Jump to content

Moto Zajednica

NX500 2024

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 189 postova

To svakako. 👍

Ja sam stavio one Rhinowalk, torbe pored kofera da imam kad nešto nosim. 

Ne skidam ih, a ne štrče mnogo sa strane i ne daj bože da se preturi motor malo i one mogu da amortizuju.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 637 postova
  • Motocikl: Apn 6

One su lepe,gledao sam ih ali nisam hteo da stavljam meke torbe.ja vec imam jednu oxford torbu od 50L ali me nervira olabavljuje se,moram stalno da vodim racuna da slucajno ne zakaci tocak i tako to.

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: Piaggio free, NX500
Pre 6 sati, Bobni je napisao:

One su lepe,gledao sam ih ali nisam hteo da stavljam meke torbe.ja vec imam jednu oxford torbu od 50L ali me nervira olabavljuje se,moram stalno da vodim racuna da slucajno ne zakaci tocak i tako to.

Gurtna sa onim metalnim mehanizmom.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 189 postova
6 hours ago, Bobni said:

Ja sam moje lepo fiksirao i ne mrdaju. Mada, proveravam s vremena na vreme i jeste, malo deluju kao da su blizu auspuha ali ne kače i evo već godinu dana tako vozim sa njima i ok su.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda NX500 2024.
On 14. 7. 2026. at 0:26, markommarko je napisao:

Budimo realni, samo je bela NX 500 lepa, crna i crvena su katastrofa 🙂 

Ok, kada smo tu postigli saglasnost, pogledajte koju boju su dobili braća Brazilci - Prata Metálico (metalik srebrna)

20260731_180626.jpg

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 540 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Zamenio prednji lančanik, umesto 15 stavio sa 14 zubaca (AFAM, nema gumeni dampner, nema ni JP, samo 15 i 16 imaju).

Snimio sam vožnju po gradu, pa ću da u jedan video da ubacim paralelno broj obrtaja na istim lokacijama, da biste videli razliku.

Osećaj je da je motor mnogo više napet. Poređenja radi, kada bi na 15 lančaniku išao u drugoj brzini 50-60 kmh.

Za sada mi je to dobro, jer me primorava da vozim po propisima, tj 30 mi je sasvim prirodno u drugoj, pa čak i u trećoj, a 50 u četvrtoj. Mislim da mi broj obrtaja tu ne prelazi 3.000.

Nisam imao prilike da idem na duže destinacije, vozikao sam se samo po Beogradu. 

Dakle, čekajte snimak kada me ne bude mrzelo da se time pozabavim

Evo fotki, zamenili su mi ga u Moto ride servisu kod Sajma, super momci, sve kako treba urađeno.

SnapInsta.to_757995307_18110589238974961_4725027816703077313_n.jpg

SnapInsta.to_762234659_18110589247974961_6381641093608342576_n.jpg

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 637 postova
  • Motocikl: Apn 6

Cim dobijem vreme da izmontiran video koji sam snimio ove subote na Kopu,prosledicu link da pogledate nista specijalno samo lepa priroda i druzenje.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1155 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Do vikenda bih trebao stici najkasnije, upravo planiram. Racunam da cu biti vise dana, pa moze Nisko 🍺 :) 

• Zainteresovan, 540 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Evo, vratih se sa videom. Na početku je samo paralelno sa leve strane 15t i sa desne 14t, kako bi se stekao kakav-takav utisak. Kasnije sam nastavio samo sa 14t i imate sat vremena vozikanja po gradu. Ko nije dugo bio u Beogradu ili imao mogućnost da vidi prazne ulice, eto vam prilika 🙂 Mali turistički obilazak 🙂

Kada je reč o kontroli motora sa 14t, kao što sam i napisao u prethodnom postu, motor je više "napet", odnosno kao da je sve vreme spreman da krene, da ubrza i da promeni pravac. Možda je to placebo efekat, ne znam, ali tako mi deluje.

Ne osećam ono lagano kruziranje, kada motor klizi, kao što sam osećao npr kada se u trećoj na oko 50 kmh vozim. Možda bi za tako nešto trebalo da ubacim sada u četvrtu ili petu, ili sam jednostavno svestan da sam promenio lančanik, pa sada obraćam više pažnju na osećaj motora, nemam pojma. Videću kako vreme bude prolazilo. Nije bilo prilike da idem van grada, da ga osetim na deonicama gde se vozi brže od 100 kmh, tako da to još ne mogu da prokomentarišem. U subotu bi trebalo da idem na neko planinarenje ili sl. sa društvom, pa ću onda znati kakav je.

Generalno mi je pozitivan utisak, jer mi motor deluje aktivnije.

@Blackened Ti si odavno promenio sa 15t na 14t, ali možda se sećaš kakav ti je bio osećaj. Taman da mi kažeš da li ovo što sam napisao samo umišljam ili zaista ima ovakav efekat 🙂 

I, na kraju, izvolite video 🙂

p.s. Kada sam kačio na jućub, stavio sam naravno fotku NX500, ali je AI, da bi napravio ovakvu fotku, promenio dizajn motora. Meni ne smeta jer je fotka u celini lepa, ali eto, da znate da nisam kupio drugi motor (koji verovatno i ne postoji) 😄

Promenio član markommarko
  • Sviđa mi se 5

• Drug član, 1155 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)
6 hours ago, markommarko said:

Generalno mi je pozitivan utisak, jer mi motor deluje aktivnije.

@Blackened Ti si odavno promenio sa 15t na 14t, ali možda se sećaš kakav ti je bio osećaj. Taman da mi kažeš da li ovo što sam napisao samo umišljam ili zaista ima ovakav efekat 🙂 

Da, to je to - nije drasticna razlika, ali i meni isto pozitivno sve. A brzo se navikne. Generalno obrtaji su visi za nekih 350-400rpm pri istoj brzini, pa je motor spreminiji sto kazes, malo jace vuce. Glavno sto sam primetio ovako u upotrebi:

- van puta se oseti lakse penjanje u drugoj i generalno druga brzina je dosta korisnija, manje se vozi u prvoj
- takodje po gradu, druga brzina moze laganije da krene iz mesta bez gusenja, cak i trecom mozes dosta usporiti da se ne gusi motor kada skreces sporo u ulice
- to sto kazes da motor klizi na 50kmh u 3oj fabricki, da, malo je pomereno, na 50-60kmh sada mozes biti u petoj, pa cak i sestoj da se motor ne gusi, elasticniji je.
- na uzbrdicama i vecim nadmoriskim visinama je malo bolje, pogotovo sesta brzina na vecim brzinama laske stigne do blokade i stalno vuce, meni je taman.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja