vladmoll 498 Napisano Utorak u 07:37 Zainteresovan, 435 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, estel said: Najiskrenije se izvinjavam Pratim situaciju, sta se i kako odvija. Motor radi bez problema, sto je doduse radio i pre. Da prenesem ono sto mi je receno. Cekali su delove koje nisu imali na stanju da stignu iz Kine pa je "popravka" potrajala duze. Bio je motor kod njih dva meseca. Za to vreme sam dobio na koriscenje zamenski SRT 700 SX koji sam iskreno zavoleo jer smo presli ~3500km za dva meseca. Antifriz u motoru je bio netaknut/nepotrosen. Obzirom da nisu mogli da ustanove gde se desava mesanje ulja i vode, promenili su i preventivno zaptivku ventil dekle na cilindru gde su izvrsili nekakvo merenje (da l' kompresiju ili sta su mi rekli neku hidro kompresiju jebem li ga, zaboravio) i pokazalo se ispod optimalnog. Rekli su da nije prvi SVT na kojem se to desilo i da se na jednom desilo nesto vrlo slicno. Motor i dalje svakog dana kada dodjem na posao ima na staklu kao neku belu kondenz mrlju koja nestane u toku dana. Malo mi je glupo sto moram da pratim novi motor, ali sta je tu je. Takodje, neki kao razlog zasto se desilo sto se desilo su naveli da sam ja jedan od retkih koji vozi po takvim uslovima (365/24/7) pa je moguce da se desi to sto se desilo zbog toplog motora/hladnog vremena sto je po meni bez veze odgovor/razlog. Moj kolega koji vozi SRT-a vozi isto motor kao i ja pa nije imao problema. Inace me zeza da vozim osetljiv motor. ZZR1100 star 34 godine nije imao ni pomisao na tako neki slican problem tako da to objasnjenje odmah stavljam po strani. I da, ako neko zeli da kupi SVT-a, moj je na prodaji, 5500 evra sa mogucnoscu korekcije. Ako nije mešao antifriz sa uljem, šta se zapravo desilo, zbog čega si išao u servis, šta si primetio da nevalja na motoru!!! pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2877 Napisano Utorak u 10:41 Drug član, 1427 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @estel da kupuješ danas, mimo problema koji imaš sa SVT, da li bi kupio SVT ponovo ili SRT 700 SX i zašto. Ako možeš biti objektivan.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3609 Napisano Utorak u 10:58 Drug član, 2455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Gordak985 je napisao: @estel da kupuješ danas, mimo problema koji imaš sa SVT, da li bi kupio SVT ponovo ili SRT 700 SX i zašto. Ako možeš biti objektivan. Sent from my 2107113SG using Tapatalk Verovao ili ne nema neke preterane razlike između ta dva u smislu agregata. Za nijansu bolje vuče SRT ali je to toliko malo da nema svrhe porediti ih. Druga je stvar sedenje, ciklistika i td...SRT je više za autoput i nije toliko okretan za uže puteve i manje brzine dok je tu SVT babaroga. A potezanje iz mesta gotovo identično... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
estel 739 Napisano Utorak u 18:15 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan @vladmoll Ne znaju ni oni u servisu sta se desilo. Prvi put kad se desilo, primetio sam da je prozor bele mutne boje. Nesto sto ne izgleda kao kondenz i nije se sklanjalo posle voznje. Zamenili su vodenu pumpu jer su tu primetili neku abnormalnost sa semeringom. Stavili su novu pumpu, promenili ulje i filter ulja i ja sam preuzeo motor. Nakon toga sam poceo da pratim stanje svaki dan kada sam isao na posao i kada sam dolazio sa posla. Slikao sam slike i pratio kako se ponasaju stvari. Pracenje mesanja ulja i vode - Google Photos PHOTOS.APP.GOO.GL 24 new items added to shared album Ovde cete naci slike kako je to izgledalo i onda sam nakon 10 dana video da je ponovo izmesao ulje i vodu jer se emulzija mogla videti na cepu od agregata gde se sipa ulje. Onda sam se pozvao na reklamaciju i u dogovoru sa direktorom Miroslavom sam resio da im dam sansu da poprave motor. Posle dva meseca cekanja, preuzeo sam motor i sad ponovo pratim stanje motora. Ovaj put su ponovo menjali ulje i filter ulja, pretpostavljam da su ovaj put i isprali sistem i zamenili su preventivno dihtung glave na cilindru agregata gde je imao (po merenju) manju kompresiju. Da li mi se svidja sto to moram da radim za nov motor? Aposlutno ne, ali okej. Pratim pa cu videti desavanje. Sad trenutno nakon jutarnje voznje ka poslu, staklo gde se gleda ulje izgleda isto kao na slici br. 4 u albumu. Kada se vratim do motora nakon posla, staklo je cisto i nema nikakvih anomalija. @Gordak985 Ja sam misljenja i dalje da QJ pravi kvalitetne motore, na stranu to sto je meni zapao ovakav primerak. Iskreno 50 kubika vise nisam primetio, dok npr (iako malo) 4 ks vise kod SVT-a jesam. Kako god se okrene, slicnih su performansi jedino sto SRT ima bolju fabricku zastitu od vetra i sediste je udobnije. SVT sa druge strane je mnogo upravljiviji cime se lakse vozi, nize brzine na njemu su kao na biciklu i ima bolje kocnice iako oba imaju Brembo. Po mom misljenju SVT ima osetno bolje kocnice u odnosu na SRT. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18320 Napisano Utorak u 18:18 Integrisan, 5458 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si imao prava da trazis drugi, potpuno novi motor u garanciji>? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2877 Napisano Utorak u 18:19 Drug član, 1427 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jaaako čudne slikeSent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2877 Napisano Utorak u 18:21 Drug član, 1427 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si imao prava da trazis drugi, potpuno novi motor u garanciji>?Ovo može ako ne otklone kvar u x dana a vozilo mlađe od y, koliko vidim oni ovde tvrde da je vozilo sada ispravno. Srećom je garancija 4 godine. Putuj igumane, ne misli na manastir.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
estel 739 Napisano Utorak u 18:22 (promenjeno) Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam se pozvao na reklamaciju, naveo sam u mejlu da zelim ili novi motor ili pare nazad. Nakon toga me je nazvao direktor Miroslav kada smo popricali gde me je zamolio da im dam sansu da probaju da poprave na sta sam pristao. Ako nazalost ponovo dodje do mesanja, trazicu povrat novca i druga opcija nece postojati. Promenio Utorak u 18:23 član estel 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 352 Napisano Utorak u 19:01 U prolazu, 80 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Po slikama koje si okacio mi izgleda da agregat ima problem sa oduskom za uljne pare. Dal je izolovan slucaj ili serijski problem vreme ce pokazati. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1142 Napisano Utorak u 19:31 Drug član, 595 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Tako i meni izgleda. Za motocikle ne znam, ali na automobillima se dešavalo da promaše sistem za ventiliranje kartera. Tada se javljaju ovi simptomi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2877 Napisano Utorak u 19:42 Drug član, 1427 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam šta je ali definitivno mi ne izgleda kao da meša ulje i vodu, to očas posla napravi majonez, ovo stvarno više deluje kao neke pare. Vidim da ću morati i ja da se opečem pa da vidim kako je :-DSent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3609 Napisano Utorak u 19:52 Drug član, 2455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema ništa od mešanja...pre će biti nedostatak iskustva u servisu. Da se meša ulje i voda pod tolikim brojem obrtaja izletao bi majonez na čepu samo tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
estel 739 Napisano Utorak u 19:58 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kako objasnjavate emulziju po cepu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23121 Napisano Utorak u 20:04 Integrisan, 9805 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kako koja masina ali mali rotax-i upravo ovako izgldaju kada se voze po hladnom na kratko, kladim se da je i crevo iberlaufa puno majoneza. Uzeti sa rezervom ali meni slike deluju kao da agregat nije postizao temperaturu. Ako ne gubi rashladnu tecnost ili voziti duze ili proveriti zatvara li termostat. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23121 Napisano Utorak u 20:08 Integrisan, 9805 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovako izgleda mesalje, licno sam slikao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
estel 739 Napisano Utorak u 20:30 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Spomenuli su i termostat, kazu da je sve u redu. Kolega inace vozi motor u istim uslovima, doduse SRT550X, i nikakvih problema nije imao. ZZR1100, masina stara 34 godine je bila vozena u istim uslovima, nista. Razumem sta pricate i uvek se vratim na ono da niko ne kupuje novi motor da bi pratio sta se desava vec bas upravo da sedne, vozi i ne misli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23121 Napisano Utorak u 20:37 Integrisan, 9805 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ima i ulja koja cim krenu da se zagrevaju a spolja je hladno isparavaju vlagu iz sebe, obicno mineralke koje se koriste za razradu. Da je moj motor, zamena neko krsteno ulje sintetika i filter. Voznja sat vremena pa pogled na prozor i cep. Kada je motor hladan skrooz, staviti tackicu markerom na nivo tecnosti u ekspanzionoj posudi. Pratiti par dana, na istoj temperaturi (znaci hladan) i parkiran na istom mestu. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3609 Napisano Utorak u 20:38 Drug član, 2455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, estel je napisao: Spomenuli su i termostat, kazu da je sve u redu. Kolega inace vozi motor u istim uslovima, doduse SRT550X, i nikakvih problema nije imao. ZZR1100, masina stara 34 godine je bila vozena u istim uslovima, nista. Razumem sta pricate i uvek se vratim na ono da niko ne kupuje novi motor da bi pratio sta se desava vec bas upravo da sedne, vozi i ne misli. Jeste nezgodno kad ti se poljulja poverenje...mislim da nemaš preteranog razloga za brigu. Ja bih moožda gledao da stavim drugu gradaciju ulja...kod nas ne koriste fabričku preporuku @N.F.S. ne znam da li ima logike u tome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3609 Napisano Utorak u 20:39 Drug član, 2455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, N.F.S. je napisao: Ima i ulja koja cim krenu da se zagrevaju a spolja je hladno isparavaju vlagu iz sebe, obicno mineralke koje se koriste za razradu. Da je moj motor, zamena neko krsteno ulje sintetika i filter. Voznja sat vremena pa pogled na prozor i cep. Kada je motor hladan skrooz, staviti tackicu markerom na nivo tecnosti u ekspanzionoj posudi. Pratiti par dana, na istoj temperaturi (znaci hladan) i parkiran na istom mestu. Kakav tajming! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
estel 739 Napisano Utorak u 20:46 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi. Ima smisla to sto pricate. Nesto veoma slicno tome su prokomentarisali i rekli da su ovaj put usuli Bardahlovo 10W40 ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2877 Napisano Utorak u 21:55 Drug član, 1427 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Spomenuli su i termostat, kazu da je sve u redu. Kolega inace vozi motor u istim uslovima, doduse SRT550X, i nikakvih problema nije imao. ZZR1100, masina stara 34 godine je bila vozena u istim uslovima, nista. Razumem sta pricate i uvek se vratim na ono da niko ne kupuje novi motor da bi pratio sta se desava vec bas upravo da sedne, vozi i ne misli.ZZR kapiram da se znatno brže i više grejao, što se toga tiče.Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1683 Napisano Utorak u 22:12 Drug član, 1049 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to uredu za pricu sa kvalitetom ulja. Deluje da se zapusava odusak. To se javlja kod automobila atmosveraca. Ali ono sto je zaparalo usi je nedovoljna kompresija. Prati pa ces videti. Iznervirao sam se kao da je moj motor. Ja bih se ziv pojeo. Ima mnogo toga i do servisera. Al svakako ne bi smeo da ga oteras kod nekog drugog zbog garancije. Ovde samo prepiske, strpljenje i pracenje. Verujem da ce biti sve ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukaimasa 91 Napisano Utorak u 22:33 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan @estel Gde si kupio motor, u Autoprometu ili u Kymcu? Sad sam i ja istripovan, po ceo dan čučim kod prozorčeta, za sada ništa ne primećujem, a vozim isto u svim vremenskim uslovima. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3609 Napisano Utorak u 22:50 Drug član, 2455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, Zarkela je napisao: Sve je to uredu za pricu sa kvalitetom ulja. Deluje da se zapusava odusak. To se javlja kod automobila atmosveraca. Ali ono sto je zaparalo usi je nedovoljna kompresija. Prati pa ces videti. Iznervirao sam se kao da je moj motor. Ja bih se ziv pojeo. Ima mnogo toga i do servisera. Al svakako ne bi smeo da ga oteras kod nekog drugog zbog garancije. Ovde samo prepiske, strpljenje i pracenje. Verujem da ce biti sve ok. Da ti kaže drug nešto...ne fali tom motoru ništa i taj motor nema problem sa kompresijom. On ima problem sa servisnom podrškom! I reći ću ti da nije jedini... Prosto ne idu zajedno prodaja automobila i motocikala zajedno a da je ozbiljna priča. Ne može se desetinama godina prodavati auto pa odlučiti da se pridoda motocikl samo tako što ćeš pridodati jednu granu industrije misleći da je to isto kao i ova koju si gradio godinama. Realno to su dva sveta... Ne možeš imati mladog servisera, samog na stotine prodatih jedinica i nerazmišljati kako da ga unaprediš a jahati ga sa kancelarijom i prodajom...zabiješ ga u garažu i siluješ malim servisima i rešavanju sitnih stvari umesto da mu platiš put i edukaciju u fabrici odakle nabavljaš motore kako bi unapredio znanje i rešio ovakve probleme na keca. Ne možeš prodavati motore sa razmišljanjem prodavca automobila na auto placu...to prosto ne ide. @lukaimasa mani se paranoje...ne valja za leđa toliko saginjanje 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2877 Napisano Utorak u 23:23 Drug član, 1427 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da ti kaže drug nešto...ne fali tom motoru ništa i taj motor nema problem sa kompresijom. On ima problem sa servisnom podrškom! I reći ću ti da nije jedini... Prosto ne idu zajedno prodaja automobila i motocikala zajedno a da je ozbiljna priča. Ne može se desetinama godina prodavati auto pa odlučiti da se pridoda motocikl samo tako što ćeš pridodati jednu granu industrije misleći da je to isto kao i ova koju si gradio godinama. Realno to su dva sveta... Ne možeš imati mladog servisera, samog na stotine prodatih jedinica i nerazmišljati kako da ga unaprediš a jahati ga sa kancelarijom i prodajom...zabiješ ga u garažu i siluješ malim servisima i rešavanju sitnih stvari umesto da mu platiš put i edukaciju u fabrici odakle nabavljaš motore kako bi unapredio znanje i rešio ovakve probleme na keca. Ne možeš prodavati motore sa razmišljanjem prodavca automobila na auto placu...to prosto ne ide. @lukaimasa mani se paranoje...ne valja za leđa toliko saginjanje Znači po tebi ako se kupuje treba ići u Kymco? Mislim, bio je taj savet i ranije, još od situacije s kvačilom ili uopšteno, ne sećam se.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...