Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X

Pronašao sam šraf za štelovanje kratkog svetla.

Potrebno:

Viljuškasti ključ 10, po mogućstvu neki kraći, šaka kao u deteta od 10 godina, zglobovi na šaci i laktu okretni za 360⁰ u svim pravcima i dok dlanom o dlan, nekoliko stotina hiljada puta, gotova stvar.

Neki genije ga je smestio iza nosača fara, jedva je vidljiv, prići mu ključem koji se zavlači između nosača i fara, može da se okrene veoma malo, ali uz prevrtanje ključa više puta je izvodljivo.

1.PNG

1748953681879.jpg

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x
Pre sat vremena, Rider000 je napisao:

@sasa_f1 Pa sta to SVT ima vise sem crash barova. Eto dodaj 4kg.🙂 Ko mu skine fabricki izduv, skine skoro 5kg, jer strom ima 2 katalizatora 🙂 Opet mu dodje na isto 😃 Suzuki ima alu ram

Ne znam, vidim da pise za klot Vstrom da ima 216kg, ako je i X toliko, onda nije velika razlika u opremi.

• Drug član, 1206 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@sasa_f1

Dada 216kg sa tecnostima. Ja sam permutovao sa 213kg. 

Uzmite u obzir(ako je tacan info) da je SVT tezak 236kg bez tecnosti, kad dodas tecnosti, nije da nije razlika.

Pise i na zvanicnom sajtu: 

Dry weight: 236kg

Screenshot_20250603_153344_Chrome.thumb.jpg.d29dde1709911c4a01fedd4b09474462.jpg

Promenio član Rider000

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X

Sa svom fabričkom opremom (kreš bar, štitnik motora, štitnici ruku) plus nosači bočnih kofera, nosač zadnjeg kofera sa koferom plastičnim, dodatna kutija za alat i alat, i u rezervoaru jedna crta ispod maksimuma, moj SVT meri 248 kg.

Tako da sam prilično siguran da je podatak 236 kg za wet weight.

Što mu dođe, da je klot kao strom, teži od njega nekih desetak kila.

Totalno nebitno, meni više smeta to budženje podataka, kao na radilici 76 konja, a na valjcima na točku jedva dobaci do 65.

Promenio član lukaimasa

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: SVT650X

Da ne saljem svima pojedinacno poruke, poslao sam cepice svima koji su se javili da im odstampam. Poslao sam vam po 2 para, meni stoji vec par stotina kilometara sa gumicom u zljebu, ako ispadne stavicu malo silikona i onda vratiti. Tako da sam vam poslao po 2 para pa da imate u rezervi jedan par, ako vam nekim slucajem ispadne.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 486 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

kolega hvala na čepićima...malo pre me zvali iz postexpresa. Naravno pivo svakako ide a može i klopa...

A što se tiče podešavanja fara, svaka ti čast kad si video taj šraf. Inače ja ga nisam dirao, meni je katko poprilično ok, a dugo sam podesio po uputstvu iz servis manuala, i ide tako što motor odmakneš od nekog zida 10 metara, i tačka prema kojoj šteluješ je za 10% niža od visine fara. Mislim da je dugi far negde na 113 cm od zemlje, tako da sem označio na zidu tačku na 100 cm. Kratkim zvezdastim šrafcigerom okreće se u jednu stranu i lako se podesi visina. Probao po mraku i izgleda mi dobro....

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x
Pre 16 sati, lukaimasa je napisao:

Totalno nebitno, meni više smeta to budženje podataka, kao na radilici 76 konja, a na valjcima na točku jedva dobaci do 65.

To je ocekivana snaga kada se odbiju gubici.
Ima tu i do temperature pri kojoj se meri, verodostojnosti samih valjaka itd...

Merodavni test za ta dva motora bi bio samo uporediti ih na istim valjcima jedan za drugim.

• Sviđa mi se 1

17 hours ago, lukaimasa said:

Sa svom fabričkom opremom (kreš bar, štitnik motora, štitnici ruku) plus nosači bočnih kofera, nosač zadnjeg kofera sa koferom plastičnim, dodatna kutija za alat i alat, i u rezervoaru jedna crta ispod maksimuma, moj SVT meri 248 kg.

Tako da sam prilično siguran da je podatak 236 kg za wet weight.

Što mu dođe, da je klot kao strom, teži od njega nekih desetak kila.

Podaci za ovaj model nisu tačni, i to me nervira, izgleda da kinezi baš i nemare za preciznost, poput japanaca.

U servisnom uputstvu koga sam onako iščitao ( ima 650 strana), na početku je data specifikacija zamenskih delova , kao svećice, ulje i td...i podaci se ne slažu sa podacima u daljnjem tekstu. Kod promene svećica su postavili sliku od drugog agregata(paralelnog twina) i sl...

Slika rashladnog sistema nije potpuna, crevo odakle je meni izašao antifriz uopšte nije slikano, te nisam mogao videti odakle ide i sl.

Težina koju si izmerio je jedino merodavna i dodaj još 5 kg do pune crte goriva...

Promenio član vladmoll

Ma napravio ga  Bili, svaka mu se dala... naročito mi se svideo onaj kanalčić za gumicu...svaka čast

Hvala

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Aprilia Scarebeo 250 GT, SVT 650X

Meni su ovi cepici ispali na putu od salona do kuće. Prvi mi je ispao nisam ni do pumpe došao da natočim gorivo.... Zapitah se tada, hoce li se skroz raspasti dok stignem... 😀

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Aprilia Scarebeo 250 GT, SVT 650X

Pozdrav drugarići... Danas posle malo duže vožnje pri kočenju prednjom osetim da kočaljka pliva... Pri jednakom pritisku ručice primecujem razlicit intenzitet kočenja... Kao da je disk kriv..  Pri tome tek sam na 2000 km. Da li je neko imao slično iskustvo? 

• Integrisan, 10264 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Takodje znam za slucaj gde su na tom modelu motora, od jakog/naglog kocenja, oba diska pretrpela stetu! Pokrivili se toliko da je okom vidno... Nikada pre nisam tako nesto video a na motoru sam 30 godina.

• Drug član, 2725 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X

Svakako je u garantnom roku pa se sređuje ali je potpuno ludo da takvi delovi u današnje vreme manjkaju.

• Integrisan, 10264 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Ludo je to dobri moj sto se disk na kocenju pokrivi, bisu ih otkalili kako treba izgleda

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

• Ne silazi, 4303 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Kineska posla. Kao kad naprave vrhunsku jaknu, dobar dizajn, kroj,  materijal, sve super, a stave najgori konac koji se raspada... tu uštede valjda.

• Integrisan, 7872 postova
  • Motocikl: TDM 900

E pa, to je stvar standardizacije i internih procedura u firmi. Nije "kontrola kvaliteta". Štos je da imaš ove godine milion diskova za ugradnju. Ali milion koji je svaki isti i od kojih se ni jedan neće pokriviti. Isto važi za bilo koju komponentu. To je mnogo zeznuto postići a japanci su nas razmazili da to uzimamo zdravo za gotovo.

• Malinar u pokusaju, 1782 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Nekako sam stekao utisak da se ovaj model nikako nije proslavio, za kratko vreme i mali broj predjenih km, dosta boljki.

Izgleda da je cf moto of kineza ipak najbolji izbor.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2725 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X

Ništa više i ništa manje od proseka....samo se više pažnja obraća na to (Novi Transalp zarđa u roku od 6 meseci, Afriki i NT1000 riknjavaju displeji od par hiljada eura, motorima od 30k se otvaraju koferi na izvolte u vožnji, novi Panigale izgubi zadnju kočnicu u vožnji, Tenera i Tracer problemi sa kvačilom koji mogu da ubiju vozača i t) i sad problem iskrivljen disk :D pa radije bih iskrivljen disk nego da stisnem kvačilo a da motor nastavi da ide pod gasom...

Tako je bila hajka na TRK pa ništa...CF ima isto tih malih stvari koje se realno rešavaju na svakom servisu samo se ne prati toliko ali naš hronični problem je kurcobolja i neznanje servisnih centara koji daju garanciju. Takođe veliki problem je takođe kurcobolja dilera da naprave lager zamenskih delova i potrošnog materijala.

Sad postoji pristojan broj brendova...da su dileri pametni kao što nisu...udruže se, naprave jedno skladište bukvalno mogu sve zemlje regiona da odrade zajedno, smanje troškove a povećaju produktivnost i novčani priliv pošto bi svakako svaki vlasnik odradio popravke/zamene delova kod njih. 

No ovo je Srbistan...bolje da komšiji crkne krava.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1206 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ma ja... Na zamenu jednog para guma, idu 3 para diskova. Ko ne koci puno moze i da iznivelise 1:1 , taman demontaza o jednom trosku. 😀

Nadam se da se vlasnici SVTa nece pronaci smrtno uvredjenim ovom salom.

Promenio član Rider000

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja