Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Drug član, 1517 postova
  • Motocikl: SMC 300
33 minutes ago, sasa_f1 said:

Lepo, desi mi se da od Zemuna do Mirijeva dodjem autoputem do plavog mosta i radnu temp dobijem kad se spustim u Mirijevo tek.

Takodje, sa radnom temp u povratku npr izadjem na autoput i spadne temp na minimum jako brzo. Kao da je ovotren termostat.

Verovatno otvoren termostat. Meni se to desilo i na autu, pri predjenoj maloj km. Mozda ni 20.000km.

Primera znaci ima da je i novi termostat kvarljiv. Srecom bolja varijanta, otvoren nego zatvoren.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2711 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 44 minuta, sasa_f1 je napisao:

Lepo, desi mi se da od Zemuna do Mirijeva dodjem autoputem do plavog mosta i radnu temp dobijem kad se spustim u Mirijevo tek.

Takodje, sa radnom temp u povratku npr izadjem na autoput i spadne temp na minimum jako brzo. Kao da je ovotren termostat.

Pa kad voziš brzo! Ne stigne ni da se zagreje a u povratku ga preladiš :lol3:

Ne brini to je sve ok...on oscilira u tom rasponu. Kapiram ako je termostat otišao da ne bi dizao uopšte temp. već bi samo zabo neku vrednost ili bi nasumično palio ventilator a SVT pali vent samo u gradskoj gužvi...fino mu je odrađen deo oko glave cilindara sa onim spoljnim škrgama pa ima dodatno hlađenje.

Ja bih rekao da je sve ok...

• Integrisan, 5929 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
On 5/6/2025 at 11:36 PM, Motorcyclist said:

Kod mene u manualu za gsr a pise iskljuciti motor i sacekati da padne temperatura.

Evo danas situacije. Vozio sam nesto u drugoj, pa stojao, okretao, prva, druga, testirao ovo novo svetlo pa se valjda ugrejao iako nisam cuo ventilator u voznji. Inace pali ga na 96c a gasi kada spusti na 89c. 
Uteram u dvoriste, sidjem i onda tek cujem da vrte ventilatori. Pogledam 91c... Oteram u garazu i ugasim. Posle nesto dam kontakt i vidim 100c. Onda sam ostavio kontakt da vrti ventilator i da ga spusti na 89c. 

Meni je gpz500s vrteo ventilator i sa ugasenim kontaktom koliko se secam i posle nekog vremena stane.

Ok...šta onda rade ljudi u pustinjama kad voze motore? Non stop drže upaljen motor da bi se hladio jer su tamo temperature preko 40 stepeni non stop? Prosto novi motocikli su napravljeni od drugačije vrste metala, više je aluminijuma više je drugih komponenti koje se realno brže i lakše hlade od čistog čeličnog bloka koji su obitavali u starijim motociklima. 

Sa druge strane...nove vrste ulja i tečnosti valjda imaju zaštitnu ulogu? 

Ne vidim svrhu da se čeka da vent odradi pošto je on na termostatu...dakle uključiće se nevezano za stajanje ili vožnju kad temp dođe do zadate granice. Opet i kad se vent ugasi...realno temp se ponovo podigne :) to je prosto fizika.

Recimo na TRK sam radio mapiranje i elektronsko podešavanje hlađenja...nakon toga niti jednom mi se nije upalio vent na parkiranju a temp je uvek bila niže u odnosu na ranije i u vožnji i na delovima kreni-stani....tako da bih ja pre gađao podešavanje samog hlađenja nego da drndam po 5min na parkingu da mi se motor ohladi.

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X

Na 20000 sam zamenio svećice, stavio iridijumske, CR8EIX.

Ne da sam dobio 10 konja, nego i manje troši jedno 2 litre,...

Realno, ne primećujem ništa, možda nešto lakše pali, a možda mi se i samo čini, odnosno lažem sebe da nisam džabe bacio pare.

Pojavio mi se i prvi kvar, zeza me prekidač na prednjoj kočnici, nekada pali štopaljku, nekada ne, obećali su mi da će ga brzo nabaviti, videćemo šta znači "brzo".

Ostalo bez zamerke i sve pohvale za Kymco Novi Sad.

• Integrisan, 5929 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Ne dobijas sa njima nista od snage to je testirano mnogo puta.

Glavna prednost je dugotrajnost i duzi interval zamene.

Iridijumske svećice obezbeđuju stabilniji rad pri paljenju smese...tj. ne bi trebalo da se javlja missfire u cilindru pri niskim i velikim temperaturama.

Ja preferiram iridijumske svećice na mojim motorima baš zbog toga. U poslednjih par godina konkretno kinezi...za ostale ne znam jer nisam imao novije druge brendove javljalo se po nekad da pri prvom paljenju dođe do missfire-a usled uštinutog agregata zbog Euro 5 normi. To iridijum rešava...u većini slučajeva.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 322 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x
Pre 9 sati, lukaimasa je napisao:

Pojavio mi se i prvi kvar, zeza me prekidač na prednjoj kočnici, nekada pali štopaljku, nekada ne, obećali su mi da će ga brzo nabaviti, videćemo šta znači "brzo".

Ostalo bez zamerke i sve pohvale za Kymco Novi Sad.

Imao sam taj problem, mozes videti ako se vratis malo unazad.
Javi bas da li su ti stavili novi prekidac (ide sa instalacijom) jer su meni (Autopromet) stavili sa drugog motora koji je kraci pa kada sam se pozalio na putanju kuda su ga sproveli, uzeli i produzili instalaciju samo. 👎

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: SVT650X

Ako su nekome ispali cepovi na nosacu vizira (ovo na slici), lako se napravi na 3d stampacu. 

Postavicu ovde .stl file, kome treba neka skine i da nekome da mu odstampa.

U zljeb koji ide u nosac se stavi tanka, mala gumica za kosu, trebalo bi da drzi da ne ispadne od vibracija.

IMG_20250529_181715.jpg.fcce4388a2b7cc237146e33167744100.jpg

Poklopac qj.zip

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 3

• Zainteresovan, 482 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Meni su ispali....nisam ni hteo da pitam, da li se to meni samo desilo ili i drugima...

Ako nije neka cifra velika, meni trebaju dva čepa

Hvala

Pre 1 sat, vladmoll je napisao:

Meni su ispali....nisam ni hteo da pitam, da li se to meni samo desilo ili i drugima...

Hvala

Meni su ti čepovi ispali na ''Vesićevim kockama'' ispod Kalemegdana....

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

7 minutes ago, mick said:

Meni su ti čepovi ispali na ''Vesićevim kockama'' ispod Kalemegdana....

To ti je kolateralna šteta!!!!

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: SVT650X
3 hours ago, vladmoll said:

Hvala

Kostaju smesno para da se naprave... Mozda 20ak dinara.

Napravicu ja jedno 10ak komada, taman imam crnog filamenta.

Kome treba nek mi pusti poruku sa adresom, pa cu poslati. Samo postarinu nek plati.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X

Sjajno! Hvala za ovo, meni je ispalo. video sam da ljudi iskoriste te rupe da uglave DIY nosače za navigacije/telefone, ali dok to ne nabavim i ne rešim, eto meni ovaj čep iz štampača...

Btw, kolege po SVT-u, baš me lepo služi, lepo mi izgleda i dalje (sve mi lepši nekako) jedino što mi se dva-tri puta desilo da bude na gasu "jerky", tj da trza u nižim brzinama i obrtajima, ali odlično radi na višim obrtajima i pri konstantnom gasu tad... Ugasim, sačekam par min (da li sam svratio na pumpu ili negde u radnju) kad se vratim kao na drugi motor da sam seo. Ni traga od trzanja, i sad, čekam opet da mi se desi, ne znam što to tako...

Mislim, nije nepodnošljivo, ali malo neprijatno kad u krivini skrećem u neku ulicu i treba da blago dodam gas a ono hoće da me zbaci sa sedla :D (kvačilom ga onda doziram i rešim problem)

Još neko?

Promenio član Frizhideron

• Svrati ponekad, 322 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x

Kod mene, svako dodavanje iz nule i u nizim ako blago popustim gas. Prvih dana ludeo, sad nekako navikao, ali bilo bi lepo da se ispegla u mapi.

• Podržavam 1

• Drug član, 1182 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Kad se agregat ohladi po paljenju ECU daje bogatiju smesu, kad se ugreje prelazi u closed loop i osiromasuje smesu, onda se pojavi to trzanje koje imate.

Moze se resiti/ublaziti booster plug-om ili nekim slicnim gedzetom ali mislim da je na euro 5 motorima teze zavarati ECU.

Promenio član Rider000
  • Hvala 1

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Mislim da ulozeno-dobijeno bas i nema smisla. Auspuh i decat ok ako ECU pegla i nema pucanja iz auspuha i drugih simptoma siromasne smese. Dobar remap na valjcima je oko 450eur, za 2-3-4ks msm da ne vredi ali dobro svako zna najbolje za sebe...

Strom ima 67ks na valjcima, na tocku. 71ks na radilici po specifikaciji

Promenio član Rider000
  • Podržavam 1

Moja logika je da motor na valjcima treba da ima više snage nego u realnim uslovima vožnje gde ima otpor vetra. Sama prepravka auspuha uz vadjenje katalizatora možda da koji konj snage više i to samo u visokim obrtajima, dok će u niskim i srednjim obrtajima koji konj izgubiti....to je iz prakse a verovatno i fizika i mehanika isto potvrdjuju. U svakom slučaju, ja posle prelaska sa stroma na svt, nisam primetio nešto jaču snagu kod svt...tako da mi ovaj test ima logike , odnosno mislim da je merenje uradjeno korektno.

19-20kg je razlika izmedju Stroma i SVT u korist Stroma. 

Na valjcima Strom izbacuje 1hp vise na tocku, u specifikaciji na radilici ima 71hp spram 75hp na QJ. Svakako nije neka primetna razlika u snazi. Jedino je primetna u tezini samog motocikla. 20kg nije malo. 🙂

Moguce je da se prepravkom izgubi snaga nize a dobije u visim obrtajima al i to sve zavisi do protoka u samom auspuhu itd... U sustini retko koji korisnik ce primetiti gubitak/dobitak 1-2hp u realnim uslovima. 

Evo cisto poredjenja radi. 

• Podržavam 1

@sasa_f1 Pa sta to SVT ima vise sem crash barova. Eto dodaj 4kg.🙂 Ko mu skine fabricki izduv, skine skoro 5kg, jer strom ima 2 katalizatora 🙂 Opet mu dodje na isto 😃 Suzuki ima alu ram

Promenio član Rider000

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja