Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Drug član, 1142 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Ako ne piše koliki treba da je SAG, onda odprilike 1/3 hoda vešanja, pričamo o statičkom sag-u. Ne znam koji je sistem podešavanja, ali ako ima klikove, onda ima i u uputstvu na kom stepenu treba da bude u zavisnosti od opterećenja.

Mada, niti je kolega Markez, niti je to Multistrada pa da vozi 200 u krivini, ako nećeš svaki dan voziti suvozača, i nećeš da se zamaraš sa ovim, možeš slobodno da voziš i tako, verovatno ćeš biti u većinskoj grupi koja ne podešava vešanje niti zna a ga podesi, pa ipak vozi.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Cf moto 450MT

Sad sam bio da oteram motor na servis posle 1000km u Nišu i zamislite ja sam zadnji kome će uraditi servis jer nemaju više filtera i ulja u srbiji. Tako da ako treba da radite servis zovite prvo da proverite. 

I još nešto stigo je nov kontigentt motora i njima se posle prvog, servisi rade na 15000km tako da štede skoro 350e u odnosu na nas koji idemo na 5000km

• Haha 1
  • Zbunjen 1

• U prolazu, 98 postova
  • Motocikl: Cfmoto 450 MT

Slobodno radite servis na 15000 😂 pišem ovako generalno. Predug je to period za 2 litre ulja i ko zna koliko hiljada obrtaja... 

Promenio član ivannadjalin

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Cf moto 450MT
1 minute ago, ivannadjalin said:

Slobodno radite servis na 15000 😂 pišem ovako generalno. Predug je to period za nepune 2 litre ulja i ko zna koliko hiljada obrtaja... 

@ivannadjalinda ali to sad fabrika propisuje, jel izgleda da su pregusto servisi, mozda ubacuju kvalitetno ulje

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
pre 3 minuta, stanko11 je napisao:

@ivannadjalinda ali to sad fabrika propisuje, jel izgleda da su pregusto servisi, mozda ubacuju kvalitetno ulje

Ne može ulje da radi razliku 5000 i 15000 km, danas su sva ulja jednake gradacije dobra ili jako dobra.

• Malinar u pokusaju, 1782 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050
Pre 2 sati, stanko11 je napisao:

Sad sam bio da oteram motor na servis posle 1000km u Nišu i zamislite ja sam zadnji kome će uraditi servis jer nemaju više filtera i ulja u srbiji. Tako da ako treba da radite servis zovite prvo da proverite. 

I još nešto stigo je nov kontigentt motora i njima se posle prvog, servisi rade na 15000km tako da štede skoro 350e u odnosu na nas koji idemo na 5000km

Budibog s nama. Kao da nije isti motor u pitanju. Drugo, ulje i filteri su dostupni bukvalno na svakom ćošku, ja bih radio medjuservise sam na pola intervala (na oko 7, 7 i po hiljada), naravno bez prijave servisu.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 4299 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Aj polako ljudi. Možda je neki trenutni problem u nabavci, možda neki rekla kazala gluvi telefoni. Malo je nelogično da se servis odriče slatke zarade, ali sve je moguće.

Promenio član boza_kg

• U prolazu, 98 postova

Gotov servis u Tagou ali neslavno. Jedva sam stigao kući. Ostao sam na putu. Elem redovan servis i 'zatezanje' i čišćenje lanca me koštaštalo 19000 dinara i bleje pored puta... Ne mogu da skontam da li je samo loše nacentriran točak ili su otišli ležajevi... 

20250620_172006.jpg

20250620_172224.jpg

• Haha 1

• Zainteresovan, 410 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Na prvoj slici matica-stoper nije tamo gde bi trebala da bude. To si ti odvrnuo ili su te tako pustili da odvezeš motor posle "servisa"??

• U prolazu, 98 postova

Lupa nešto kod zadnjeg točka i blago zatrese. Zatečeno stanje sam uslikao. 

• Zainteresovan, 410 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer
28 minutes ago, ivannadjalin said:

Lupa nešto kod zadnjeg točka i blago zatrese. Zatečeno stanje sam uslikao. 

Iskreno ja bi im mamicu jebao 19 000 puta samo zbog ove matice i očigledno necentriranog točka a što se ostalog tiče bolje da ne pišem šta bi "serviserima"uradio. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 98 postova

Dovukao sam se do garaže pod sva četiri i na leru. Sad treba organizovati transport iz Sombora za Novi Sad. Usput tražim krštenog majstora u okolini u slučaju da izgubim strpljnje sa ovima... 😂

• U prolazu, 98 postova

To za svećice je na kraju drž ne daj ispalo na 20 000 km. Dobio sam ponudu za servis na 16000 dinara pa je danas na licu mesta dodat filter vazduha i eto račun 19000. Gratis podmazivanje lanca (što ne piše u predračunu da je rađeno) u stilu 'ulje na platnu' (ali bukvalno). Slike ne mogu da dočaraju ali ulja ima svugde... 

