Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Nemanja Stojanović, 1657 postova
  • Motocikl: CRF1000L Africa Twin

Zvonio telefon ceo dan, bukvalno prekidao ljudima vezu da se javim drugima.

Nudili svašta u zamenama, GS1200, CB500X, KTM 790R, FZ1n itd...

I Afriku. I kako da je odbijem? :) 

I to sam baš malo doplatio, tako da znate da verujem da može da se proda i kao nov motor, a moj je em pred registraciju em pred servis bio...

• Sviđa mi se 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2405 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
9 hours ago, Duta_91 said:

Baš me čudi da se malo, malo ponavlja tema cene servisa, ovlašćeni servisi moraju da plaćaju servisere, ili da rade sami, da plaćaju lokale da plaćaju knjigovođe, obuke i slično, nije im isto kao komši od preko puta koj radi ispod kruške. Ne poznajem bogatog servisera :) a mnogo nam uzimanju para, pitam se što li gde li su im pare kada nas lupaju po ušima, njih država lupa po ušima i u krug.

Elem, preskupi su servisi i preskupo je gorivo za naš standard i plate, ali to je opis stanja na balkanu. (Nema veze sa politikom) Mnogo je lakše Švajcarcu da kupi motor od 6200 € sa mesečnom platom od 5000 franaka, nego nama sa platom od 500 €, tako je i sarvisima, ulje i filteri isto koštaju i u Švajcarskoj, neka bude da je radni sat i 3 puta skuplji, servis bude oko 250 € recimo što bi bilo oko 5% njihove plate, dok je 150 € kod nas 30 %, potpuno nerealno. Ne branim servisere da se razumemo i meni je skupo, niti branim državu sa ovim cenama goriva.

Omašio si poentu skroz.
Poredimo cene servisa sa drugim brendovima u Srbiji, ne neka uopštena priča. I bilo je nekoliko primera gde je servis drastično jeftiniji nego za cfmoto.
Druga stvar - cena servisa = cena delova + cena radnih sati. A ti sad dođeš i kažeš e kod nas mora ovo ulje i ono košta 3000 dinara . Motul 7100 je oko 2000, čisto da uporedimo. Ili recimo kažeš zamena ulja 3 radna sata. Nije problem cena radnog sata, nego što je nelogično da toliko treba za zamenu ulja. Ovo već sad pišem uopšteno, ne sećam se koliko sati stoji na računu, ali to je poenta.

• Podržavam 1

3 hours ago, Skittles said:

I to sam baš malo doplatio, tako da znate da verujem da može da se proda i kao nov motor, a moj je em pred registraciju em pred servis bio...

Em profesionalno ofarban sprejem ispred zgrade :D :D 

Šalu na stranu, žao mi je što napustaš sektu, ali ako već moraš - odličan izbor! U zdravlje da se voziš!

• Haha 2

• Zainteresovan, 522 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
13 hours ago, Duta_91 said:

Elem, preskupi su servisi i preskupo je gorivo za naš standard i plate, ali to je opis stanja na balkanu. (Nema veze sa politikom)  

Naravno da ima veze sa politikom, i to direktne. Cenu goriva formira drzava, cena litre dizela/benzina je od  50-70 dinara skoro u svakoj drzavi u svetu (malo varira od rafinerija, nabavke, ali ne puno), ostalo sve je namet drzave. Ok je placati akcize, poreze, ako vidis gde to ide i imas ok standard, ali ako je standard slab, onda treba bar malo srazmernije te poreze korigovati. Kao sto rade mnoge siromasne drzave, mada ne samo siromasne. (Ima EU drzava gde je litra  95ice okruglo 1euro, jer su mali porezi. Bez obzira sto je standard ok, smanje akcize)

U servisu je problem sto naplacuju cenu radnog sata kao i u bogatijim evropskim drzavama, plus jos imaju nerealne cene delova (tu se pravi razlika). Imaju slobodu da rade sta hoce. Pa smo nekada i skuplji od EU drzava za ovlasceni servis.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

Moj prvi utisak, u odnosu na Tenere 660 , je da je dosta zeznutiji za rad. Nisam nešto puno radio, ali takav utisak imam. 

• Svrati ponekad, 232 postova
  • Motocikl: Honda CBR600RR

Ja uzeh ovo čudo danas i prvi utisak je da može baaas da se natrpa. Nemam saputnicu pa taman staje iza mene čak možeš da se naslonis a eventualno i da imam saputnicu može na vrh kofera , valjace za bilo koji drugi motor takodje. Dodju i vezovi za vezivanje

YAMAHABAREL.COM

Oxford Aqua D-70 Duffle moto torba lako se montira i pristaje na svaki motor. Glavna karakteristika je da "grli" motor. Napravljena je od PVC materijala.

Inače prvi servis zakazah za 2 nedelje, ako odem na dogovorenu vožnju biće mi km na oko 1200, hoće li praviti problem pitanje je sad :D

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 85 postova
  • Motocikl: Cfmoto 450 MT

@andrej. Par minuta. Jedna na drugu se kače ispod sedišta sa 3 trake. Posle se svaka veže napred za fuzaster i nazad za rukohvate. Kada se skinu sa motora mogu da se nose i na ramenu. 

@No_LiMiT i to je ok rešenje ali mislim da definitivno nije da se stavi na kofer. Možda na zadnji nosač umesto kofera ili na sedište suvozača.

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 6248 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Vesela družina na 2 točka, 3 cilindra i ukupno skoro 750 kubika stigla kućama sa putešestvija... 4 dana, 1650 km, zadnji dan 722 km autoputa... I onda neko kaže da to ne može :vlajko:

20250602_210117.jpg

EDIT: Sad me Andrej ispravlja, pošto je on resetovao TRIP-ove. 560 prvi dan, 410 druga 2 dana i 722 danas. DakleM nepunih 1700 km :na_glavi:

• Sviđa mi se 13

• BJB Maxi Scooter Club, 6248 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Utisci...

Pre svega da odam priznanje malenom Voge-tu a i šoferu @andrej.-u. Ovaj mali zvrk ide kao čigrica... O njemu neka pomenuti vozač više zbori u temi koja je namenjena za to...

Što s' tiče MT 450, mogu reći da je još jednom potvrdio da je unicorn. Prosto motor za sve. Okretan, agilan, stabilan, potegne kad treba mada je bio natovaren junački.

Potrošnja... Kombinovano magistrala sa nešto auto puta, recimo pola - pola, ispod 4 litre. Danas na AP, Andrej je držao tempo 105 do 110 u preticanjima i do 130. Potrošnja je bila okruglo 4 litre na 100 km. Ne znam šta bih tu trebalo da se popravi...

Punjač na njemu: Koristio sam usb punjač za telefon dok radi navigacija i vrlo brzo dotera telefon na 100 % baterije, čak i kad je skoro prazan. To je navodno sporiji slot, onaj Type C je brži :hej:

Gumama sam i dalje oduševljen, motor je sada na 11250 km i gume se ponašaju odlično.

Ostane "problem" sedišta, tu verujem da ima prostora za poboljšanje i tražiću ga u narednom periodu jer me ako Bog da čeka u avgustu put za Istru a nadam se uskoro i na jug Italije pa će svaka blagodet tu dobro doći...

Uglavnom, mališa mi se skroz uvukao pod kožu, baraba jedna :ljubav:

20250531_112007.jpg

• Sviđa mi se 13
  • Podržavam 3

• prisutan, 1193 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702
On 29. 5. 2025. at 10:43, OgiBG je napisao:

Mali off

Ali samo da se nadovezem

Setite se kako je 800mt sa 11-12 brzo pao na 9000€

Matematika je ocigledno za njih jednostavna.

Oni su prodavci i odrzavanje ih ne zanima. Ocigledno je da imaju dobru zaradu i ne zele da se bave odrzavanjem i resavanjem problema. 

Isti slučaj i kod mene, i iskreno jedva i čekam da izađe TRK iz garancije, koja je mala svakako, da sam krenem barem sa mailim servisima.. 

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: KTM sm690 Akrapovic , Tenere xt660z , Ktm sm 690

@živke koje je poredjenje za Tenerom po tebi , imam teneru cf nisam probao .

IMG_5832.jpeg

Promenio član con3VA
Ubacio sliku moje Tenere .
  • Sviđa mi se 1

@con3VA pisao sam o nekim inicijalnim utiscima na ova dva mesta: 

https://forum.bjbikers.com/topic/219225-cf-moto-450-mt/page/48/#comment-3025638

https://forum.bjbikers.com/topic/219225-cf-moto-450-mt/page/55/#comment-3037770

Ali ukratko:
- Gabaritno je za nijansu manji i niži motor on Tenere. Po specifikaciji lakši nekih desetak kg, ali realno to deluje kao da je 30kg razlika jer je težište dosta niže. 
- Zbog toga se značajno lakše i manevriše i vozi, i na asfaltu i van njega.

- Moj ten je imao otvoren top, i bio je malo ugušen u nižim obrtajima da bi manje cimao, ali mislim da i bez obzira na to - po snazi su tu negde, nema velike razlike iako je 200 cc manji agregat. Možda je maaaalo sporiji pri preticanjima, ali to je nijansa. Ja uvek vozim sam, nisam vozio putnike ni na jednom motoru.

- Iako mi se u početku nije tako činilo - bolji je za autoput od tenere. Može da drži malo veću putnu brzinu na duge staze, barem je to moj utisak.

- Ogibljenje je tvrđe, ali bolje radi posao, pogotovo u terenu. Ne tone napred na naglim kočenjima

- Ali prednja kočnica je slabija, što je i logično, samo jedan disk. Mada džabe na Tenere kočnica koja ujeda - kad amortizeri propadnu i lako prokliza prednji točak. 
U svakom slučaju moj utisak je da dosta lepšu vožnju daje od Tenere 660.

Tenere je kvalitetniji, plastike pogotovo. Robustniji je, kinez je nekako nežan. Sedište je udobnije. Tenere je dosta jednostavniji i lakši, pristupačniji, za održavanje. I bez problema trpi maltretiranje van puta, a tek ćemo videti kako će se emtejac pokazati posle nekog vremena. Tenere mi je i dalje lepši motor, pogotovo boja koju sam ja imao :)
I tako, ako te zanima još nešto slobodno pitaj. 

0-02-05-fea21f203994761beebca5b44ed67128ef7dafef8f9ab2814eb7a7280769e83d_284bcc3840f.thumb.jpg.c6d26fba0ec48b9f53224d4c099884b5.jpg

0-02-05-52b00c5f24ef1dfebfe92d3e9b7b2a4c5e4d33aad593ba5adf6d38d0a5b79d4c_284bcdf2630.thumb.jpg.4a20b0b332059eb1546bb1d6ec40486f.jpg

0-02-05-88e8d6de7453646352698a3862eedbadf5db31c7885e9f1f85b826a3aaf2f9bf_284bcdc81a2.thumb.jpg.aa67cfe5ff4b227b1fd98d3201dabacb.jpg

p.s: Lep ti je motor :)

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 9
  • Podržavam 1

Jedno pitanje za stvar koja mi je pala na pamet nakon kupovine torbe, a imam i bisage u pg. Kada negdje stanete da odmorite, prosetate kroz mjesto, jel se samo Bog pita hoće li vam stvari ostati na mjestu ako se udaljiti od motora na neki period ili? Ne računam kada dođete u smještaj pa skinete j odnesete u sobu no npr stignete u neki gradić i hoćete da prosetate pola sata sat..

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail

Npr kako ja to resim, u bocne torbe pakujem gace carape majice pantalone, znaci generalno stvari. Sve sto je vredno, mobilni, punjace, fotoaparat, lap top pare pasos itd 

Sve ide u ranac koji je kod mene. 

Parkiram na prometnom mestu i odem.

Poslednj turu sam ima kriega bocne torbe(pisem samo kao primer jer nisu jeftine) koje sam vezao gurtnama i niko ih nije dirao. A ako ce neko da otvara torbe da mi krade gace, carape, majice nek uzme...

Kupicu druge za prvu pomoc.

• BJB Maxi Scooter Club, 628 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ja uglavnom i ključeve zaboravim u motoru, ako nekom treba više nego meni nek ćera :lol:

Šta znam, uvek gledam da stanem negde na "javno" mesto, mada slabo i ostavljam motor bilo gde duže od par minuta ovako a da ga ne vidim..  a kad idem dalje uglavnom su pauze oko motora.

Svakako ako ne voliš kofere već soft prtljag, nemaš puno opcija - sve vredno uz sebe (novčanik, pasoš ako si preko, sitna tehnika, ja npr. u 99% slučajeva moram i laptop da imam) - doduše ovo bih praktikovao i sa koferima svakako. Odeća i ostalo se lako zameni i ako nestane nekim slučajem.

• Nemanja Stojanović, 1657 postova
  • Motocikl: CRF1000L Africa Twin

Nemoj praviti pauze u gradiću nego u šumarku i problem rešen :) 

Šalu na stranu, ja često ostavim i kacigu a nekada čak i jaknu na motoru.

Nikada mi ništa nije nestalo.

• Drug član, 1142 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Po meni vise stane u soft torbe nego u kofer. I lakse je za manevrisanje. Koferi imaju svoju prednost. Svojih stvari nemam u njima vec od suvozaca, tako da i ukradu ne sekiram se, sala mala. Ovaj mt koliko ga alexanto hvali, sad bih ga uzeo. Stvarno deluje kao pravi mali zvrk. 

• Haha 1

• Motocikl: Yamaha xsr 125

@No_LiMiTja sam Takodje kupio takvu torbu I Dobro mi se pokazala,samo od 50l,moze dosta stvari da strane hvatao me pljusak jedno 4km na autoputu I nije ni kap propustilo.

@ivannadjalingledao sam te isto I ja Ali ne znam ni sam zasto kupio kao no limit torbu.

Ja je sad gledam malo i nemam pojma kako se zatvara haha valjda na preklop pa vezovi. I ja sam 50 htio ali razlika u cijeni mala a nijesu je imali na stanju, baš ne znam šta mogu spakovati da napunim ovu torbu kako treba iskreno, pogotovo za kraće tu do 3 4 dsna

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja