Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Drug član, 2296 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 5 minuta, Skyrunner je napisao:

Mene je ovo sa ventilima pogotovo odbilo, jer motor treba neko vreme da stoji da se ohladi valjda. U suštini gubiš ceo dan.

U svakom slučaju, za mene je Triumph ispao bolje rešenje.

Vidiš...to je sad pitanje šta se tu naplaćuje...vreme od kad motor stane na radnu površinu ili vreme koje motor provede na ''hlađenju'' plus sve ostalo. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7309 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ne štopuje niko vreme. Fabrika daje normu. Svaka operacija ima određeno vreme. Pa onda se stavke saberu i pomonože i to je to. Serviser može da uradi za 2 sata ako je predviđeno 4 i opet će naplatiti kao četiri.

Ta postprodaja je ozbilja stavka koju treba razmotriti ako se kupuje nov motor. Mora na papir sve.

Promenio član Alekre
  • Podržavam 2

• Drug član, 562 postova
  • Motocikl: -
Pre 1 sat, mick je napisao:

Ma pusti...čovek je u skladu sa svojim nick-om :) 

Ne kontam, znaš kakvi smo mi Bosanci. Ajd objasni majke ti?

• Zainteresovan, 425 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Nije mi jasno, kako se od količine ulja, stiglo do ovoga. Ova tema bi trebala biti za ljude koji su kupili ili žele da kupe qjmotor. Odakle sad mercedes i guverini harmonika?

• Podržavam 2

• Drug član, 3611 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
Pre 2 sati, mick je napisao:

To šta ti sa Božom imaš i što ga zoveš ''kineski plaćenik'' je vaše.

E, ako se o meni radi, nisam to shvatio ozbiljno, mala šega na forumu, jaka stvar...

Nego, što se tiče nepriznavanja garancije zbog 1.100 km, prosto mi je nije verovatno da u to poverujem. Ili ima tu neka pozadinska priča koju ne znamo, ili bi svakako jedan mailić to rešio, što kažeš.

Nego @mare95, žali se ti pismeno svakako, kao što si i nameravao, da se malo prodrmaju i vrate u realnost. Al pošto sam radio davno u servisu, druge vrste ali nebitno, mogu samo da zamislim kako to ide. AP je trenutno u ekspanziji, imaju posla preko glave, radnici jedva postizavaju, i onda im dođu mušterije sa muzičkim željama - te ovaj bi ovo, ovaj bi ono, da im još malo ulepšaju dan. Požale se gazdi na uslove, računajući da dobiju još neki par ruku kao pomoć, a on im kaže - more naplaćujte to, nema ništa za dž!  I tako... To smo ti mi.

• Sviđa mi se 1

Pre 1 sat, admiki je napisao:

Ne kontam, znaš kakvi smo mi Bosanci. Ajd objasni majke ti?

Nisam na tebe mislio :) već na kolegu paljevina!

@boza_kg ako govoriš o Gevari kao što rekoh moguće je da su probali i da im je prošlo pošto znam da su imali frku baš oko tih modela tj. nisu imali delova. Jedan kolega ih je cimao za plastike i još nešto nisu imali ništa, kada sam ih ja cimao za običnu ekspanzivnu posudu ni to nisu mogli da dopreme. Tako da je vrlo moguće da zbog toga igraju na kartu ''zakasnio si''. 

A što se tiče AP zaista nisam stekao utisak da su neprofesionalni, šta više i Deki i Miroslav se zaista trude da budu na usluzi. O servisu sam pričao...sasvim su ok. Moguće da je to do ''gazde'' a ako je tako onda treba kažnjavati gazdu...jer onda nismo samo mi kupci u problemu već i prodavci, verovatno je i njima još neprijatnije, što je potpuni nonsens.