20250620_200536.jpg

20250620_200133.jpg

20250620_200137.jpg

20250620_200150.jpg

20250620_200520.jpg

• Tužan 1

• Svrati ponekad, 220 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Ja ne mogu da pomognem a ne želim da odmažem, veoma saosećam iako me ništa ne izneađuje više. 

Samo želim da pitam, za nas neuke da naučimo nešto, neko da pojasni šta je tačno problematično na toj prvoj slici?

• MK SO Zandarmerije, 660 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC
On 6/18/2025 at 9:51 PM, eurokrem said:

Jeste napravio grešku ali sigurno je i svako na forumu napravio neku grešku koja je imala manju ili veću posledicu i da prostite ebeš motor koliko god ti bio drag ( a teško da postoji veća picajzla od mene po tom pitanju ), bitno da je dečko dobro prošao kako je mogao. Kad se setim samo kakve sam "pametne" stvari radio pre 35+ godina sad se naježim,,

Nego kad već računam,postoji li zvanična "Lista bajkerskih metuzalema" na forumu ? :)

oldtimers club,dobra ideja :)

• Sviđa mi se 1

• Nemanja Stojanović, 1678 postova
  • Motocikl: CRF1000L Africa Twin

@nuk

Na četvrtastom parčetu metala postoje linije koje su tu da bi bile isto udaljena leva i desna strana.

Kao što vidiš između dve fotografije - nisu na istom rastojanju.

Prva fotografija (desna strana) je udaljena tri crtice od ovog donjeg useka koji služi da se od njega meri.

Druga fotografija je tri i po, mada se tu uzme lenjir i meri u milimetar, zna @makikt.

To je prva stvar, nije ravnomerno, i onda je zadnji točak usmeren ka levo u ovom slučaju, a to nije dobra stvar, jer mora da ide pravo :) 

Druga stvar koja je sasvim moguće razlog postojanja prve - šraf na kome je ljubičasti marker (flomaster) drži rastojanje.

On "gura" ovaj četvrtasti deo da bude tu gde treba da bude.

Njega odvrćeš i zavrćeš da namestiš rastojanje.

E sad, da se on ne bi pomerao, postoji ova veća matica.

Na drugoj fotografiji je ona skroz udaljena, odnosno tu je zategnuta da sam šraf ne može da se okreće dalje.

Na prvoj fotografiji je ta matica skroz odvrnuta, tako da od vibracija ili bilo čega, šraf može da popusti i menja ugao točka u odnosu na motor.

@ivannadjalin ja kad sam ga terao na servis, namerno sam sredio lanac pre toga sam i rekao im da je urađeno sve i da ne diraju, samo da zamene ulje...

edit ako nisam bio jasan:

Promenio član Skittles
Lepo objašnjava Ari sve :)
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Ovo je vise nemarnost i brzopletost nego neznanje majstora. Otaljaju posao. Mozda nije ni isti covek radio obe strane. a vala znaju da naplate, tu ne grese. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 220 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Sad jasno, ovlaš sam pogledao i nisam skontao na ekranu telefona.

Ovo je greška na nivou debilizma, prosto ne želim da verujem da neko zaposlen u nekom servisu koji pretenduje da postane "majstor" ili misli da jeste može ovo ovako da uradi, još manje da neko odobri da ovakav motor napusti servis. 

Šalim se malo, i sam sam neki majstor sa podosta iskustva da me ovo ne da ne čudi, nego prosto očekujem kao deo usluge koju nemam problem debelo da platim a nisam jedini očigledno, jer nemam vremena sam da se bakćem i još manje da tražim nekog drugog ko bi hteo,  tako da to nam je što nam je, plato ćuti, rešavaj kako znaš i umeš... i treba nas j*ebati što bi Sokrat rek'o 

• U prolazu, 98 postova

Lanac je već jednom zategnut kod kuće i šublerom smo merili obe strane da budu jednake. Ovo sad nisam ispratio jer je motor bio parkiran tako da mu se moglo prići jedino sa leve strane i iskreno nisam obraćao pažnju. Računam da posle servisa nemam ja šta tu da čačkam. Na putu, kad sam prinudno stao, samo sam pozatezivao šta sam mogao i polako, u leru, se dovukao do kuće. Jbg bilo mi je vruće na suncu... 

Našao se usput jedan kolega bajker, nije mogao puno da mi pomogne ali je konstatovano da je lanac bio prezategnut. 

Ne znam sad da li sutra solo da ga centriram ili da čekam od nedelje šlepanje za NS... 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Popusti lepo lanac i izcentriraj ga, cudi me da nema fabricki alat sa kojim bi moglo to na drumu da se sredi. 

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja