Jump to content

Moto Zajednica

NX500 2024

Recommended Posts

• Zainteresovan, 383 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
Pre 3 sati, Yanco je napisao:

Ni jedan ni drugi, nego CRNI 😃

E ovo mi je super 😄 Tebi je iskreno najlepši crni, bobnijevoj ženi crveni, a meni beli, i to je zaista dobro. Nekome se npr. uopšte ne sviđa NX, nego im je CB 500 X lepši, a neko voli neki R, dok su meni odvratni. I to je odlična stvar kod motora, ima za svakoga po neki model da se u njega zaljubi 🙂 I samo da dodam, ne volim ni crne motore 😄

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1596 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Pa cb500x i jeste lepsi... 😄

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLX 250
On 2/21/2026 at 7:00 AM, Dejanac said:

Samo jod da dodam, ne tvrdim, konkurencija je velika  i pretpostavljam sa su na ovoj predsajamskoj akciji resili da ociste zalihe (koje nisu prodali) i da su ovo maxom motocikli proizvedeni 2025 godine,....

Juce sam gledao motore u Delti (u salonu), naročito novi NX500 i upravo su mi to objasnili... jeste sajamska akcija ali cene su ovakve zato što su to prošlogodišnji modeli 😉... Potpuno si u pravu! 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 60 postova

Ajde i da iznesem moje utiske dok su tazi 😅... prvo me iznenadilo da je onaj NC750 onoliko mali motor uzivo 🫤 Mislim Vstrom i Versis 650 su "motori" za ovaj model.

Takodje kada sam seo na NX500, odmah mi je bio mali... nekako nije mi legao u opšte, razočarao se instant... sve je drugačije kada se vidi i pogleda (proba) uživo, nego na slikama! Ja nisam ni veliki čovek ono 180cm i 85kg, neki prosek, ali mi je NX gabaritno i po ergonomiji nizak... ili sam ja navikao na mog KLXa, da sam uspravan, da visoko sedim, opuštene noge itd. na NXu se sedi nisko, noge mi baš zgrčene, najgore  što su povečene unazad (fuzasteri) pa se osećam kao da sam uzjahao nekog trkača. Morao bih da podignem guvernal, da podignem sedište, pa da tek osećam neku komociju i prirodan položaj. Kako god, meni je NX nekako isuviše mali i nizak da bih se osećao komotno i udobno...

Sa druge strane prijatno sam iznenadjen kako je težište nisko, kako se lako kontroliše i "drži" s obzirom da motor ima skoro 200kg.... drugar mi ima novu Teneru, ona ako samo malo prevagne nema šanse da je zadržiš, padaš sigurno! Iste su težine ali Tenera ima jako visoko težište i skroz drugačiji osećaj kontrole motora i te njene težine... 

Ostaje mi da pogledam novi Kawasaki KLE i CF Moto 450 MT u ovoj klasi.... viidm sada je krenula prodaja i ovog Moto- morini Alltrhike 450, koji takodje deluje zanimljivo pogotovu po ovoj promotivnoj ceni (5.790e) 😉

Promenio član chief.fire
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 3018 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Slatke muke! Baš me zanimaju utisci kad probaš emtejca i pogotovo altrhike .

Nekako se tom modelu uopšte ne pridaje pažnje, s obzirom da je kopija emtejca, ali nudi i dosta više opreme za isti novac.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 60 postova
10 minutes ago, živke said:

Slatke muke! Baš me zanimaju utisci kad probaš emtejca i pogotovo altrhike .

Nekako se tom modelu uopšte ne pridaje pažnje, s obzirom da je kopija emtejca, ali nudi i dosta više opreme za isti novac.

a čekam da malo otopli, nije ovo vreme baš za neke vožnje i testiranja... osim entizijasta naravno, njima ništa ne smeta 😉

@aca-pn mi je već ponudio da probam njegovog MT-ejca i to će uslediti prvom prilikom. Alltrhike 450 ima isti motor kao MTejac ali neku malo drugačiju opremu i rešenja, biće to zanimljiv i konkurentan model... javljam situaciju kako se koja obistini, ne brini 🙂

• Drug član, 3018 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

E super, samo računaj da prosečan MT ide 20% bolje nego Acin, njegov je nešto sumnjiv 😅 (pravi kinez)

Promenio član živke
  • Haha 1

• Drug član, 909 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Jeste taj polozaj malo cudan ako si visi (ja sam 184/90). Ni meni nije skroz odgovaralo - nagnut si malo na ruke, blago sportski. Pa ramena se umore vremenom.

Resio sam tako sto sam podigao korman 20mm i podesio ugao, Mada mora i sediste preraditi, bar sam ja morao. Tako da ima malo prilagodjavanja i posla ali sada nema limita, mogu danima da vozim. Takodje kod duzeg puta povremeno drzim noge na donjem crash baru, redovno kao na skuteru da sedis. Prija malo za promenu, uz ustajanje, cucnjeve.

Ali tu kontrolu pri voznji i nisko teziste ces tesko naci na nekom slicnom ADV motoru, lezi kao zalepeljen za asfalt i van puta se jako lako kontrolise (takodje moze i siroka 170/60 zadnja guma, bude jako stabilan i precizan). Moguce da ce ti 450mt malo vise leci sto se komfora tice, bolja je ergonomija.

Jedino zastita od vetra je malo bolja na NX-u, vise su noge zasticene, na 450mt mi je duvalo od kolena pa sve do dole solidno.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 60 postova
2 hours ago, Blackened said:

Resio sam tako sto sam podigao korman 20mm i podesio ugao, Mada mora i sediste preraditi, bar sam ja morao. Tako da ima malo prilagodjavanja i posla ali sada nema limita, mogu danima da vozim. Takodje kod duzeg puta povremeno drzim noge na donjem crash baru, redovno kao na skuteru da sedis. Prija malo za promenu, uz ustajanje, 

E pa da, to je to tako sam i mislio! Ako se malo redizajnira ergonomija i prilagodi sebi, onda nema problema.... ti si viši od mene i uspeo si u tome 😇

Ma tako sam i ja malo doradjivao KLXa i prilagodjavao sebi.... prestale da me bole ruke, ledja, noge. Nema nista idealno, male "prepravke" ne ginu sta god da kupis... ako hoces da voznja bude uzivanje a ne mucenje 😅

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 152 postova
14 hours ago, chief.fire said:

Ajde i da iznesem moje utiske dok su tazi 😅... prvo me iznenadilo da je onaj NC750 onoliko mali motor uzivo 🫤 Mislim Vstrom i Versis 650 su "motori" za ovaj model.

Takodje kada sam seo na NX500, odmah mi je bio mali... nekako nije mi legao u opšte, razočarao se instant... sve je drugačije kada se vidi i pogleda (proba) uživo, nego na slikama! Ja nisam ni veliki čovek ono 180cm i 85kg, neki prosek, ali mi je NX gabaritno i po ergonomiji nizak... ili sam ja navikao na mog KLXa, da sam uspravan, da visoko sedim, opuštene noge itd. na NXu se sedi nisko, noge mi baš zgrčene, najgore  što su povečene unazad (fuzasteri) pa se osećam kao da sam uzjahao nekog trkača. Morao bih da podignem guvernal, da podignem sedište, pa da tek osećam neku komociju i prirodan položaj. Kako god, meni je NX nekako isuviše mali i nizak da bih se osećao komotno i udobno...

Sa druge strane prijatno sam iznenadjen kako je težište nisko, kako se lako kontroliše i "drži" s obzirom da motor ima skoro 200kg.... drugar mi ima novu Teneru, ona ako samo malo prevagne nema šanse da je zadržiš, padaš sigurno! Iste su težine ali Tenera ima jako visoko težište i skroz drugačiji osećaj kontrole motora i te njene težine... 

Ostaje mi da pogledam novi Kawasaki KLE i CF Moto 450 MT u ovoj klasi.... viidm sada je krenula prodaja i ovog Moto- morini Alltrhike 450, koji takodje deluje zanimljivo pogotovu po ovoj promotivnoj ceni (5.790e) 😉

Ja sam iste visine i kad sam seo na NX posle Benelli trk 502x, baš sam osetio olakšanje. Beneli je super za vožnju, ima tu robusnost i veliki je, ali sve u mestu, svako manevrisanje mi je baš bilo opterećenje. Ista priča kao i ovo što si pomenuo za Tenere. Nije da sam ga ispuštao, možda dva-tri puta, ali je uvek bilo debelo razmišljanje o takvim manevrima. Sa NX sam se baš opustio. Vidim da je i preko neki taj trend sa down size motorima, da su mnogi u kategoriji 500 cm smanjili veličine motora i da se više gura ta priča.

Mada, svaki je na svoj način zabavan i uživa se u njemu...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja