Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 700 MT

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Tomos CTX, Kawasaki GPZ 500, Kawasaki GPX 750, Aprilia 50 SXR, CFMOTO 700MT

Mislim da se i ne može očekivati da će neki model CFMoto, QJ, Voge i sl. napraviti veliki bum. Nemaju ništa revolucionarno, ništa posebno, sve su to brendovi za koje smo takoreći juče saznali.
450MT se može izdvojiti jer nema baš neku konkurenciju u tom segmentu i po toj ceni, ciljna grupa im je prilično velika, tako da nije čudno što im prodaja ide odlično.

Nekoliko mojih prijatelja i poznanika je kupilo 450MT, ali njihova vožnja je pretežno gradska, voze se sami, nekada malo odu na blagi offroad, retko kada ili skoro nikada ne idu na destinacije duže od 100-tinak kilometara. 

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1481 postova

Nije mogao SVT da napravi bum jer je taj segment popunjen. Jer ja ne vidim zašto bi neko (ako izuzmemo cenu) kupio kineski motocikl u tom rangu 🤷 Pored Stroma i Versysa.

Sa ovim 450 je druga priča. Praktično je samo KTM 390 adv bio konkurencija....i to kao singl cilindar (možda i Himalayan). Pogodili su tim motorom baš. 

Ovo ostalo ima poente samo zbog cene.

• U prolazu, 75 postova
  • Motocikl: GSR 600 K7
Pozdrav, evo i mail-a za gume kao što sam i obećao 

Screenshot_20260511_131657_Gmail.thumb.jpg.f90eafcd67d6fa5fbb92ce4a0b7b6e4d.jpg

U kom mesecu 2024 si preuzeo motor? Ja sam u Aprilu još uvek nisam dobio obaveštenje. Ne znam dal i moj spada pod taj opoziv.

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: ceka se isporuka Cfmoto 700MT

mozda je slucajnost ali cim sam ovde napisao da cekam isporuku motora dobijam telefonski poziv gde me obavestavaju da je isporuka 22.maja :)

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: CF 700MT
Pre sat vremena, mlakrneta je napisao:

U kom mesecu 2024 si preuzeo motor? Ja sam u Aprilu još uvek nisam dobio obaveštenje. Ne znam dal i moj spada pod taj opoziv.

Ja sam preuzeo 01.05.2024. 😀

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650
Pre 23 sati, mick je napisao:

Agregat SVT...jeste sličan Suzukijevom ali, dosta je poboljšan, bolje je hlađenje urađeno kao i materijali koji sprečavaju pregrevanje prve glave silindra (ispod sedišta) koji je bio večiti problem kod Stromova gde je često elektronika riknjavala usled velike temperature.

Baš zbog ovakvih stvari prodavci kineskih motora moraju da provuku kroz priču da je to suzukijev agregat.

Kupac tada dođe do zaključka da ne kupuje unapređen i poboljšan agregat već tamo neki zastareli.

Dajte malo ozbiljnosti ....

• Ne silazi, 5286 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
On 9. 5. 2026. at 19:48, Serbix je napisao:

Druga stvar što me strašno nervira je rad u malim obrtajima, često secka i prilikom dodavanja gasa na tim malim brzinama mora da se pazi da to bude baš lagano i postepeno jer se dešava da poskoči. Takođe, ne sviđa mi se što motor ima jedan zvuk i tempo rada do nekih 4.000 obraja, preko toga imam osećaj kao da pali turbinu i da prelazi u drugi mod. Totalno se menja zvuk i način na koji prima gas. Nekako mi taj prelaz nije linearan kao što je bio na mojim prethodnim motorima.

Ovo ti je problem kod većine današnjih motocikala koji su na EURO 5+ emisionom standardu, a nisu nešto prejaki. 800MT Explore isto tako ima neravnomeran rad do oko 3.000 o/min, doduše u off road i još nekim režimima je manje izraženo.

Kad prebaci tih 4.000 o/min je ono kako motor zaista radi sa više goriva. Jednostavno je na niskim obrtajima presiromašna smeša zbog glupog EURO5+.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 5286 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 23 sati, mick je napisao:

Agregat SVT...jeste sličan Suzukijevom ali, dosta je poboljšan, bolje je hlađenje urađeno kao i materijali koji sprečavaju pregrevanje prve glave silindra (ispod sedišta) koji je bio večiti problem kod Stromova gde je često elektronika riknjavala usled velike temperature. Recimo spoljni deo agregata kod Stroma je gladak dok je kod SVT-a rebrast čime efektivnije odvodi toplotu sa površine agregata.

Na kojoj to generaciji? Radio sam servis na popriličnom broju V-Strom 650 gotovo svih generacija. Koliko se sećam tik iznad cilindra nema ništa sem sedišta i nikad nam nijedan nije došao sa nekim kvarom elektronike. Isto važi i za SV-ove. 

• Integrisan, 8528 postova
  • Motocikl: TDM 900

Hoće namotaji da im izgore, možda nekad pumpa da ih zeza ali to su manje više neke uobičajne boljke i kod ostalih. Sem toga ne znam da Strom 650 ima neke posebne mane.

• Drug član, 1711 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

V Strom 650 i QJ Svt 650 nemaju isti agregat. 

• BJB Maxi Scooter Club, 6780 postova
  • Motocikl: AA500/MT450
Pre 12 sati, Vojkan je napisao:

I strom i SVT imaju svoje teme...

Što reče koleZa... Molim vas, ovo je tema o MT 700

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: CFMOTO 700 MT

Ja sam mojim modelom iz 2024. potpuno zadovoljan, prešao sam skoro 11.000km uglavnom van grada, lepo se pokazao, vrlo često sa ženom vozim, dakle puno opterećenje, nemam nikakvih problema i iskreno ne zanima me koji je agregat u njemu dokle god radi kako treba i dok me usrećuje :)

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Honda Africa XRV750 RD07 / CFMOTO 700MT

Isto i ja, model 23/24. Presao 20.000km, perfektno radi, i odlicno se vozi po asfaltu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja