milomir22 3528 Napisano Novembar 12 Malinar u pokusaju, 1692 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Garancija se priznaje sve dok ne dodje do nekog ozbiljnijeg i krupnijeg kvara koji zahteva puno novca. Tad kreće natezanje ko je kriv, kako, zašto i većina, nažalost pokušava da svali krivicu na kupca (tipa nije terao u ovlašćeni servis za svaku sitnicu koja je radjena, pa je time izgubljena garancija ili nije korišćen motor adekvatno i slične gluposti). @boza_kgnažalost svih nas, tvoje iskustvo je više izuzetak nego pravilo. Evo primer BMW Delte, svim mojim poznanicima koji voze gs 1200 lc/1200 lc adv su o trošku BMW-a zamenili kardane na 60 000km. Neko je odneo sok majstorima, neko nije, usluga zemene i zamenski deo su bili besplatni. Neko bi rekao za svaku pohvalu. Ali, znam i za slučaj da se čovek natezao sa njima i jedva izboksovao nov agregat u garanciji. Nakon nepunih 40 000km na nepune 2 godine starom motoru (1200 lc adv 2016.) došlo je do havarije u agregatu, kupac je bio iskusan motociklista i jeste vozio "malo jače" motor, ali nije kidan hladan, zavrtan bespotrebno i slično, to mu je svakako bio ko zna koji motor po redu. Na pomenutoj kilometraži, čuo je neko čangrljanje, ugasio je motor i šlepom oterao u servis, gde su ustanovili da je potrebno zameniti kompletan agregat. Nakon mnogo natezanja, servis je podneo sve troškove, ali ne bez pokušaja eskiviranja odgovornosti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4724 Napisano Novembar 12 Drug član, 3610 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se što uzurpiram temu... Jeste uvek pitanje para, ko plaća je pitanje. Fabrika je ta koja odlučuje da li priznaje garanciju, a na dileru tj. ovlaštenom servisu je da to obrazloži. Preduslovi moraju biti ispunjeni - da je legalan zastupnik, da ima plaćenu licencu za tu godinu, položene obuke, kupljene alate i tehničku dokumentaciju, šta znam šta sve treba, i onda tek obrazloženje kvara. Sad, ko zna đe ba zapelo u celom tom lancu, u nekom konkretnom primeru, ne možemo sad znati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4681 Napisano Novembar 12 BJB Maxi Scooter Club, 5993 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ako smo apsolvirali detalje oko garancija, bilo bi lepo da se vratimo "čedu" ove teme a to je jedan stvarno zanimljiv motorić CF Moto 450 MT, ako se neko još uvek seća šta je to... Hvala. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 123 Napisano Novembar 13 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratimo lagano na temu, meni je na 450 MTu u granaciji rešen problem sa curenjem ulja u predelu uljnog hladnjaka (bypass). Delove su na sreću imali na stanju, zamenjeno šta treba i sad je sve OK. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7089 Napisano Sreda u 12:27 Drug član, 2973 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, alexanto said: Ako smo apsolvirali detalje oko garancija, bilo bi lepo da se vratimo "čedu" ove teme a to je jedan stvarno zanimljiv motorić CF Moto 450 MT, ako se neko još uvek seća šta je to... Hvala. ...evo priznajem časni sude, ja svaki dan gledam klipove, ja svaki dan razmišljam o jednom.. I časni sude, ja to moram da vidim uživo... Moraću nekog da navatam da mi daa da sednem i probam, pa da izvučem osigurač iz glave.. Jednom se živi - TUTTO PASSA 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4377 Napisano Sreda u 12:59 Advanced Member, 1960 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Na osnovu moje kratke test vožnje od letos, 450MT spada u grupu motora koje svaka kuća treba da ima 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 104 Napisano Sreda u 17:59 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan @Andrej_Hotstepper Ako te put navede ka Nisu, uvek imas jedan primerak na probu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4681 Napisano Sreda u 18:38 BJB Maxi Scooter Club, 5993 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pusti ga, melodramiše... Ima i jednog na 20km od sebe. Samo da se nakani da dodje... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7089 Napisano Sreda u 18:47 Drug član, 2973 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...a da budem iskren i strah me.. Onda ću da se zaludim Hvala, moramo se jednom naći, da pipnem štipnem, sad je i vreme nikakvo... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3528 Napisano Sreda u 20:54 Malinar u pokusaju, 1692 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Da imam finansijskih uslova za drugi motor, odavno bih ga kupio. Drugar je skoro počeo da tera neki umereni off motorom, ne biste verovali koliko prelepih puteva za off ima u Šumadiji, bukvalno do okolnih gradova odeš preko brda... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5263 Napisano Četvrtak u 08:56 Drug član, 1870 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jel bio još neko osim @Marko05 za vikend na Tari ? Dajte malo utisaka, kako je bilo, slike itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 104 Napisano Nedelja u 15:42 (promenjeno) Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Heed je izbacio crash bar za 450MT. Imao sam ih na prethodnom motoru i bio sam prezadovoljan. Testirao ih nekoliko puta nazalost https://heedshop.eu/en_US/p/Set-of-crash-bars-for-CFMOTO-450-MT-upper-with-bags/1159 https://heedshop.eu/en_US/p/Set-of-crash-bars-for-CFMOTO-450-MT-Upper-and-lower-black/1145 Promenio Nedelja u 15:50 član MladenV 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...