toga 9.000 km ove godine, što mi je i najveća godišnja km do sada. Nažalost nije bilo većih višednevnih tura, ali zato nekoliko lepih jednodnevnih i vikend akcija. Nadamo se da će biti i bolje naredne godine Emtejac na visini zadatka p.s: Svodite li vi račune, kako služe mašine, kako ste zadovoljni sezonom ? Moraš mu još maglenke nabaciti 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladilan 18 Napisano Četvrtak u 19:52 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF moto 450 mt Prijavi odgovor kao problematičan U junu sam uzeo MTejca. Prešao 5k po raznim terenima i nakon mnogo godina pauze se prisetio zašto volim motore. Nikad više pauza.Pri kupovini sam bio blago skeptičan, ali hvala YouTube-u i stotinama reviewa pogledanih pre kupovine, hvala forumu i hvala bogu, sada sam siguran da je ovo jedan fantastičan motor. Ne mogu da dočekam sledeću sezonu.Što se tiče samog motora ni jedan jedini problem nisam imao. Ipak, tek se upoznajemo...Planovi su veliki za sledeću godinu. Od upoznavanja lepota ove naše male, namučene, ali prelepe zemlje do transfagarashan-a pa i dalje.Utisci.... CF me je oduševio. Snage ima dovoljno za skoro svaki zahtev koji se pred njega stavi. Mali - veliki motor sa divnim karakterom. Po kom mišljenju najbolji odnos cena-kvalitet na tržištu sa skoro beskonačnim mogućnostima modifikacija. (Ovo je i mač sa dve oštrice, jer me ovaj zimski period iskušava da naručujem previše stvari sa Alija i Wanga :-)Neizmerno sam zahvalan @alexanto i @živke i svima ostalima koji su redovni i aktivni na forumu. Hvala vam na svim postovima i savetima. Jako mnogo sam naučio prateći ovaj forum. Veliko poštovanje svim bajkerima i dobrim ljudima koji nesebično dele svoja znanja, iskustva, ljubav i entuzijazam. Živi bili i veseli, neka nas mašine dobro i dugo služe, Pamet u glavu i vozite pažljivo.Vidimo se tamo negde na putu.Uživajte u slobodi.Sent from my ELP-NX9 using Tapatalk 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7089 Napisano Petak u 09:06 Enduraš, 6634 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Otvorio da proverim filter vazduha, posto sam letos vozio dosta u grupama gde je bilo prašine i ono sto sam zatekao nije mi se svidelo - prašina prolazi iza filtera za vazduh. Do sada sam to uvek proveravao kod svakog motora i nikad ni na jednom nije bilo trunke prašine. Fabricko rešenje filtera u kutiji ocigledno nije dobro, sumnjam da je nesto prošlo kroz filter, mislim pre da je problem zaptivanje filtera. Za sad sam rešio ovako - sve kontaktne površine filtera sam namazao tovatnom mašću koja će pomoći boljem zaptivanju. Obratite pažnju i kod vas kakva je situacija jer prolazak prašine nikako nije dobro za motor. Ja cu pratiti situaciju, ako se ponovi, ovo je jedno od rešenja: 450MT Intake System - for sportier uses ESHOP.THROTTLEPUNKS.CZ 450MT Intake System - the result is improved throttle response and power curve. More air, more... Eto jos jednog dolaza da Kinezi jos ima dosta da uče od Japanaca i da nisu bez razloga jeftiniji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8587 Napisano Petak u 09:37 Drug član, 2925 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Au, možda nešto nije bilo postavljeno kako treba ! I ja redovno to proveravam, nikad nisam primetio da prolazi, čak mi se dopalo kako je postavljen filter, gore, na plafonu, jer mi se čini da se generalno manje prlja nego na prethodnom motoru. Jedino taj sistem zaglavljivanja, nisam oduševljen jer je takav da ne možeš da proveriš vizuelno da li je sve leglo dobro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7322 Napisano Petak u 09:40 Ne silazi, 6716 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kada nešto što bi trebalo da radi svoj posao, taj posao ne radi...a forma ispoštovana. Staviti masti po obodu svakako je poželjno, mada problem može da bude i u samom kvalitetu materijala koji je korišćen za izradu filtera. Kada popravljam kineske mašine, šalim se sa vlasnicima pa kažem da ugrađujem isključivo originalne delove...kojih ima svakakvih. Pošto je našem narodu iz raznih razloga važno da prođu jeftino, česte su ovakve problematike. Najbolji su oni koji ovakav filter izduvavaju. Mislim, može to, ali samo za kratko odlaže neminovnu zamenu, a može i da napravi problem. Filteri vazduha sa "papirnim" elementom ili ulošci filtera od istog materijala, su konstruisani po modelu iskoristi i baci. Ne bi ih trebalo prati i izduvavati...jer, na taj način može, prosto rečeno, da se napravi rupa kroz koju prašina nesmetano ulazi. Iako su na oko isti, dva identična filtera mogu da imaju..i imaju verovatno, različitu propusnu moć. To zavisi od gustine materijala koja se izražava, obično u mikronima!! Ugradnja svakog od njih pretpostavlja se na osnovu namene, pa je moguće prosto, da gustina ovog konkretnog filtera nije za zaprašenu sredinu...što je krajnje očigledno. Za dug vek i nesmetan rad, važno je održavanje. Papirne elemente BACAJTE! K&N i slične, redovno perite, a njih i one sunđeraste dodatno i mažite. Nije loša ideja napraviti sunđerasti pred filter (uz obavezno nauljivanje), ali imajte na umu da tako nešto potencijalno remeti karburaciju (misli se na protok vazduha do motora i gorenje smeše, bez obzira na to dal motor ima karburator ili injection)..kao i sam filter različite gustine. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 51 Napisano Petak u 12:58 U prolazu, 35 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, aca-pn je napisao: Otvorio da proverim filter vazduha, posto sam letos vozio dosta u grupama gde je bilo prašine i ono sto sam zatekao nije mi se svidelo - prašina prolazi iza filtera za vazduh. Do sada sam to uvek proveravao kod svakog motora i nikad ni na jednom nije bilo trunke prašine. Fabricko rešenje filtera u kutiji ocigledno nije dobro, sumnjam da je nesto prošlo kroz filter, mislim pre da je problem zaptivanje filtera. Za sad sam rešio ovako - sve kontaktne površine filtera sam namazao tovatnom mašću koja će pomoći boljem zaptivanju. Obratite pažnju i kod vas kakva je situacija jer prolazak prašine nikako nije dobro za motor. Ja cu pratiti situaciju, ako se ponovi, ovo je jedno od rešenja: 450MT Intake System - for sportier uses ESHOP.THROTTLEPUNKS.CZ 450MT Intake System - the result is improved throttle response and power curve. More air, more... Eto jos jednog dolaza da Kinezi jos ima dosta da uče od Japanaca i da nisu bez razloga jeftiniji. Mora da je filter bio lose postavljen ili se nekako pomerio pri voznji, ja redovno proveravam filter skoro posle svake prasnjave voznje (a skoro svaka je bila takva dok je bilo suvo) i nisam zatekao nista u kutiji filtera. Ne slazem se da kinezi imaju jos dosta da uce od japanaca, ja sam imao dosta neprijatnih iskustava bas sa japancima i zato sam ih batalio. Kod ovih masovno stancanih kineza je jedino problem QA iliti kontrola kvaliteta, moze se provuci lose odradjen deo na bas tom jednom primerku ali to se isto tako desava kod svih ostalih proizvodjaca, pogotovo u post kuronja eri. Poenta je da nije pogresno dizajniran deo vec da je u pitanju greska u skapanju illi proveri kvaliteta odradjenog posla. Sklapao sam u svoje vreme evropske automobile po farbrikama i znam kako sam kojem primerku nakacio prednji deo, hladnjak, branik itd. i svaki je prosao QA a pola od toga nisu bili postavljeni po PSu , isto je tako i sa motorima. Sto je masovnija proizvodnja, to je veca mogucnost za "limune". Ne kupujte fockvagene i pezote proizvedene oko 2016te 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6419 Napisano Petak u 13:06 Ne silazi, 4735 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da izvinete, al ovo je čista posledica toga gde se motorin vozi. Ako se mnogo tera po prašnjavim deonicama, proći će fina prašina kroz ovakav filter. A ne može i da se stisne i pr*ne, a želi se univerzalan motor za sve prilike. Ako stave pregust filter, faliće vazduha za otvoren put, i obrnuto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 51 Napisano Petak u 14:07 U prolazu, 35 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, boza_kg je napisao: Da izvinete, al ovo je čista posledica toga gde se motorin vozi. Ako se mnogo tera po prašnjavim deonicama, proći će fina prašina kroz ovakav filter. A ne može i da se stisne i pr*ne, a želi se univerzalan motor za sve prilike. Ako stave pregust filter, faliće vazduha za otvoren put, i obrnuto. Ima i tu istine, za izrazito prasnjave voznje se stavlja sundjerast predfilter namazan uljem na svaki motocross mocikl. 450 MT ima odradjen onaj snorkl (surlu) koja moze da se skida za bolji protok vazduha pri voznji na asfaltu a surla bi trebala malo da zastiti filter pri voznji u prasnjavim uslovima ali svakako je nabolje resenje skinuti surlu i staviti sundjerast predfilter ako se planira voznja u ekstremnim uslovima. To nazalost znaci prigusen dotok vazduha i gubitak snage od par procenata (ako je to nekom bitno). https://unclewang.net/products/450mt-pre-filter-b Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2914 Napisano Petak u 15:27 Andragog, 5500 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Sinoć sam provozao motor. Po meni motor je aviJon, kad tad ću ga kupiti. Doduse vozio sam ga jedan mali krug ali dovoljno ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7089 Napisano Petak u 15:33 Enduraš, 6634 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, mandrak_ said: Mora da je filter bio lose postavljen ili se nekako pomerio pri voznji, Prvi put sam ga izvadio otkad imam motor i meni izgleda da je stajao kako treba. Ne vidim ni kako bi mogao loše da se postavi, ništa ne može da se okrene kontra ili nešto slično. 2 hours ago, mandrak_ said: Ne slazem se da kinezi imaju jos dosta da uce od japanaca, ja sam imao dosta neprijatnih iskustava bas sa japancima i zato sam ih batalio Imaju da uče i te kako. Meni se ovaj motor stvarno svidja, ali se vidi da su sškrtarili na kvalitetu. Koji to.japanski motor kupiš i menjas lagere točkova posle 6-7000 km ? Kod mene su svi lageri loši, nije ušla voda u njih, jednostavno los kvalitet. Sad vidim i da je filter pustio prašinu u motor. Takodje mi se na leru čuje korpa kvacila kako klapara, kad ubacim u brzinu i blago pustim kvacilo da počne da hvata, klaparanje prestaje. I sve ovo u par meseci vožnje, motor nema ni godinu dana. Iskreno, poljuljano mi je poverenje u motor, ali još ne odustajem od njega. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2914 Napisano Petak u 16:42 (promenjeno) Andragog, 5500 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Japanci sada uce od kineza. Novi japanci korodiraju, auspusi su posle dve godine, kao da su 22 Promenio Petak u 16:42 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8587 Napisano Petak u 16:51 Drug član, 2925 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Prašina iza filtera je ozbiljan problem, ali ovo je bukvalno prvi put da vidim da je neko to prijavio (fb i yt, onoliko koliko pratim) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 51 Napisano Petak u 18:54 U prolazu, 35 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, aca-pn je napisao: Prvi put sam ga izvadio otkad imam motor i meni izgleda da je stajao kako treba. Ne vidim ni kako bi mogao loše da se postavi, ništa ne može da se okrene kontra ili nešto slično. Imaju da uče i te kako. Meni se ovaj motor stvarno svidja, ali se vidi da su sškrtarili na kvalitetu. Koji to.japanski motor kupiš i menjas lagere točkova posle 6-7000 km ? Kod mene su svi lageri loši, nije ušla voda u njih, jednostavno los kvalitet. Sad vidim i da je filter pustio prašinu u motor. Takodje mi se na leru čuje korpa kvacila kako klapara, kad ubacim u brzinu i blago pustim kvacilo da počne da hvata, klaparanje prestaje. I sve ovo u par meseci vožnje, motor nema ni godinu dana. Iskreno, poljuljano mi je poverenje u motor, ali još ne odustajem od njega. Mislio sam na fabriku ili servis da su ga tamo lose stavili, moze lako da se ubaci izvan zljeba sto ima u onoj fiokici, meni se to desavalo kad sam ga proveravao par puta. Sto se tice lezajeva, na mnogim off road motorima lezajevi odu jako brzo, pratim par ADV tubera i mnogi od njih prijavljuju zamenu lezajeva u prvih 10K km i to je po njima normalno na japanskim motorima sto voze. Na MX masinama se cak radi komplet servis viljuski i zadnje opruge zajedno sa svim lezajevima na 12 do 32 radnih sati napr. nebitno od proizvodjaca. Sve zavisi kako je motorce korisceno, ako si vozio samo lagani off i asfalt, onda je problem u motorcetu ali ako si ga iole ozbiljnije terao u neke trailove onda ce se ovi delovi znatno brze potrositi. Ne branim kineze niti bilo koju drugu korporaciju, stavise cvile mi j*jca za njih ali mislim da izjava da je kinez losiji od japanca vise nije na mestu u 2025 godini. Znaju kinezi itekako da naprave i nuklearne podmornice ako treba, sve zavisi od budzeta. U svakom sucaju bih zamenio filter i pratio bih situaciju, moguce je da se i dihtung na filteru deformisao ili je tako proizveden taj problematicni primerak i stavljen u nov motor. Korpa kvacila dok je motor hadan se meni cula na mnogim japancima cetvorocilindrasima sa mnogo jacim kvacilom, treba sacekati da se digne pritisak ulja i da se kvacilo natopi uljem da bi prestalo da se cuje. A da ne pominje kvacilo na dukatiju . Sve u svemu, nadam se da nije u pitanju neki ozbiljan problem sa tvojim emtejcom ili neka mana u dizajnu. U svakom slucaju prati situaciju i obavestavaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 51 Napisano Petak u 19:53 U prolazu, 35 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Sad vec spamujem, ali evo jedan video kako se reseva filter vazduha ako se vozi u jako prasnjavim uslovima, ovo vazi za vecinu adv motora a video je bas za 450 MT: Mora se staviti prefilter a u uputstvu se navodi da treba koristiti mast za zaptivanje kad se stavi filter. Nisam neki off road strucnjak ali sam radio takve stvari na IMT 533 davno sa dedom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 165 Napisano Petak u 19:56 (promenjeno) Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @aca-pn nisi jedini koji je imao loše iskustvo. Vozi dok ti odgovara, posle prodaš i ideš dalje. Promenio Petak u 20:00 član ivannadjalin 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 235 Napisano juče u 11:45 Svrati ponekad, 183 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, aca-pn said: Prvi put sam ga izvadio otkad imam motor i meni izgleda da je stajao kako treba. Ne vidim ni kako bi mogao loše da se postavi, ništa ne može da se okrene kontra ili nešto slično. Imaju da uče i te kako. Meni se ovaj motor stvarno svidja, ali se vidi da su sškrtarili na kvalitetu. Koji to.japanski motor kupiš i menjas lagere točkova posle 6-7000 km ? Kod mene su svi lageri loši, nije ušla voda u njih, jednostavno los kvalitet. Sad vidim i da je filter pustio prašinu u motor. Takodje mi se na leru čuje korpa kvacila kako klapara, kad ubacim u brzinu i blago pustim kvacilo da počne da hvata, klaparanje prestaje. I sve ovo u par meseci vožnje, motor nema ni godinu dana. Iskreno, poljuljano mi je poverenje u motor, ali još ne odustajem od njega. Evo npr. KLE 500 ,2005 godište sa nepunih 4500 km sam uzeo odavno, nije imao ni par godina, praktično odmah sam morao da menjam ležajeve zadnjeg točka, dumper gumu, lanac,lančanike, lamele ,opruge lamela, sajlu gasa, da čistim i sinhronizujem karburatore, imao sam problem sa vakum slavinom i još prilično sitnica,,,,(da se ne ponavljam) a da ne pričam o "pametnom" rešenju sa šrafovima postavljem odozdo za filter vazduha pa ako imaš i malo veće prste mečku da rodiš dok vratiš gume na karburatore,,, kapu skidam kinezima trenutno kako na kvalitetu tako i na inžinjeringu. O kolima neću ni da pričam nije mesto ali tu su tek otišli toliko da ostali nisu ni primetili šta ih je snašlo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8587 Napisano juče u 12:20 (promenjeno) Drug član, 2925 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @eurokrem džabe pišeš druže, kad neko hoće da veruje to što veruje, u ovom slučaju da su japanci neki svemirski kvalitet za kineze - ne postoji nešto što će da mu promeni to verovanje. Prvo imam utisak da ljudi nekako porede japanske motore s kraja osamdesetih i iz devedesetih , dakle zlatne ere njihove proizvodnje sa današnjim kinezima ? Naravno da ne mogu da se porede. Ne mogu da se porede ni današnji japanci sa njima. A ako poredimo malo mlađe japance ... Eno, XT660Z koji sam dugo vozio. Postoji cela serija kojima se raspadao zupčanik treće brzine i pravio havariju, obično na oko 70.000km. Nikad opoziv, ništa . Izašla informacija koji su tačno brojevi motora pa ljudi uglavnom menjali o svom trošku. Dalje, mnogima se dešavalo da ležajevi prednje viljuške stradaju na 20 - 25 hiljada. Ali baš mnogima, recimo 30%. Zna da se odvrne šraf na radilici i napravi havariju. I ništa. I dalje svi smatraju da je taj Tenere jako pouzdana mašina, što i jeste. "Novi" T7 . Pun FB o tome kako zadnja viljuška na mnogim primercima nema masti uopšte. Od starta se o tome piše, podmazujte ljudi da ne strada. I ništa. Drugaru sa kojim vozim na T7, prvi vlasnik, otišlo kvačilo na 25 30 hiljada, ne sećam se tačno. Brate kvačilo može da ode i na 1000 km ako se ispune neki uslovi. Zato i ne spada u garanciju. Ali opet - sigurno je da je bolje nego na 450MT tu dolazimo do druge stvari: On 12/26/2025 at 10:06 AM, aca-pn said: Eto jos jednog dolaza da ... nisu bez razloga jeftiniji. Ko misli da su kineski motori bez razloga jeftinjiji od japanske konkurencije, tj. da je sve na istom nivou - u startu se zajebao i čeka ga razočarenje. Mnogi ljudi, uključujući i mene od starta pišu - naravno da sve ima svoje, pa i ta razlika u ceni. Ali nije kompletna razlika u ceni jednaka razlici u kvalitetu. Treba se dobro informisati, biti realan i imati realna očekivanja. I dalje je još rano doneti neku konačnu odluku što se pouzdanosti ovog našeg motora tiče, barem meni. Ono što ja nazirem i što meni ima smisla, a neko je već pisao - QA , kontrola kvaliteta. Kao da se zaista dosta razlikuju stvari od primerka do primerka. Tipa ta problematična glava u početku proizvodnje, pa su mnogi imali jako pretegnute šrafove na trouglima za štapove i ko zna šta sve ne. Ali da ovog trenutka kupujem motor - opet bi izabrao pre njega nego neki japanski motor, jer realno i trenutno ne postoji japanski motor koji mu po specifikacijama i nameni može biti konkurencija ( T7 možda ali je ipak prevelika razlika u ceni i specifikacijama. Novi KLE pitanje, svakako još nije u prodaji). Promenio juče u 12:24 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...