sgolub 91 Napisano Avgust 8, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym cruisym 300 Prijavi odgovor kao problematičan Na pezou 206 koji sam imao, ECU je imao ucitan neki showroom setup. Tako sam vozio 10 godina, blokada obrtaja bila na nekom nizem broju, auto isao nesto sporije nego sto moze i trosio malo vise. Kada sam otisao na mali servis u neki Pezo servis, elektricar koji je radio dijagnostiku mi je to rekao i pitao da li zelim da mi ucita regularan setup. Posle toga je auto postao zivlji, mogao je da ide do visih obrtaja, sve u svemu, osetila se razlika 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4879 Napisano Avgust 8, 2023 Drug član, 3697 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da, bilo je toga, ali ovo prvi put čujem da se prevozno sredstvo samo setuje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sgolub 91 Napisano Avgust 8, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym cruisym 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li ste videli, u dodatnoj opremi za 350e postoje i prednja i zadnja kamera sa snimacem (200 evra doplata u Kini), kao i led prednji okvir svetala koji menja boje preko telefona (u originalu svetli samo tamno plavom bojom) 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HadžiA 16 Napisano Avgust 8, 2023 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Još nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, boza_kg je napisao: Da, bilo je toga, ali ovo prvi put čujem da se prevozno sredstvo samo setuje Ne čudi me komp, može se programirati. Meni je čudnije što nekim (novim) automobilima u fabrici sipaju ulje koje ima deterdžent komponentu i koja se aktivira posle cca 6.000 km da "spere" motor iznutra i pripremi ga za prvo dolivanje (uglavnom TSI motori, da ne dužim priču ) Kako ta komponenta "zna" kad je prošlo 6.000 km, pitam ja? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4879 Napisano Avgust 8, 2023 (promenjeno) Drug član, 3697 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, sgolub je napisao: u dodatnoj opremi za 350e postoje i prednja i zadnja kamera sa snimacem Meni kamera ne treba u životu, ali je pametno što su to stavili kao dodatnu opremu, za razliku od Voge na SR4Max, pa ko voli nek izvoli i doplati. Nemojte mi pumpati cenu gadžetima koji mi ne trebaju... A tek promena boja svetala, to ne bi smelo valjda da se radi zbog zakona o saobraćaju. pre 9 minuta, HadžiA je napisao: Kako ta komponenta "zna" kad je prošlo 6.000 km, Pa isto to neki kompjukter broji Promenio Avgust 8, 2023 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2559 Napisano Avgust 8, 2023 Drug član, 1127 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan To je detergent oil ,ne aktivira se ono na 6000 km..ono je takvog hemiskog svojstva od starta ,ne dozvoljava prljavstini da se talozi u motoru nego je zadržava,vezuje u ulju ,koje svu prljavstinu tera u filter i nema taloženja u motoru.Samim tim kad istočiš ulje i zadržana prljavština u njemu ode sa njim. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suchpro 56 Napisano Avgust 8, 2023 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SYM MAXSYM 508 TL Prijavi odgovor kao problematičan U proteklih par dana sam video dosta Zontesa po gradu; u glavnom 350D i 350E. Izgleda da se prodaju… 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4879 Napisano Avgust 8, 2023 Drug član, 3697 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Super je Zontes, samo da ne ukake stvar distributeri. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matke92 689 Napisano Avgust 8, 2023 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, sgolub said: Ne znam da li ste videli, u dodatnoj opremi za 350e postoje i prednja i zadnja kamera sa snimacem (200 evra doplata u Kini), kao i led prednji okvir svetala koji menja boje preko telefona (u originalu svetli samo tamno plavom bojom) Ovo mogu da povezem sa info koju sam ja dobio iz Autoprometa,da ce se u sledecem kontigentu nabavke doplacivati to da kazem "Ambijentalno" osvetljenje u faru, moguce da su dodali to da se menja boja pa su odlucili i da naplate, ne mislim na Autopromet, vec bracu kineze. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suchpro 56 Napisano Avgust 9, 2023 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SYM MAXSYM 508 TL Prijavi odgovor kao problematičan To mi ima smisla, da budem iskren meni licno 350E najbolje izgleda u crnoj boji sa bronzanim akcentima i u toj boji mi Plava LED svetla nikako nisu legla. Te da sam isti kupio, verovatno bih dresio kesu i za LED dodatak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5423 Napisano Avgust 17, 2023 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan On 8. 8. 2023. at 17:11, matke92 je napisao: Ovo mogu da povezem sa info koju sam ja dobio iz Autoprometa,da ce se u sledecem kontigentu nabavke doplacivati to da kazem "Ambijentalno" osvetljenje u faru, moguce da su dodali to da se menja boja pa su odlucili i da naplate, ne mislim na Autopromet, vec bracu kineze. Dodavanje boje je problem za homologaciju u Srbiji, jer pozicija mora da ispuni propiziju za boje (mislim da sme žuto ili belo). To je glavni problem zbog kojeg možda u budućnosti neće doći sa prelepom plavom bojom, mnogo je efektna. 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11118 Napisano Avgust 17, 2023 Ne silazi, 2226 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Plava vuce na pandure. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matke92 689 Napisano Avgust 17, 2023 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, cezarpa said: Plava vuce na pandure. Sto je najjače ovaj drugar ima onu drečavu zelenu flip-up kacigu, kaze svi mi se sklanjaju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11118 Napisano Avgust 17, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2226 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Kasno vide ko je.Dok ne naidje na "zlog porucnika" Mi smo sa fluo frslucim radili na magistralnom putu E70,okrenuli belu Pandu kontra i drzimo telefon.Pojedinci su nesto mahali. Promenio Avgust 17, 2023 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5423 Napisano Avgust 18, 2023 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Stižu i moji utisci nakon testa: Zontes 350E - Praktičan i dobro opremljen maxi skuter - BJBikers.com BJBIKERS.COM Koliko god imali averziju od novih motocikala i skuteru na tržištu, Zontes 350E zaslužuje da pročitate ovaj tekst i utiske sa testa. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinda 131 Napisano Avgust 18, 2023 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X max 250, SW 400...? Prijavi odgovor kao problematičan 350E i Voge, zbog svojih gabarita sviđaju mi se oba. Ali... treba prelomiti u glavi. Ima malo predrasuda. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2559 Napisano Avgust 18, 2023 Drug član, 1127 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Možda će test vožnja pomoći,ako nisi vozio? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinda 131 Napisano Avgust 18, 2023 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X max 250, SW 400...? Prijavi odgovor kao problematičan Voge nisam, vozio sam BMW-a on baš povlači dobro, deluje čvršće. A 350E onako na leru mirniji i nekako mekši. Voge mi je malo lepši a ovaj jači, obrni okreni kad se sabereš i oduzmeš ne znaš dal si pošo ili došo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2559 Napisano Avgust 18, 2023 Drug član, 1127 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Zinda je napisao: obrni okreni Što bi rekli.."Dupe ti uvek pozadi" Nisam vozio zontesa,ali mi se čini da bih ja tražio argumente da njega uzmem,da sad kupujem... Meni lično je snaga (posle položaja sedenja)daleko najbitnija..A izgleda da ovaj zontes ide baš dobro. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4879 Napisano Avgust 19, 2023 (promenjeno) Drug član, 3697 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vozio, ali bih glasao za Zontes, ovako napamet. Dovoljno je prostran i snažan, a teži ispod 200 kg sa tečnostima. To se meni sviđa, da po gradu ne bude tenk, a da može i da potegne lepo na otvorenom kad zatreba... Promenio Avgust 19, 2023 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1193 Napisano Avgust 19, 2023 Drug član, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Božo jel bi postojao neki crv koji bi potkopavao tu prednost na strani Zontesa, u smislu postprodajne podrške, delova, isporuke? Pogotovo ti koji si imao onaj problem sa beskontaktnim paljenjem. Ovako o Kinezima nemam nikakve predrasude i definitivno je velika četvorka u problemu, ali da li je distributivna mreža kod nas toliko dobro razvijena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4879 Napisano Avgust 19, 2023 Drug član, 3697 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam, ne znamo ništa o podršci i kvalitetu, još uvek. Ni ja nemam nikakvih predrasuda, nemam ništa protiv kineza, ali pošto sam se već opekao, poprilično sam bojažljiv. Verujem da je mehanički skroz dobar, ali brine me ta silna elektronika, tih milion dugmića i senzora. Šta ako se ispostavi da negde prolazi voda pa ako pokisne, da svašta pobrljavi? Ili, na šta li će da liči taj fensi šareni ekran, kad neko vreme procvrči na suncu... sve mi takve gluposti padaju na pamet. Al sa druge strane - boj se ovna, boj se govna, i prođe život Nekad možda nije ni loše da se zažmuri i skoči 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3132 Napisano Avgust 19, 2023 Drug član, 2312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče Zontes-a ako je ono što sam čuo istina a nema sumnje da nije istina...to je da je bivši uvoznik Zontes-a ostao u AP kao zvanični serviser onda se ne bih plašio da uzmemtaj brend. Čovek je za svaku preporuku što se tiče poznavanja brenda i servisiranja. Retko profesionalan i predusretljiv čovek...baš po PS-u što se kaže. Čak i kad bih imao problem sa motorom ne verujem da bih paničio i pravio problem oko servisa... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suchpro 56 Napisano Avgust 20, 2023 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SYM MAXSYM 508 TL Prijavi odgovor kao problematičan On 8/19/2023 at 11:11 AM, mick said: Što se tiče Zontes-a ako je ono što sam čuo istina a nema sumnje da nije istina...to je da je bivši uvoznik Zontes-a ostao u AP kao zvanični serviser onda se ne bih plašio da uzmemtaj brend. Čovek je za svaku preporuku što se tiče poznavanja brenda i servisiranja. Retko profesionalan i predusretljiv čovek...baš po PS-u što se kaže. Čak i kad bih imao problem sa motorom ne verujem da bih paničio i pravio problem oko servisa... Ovo mi ima smisla, kada sam gledao Zontes, prvi put kada sam bio, nabasao sam na coveka koji ih servisira u AP-u i iz razgovora sam stekao utisak da Zontes drzi u malom prstu. Takodje sto se servisa i podrske tice, mislim da ni jaci brendovi tu ne blistaju. Evo anegdote; Imali smo smo situaciju da se BMW CE04 ugasio u sred voznje i saobracaja - u brzini. Nikakvi znaci zivota, displej crn, na dugmice ne reaguje… Uzmi guraj skuter od 230 kila do prvog prosirenja jer si na nadvoznjaku… Serviseri su se 20min cesali i na kraju predlozili resenje da se uradi “restart” sistema, posle jos jedno 15min skuter se konacno pali a odgovor na to sta se desilo ni dan danas nemamo Taj skuter kosta 16,000€. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sgolub 91 Napisano Avgust 21, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym cruisym 300 Prijavi odgovor kao problematičan Informacija iz Soluna, svega nekoliko Zontesa sam video na ulicama i njihovi vozaci se kunu u njega. Hvale pouzdanost i nisku potrosnju a zale se na kvalitet fabrickih guma. Mahom su ih svi promenili i to uglavnom za Michellin City Grip 2 jer kazu da su jako meke i dobro prijanjaju za vreli asfalt. Ogromna vecina ostalih vozaca nije ni cula za Zontes... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...