zaludan 9129 Napisano Octobar 3, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1970 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima samo blinkere, ne sklanjam se. ZOBS, član 108: Vozilo sa prvenstvom prolaza je vozilo policije, Bezbednosno-informativne agencije, Vojske Srbije, Vojno-bezbednosne agencije, hitne medicinske pomoći, odnosno vatrogasne službe, kada daju posebne zvučne i svetlosne znake. Drugim rečima, ako se čuje i sirena, da, skloniću se. Dok se samo igraju sa svetlima ne sklanjam se nikom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16509 Napisano Octobar 3, 2023 Ne silazi, 1214 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Poznajem nekolicinu inspektora i niko nema blinkere na civilnim kolima. Zato postoje patrolna kola sa svetlosnom i zvučnom signalizacijom. Ako je neka frka onda javljaju njima. U protivnom bi svi mi mogli da budemo inspektori? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9129 Napisano Octobar 3, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1970 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Due je napisao: Poznajem nekolicinu inspektora i niko nema blinkere na civilnim kolima. Zato postoje patrolna kola sa svetlosnom i zvučnom signalizacijom. Ako je neka frka onda javljaju njima. U protivnom bi svi mi mogli da budemo inspektori? Ne znam da li još uvek, ali pre 10-tak god, relativno lako je bilo nabaviti blinkere, i koštali su 20e - drugar kupio Discovery 3, isti kao što je vozila BIA, i kupi blinkere kao njihove za 20e (uključe se na upaljač, i stave pod šoferku, na instrument tablu). Nikad nikom nije palo napamet da ga zaustavi... Doduše, nikad nije ni pravio sranja, "samo" je koristio da se brže probije kroz gužvu kad mu je nešto kao frka - ne pravdam ga, ja bih ga u zatvor, i to sam mu i rekao, nego samo navodim da ne znam šta bi se desilo da je bio baš bahat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16509 Napisano Octobar 3, 2023 Ne silazi, 1214 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa zato i kažem. Na Ali Ekspresu to može da se kupi. A i da su stvarno službena lica nek me zaustave. Otkud ja znam jel jesu ili nisu? Pa i poljoprivrednik koji je uzgajao aditive za smešni duvan je imao blinkere i službenu legitimaciju? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7815 Napisano Octobar 3, 2023 -, 1764 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Blinkeri (plavi) se uredno prodaju u svim vecim prodavnicama potrosnih delova i auto opreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3893 Napisano Octobar 3, 2023 Astro Puki krsi sva pravila!, 953 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50, X max 125 Prijavi odgovor kao problematičan U nedelju iz pravna Nisa ka BG-u beli Discovery BG table sa blinkerima na soferci rasterivao kola. Ja naravno lagano malo sam ga nervirao par km pa se sklonio.Posle šaban stao na naplatnu rampu nema ENP pa sam ga stigao,posle se opet probijao od Bubanj Potoka . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Octobar 7, 2023 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo momci . Ima li neko nove informacije o ovom oduzimanju ? Da li je neko čuo , da li i dalje oduzimaju ili su popustili ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 181 Napisano Novembar 7, 2023 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJMOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio ER6N sa Đeneli izduvom. Tako sam kupio motor, a prethodni vlasnik nije imao DB killer. Čuo sam se na Mišeluku kad ulazim u tunel. To je bilo strašno. Komšije su htele da me odrobijaju. Na kraju sam platio strugaru da mi od prohroma napravi Kiler. Malo smo se zezalo, ali je uspelo na kraju. Homologacija su mi poslali iz fabrike, sa naznakom da je taj auspuh baš za moj model. Tako sam sa tim papirom prelazio tehnički. Muka je to bila. Sada samo original, jeste da je zvuk onako, ali neću da razmišljam. A i ne bole me uši...Sent from my Pixel 7 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 11 Napisano Ponedeljak u 09:09 U prolazu, 87 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav mene je juče zaustavila policija dok sam vozio tomos svukli me sa motora odveli me u stanicu i pozvali su šlep sluzbu ili pauka ne znam tačno motor nema papire i ne znam kako da ga vratim i koja je cena koju moram da platim jer su ga odneli i kako to ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2658 Napisano Ponedeljak u 09:15 Drug član, 1301 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Što nisi pitao u policiji? Verujem da su dužni da ti objasne sve što treba da snaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 11 Napisano Ponedeljak u 09:19 U prolazu, 87 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, vasa.93 je napisao: Što nisi pitao u policiji? Verujem da su dužni da ti objasne sve što treba da snaš. Ništa mi nisu spominjali motor su oduzeli zbog papira i zbog toga što navodno nisu mogli da pronađu broj šasije i ako sam ja njima pokazao broj šasije broj mašinr i pločicu sve se poklapa oni kažu da u sistemu njima ne izlazi ništa o tom motoru preko tog broja šasije zanima me koja je cena i kako se to određuje na papiru piše privremeno oduzimanje vozila i da li ja nekako mogu da ga vratim bez papira i ostalih dokumenta prvi vlasnik je umro ali ima naslednika koji su živi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6064 Napisano Ponedeljak u 09:32 Drug član, 2081 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @M1l2nov1c kako ćeš da dokažeš da je to tvoj motor ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 11 Napisano Ponedeljak u 09:34 U prolazu, 87 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, živke je napisao: @M1l2nov1c kako ćeš da dokažeš da je to tvoj motor ? Pa ne znam motor ima papire ali na papirima se ništa ne vidi izbledeli su Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 809 Napisano Ponedeljak u 09:49 Zainteresovan, 498 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto motor nikad nije registrovan "po novom" iliti na zute table, plasticnu saobracajnu itd. Stare bele table verovatno i naravno da ga nema u sistemu, prodavano a nikad prevodjeno(bile trajne tablice nekad), sad ako se ikako nadzire adresa sa saobracajne starog vlasnika, pravo tamo, potrazi ga, raspitaj se po komsiluku, pa ako je uopste ziv vidi dalje kako sta s nekim advokatom koji zna vise od mene. Ako nije, to se rasparcalo na ko zna koliko naslednika, ne verujem da ce hteti da se bakcu s tim i odmah zaboravi na njega. Kaznu za voznju neregistrovanog motora kom su tablice istekle vise od 60 dana ces svakako morati da platis(i odsluzis, mislim da idu i poeni i zabrana upravljanja, nisam siguran). Ukoliko to ne isteras, onda ne znam kakva je kazna za voznju motora "bez papira", svakako mnogo veca ako ne i krivicno delo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 11 Napisano Ponedeljak u 09:55 (promenjeno) U prolazu, 87 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, MarkoMoto je napisao: Zato sto motor nikad nije registrovan "po novom" iliti na zute table, plasticnu saobracajnu itd. Stare bele table verovatno i naravno da ga nema u sistemu, prodavano a nikad prevodjeno(bile trajne tablice nekad), sad ako se ikako nadzire adresa sa saobracajne starog vlasnika, pravo tamo, potrazi ga, raspitaj se po komsiluku, pa ako je uopste ziv vidi dalje kako sta s nekim advokatom koji zna vise od mene. Ako nije, to se rasparcalo na ko zna koliko naslednika, ne verujem da ce hteti da se bakcu s tim i odmah zaboravi na njega. Kaznu za voznju neregistrovanog motora kom su tablice istekle vise od 60 dana ces svakako morati da platis(i odsluzis, mislim da idu i poeni i zabrana upravljanja, nisam siguran). Ukoliko to ne isteras, onda ne znam kakva je kazna za voznju motora "bez papira", svakako mnogo veca ako ne i krivicno delo. Motor ima broj šasije i mašine i pločicu sva tri se poklapaju ali su mi rekli da će motor biti oduzet zbog toga što njima u sistemu ništa ne izlazi vezano za taj motor ali mi ništa nisu spominjali da moram platiti to što su ga oduzeli (pauk) doneli su ga u stanicu u kojoj sam bio u tom trenutku i ja sam njima pokazao brojeve i pločicu ali oni teraju drugu priču kada sam potpisivao te kazne i ostale papire ništa mi nisu spominjali da se taj pauk ili šlep služba dodatno plaća a verujem da su oni dužni da mi to saopšte ja ću danas ići do te stanice da pitam mada razmišljam ako im to spomenem da će oni namerno napisati da mora da se plati ali ne znam i da moram da platim koja je cena takođe dobio sam papir na kome piše PRIVREMENO ODUZIMANJE VOZILA Promenio Ponedeljak u 09:56 član M1l2nov1c Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 809 Napisano Ponedeljak u 10:06 Zainteresovan, 498 postova Prijavi odgovor kao problematičan U sistemu ga nema jer nikad nije registrovan posle 2012-e(po novom), a sto se papira tice to ti posle dokazuj. To sto je privremeno, naravno da je privremeno, spor je u toku. Ako ne dokazes vlasnistvo svakako da ce prerasti u trajno. A placas uslugu parking servisa kao sto placas i pauka kad ti odnese nepropisno parkiran auto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 11 Napisano Ponedeljak u 10:09 U prolazu, 87 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, MarkoMoto je napisao: U sistemu ga nema jer nikad nije registrovan posle 2012-e(po novom), a sto se papira tice to ti posle dokazuj. To sto je privremeno, naravno da je privremeno, spor je u toku. Ako ne dokazes vlasnistvo svakako da ce prerasti u trajno. A placas uslugu parking servisa kao sto placas i pauka kad ti odnese nepropisno parkiran auto. Ali oni moraju da mi saopšte sve to ili da mi daju neki papir gde piše da se to naplaćuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1156 Napisano Ponedeljak u 10:15 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan I mora i ne mora. Da si neki advokat koji vozi GS-a vrv bi ti sve saopstili i izdali sve papire koje moraju, ali posto si lik koji vozi tomos onda i ne mora, ako ih neko kasnije pita samo ce reci da su ti sve rekli dali, a ti se posle snalazi sta ce i kako ces... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1080 Napisano Ponedeljak u 10:35 Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan To što se brojevi slažu na ta tri mesta to ništa ne znači. Oni ga nemaju u bazi jer verovatno nije u tom elektronskom registru, odnosno nije registrovan po novom. Faktički, ti si vozio neregistrovan motor , koji i nije tvoj (mogao je terijski biti i ukraden, odakle oni znaju) Mislim da si nadrljao prilično, bar za vožnju neregistrovanog motora, to najmanje. Motor verovatno možeš da zaboraviš. Ne verujem da će ga MUP da nekom ko nije vlasnik. Jedino da vlasnici (ako ih ima, tj ako je motor naveden u ostavinskom rešenju što je mala šansa jer nema neku vrednost a ko zna gde je i bio u tom trenutku). dođu da ga preuzmu. Sa tim se neće cimati, osim ako ih MUP ne iscima, u smislu da se izjasne da li su ti oni dali motor, pa onda zašto su ti dali neregistrovan motor, što onda i njih dovodi u problem. Njima će najverovatnije biti najlakše da se prave ludi. Mislim da treba da budeš srećan ako te ne optuže i za krađu. Vezano za ovu priču, ne znam kako se ovo toleriše tolike godine, ovih tomosa sa belom tablicom, izbledelom saobraćajnom, bez nje, bez roditelja.. ima koliko hoćeš. Da ne ulazimo sad u to da li ukraden ili nije, šta ako te takvo vozilo udari, kako naplatiti štetu ? Osiguranje neme, para, verovatno nema. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 11 Napisano Ponedeljak u 10:44 U prolazu, 87 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, lemy je napisao: To što se brojevi slažu na ta tri mesta to ništa ne znači. Oni ga nemaju u bazi jer verovatno nije u tom elektronskom registru, odnosno nije registrovan po novom. Faktički, ti si vozio neregistrovan motor , koji i nije tvoj (mogao je terijski biti i ukraden, odakle oni znaju) Mislim da si nadrljao prilično, bar za vožnju neregistrovanog motora, to najmanje. Motor verovatno možeš da zaboraviš. Ne verujem da će ga MUP da nekom ko nije vlasnik. Jedino da vlasnici (ako ih ima, tj ako je motor naveden u ostavinskom rešenju što je mala šansa jer nema neku vrednost a ko zna gde je i bio u tom trenutku). dođu da ga preuzmu. Sa tim se neće cimati, osim ako ih MUP ne iscima, u smislu da se izjasne da li su ti oni dali motor, pa onda zašto su ti dali neregistrovan motor, što onda i njih dovodi u problem. Njima će najverovatnije biti najlakše da se prave ludi. Mislim da treba da budeš srećan ako te ne optuže i za krađu. Vezano za ovu priču, ne znam kako se ovo toleriše tolike godine, ovih tomosa sa belom tablicom, izbledelom saobraćajnom, bez nje, bez roditelja.. ima koliko hoćeš. Da ne ulazimo sad u to da li ukraden ili nije, šta ako te takvo vozilo udari, kako naplatiti štetu ? Osiguranje neme, para, verovatno nema. Ma samo mi nije jasno ako ne preuzmem i ne dokažem fa je motor moj ili nečiji da li se ležarina plaća dokle god se vlasnik ne pojavi i da li se to plaća doživotno ili kako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1080 Napisano Ponedeljak u 10:51 Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan To ne znam, oni su adresa za to. Logično je da se plaća ležarina dok god je tamo. Opet sa druge strane, ti i nisi vlasnik, tako da od tebe i ne mogu naplati, mada nije tako jednostavno... Ranije je bilo ovakvih groblja automobila, oduzeti, stoje i propadaju godinama, ne znam kako je sada Komleksna situacija, batali forum po ovom pitanju, nego pitaj u MUP, parking servisu .... nije situacija za amaterizam, biće ti potrebna ponoć nekog stručnog, verovatno advokata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1156 Napisano Ponedeljak u 10:58 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam odakle si, u BG se placa lezarina Parking servisu, bilo je 500din dnevno, sad ne znam. Samo odnosenje na cuvanje se ne naplacuje, to ide po nalogu MUPa. Kad posle nekog vremena cena lezarine prevazidje vrednost vozila onda te neko pozove i pita da li zelis da se odreknes vozila i da ga oni prodaju u staro gvozdje. Posto nisi vlasnik vrv te nece ni zvati. Ako ne dokazes papirima da si vlasnik nece ti vratiti motor. Posto je taj motor relativno jeftin vrlo brzo ce izgubiti vrednost na cuvanju u Parking servisu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 11 Napisano Ponedeljak u 11:19 U prolazu, 87 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, ske je napisao: Ne znam odakle si, u BG se placa lezarina Parking servisu, bilo je 500din dnevno, sad ne znam. Samo odnosenje na cuvanje se ne naplacuje, to ide po nalogu MUPa. Kad posle nekog vremena cena lezarine prevazidje vrednost vozila onda te neko pozove i pita da li zelis da se odreknes vozila i da ga oni prodaju u staro gvozdje. Posto nisi vlasnik vrv te nece ni zvati. Ako ne dokazes papirima da si vlasnik nece ti vratiti motor. Posto je taj motor relativno jeftin vrlo brzo ce izgubiti vrednost na cuvanju u Parking servisu. Ja sam iz opštine Surčin neki kažu plaćam nrki kažu ne plaćam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1903 Napisano Ponedeljak u 13:22 Drug član, 2873 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sve oni tebi moraju ,a ti jadan niša ne moraš i možeš da voziš nelegalan motor. Plati kaznu i zaboravi motor koji vredi jao malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 11 Napisano Ponedeljak u 13:27 U prolazu, 87 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, JevtaNS je napisao: Sve oni tebi moraju ,a ti jadan niša ne moraš i možeš da voziš nelegalan motor. Plati kaznu i zaboravi motor koji vredi jao malo. Nisam rekao da ne moram ništa ja ću platiti sve što treba ali bi valjda trebali bar da spomenu šta se sve već plaća ako nr piše na papiru ja gledam sad da prođem što bolje i da se više raspitam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...