Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 350E

Recommended Posts

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Sym cruisym 300

Na pezou 206 koji sam imao, ECU je imao ucitan neki showroom setup. Tako sam vozio 10 godina, blokada obrtaja bila na nekom nizem broju, auto isao nesto sporije nego sto moze i trosio malo vise. Kada sam otisao na mali servis u neki Pezo servis, elektricar koji je radio dijagnostiku mi je to rekao i pitao da li zelim da mi ucita regularan setup. Posle toga je auto postao zivlji, mogao je da ide do visih obrtaja, sve u svemu, osetila se razlika

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 73 postova

Ne znam da li ste videli, u dodatnoj opremi za 350e postoje i prednja i zadnja kamera sa snimacem (200 evra doplata u Kini), kao i led prednji okvir svetala koji menja boje preko telefona (u originalu svetli samo tamno plavom bojom)

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Još nemam
pre 9 minuta, boza_kg je napisao:

Da, bilo je toga, ali ovo prvi put čujem da se prevozno sredstvo samo setuje :)

Ne čudi me komp, može se programirati. Meni je čudnije što nekim (novim) automobilima u fabrici sipaju ulje koje ima deterdžent komponentu i koja se aktivira posle cca 6.000 km da "spere" motor iznutra i pripremi ga za prvo dolivanje (uglavnom TSI motori, da ne dužim priču ;) ) Kako ta komponenta "zna" kad je prošlo 6.000 km, pitam ja? :) 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3697 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 17 minuta, sgolub je napisao:

u dodatnoj opremi za 350e postoje i prednja i zadnja kamera sa snimacem

Meni kamera ne treba u životu, ali je pametno što su to stavili kao dodatnu opremu, za razliku od Voge na SR4Max, pa ko voli nek izvoli i doplati. Nemojte mi pumpati cenu gadžetima koji mi ne trebaju... A tek promena boja svetala, to ne bi smelo valjda da se radi zbog zakona o saobraćaju.

pre 9 minuta, HadžiA je napisao:

Kako ta komponenta "zna" kad je prošlo 6.000 km,

Pa isto to neki kompjukter broji :)

Promenio član boza_kg
  • Podržavam 1

• Drug član, 1127 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

To je detergent oil ,ne aktivira se ono na 6000 km..ono je takvog hemiskog svojstva od starta ,ne dozvoljava prljavstini da se talozi u motoru nego je zadržava,vezuje u ulju ,koje svu prljavstinu tera u filter i nema taloženja u motoru.Samim tim kad istočiš ulje i zadržana  prljavština u njemu ode sa njim.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 153 postova
  • Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675
2 hours ago, sgolub said:

Ne znam da li ste videli, u dodatnoj opremi za 350e postoje i prednja i zadnja kamera sa snimacem (200 evra doplata u Kini), kao i led prednji okvir svetala koji menja boje preko telefona (u originalu svetli samo tamno plavom bojom)

Ovo mogu da povezem sa info koju sam ja dobio iz Autoprometa,da ce se u sledecem kontigentu nabavke doplacivati to da kazem "Ambijentalno" osvetljenje u faru, moguce da su dodali to da se menja boja pa su odlucili i da naplate, ne mislim na Autopromet, vec bracu kineze. 

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: SYM MAXSYM 508 TL

To mi ima smisla, da budem iskren meni licno 350E najbolje izgleda u crnoj boji sa bronzanim akcentima i u toj boji mi Plava LED svetla nikako nisu legla. Te da sam isti kupio, verovatno bih dresio kesu i za LED dodatak :)

• Ne silazi, 4819 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
On 8. 8. 2023. at 17:11, matke92 je napisao:

Ovo mogu da povezem sa info koju sam ja dobio iz Autoprometa,da ce se u sledecem kontigentu nabavke doplacivati to da kazem "Ambijentalno" osvetljenje u faru, moguce da su dodali to da se menja boja pa su odlucili i da naplate, ne mislim na Autopromet, vec bracu kineze. 

Dodavanje boje je problem za homologaciju u Srbiji, jer pozicija mora da ispuni propiziju za boje (mislim da sme žuto ili belo). To je glavni problem zbog kojeg možda u budućnosti neće doći sa prelepom plavom bojom, mnogo je efektna.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 153 postova
  • Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675
2 hours ago, cezarpa said:

Plava vuce na pandure.

Sto je najjače ovaj drugar ima onu drečavu zelenu flip-up kacigu, kaze svi mi se sklanjaju :lol3:

• Haha 2

• Ne silazi, 2226 postova
  • Motocikl: Benelli

Kasno vide ko je.Dok ne naidje na "zlog porucnika"

Mi smo sa fluo frslucim radili na magistralnom putu E70,okrenuli belu Pandu kontra i drzimo telefon.Pojedinci su nesto mahali.

Promenio član cezarpa

• Ne silazi, 4819 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Stižu i moji utisci nakon testa:

BJBIKERS.COM

Koliko god imali averziju od novih motocikala i skuteru na tržištu, Zontes 350E zaslužuje da pročitate ovaj tekst i utiske sa testa.

• Sviđa mi se 10

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: X max 250, SW 400...?

Voge nisam, vozio sam BMW-a on baš povlači dobro, deluje čvršće. A 350E onako na leru mirniji i nekako mekši. Voge mi je malo lepši a ovaj jači, obrni okreni kad se sabereš i oduzmeš ne znaš dal si pošo ili došo. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1127 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
pre 14 minuta, Zinda je napisao:

obrni okreni

Što bi rekli.."Dupe ti uvek pozadi":)

Nisam vozio zontesa,ali mi se čini da bih ja tražio argumente da njega uzmem,da sad kupujem...

Meni lično je snaga (posle položaja sedenja)daleko najbitnija..A izgleda da ovaj zontes ide baš dobro.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Nisam vozio, ali bih glasao za Zontes, ovako napamet. Dovoljno je prostran i snažan, a teži ispod 200 kg sa tečnostima. To se meni sviđa, da po gradu ne bude tenk, a da može i da potegne lepo na otvorenom kad zatreba...

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 394 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Božo jel bi postojao neki crv koji bi potkopavao tu prednost na strani Zontesa, u smislu postprodajne podrške, delova, isporuke? Pogotovo ti koji si imao onaj problem sa beskontaktnim paljenjem.

Ovako o Kinezima nemam nikakve predrasude i definitivno je velika četvorka u problemu, ali da li je distributivna mreža kod nas toliko dobro razvijena...

Pa ne znam, ne znamo ništa o podršci i kvalitetu, još uvek. Ni ja nemam nikakvih predrasuda, nemam ništa protiv kineza, ali pošto sam se već opekao, poprilično sam bojažljiv. Verujem da je mehanički skroz dobar, ali brine me ta silna elektronika, tih milion dugmića i senzora. Šta ako se ispostavi da negde prolazi voda pa ako pokisne, da svašta pobrljavi? Ili, na šta li će da liči taj fensi šareni ekran, kad neko vreme procvrči na suncu... sve mi takve gluposti padaju na pamet.

Al sa druge strane - boj se ovna, boj se govna, i prođe život :) Nekad možda nije ni loše da se zažmuri i skoči :)

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 2312 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

Što se tiče Zontes-a ako je ono što sam čuo istina a nema sumnje da nije istina...to je da je bivši uvoznik Zontes-a ostao u AP kao zvanični serviser onda se ne bih plašio da uzmemtaj brend. Čovek je za svaku preporuku što se tiče poznavanja brenda i servisiranja. Retko profesionalan i predusretljiv čovek...baš po PS-u što se kaže. Čak i kad bih imao problem sa motorom ne verujem da bih paničio i pravio problem oko servisa...

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: SYM MAXSYM 508 TL
On 8/19/2023 at 11:11 AM, mick said:

Što se tiče Zontes-a ako je ono što sam čuo istina a nema sumnje da nije istina...to je da je bivši uvoznik Zontes-a ostao u AP kao zvanični serviser onda se ne bih plašio da uzmemtaj brend. Čovek je za svaku preporuku što se tiče poznavanja brenda i servisiranja. Retko profesionalan i predusretljiv čovek...baš po PS-u što se kaže. Čak i kad bih imao problem sa motorom ne verujem da bih paničio i pravio problem oko servisa...

Ovo mi ima smisla, kada sam gledao Zontes, prvi put kada sam bio, nabasao sam na coveka koji ih servisira u AP-u i iz razgovora sam stekao utisak da Zontes drzi u malom prstu.

Takodje sto se servisa i podrske tice, mislim da ni jaci brendovi tu ne blistaju. Evo anegdote; Imali smo smo situaciju da se BMW CE04 ugasio u sred voznje i saobracaja - u brzini. Nikakvi znaci zivota, displej crn, na dugmice ne reaguje… Uzmi guraj skuter od 230 kila do prvog prosirenja jer si na nadvoznjaku… Serviseri su se 20min cesali i na kraju predlozili resenje da se uradi “restart” sistema, posle jos jedno 15min skuter se konacno pali a odgovor na to sta se desilo ni dan danas nemamo :) Taj skuter kosta 16,000€.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 73 postova

Informacija iz Soluna, svega nekoliko Zontesa sam video na ulicama i njihovi vozaci se kunu u njega. Hvale pouzdanost i nisku potrosnju a zale se na kvalitet fabrickih guma. Mahom su ih svi promenili i to uglavnom za Michellin City Grip 2 jer kazu da su jako meke i dobro prijanjaju za vreli asfalt.

Ogromna vecina ostalih vozaca nije ni cula za Zontes...

• Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja