mick 5037 Napisano Februar 12 Drug član, 3094 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Javi kako se ponaša TRK...UW za moj motor navodi da je ECU prazan i spreman za upis softvera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1788 Napisano Februar 12 prisutan, 1331 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Još ga nisam prebacio, u Njemačkoj je kod kolege, nisu Kinezi htjeli poslati za B i H, pa sam morao tamo adresirati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1788 Napisano Ponedeljak u 08:17 (promenjeno) prisutan, 1331 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan @mick Ovo je copy paste sa teme šta sam uradio danas sa svojim motociklom Zamjenio fabrički ECU sa ujka Wangovim, i mogu reći da sam zadovoljan. NIje popeglano 100% , ali jedno dobrih 80%. I motor kao da je malo živahniji, dal zbog tih dodatnih šest konja, pojma nemam?? Doduše mana svih modernih motora je gomila šarafa , da bi zapravo skinuo dvije plastike, par skrivenih šarafa, i pod kljun plastiku kojih moraš skinuti, da bi skinuo te dvije. I ako imaš crash bar kao ja, i njega možeš skinuti, ali ga vratiti kad si sam patnja živa,sav je on spregnut mamu j..o svoju, pukla mi leđa!! E sad vjerujem da bi se remapom i vađenjem katalizatora to eliminisalo do kraja, ali jednostavno mislim da se ne isplati. Bolje si kupiti kakav komad opreme npr. E sad ružna stvar koju vidiš je blaga korozija na navojima, i na jednom šarafu. Jbg. jeftin motor i to ti je. Ne pravdam Kineze, ali navoje, tj. matice u koje ulaze navoji, šarafi su im slabi sa antikorozivnom zaštitom. I crash bar ista priča. Da budem precizan na jednom šarafu od plasika, i dva na krešovima,i to oni najniži na udaru vode i elemenata!! Testirao sam ga odmah u gradu, gdje je zapravo i bio najveći problem, i po seoskim uskim putevima gdje se puno upotrebljavaju druga, treća i četvrta brzina, i malo se još osjeti, ali ne onako nervozno i izraženo,i često kao prije. Kao da je motor fluidniji, i još se lakše vrti, i povlači ljepše.. bez nervoze, da laički kažem. Promenio Ponedeljak u 08:27 član mali_zmaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5037 Napisano Ponedeljak u 08:43 Drug član, 3094 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan @mali_zmaj hvala za info! Baš si se iscimao! Drago mi je da ti radi posao...do duše ne toliko kao ova druga stvar ali svakako ima boljitka. Realno imaš sad sa čim da se igraš. Meni je nakon dekata i remapa komplet bio popeglan gas i to trzanje na nižim brzinama. Svakako si napravio bolje! A što se tiče šrafova i rđe...meni 502X nije imao neke površinske rđe osim što mi je pukao (zarđao i prelomio se pod pritiskom) onaj feder na kvačilu i to je baš bilo cimanje zameniti, mora se ulje istočiti napolje da bi se izvadila poluga iz menjača...praktično moraš uraditi mali servis. Od tad uredno podmazujem sve tačke za koje mislim da može doći do korozije i nemam problema više ni na jednom motociklu do sad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1788 Napisano Ponedeljak u 09:30 prisutan, 1331 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan 502-ica je probijala led i tržište i puno je kvalitetniji proizvod od 702-ice.. barem je to neki moj osjećaj, i zaključak, uspoređujući motore, i čitajući testove itd. Mislim nove Honde hrđaju, i kojekakvi brendovi, tako da ovo moje me nešto i ne sekira. Podmažem i idem dalje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1853 Napisano Ponedeljak u 09:51 Drug član, 1439 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ako je tako kakav je tvoj utisak onda su baš rano krenuli u popuštanje u kvalitetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1788 Napisano Ponedeljak u 09:57 prisutan, 1331 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ga nisu ni dizali, to je to, za tu cijenu, tri navoja, od ta tri dva udarna na crash baru , dole ispod hladnjaka, gdje sve udara po njemu.. Problem će biti po meni ako ne poprave to!! U budućnosti. Ja sam realan,ne sakrivam mane, već ih ističem.. Mada po meni to i nije neka velika mana,propust.. koliko recimo korozija na motoru kojeg platiš maltene dva i po ,do tri puta više.. Ja nisam nešto razočaran niti pogođen.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5037 Napisano Ponedeljak u 09:58 Drug član, 3094 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Bojan_Jgd je napisao: Ako je tako kakav je tvoj utisak onda su baš rano krenuli u popuštanje u kvalitetu. To nema veze sa kvalitetom...svaki šraf ili metalnii deo je podložan rđi kad se ne tretira, pogotovo u današnje vreme sa raznim legurama i materijalima. Ovo je isključivo deo gde onaj koji sastavlja ceo motor ne povede računa i ne zaštiti te delove od vode. Danas imaš kojekakve sprejeve za zaštitu...dovoljno je da se poprska jednom i reši za par sezona problem. Do duše to niko od nas ne radi ni kad kupi nov motor jer nas mrzi...pa sve pripisujemo nekom drugom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1853 Napisano Ponedeljak u 09:59 Drug član, 1439 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ja rekao da su popustili u kvalitetu nego kolega iznad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5037 Napisano Ponedeljak u 10:04 Drug član, 3094 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan hehe ma nema veze ko je rekao...nego kažem generalno. Dok sam vozio 916 tonu novca sam dao za nove šrafove oklopa....ubijao sam se zavrćući šrafove šrafcigerom na semaforu jer su vibracije šrafove odšrafljivale na nedeljnom nivou. Tad nisam znao da postoji lepak ali su postojali posebni šrafovi... Skuteri koje sam vozio su brzo bledeli na plastikama...pa smo se dovijali kojekakvim sredstvima da ih ''održavamo''...Drugi motori su imali uvek neke falinke koje smo peglali. To je proces kroz koji jedan prosečan motociklista prolazi i shvata da sve to nije tako strašno. Te stvari ili prihvatiš i boli te uvo pa dobiješ ragu ili prihvatiš i nešto uradiš po tom pitanju i dobiješ dobro održavan motocikl. To je prosto tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1853 Napisano Ponedeljak u 10:09 Drug član, 1439 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ja se slažem. To mi svi znamo. Samo sam se osvrnuo na konstataciju da je "502 mnogo kvalitetniji proizvod od 702". I rekoh da ako je tako da su rano počeli sa tim uzimajući u obzir da se nisu baš toliko probili na tržište. Znači pričao sam konkretno za ta dva modela....ne generalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1788 Napisano Ponedeljak u 10:14 prisutan, 1331 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisu se kod nas probili na tržištu, ali su rasturili recimo domaće tržište , italijansko.. Ali apropo ta dva modela, mislim da im u planu nije bilo u startu da nasljednik bude kvalitetniji, već možda čak i jeftiniji, pošto su digli kubikažu, ubacili elektronike, itd, itd.. Cijenu moraš spustiti, i mislim da m je to bio glavni adut. Evo već se ljudi žale na novi CF moto 700, on je još jeftiniji od TRK-a. Cijena diktira kvalitet. Mada nije to nešto pohvalno.. ali ne može sve.. i cijena i kvalitet, i jača snaga, i dodatna oprema koja je kod mene mizerno koštala.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...