markommarko 1488 Napisano Avgust 31 Drug član, 609 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, vladags je napisao: već postavio onaj kao Carplay Meni sa nekom kineskom navigacijom, ona preuzme zvuk i bude sranje. Bez obzira što sam povezao telefon i komunikaciju na kacigi, kada se uključi Carplay, više ništa ne čujem. Koliko sam čitao to je valjda zato što je potrebno da se upare na sledeći način TELEFON ----> NAVIGACIJA ----> KOMUNIKACIJA. Pre neki dan sam uzeo Cardo komunikaciju, pošto je prethodna bila kineska, pa ću da probam ovih dana kako će da se čuje. Do tada, navigacija mi je isključena iz struje i povezujem je tek ako mi zaista zatreba da gledam u mapu. Inače trudim se da više nigde ne koristim navigaciju, kako bih naučio puteve. Primetio sam da ništa živo ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksde 57 Napisano Nedelja u 17:53 U prolazu, 84 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Piaggio free, NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Servisno upustvo engleski 547 strana 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 202 Napisano juče u 19:04 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, obzirom da sada vozim F800 GS, a ne planiram više neke dugačke ture, nego da se baziram na grad i okolinu, možda par puta godišnje neku turici do 500 km tamo-nazad, razmišljam o zameni za NX500. Da li vlasnici mogu iskreno da mi kažu kako se motor ponaša prilikom preticanja sa recimo 80 na 100-110 i pri vožnji na auto putu brzinom 120. Takođe, obzirom da imam 100 kg, da li će motoru biti “problem” još i suvozač za neku opuštenu vožnju ili će biti “napeto” sa obilaženjem i ubrzanjem. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1488 Napisano juče u 19:24 Drug član, 609 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao u naš mali kutak Pogrešna ti je percepcija motora od 500 cc (tačnije 471). Nije to bicikla, pa da ne možeš da pretičeš i voziš saputnike. Naravno da je tvoj GS 800 jači i da ti neće biti isto kada/ako pređeš na NX, ali to valjda i očekuješ. Ja sam ga najviše vozio do 145 kmh i ponaša se odlično. @Blackened ga je vozio i do 170 koliko sam video na snimku, i ništa mu ne fali. Evo ti tačno i moj snimak sa jedne vožnje, brzina je u tom trenutku oko 126 kmh i ima još dosta do crvenog https://youtu.be/C0zJkxyabbQ?t=26 Ja imam 90 kg i kada vozim sam motor leti. Imam saputnicu od 55 kg i oseti se prilikom kretanja i kočenja, ali ne kao da ima 300 tona. Takođe NX nije samo motor za po gradu. Prošlo leto sam s njim prešao 3.500 km od Beograda, preko Krakova, do Berlina, pa preko Minhena i Graca nazad do Beograda. S druge strane imaš našeg kolegu @Yanco koji ga je kupio, otišao na more, video da mu ne odgovara i stavio ga na prodaju. Ne znam da li je prodao, ali to je bila poslednja informacija. Moja preporuka je da uzmeš motor na test vožnju, pa sam da isprobaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 202 Napisano pre 22 sati Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Kako si povezao telefon sa motorom, da li radi ta njihova aplikacija? Drug je kupio NC750 i navodno njemu ne radi i ne može da koristi navigaciju… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1488 Napisano pre 13 sati Drug član, 609 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto radi u Hr, a ne kod nas (kretenski, znam), neka napravi nov google nalog i neka ga stavi da bude Hrvatska. Nov nalog da ne bi sjebao svoj postojeći koji koristi, jer, koliko znam, možeš samo jednom godišnje da menjaš lokaciju. I onda sa novim nalogom instalira sa google playa. Druga opcija je da nađe na netu RoadSync apk i da skine i ručno instalira. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 202 Napisano pre 12 sati Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan A iphone? Ima li tu rešenje… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 251 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 199 postova Prijavi odgovor kao problematičan Realna opcija da u koliko ne slušaš muziku, pa da možeš da menjaš pesme na kormanu, neće ti koristiti ništa preterano. Navigacija je jako štura i bar u mom slučaju je skoro pa nemoguće voziti po njoj. Samo ona mala kockica koja ti pokaže skretanje skoro pa pred isto. Ok, može da snima vožnje, pa ako ti treba za neki podsetnik ili tako nešto. Sve u svemu ja sam upeo da je instaliram na Iphonu, ali je ne koristim. Pride Iphone ne podržava Dezzer ili Spotify, već samo apple music koji ne koristim i onda kad sve to spojim ništa nisam dobio sa njom. Ovako tel ili neki od onih carpuride opcija i teraj. Promenio pre 12 sati član vladags 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 904 Napisano pre 10 sati Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moj probao do 160,mogao je jos ali nisam zeleo da preterujem.tek sam sada presao sa njim 4500 km.pre dva danà sam se vratio sa parge u cugu voznja,vozio sam svuda malo preko ogranicenja brzine.naravno da ce jaci motor biti brzi za preticanje ali i sa njim moze da se pretekne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksde 57 Napisano pre 8 sati U prolazu, 84 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Piaggio free, NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, BaneNS je napisao: Pozdrav, obzirom da sada vozim F800 GS, a ne planiram više neke dugačke ture, nego da se baziram na grad i okolinu, možda par puta godišnje neku turici do 500 km tamo-nazad, razmišljam o zameni za NX500. Da li vlasnici mogu iskreno da mi kažu kako se motor ponaša prilikom preticanja sa recimo 80 na 100-110 i pri vožnji na auto putu brzinom 120. Takođe, obzirom da imam 100 kg, da li će motoru biti “problem” još i suvozač za neku opuštenu vožnju ili će biti “napeto” sa obilaženjem i ubrzanjem. Hvala. Jasno ti je da su to dva različita motora. BMW je duplo jači iu KS i Nm Kao što neko reče najbolje je da zakažeš test vožnju. Za grad je jako dobar. U krivinama jako upravljiv. Od 80 do 120 dobro ubrzava bolji je od većine automobila. Na semaforu samo električni i hibridi mogu biti problem, ali vidiš im u očima kad hoće da ti se dokažu... turiraš i pustiš ga da dokaže šta već. Na autoputu 120 drži bez problema, saputnika nisam vozio. Po satu sam probao do 170 i kusur bilo je vetra i ok je. Potrošnja je smešna, registracija oko 20.000, redovan servis u delti 18.000 ok za naše uslove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 202 Napisano pre 7 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, ja sam vozio godinu dana QJ 550, ali je tu Nm 51 pri 5.500, i taj motor stvarno lepo ide, mada je teži 40 kg. Kod Honde je 43 Nm na 6.500. E sad QJ vuče i iz nižih obrtaja, a NX kontam da treba malo “paprike”. Svakako idem u nedelju da ga vidim i probam pa ćemo videti šta i kako. Ako ide približno kao QJ onda je to super i uzimam ga. Promenio pre 7 sati član BaneNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bianconeri 26 Napisano pre 1 sat U prolazu, 45 postova Lokacija: Budva Motocikl: Honda NX500 2024. Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je bitnije koliko si visok jer ovaj motor, po meni, nije za ljude preko 185cm. Ja sam 177 i položaj mu je baš baš top, gotovo savršen. Jedino sjedište moram da odradim tu imam zamjerku. Sve ostalo što se motora tiče je pozitivno. Imam ga skoro dvije godine i prešao sam do sada 12000 km. Svakako, kad probaš motor sve će ti se samo kazati Srećno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 202 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan 185 sam visok i 100 km… Izgleda je granica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 904 Napisano pre 1 sat Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Motor vuce lineanarno ,od pocetka do kraja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksde 57 Napisano pre 39 minuta U prolazu, 84 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Piaggio free, NX500 Prijavi odgovor kao problematičan 188 i 85kg i lepo mogu noge da stanu pod rezervoar. Vuče linearno i sve to izgleda mnogo bolje nego brojke KS Nm... Probao sam cf moto 450 mt i gas mi je nekako, zna da skoči trzne iznenada. I NX ponekad to uradi ali ne tako često. A i prvi put sam video čoveka i dao mi mt da probam, pa sam malo kilavio. Pored kineza imaš i KLE, možda SV-7. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 202 Napisano pre 14 minuta Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan SV-7 je već 650 cc, kao i Versys koji obožavam, dugo sam ga vozio... Onda ne bih menjao BMW. Mislio sam baš da pređem na varijantu ispod 500. KLE, CF 450, KTM 390, Morini, Kove su više terenci, nisam baš ljubitelj žbica. Ja vozim samo po asfaltu. Voge, Benelli i QJ su glomazni i teški i agregati troše 5-5.5 litara, kao da voziš hiljadarku. Jedina mi je ovo opcija ili ostajem na svom motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 4370 Napisano pre 7 minuta (promenjeno) Drug član, 1973 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj KLE odusevices se .Za krupne ljude top jeste skuplji ali vredi vidi se razlika Promenio pre 7 minuta član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...