eurokrem 152 Napisano Decembar 19 Svrati ponekad, 131 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, živke said: Svako ko je probao ovaj motor prijatno se iznenadio koliko je mekano kvačilo, i to je stvarno vrlo korisno pogotovo za ovaj tip motora. Pitali smo se kako su to postigli.#450mt# Onda nam stiže i prvi video otvaranja agregata i primećujem da kvačilo tj. potisna ploča ima samo tri opruge u sebi. Obično sam do sada viđao 5 ili 6. Ok, logično je, manje opruga, manja sila je potrebna da se sabiju, ali kako sad to, da li to utiče na trajnost, da nije neka kineska podvala itd. ? I danas sam konačno shvatio da ovo omogućava proklizavajuće kvačilo koje imamo na motoru. Slučajno naleteo na jedan video, pa onda i na tekst ovde na forumu gde je ovo lepo objašnjeno. Ali ukratko: ranije su proklizavajuća kvačila bila rezervisana za sportske motore i stazu, a danas su mnogo više prisutna. Princip je u suštini vrlo prost - potisna ploča i korpa su drugačije konstruisani i imaju žlebove koji omogućavaju da rade, tj. da se "smani pritisak" na kvačilu pri naglom šaltanju naniže, što će dozvoliti da kvačilo prokliza i ne blokira zadnji točak. Kao da ne otpuštaš kvačilo skorz do kraja pri šaltanju naniže. Ali isto tako pri ubrzanju ista konstrukcija omogućava povećanje pritiska i smanjuje mogućnost proklizavanja. Zbog svega ovoga moguće je koristiti manji broj mekših opruga što naravno rezultira mekšim kvačilom Eto malo informacija koje niko nije tražio, ali ne mogu da škode. A pošto ne škode - znači da su korisne , ili tako nekako Kako funkcioniše proklizavajuće kvačilo? - BJBikers.com BJBIKERS.COM Jedan od takvih sistema je i proklizavajuće kvačilo, a o čemu se tačno radi, saznaćete u tekstu koji je pred vama. Razvoj motocikala i njihova snaga iz "Molim da se sve teme koje nisu vezane isključivo za cf moto 450mt prebace u odgovarajuću temu " jbg,..ovo je bilo jace od mene Eto i to sam sad naucio pod stare dane ....a nemam 450mt ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5609 Napisano Subota u 06:59 Drug član, 1402 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan CFMOTO 450 mt WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM CFMOTO 450 mt, 2024. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 1200 km, Čačak. Cena 5.700 € - Motori -... Ево један и у Чачку. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skysky 28 Napisano Subota u 23:30 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav braco. Ako je neko iz CG zainteresovan da se mijenja sa mnom za blatobran (moj visoki za niski - sivi), nek' mi se javi u inbox. Svako dobro! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tihi_ue 0 Napisano Ponedeljak u 09:04 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko da je kupio motor da je ceo iznos kreditirao (bez učešća)? Interesuje me kakvi su tu uslovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1041 Napisano Ponedeljak u 13:56 Drug član, 1075 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan To treba da vidiš sa bankom sa kojom radiš, to nema veze sa prodavcem osim ako oni nemaju neku posebnu kombinaciju sa bankom. Okvirno kamate od nove godine ne mogu biti veće od 14.5%. To za motor od 6.000 eur, što je oko 700k dinara, i rok od 3 godina izađe rata oko 24.000. Ako ti je puno onda na 5 godina rata izađe 16.500. Ovo je najgori scenario, imaš i povoljnije uslove za kupovinu novih vozila, raspitaj se u banci, ali tada često traže učešće. Za gotovinski kredit ti ne treba, ali je i skuplji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5601 Napisano Ponedeljak u 14:17 Drug član, 1989 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Drugari vozate li se ? Ja juče 11km čiste uživancije, i što se mene tiče dosta je za prvu sezonu 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4900 Napisano Ponedeljak u 14:31 Drug član, 3714 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Neki se vozikaju, a ja čitam grčke časopise Mesecima u nazad 450 MT je top seller kod komšija, uvek u vrhu. Baš se dobro prodaje. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5601 Napisano Ponedeljak u 14:50 Drug član, 1989 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Za koji period je ovo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4900 Napisano Ponedeljak u 14:53 Drug član, 3714 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Oktobar 2024. Cityrider magazin izlazi mesečno, a statistika je iz predhodnog meseca. Ali je već mesecima unazad MT prvi, ili među prvima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2561 Napisano Ponedeljak u 20:09 Drug član, 1128 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4139 Napisano Ponedeljak u 20:55 Nemanja Stojanović, 1402 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan On 12/15/2024 at 8:20 PM, Skittles said: Kod mene ista situacija kao kod @živketa. Stara verzija, pass za hotspot je 12345678, ali svejedno "nema novih verzija"... Raspitaću se u Gevari sutra. Što se tiče ovoga, raspitao sam se i dobio sam odgovor da je za to potreban T-Box, u šta sumnjam. A za OTA mislim da ipak treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6374 Napisano Ponedeljak u 21:00 Drug član, 1815 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ti apdejti softvera nesto cudno funkcionisu kod nas, ima t-box na 800mt i uvek mi stoji da je zadnji softver i da nema apdejta. Kolega koji ima nizi softver od mog isto mu stoji da je poslednji softver. Mislim da je problem do regiona tj do nase zemlje, kada kliknem na dilera pokazuje da ga u Srbiji nema, izgleda da ovi iz guevare treba jos nesto da odrade ili aktiviraju ili pitaj boga sta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 123 Napisano Utorak u 19:08 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Jel se nije neko odavde javio da je uspeo da odradi apdejt bez t-boxa? Po svetu je već jasno da može preko hotspota, samo se ne zna dal apdejtuje i ECU, iako se menja verzija MCU. Moj je na 1.0.25, rađen apdejt u Gevari, ili bar pokušan, jer mislim da se verzija nije promenila. Pitanje je dal oni mogu preko OBDa da odrade sve apdejte, TFT, ECU... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4139 Napisano Utorak u 19:49 Nemanja Stojanović, 1402 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 40 minutes ago, Boqy said: Jel se nije neko odavde javio da je uspeo da odradi apdejt bez t-boxa? @ivannadjalin je uspeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6374 Napisano Utorak u 20:54 Drug član, 1815 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene u uputstvu pise da i na kljucu mora da bude na kontaktku a i kill switch ne sme da bude ukljucen tj treba i tu da bude na kontaktu. Ne znam kako je na 450 ali na 800 je kill swich, kontakt i start isti prekidac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 32 Napisano Utorak u 20:54 U prolazu, 33 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo na 1.0.98. Posle nisam gledao ima li novih. Nije mi motor pri ruci ali ću probati ponovo prvom prilikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4139 Napisano Utorak u 23:32 Nemanja Stojanović, 1402 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pokušavao samo sa upaljenim motorom, probaću opet na kontaktu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano pre 22 sati 8-bit, 1881 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Sharky - Alex said: kill switch ne sme da bude ukljucen tj treba i tu da bude na kontaktu. Koliko ja vidim na slici kill switch treba da bude u poziciji da ne može da se startuje motor. Pitanje šta je njima on/off kill switch-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...