Pre 5 sati, mare95 je napisao:

Juce je odradjen i prvi servis na SVT-u u AutoPrometu koji me je izasao 15652din umesto 9000din koliko mi je receno usmeno da ce sam servis kostati. Razlika u ceni je opravdana time sto sam ih zamolio da mi podese da vesanje bude malo mekse ili da mi pokazu kako se to radi da bih mogao i sam to da uradim. Nisam bio obavesten da ce do dodatne naplate doci niti sam to ocekivao, samim tim sam i bio šokiran kada sam dosao da platim i uzmem motor. Naravno zalicu se pismenim putem ali eto samo da prenesem svoje iskustvo prvog servisa. 
Takodje pri kupovini motora iako sam motor kupio sa svim pripadajucim koferima niko nije rekao ni reč da ce se koferi cekati nego da ce koferi biti montirani na motor kada dodjem da ga preuzmem, sto naravno nije bio slucaj ali nisam zeleo da pravim problem i svadju nego sam sacekao 15ak dana dok koferi nisu dosli i najzad montirani, ali ovo sa servisom je zaista bilo neprijatno iskustvo. 
Takodje prvi dan nakon preuzimanja motora sam pitao kako se steluje far (jer je bio zaista nisko) gde mi je receno da je to veći posao koji mozemo da uradimo tek na prvom servisu, da bih mi bilo receno na prvom servisu da je to samo jedan šraf koji mogu i sam da podesim jer ne mora nista da se skida da bi se doslo do njega, to cu pokusati da shvatim kao neslanu šalu sa njihove strane ali svakako nesto sto smatram da nije bilo nimalo profesionalno. 

Mare čisto da znaš štelovanje fara i štelovanje ogibljenja je sasvim pristojno pojašnjeno u manualu koji smo dobili sa motorom. Realno nije bilo potrebe za naplatom toga...

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 544 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

naplaćujte to, nema ništa za dž!  I tako... To smo ti mi.

A u Nemačkoj i Švajcarskoj šteluju ogibljenje za džabe?

pre 3 minuta, kole24 je napisao:

A u Nemačkoj i Švajcarskoj šteluju ogibljenje za džabe?

Pri kupovini radi se podešavanje motora...nema potrebe za naplatom toga jer spada u inicijalno podešavanje. Ja sam recimo zamolio u AP servisu pre dostave motora da mi poluge menjača i kočnice spuste što više jer je fabrički položaj baš neudoban i previše podignut. Motor je stigao sa spuštenim polugama. 

Pa na tom servisu se radi taj deo...tad se u stvari ispira agregat i uliva standardno ulje, proverava se ceo sklop i td.

Ako se na kasnijim servisima zatraži podešavanje to je onda ok naplatiti. Ovako i ne baš...

Promenio član mick

• Svrati ponekad, 103 postova

Ja sam na prvom servisu zatražio da mi malo spuste TRK i to su odradili besplatno tj. u okviru

cene redovnog servisa.

Sad, sve je to nešto momenat ili poslovne politike...

• Drug član, 3611 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Bar bi trebalo da se naglasi da takva usluga košta, i koliko, ako ništa drugo.

Samo sam se podsetio nekog svog ranijeg vremena, odnosno kako se lako dođe od "tu smo zbog Vas, mi smo drugari a ne prodavac\mušterija", do "naplaćuj i dobar dan" maltene...

• Drug član, 1764 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Autopromet je odlican za zamenu ulja i filtera, ne daj boze da morate nesto vise da uradite kod njih pa cak i zamena svecice.

Kupio sam novog opela kod njih, pricam iz licnog iskustva.

• Sviđa mi se 1

pre 13 minuta, Sharky - Alex je napisao:

Autopromet je odlican za zamenu ulja i filtera, ne daj boze da morate nesto vise da uradite kod njih pa cak i zamena svecice.

Kupio sam novog opela kod njih, pricam iz licnog iskustva.

Pazi čovek koji im radi u servisu je zaista ok. Mislim da je pre neki nesporazum ili čak pritisak vlasnika nego što je serviser u pitanju. Čovek je zaista ok…

• Drug član, 562 postova
  • Motocikl: -
Pre 3 sati, mick je napisao:

Nisam na tebe mislio :) već na kolegu paljevina!

E jesi neki, sjeba mi šlagvort.

Ništa, čekamo sledeću priliku.

• Haha 1

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: QJ Motor SVT650x

Sad sam se zbunio, ovde pise da 650X ima centralni stender, ali ja se ne secam da sam ga video :D (nadam se da nisam toliki bolid) kada sam gledao motor i kaparisao (nisam ga vozio jer je bila kisa kada sam isao).

Pre 5 sati, pirkee je napisao:

Sad sam se zbunio, ovde pise da 650X ima centralni stender, ali ja se ne secam da sam ga video :D (nadam se da nisam toliki bolid) kada sam gledao motor i kaparisao (nisam ga vozio jer je bila kisa kada sam isao).

Greška...mislim da modeli za Azijsko tržište imaju ili ima verzija 650 sa aluminijumskim točkovima koji se ne prodaje kod nas. Svakako ne toliko velik problem...

• Zainteresovan, 425 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

da li je neko od vas što ste već dobili 650ticu i radio serv is, koje su ulje sipali, mislim na firmu i gradaciju?

I živo me interesuje, dal će da troškari ulje ko što je to radio stromić?

Promenio član vladmoll
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X
On 14. 3. 2024. at 12:22, Jovan Ristic je napisao:

S obzirom da je Jovan u svojoj recenziji naveo podatake: " Jedina mana koju je SVT650X imao na papiru bila je masa koja sa svim tečnostima iznosi 236 kg ... SVT650X ne spada u niske motocikle jer je visina sedišta na 835 mm", a da na sajtu QJ piše da je visina sedišta 850 mm, dok se u drugim recenzijama navodi da je 236 kg bez tečnosti. Мože li se razrešiti nedoumica u vezi težine i  visine sedišta?

Promenio član cika miloje

pre 4 minuta, cika miloje je napisao:

S obzirom da je Jovan u svojoj recenziji naveo podatake: " Jedina mana koju je SVT650X imao na papiru bila je masa koja sa svim tečnostima iznosi 236 kg ... SVT650X ne spada u niske motocikle jer je visina sedišta na 835 mm", a da na sajtu QJ piše da je visina sedišta 850 mm, dok se u drugim recenzijama navodi da je 236 kg bez tečnosti, može li se razrešiti nedoumica?

Ne znam šta bih ti rekao...TRK ima 230kg i težina se osećala onako, ok. Ovaj motor bi trebalo da bude teži od TRK 5kg ali se težina ne oseća, makar ja ne osećam da je toliko težak. Sad ne znam...evo dela user manuala koji sam dobio upakovan u rep motora za koji AP kaže da je ''greška''.

manual1.jpg

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: QJ Motor SVT650x
Pre 2 sati, mick je napisao:

Ne znam šta bih ti rekao...TRK ima 230kg i težina se osećala onako, ok. Ovaj motor bi trebalo da bude teži od TRK 5kg ali se težina ne oseća, makar ja ne osećam da je toliko težak. Sad ne znam...evo dela user manuala koji sam dobio upakovan u rep motora za koji AP kaže da je ''greška''.

manual1.jpg

Da, to je ovaj manual koji je na njihovom zvanicnom sajtu, kacim ga opet.87742655c48d923232311a1cbd9376fa0 (1).pdf

• Hvala 2

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: Ninja 250r '08
On 15. 3. 2024. at 7:04, mick je napisao:

Greška...mislim da modeli za Azijsko tržište imaju ili ima verzija 650 sa aluminijumskim točkovima koji se ne prodaje kod nas. Svakako ne toliko velik problem...

Kad smo vec kod toga, u AutoPrometu se spremaju i za verziju bez X. 
image.thumb.png.4af6ee3ba395cb3e0f52278c5c18c145.png

Edit: Bio danas do Autoprometa, kazu razlika je samo u felnama, sve ostalo isto. 

Promenio član Mali Ika

• Ne silazi, 4777 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 13 sati, mick je napisao:

manual1.jpg

OVe specifikacije nešto ne valjaju. Curb mass je masa sa svim tečnostima, što sigurno nije 179 kg. Možda su mislili na dry weight (suva masa, bez tečnosti)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja