Luka9905 2541 Napisano Mart 6 Drug član, 471 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko testirao 525 i 625, ili neko ko vozi duže 525 da je testirao 625? Kakva je razlika u odnosu na snagu, ubrzanje, krajnju brzinu? Diskutovali smo u temi 625 o tome, ali me zanimaju iskustva korisnika. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 150 Napisano Mart 6 U prolazu, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX Prijavi odgovor kao problematičan 525DSX se i dalje proizvodi naravno, Uvozniku je pristigao novi kontigent i tu su od ponedeljka. Bio danas u Skuter Centru da vidim motor i sednem. Prodavci a posebno vlasnik su veoma prijatni i profesionalni, retko se nađe takav prodavac, jedino što nemaju motor za probu. U Nautici iako su mi rekli da imaju test primerak za probu, kada sam otišao ipak nemaju "probaj 625, to je isto". Bzvz sam išao. Razlika u odnosu na raniji 525 je u ekranu koji više nije kao ogledalo već je mat, i drugi prekidači (svetle) tj komande, od 2025 pa na dalje je tako. Inače meni veoma bitna informacija u vezi širine motora je netačna i nije 820mm već 905mm (mereno više puta), to mi je bilo bitno jer tu gde držim motor, prolazi se kroz vrata, i MT tu prolazi knap, ali se njemu sklapaju retrovizori. Ovde bi morao da menjam retrovizore da bi mogao da ga unesem u prostoriju gde treba da stoji. Ali eto razloga da danas napravim 105km na emtejcu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Buda_ 3 Napisano Mart 6 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voge 525dsx Prijavi odgovor kao problematičan Koja je logika da Voge525dsx ima maksimalno nosivost “prtljaga i vozača i suvozača” maksimalno od 150-160kg natovaren. Tako piše u uputstvu, postoje predlozi za podešavanje amortizera za jedno i za dva putnika ako je dalji put u pitanju naravno. Kako bi motor ili neki sličan njemu po “konstituciji” reagovao na primer sa dva putnika od po 100kg (200kg ukupno npr.), mučenje ili za neke kratke relacije do i nije nešto osetno? Da li svaki kofer može na svaki nosač da ide? Interesuje me specifično za bočne kofere? Hvala! ”brm brm” Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16288 Napisano Mart 6 Integrisan, 8362 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema kapacitet, koliko god da izgleda veliko. To je motocikl od 500 kuba. Sa dvoje od 100 kg i prtljagom je zahtevno čak i za veće ozbiljnije motocikle. Podešavanja ogibljenja je jedan mali "prozor" u procentima. Nikakvo podešavanje ne može da podesi već slabe opruge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 670 Napisano Mart 6 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Svašta piše u uputstvu, 500ccm motocikl nije za 200Kg tereta ali nije da ne može da preveze po potrebi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 150 Napisano Mart 6 U prolazu, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, Buda_ je napisao: Koja je logika da Voge525dsx ima maksimalno nosivost “prtljaga i vozača i suvozača” maksimalno od 150-160kg natovaren. Tako piše u uputstvu, U uputstvu piše 289kg ljudi i teret. To je maksimalna nosivost. To ne znači da je to preporučljivo i da je ok, ali to je neki inženjer proračunao da može i neki test vozači probali. Znači može ali nije dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 150 Napisano Sreda u 16:56 (promenjeno) U prolazu, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se zapljunem. Ima novi displej i komande. Kad budem stekao neko opsežnije mišljenje o motoru, napisaću nešto više. Za sada, veoma lako se vozi. Promenio Sreda u 18:29 član Rapax 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex989 25 Napisano Sreda u 17:39 U prolazu, 23 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Voge ds525x Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 3. 2026. at 14:11, Luka9905 je napisao: Da li je neko testirao 525 i 625, ili neko ko vozi duže 525 da je testirao 625? Kakva je razlika u odnosu na snagu, ubrzanje, krajnju brzinu? Diskutovali smo u temi 625 o tome, ali me zanimaju iskustva korisnika. Ja sam kupio pre godinu dana 525 i drugar je nakon što je probao moj motor kupio 625 (naravno da sam i ja isprobao 625 ). Što se tiče snage nisam primetio neku osetnu razliku, prenos mislim da je isti što se tiče menjača i lanca i lančanika tako da je možda neki subjekativni osećaj da su malo duže brzine zbog razlike u agregatu. Potrošnja je odprilike ista i kako god da ga vozim meni je ispod 5l. 625 dolazi sa još nekim poboljšanjima ali u vožnji ne donose nikakvu razliku iskreno. Neko ovde spominje nosivost za 525 i čini mi se da je u onoj potvrdi proizvođača veća nego što piše u dokumentaciji našeg uvoznika ali morate biti svesni snage i kubikaže tog motora. Što ga više opteretite više ćete osetiti tokom vožnje. Ako vas još nešto zanima što sam zaboravio da pomenem ovde slobodno pitajte. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 78 Napisano Sreda u 19:33 U prolazu, 50 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500, BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Alex989 je napisao: Ja sam kupio pre godinu dana 525 i drugar je nakon što je probao moj motor kupio 625 (naravno da sam i ja isprobao 625 ). Što se tiče snage nisam primetio neku osetnu razliku, prenos mislim da je isti što se tiče menjača i lanca i lančanika tako da je možda neki subjekativni osećaj da su malo duže brzine zbog razlike u agregatu. Potrošnja je odprilike ista i kako god da ga vozim meni je ispod 5l. 625 dolazi sa još nekim poboljšanjima ali u vožnji ne donose nikakvu razliku iskreno. Neko ovde spominje nosivost za 525 i čini mi se da je u onoj potvrdi proizvođača veća nego što piše u dokumentaciji našeg uvoznika ali morate biti svesni snage i kubikaže tog motora. Što ga više opteretite više ćete osetiti tokom vožnje. Ako vas još nešto zanima što sam zaboravio da pomenem ovde slobodno pitajte. potrosnja ispod 5l jeste za pohvalu, ali ako agregat ima recimo 90KS za motor od cca 50KS, za pohvalu moze biti samo ako je ispod 4, tj. blize 3,5l... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16288 Napisano Sreda u 19:39 Integrisan, 8362 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema šanse sa tom težinom i formom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 670 Napisano Sreda u 20:02 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan 625dsx 4.2- 4.5L Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex989 25 Napisano Sreda u 20:11 U prolazu, 23 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Voge ds525x Prijavi odgovor kao problematičan Šta mislim kada kažem ispod 5L je da mi nijednom nije potrošnja otišla iznad 5L-100km. Imam samo 9000km sa njim za sada ali sam vozio i opterećen i rasterećen, i otvoren put i grad i ozbiljni usponi. Potrošnja je smešna iskreno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 14046 Napisano Sreda u 22:02 Ne silazi, 1428 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Kada se vozim sam potrošnja je u glavnom do 4l. Bude i 3,5 a kad sam sa suprugom to je 4,2-4,4 i nikad do sad nije pisalo 4,5. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4937 Napisano Sreda u 22:21 Drug član, 3011 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alex989 je napisao: Šta mislim kada kažem ispod 5L je da mi nijednom nije potrošnja otišla iznad 5L-100km. Imam samo 9000km sa njim za sada ali sam vozio i opterećen i rasterećen, i otvoren put i grad i ozbiljni usponi. Potrošnja je smešna iskreno. 5l je baš granica za 525 moožda i veća potrošnja za nijansu nego što bi trebalo ali je moguće i do vozača takođe ...moj 900DSX troši 5-5,5l. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 539 Napisano Četvrtak u 05:53 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije dotakao 5L, najveća mi je bila potrošnja u Rumuniji do rudnika soli. Dva putnika, puni koferi, autoput, oko 4.5L. Inače prosek je ispod 4 kako god vozio. Jedino što značajno utiče na potrošnju je autoput 130+ brzine. A nije da vozim baš lagano, na 12.000 sam već spremio gume da menjam. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 150 Napisano juče u 14:20 (promenjeno) U prolazu, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za one koji imaju 525 i sami dote¨žu lanac. Malo mi je nelogično da je hod lanca kod adventure motora bude15-25mm kako piše u uputstvu a i na motoru. Kada sam dobio motor, imao je 40mm hod, a to je opet malo previše. Koja su vaša iskustva? Sledeće, primetio sam da kreš barovi rade kao rezonantne kutije, tj prave vibracije, da li je neko uspeo to da reši? Na netu sam pronašao da ih skidaju i tako reše problem. Postavio sam gumene podloške, ali deluje mi da problem neće biti rešen. Inače prešao sam nekih 140km do sada, jedino me nerviraju vibracije. Takođe, u razradi, negde stoji da je prvih 500km do 4000, a negde do 5000ob. Promenio juče u 14:23 član Rapax Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22842 Napisano juče u 14:38 Integrisan, 7280 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to mali hod lanca, nikada nisam video da je ispod 3cm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 539 Napisano juče u 15:13 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Meni se cini da mi je oko 30mm i da je tako nesto po manualu. Vibraciju pravi nosac vizira bilo je reci o tome. Ja sam postavio podloske i sad je dobro. Ima u temi. A generalno vibracije se smanjuju sa predjenim kilomertima.Sent from my SM-S918B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 150 Napisano pre 23 sati U prolazu, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX Prijavi odgovor kao problematičan Vizir nije sigurno jer ne mogu da ga pomerim ili vidim da negde nešto mrda. Možda je nešto promenjeno na najnovijim modelima. Kad kucnem prstom u kreš barove, vibriraju. Kada sedim na motoru i nečim lupnem o njih, osetim vibracije koje se prenose do sedišta, sigurno pokupe i sa motora u vožnji. Stavio sam gumene podloške na njih, pa videćemo. Na štitniku lanca piše "freeplay" 15-25mm, a piše i na pdf uputstvu na sajtu ATV Nautike. I da... ebli ih torexi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 670 Napisano pre 23 sati Zainteresovan, 630 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene piše 20-30mm, dotegao sam na 5-6000, solidno se olabavio. Ako bi ga stvarno dotegao na 15-20mm hoda, lanac bi bio zategnut kao praćka kad sedneš na motor ako imaš više od 40Kg npr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex989 25 Napisano pre 13 sati U prolazu, 23 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Voge ds525x Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Rapax je napisao: Sledeće, primetio sam da kreš barovi rade kao rezonantne kutije, tj prave vibracije, da li je neko uspeo to da reši? Ja sam imao isti problem, buka zapravo dolazi samo sa dela koji spaja levi crash bar sa desnim. Rešio sam ga tako što sam unutrašnji deo obložio teflon trakom i dotegao ih malo više. Nadam se da će i tebi ovo pomoći. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 150 Napisano pre 9 sati U prolazu, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, nuk je napisao: Kod mene piše 20-30mm, dotegao sam na 5-6000, solidno se olabavio. Ako bi ga stvarno dotegao na 15-20mm hoda, lanac bi bio zategnut kao praćka kad sedneš na motor ako imaš više od 40Kg npr Tako je, svestan sam toga ali na motoru piše drugačije, a i lanac je generalno loš. Sad sam namestio na 25-30mm. Pre 3 sati, Alex989 je napisao: Ja sam imao isti problem, buka zapravo dolazi samo sa dela koji spaja levi crash bar sa desnim. Rešio sam ga tako što sam unutrašnji deo obložio teflon trakom i dotegao ih malo više. Nadam se da će i tebi ovo pomoći. Da, primetio sam isto i uradio isto, danas ću probati da vidim da li sam uradio nešto. Kada su skinuti, svaki posebno ne vibriraju, kada se spoje vibriraju. Nije mi jasno kako to nisu popravili. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 539 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam taj problem, zvecao mi je nosac vizira..Sent from my SM-S918B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...