Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 306 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x

Trebalo bi da je u Denso varijanti IU224A, ali proveri.

Ostao sam duzan prvo iskustvo sa servisom - uzas 😄

Totalno dezinformisani za sve. Radovi aljkavi, pogotovo ako su zice u pitanju.

Nije mi radilo stop svetlo na prednju kocnicu. Oterao, zamenili mi u garanciji, zvali, gotov motor. Dodjem, niko nista ne zna, svi neupuceni.

Menjali mikro-prekidac i instalaciju od rucice do stop svetla. Nisu imali na stanju naravno, stavili drugi, kraci. Zica knap, uopste ne moze da ide putanjom kojom je isla fabricki (slika).

Vratim se sutradan, niko nista ne zna opet. Nadjem momka koji je radio, pitam na sta ovo lici, kaze nisu imali deo, stavili sa drugog motora koji je kraci pa kao jbg.

Reko bilo bi ok da ste pozvali pa rekli, e ovo je privremeno resenje dok ne stigne odgovarajuci. 

Pritom, instalaciju jedne maglenke (koje su oni ugradjivali, direkt na aku) prekinuli i ne radi maglenka. Fabricku "vezicu" koja drzi instalaciju od rucice zamenili obicnom plasticnom.

Kazem im, idem na odmor, evo vam motor, resite. Kaze hocemo. Dodjem da preuzmem, niko nista ne zna, sam nadjem motor tamo iza i sporazumemo se nekako.

Reseno, ono sto je bilo kratko samo produzili instalaciju (budzenje).

Jedina pohvala ide za cuvara koji mi je izasao u susret da mi ostane motor prvi put duze tu i da ga preuzmem predvece.

IMG_20250416_181301.jpg

Promenio član sasa_f1
  • Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 1
  • Tužan 2
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 467 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x
2 hours ago, lukaimasa said:

Da li neko zna koje svećice koristi SVT?

Bliži mi se servis na 20000 km pa bih zamenio za neke iridijumske.

ha ha ha ,,, ja u dosadi pokušao da to pronadjem, vrteo sam i mandarinske sajtove i nisam uspeo da pronađem info o jebenoj svećici,

najjednostavnije je odvrnuti jednu i videti, ali......ako je kineska onda će biti problem da nađeš zamensku u ngk varijanti i sl..(moja ideja je bila da ako su kineske da promenim)

filter ulja je hf191

kočione pločice sam našao na brembo sajtu i ima ih dosta motora, bmw 800r, 1200 i td...ima ih i na aliexpresu

antifriz sam dolivao paraflu g 11 zeleni...

motorno ulje, moš šta hoćeš, ja menjao sa shell advance 15-50 100% sintetika, i odlična je...

Ako budeš menjao svećice napiši sreće ti koje su!!!!!

• Podržavam 1

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X

Odem danas kod drugara koji ima privatan servis da zategnemo lanac jer ima dosta hoda nakon 2000km. A i on u servisu gomile alata ima i lakše je.. Kad ono, na početak odvrtanja šrafa od zadnjeg točka, odmah se videlo da skoro nije ni bio zategnut.

Moment ključ je samo krenuo da se okreće, lagano kao kroz puter. 

Loša jako priprema na prvom servisu, ili u autokući koja je prodala... Posle zatezanja vidi se očigledna razlika pri šaltanju i u vožnji.

• Drug član, 2067 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Meni ovo deluje kao da se neka providna tecnost odvojila od ulja i isplivala na povrsinu. Voda nije, voda je teza od ulja i pada na dno.

Mozda me i oko vara.

U svakom slucaju ja bi ovo ispustio sve napolje i sipao neko krsteno ulje

• Hvala 1

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit

Imao je kolega problem, pisano je gore u temi, kačio je i slike.

Neka proba da vozi malo duže, recimo posle sat vremena vožnje neka proveri stanje, trebalo bi da izgleda standardno.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

• Hvala 1

• U prolazu, 89 postova

Izgleda kao normalna kondenzacija koja se javlja ako se motor vozi na kracim relacijama, kad agregat ne postigne radnu temperaturu je pa ne izbaci van.

Kao sto je @NenadPT rekao, malo duzi djir od uru vremena, ugasit motor, pricekat 5 min da se ulje slegne i onda provjerit. Mislim da je sve ok.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja