BaneVuk58 7896 Napisano April 18, 2023 Solo Rider, 3104 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ako se nešto tu ne promeni taj će motor postati "venčanica". Da se nije pokrenula tema ...nije se do sada spominjao taj problem 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano April 18, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Povlačim sve što sam loše govorio o GS-u nakon gore pročitanog.Sto mu kardana, akumulator hiljadu evra!!!Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2324 Napisano April 18, 2023 Zainteresovan, 624 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan 24 minutes ago, darko dav said: Tri puta sam brojao nule,i kao vozač Africe, definitivno mi nije dobro Sto kaze kolega,tacno u kofer bih stavio od auta akumulator Ne znam dal je tvoja dct, ja se sve nesto nadam da za obicnu nije ista prica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano April 18, 2023 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Moja je obična,i malo mi je lakše https://suciastky.motocas.sk/eshop/motocykly/honda/1000/crf-1000-africa-twin/?good_detail=akumulator-yuasa-a392230a932725c195228d61fea31b36m&redirectedUrl=1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano April 18, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Znači u principu, ko za 15 godina bude hteo da kupi polovnu DCT africu poješće veliko govno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9701 Napisano April 18, 2023 Drug član, 1467 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to već sada slučaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3006 Napisano April 18, 2023 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Na veliku žalost pokretača teme, mogu da kažem - ulepšali ste mi dan!!! Ja sam mislio da ja imam ozbiljan problem, svake sezone maltene (ne baš stvarno ali skoro da je tako) kupujem nov akku zato što LC8 traži 'jaku struju' i jebe me akku koji kad skinem radi bez problema na drugim motorima, a i drugar je trkački auto godinama palio sa Yuasom koju sam ja skinuo sa motora kao nezadovoljavajuću i poklonio mu, kad ono međutim! Ima i gorih od LC8 Hebu nas samo sa dimenzijama... Nije danas akku neka nauka, sve se zna i sve je jasno šta i kako treba, ali naprave tako neke debilne dimenzije koje onda diktiraju cenu i deru nas kao mlade majmune... Ja sam godinama takođe hteo da izmenim mesto na koje ide akku i da stavim veći. Veći mi je ujedno i znatno jeftiniji... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1292 Napisano April 18, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Da li postoji fabrička oznaka na aku? Obično je to neka Yuasa. Naš uvoznik Yuasa je slab sa tim specifičnim modelima. Ja sam kupio online u Mađarskoj, i poslali mi na OMV pumpu u Segedinu. Malo se provozao, i pokupio svoj aku. Ytz-14s sam ja kupovao, specifičan jer može položen da radi dugotrajno, i strava izdržljiv aku. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano April 18, 2023 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Menjam NC DCT za Afriku DCT. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano April 18, 2023 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, maza1 said: Da li postoji fabrička oznaka na aku? Obično je to neka Yuasa. Naš uvoznik Yuasa je slab sa tim specifičnim modelima. Ja sam kupio online u Mađarskoj, i poslali mi na OMV pumpu u Segedinu. Malo se provozao, i pokupio svoj aku. Ytz-14s sam ja kupovao, specifičan jer može položen da radi dugotrajno, i strava izdržljiv aku. https://www.bike-parts-honda.de/honda-motorrad/zuordnung_der_ersatzteile/31500MKKD02 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano April 18, 2023 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je veoma mali prostor predviđen za smeštaj akumulatora koji diktira dimenzije akumulatora (112 x 79 x 110mm) . Original jeste bolesno skup, ali nije 1000 evra. Postoje alternative koje zadovoljavaju po dimenzijama i tehnologiji. Potencijalni problem je slabija snaga od originala (6 Ah). Ako je 150 evra mnogo skupo za zamenski od drugog proizvođača, možda da kontaktiraš Svet Baterija doo Ruma.Mislim da mogu da ponude svoj paket sa elektronikom za manje para, doduše u folijskom pakovanju. p.s. javi šta si uradio. Pozdrav. Kontakt | Svet baterija WWW.SVETBATERIJA.RS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1292 Napisano April 18, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo bi mogao biti odgovarajući aku, na linku niže. Vidim prema dimenzijama koje su spominjali drugi, i da je 6-7AH... Oko 110 eur+ dostava na neku lokaciju verovatno 10-ak eur. Ja sam preko te firme poručio. YTZ7S-BS Yuasa motor akkumulátor 1 munkanap alatt - Autó-Mot WWW.AUTO-MOTOR-AKKUMULATOR.HU Eredeti Yuasa motor akkumulátorok széles választéka raktárról. Erős motor akkumulátort keresel? A válasz... 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7896 Napisano April 18, 2023 Solo Rider, 3104 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Cilj je eliminisati bilo kakvu alternativu i maksimalno vezati za "original taile"......tvz. post prodaja. Kupiti novo i odrati te 3-4 puta još toliko za održavanje. Neisplativa je prodaja ako fabrika kupca više ne vidi kroz održavanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano April 18, 2023 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan I na kraju može i ovako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7659 Napisano April 18, 2023 Drug član, 2934 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 4. 2023. at 19:19, BaneVuk58 je napisao: Mogao sa malo više podataka da daš npr. dimenzije i amperaža i dali si uopšte se potrudio da bilo gde i potražiš, ali možda bi ti ovo odgovaralo KupujemProdajem | Praktično sve... NOVI.KUPUJEMPRODAJEM.COM Generalno aku paše za masu Hondi. Ne bih rekao da je neka retkost. Sada sam pricao s kolegom koji ima isti model motocikla i bukvalno ovaj akumulator na njemu, evo vec 2 godine kako se znamo i jos ga nije mijenjao, a vozio je i prije sa njim. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha410 11 Napisano April 18, 2023 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, lestra je napisao: Ne znam dal je tvoja dct, ja se sve nesto nadam da za obicnu nije ista prica DCT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha410 11 Napisano April 18, 2023 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima neizmjerno. Gomila dobrih predloga. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano April 18, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 18. 4. 2023. at 1:42, aca-pn je napisao: Znači li to da verzija sa manuelnim menjacem može da nosi bilo kakav akumulator ? Ne mogu da verujem da bi motor normalno radio mora da se stavi Aku od 1000e ????? Nisam se udubljivao u tematiku Afrike ali verujem da je slicna ako ne i ista prica kao sto je kod NC. Oba modela imaju manuelne i automatske menjace. Ima razlike u ponasanju tj simptomima rada kad oslabi baterija u oba slucaja, zborim za NC. Losa baterija kod manuelnog menjaca ispoljava se samo pri verglanju, par sekundi duze vergla nego inace i to je to, prvi simptom. Ako se ignorise, kasnije moze upaliti Ecu lampu. Losa baterija kod DCT verzije .... ebalo nanu, hoce da upali Ecu lampu i ABS lampu i da zablokira menjac tj da ne vidi polozaj ili da pak ostane blokiran u nekoj brzini i ondak nema voznje...... jednom recju poludi totalno. Činjenica je da su se nešto gadno zajebali oko baterije na Africi, zamišljeno nema veze sa pameću. Ove razne budzevine sto se mogu videti na YT tek to ne bi komentarisao jer ne znam da li ste svesni kako se to lako može zapaliti a kad se zapali....gori ko besno! Nema tu nikakve pametne alternative, Afrika je trebala dobiti neku krstenu 18-cu u AGM varijanti i mirna backa a ne ovo malo sprdalo od akumulatora. Verovali ili ne ima skutera koji nose (oem) 7Ah od 50ccm a ne ovakav bajk od 1000+.... promasaj totalni. Prebudzio bi ovu brljotinu od baterije pa da ne znam sta da je... da je moj bajk. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6029 Napisano April 18, 2023 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Rus objasni sve lijepo.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano April 19, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem ruski, sta kaze brat rus? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7896 Napisano April 19, 2023 Solo Rider, 3104 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @SatelisMeni je blinkao ABS na FJR-u zbog slabog Aku. Hoće i kod novog ako se motor pali gasi na kratkim relacijama npr. 2-3 km pa tako nekoliko puta. Ali npr na banditi nisam imao nikad takvu situaciju. Dešavalo se da od stajanja jedva upali ali ABS nikad nije reagovao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano April 19, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bane sve je relativno, od modela do modela, ne reaguju svi isto. Kod mene je posle 3 godine bio lajt sou na tabli zbog baterije, par njih je proslo sa zaglavljenim menjacima. Yuasa odradila 3 sezone i cao, premalo svakako jer sadasnji Exide odlicno radi na pragu 5 sezone. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3006 Napisano April 19, 2023 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Ajd' samo da se nadovežem i zamolim za mišljenje...oko proizvođača. Pošto je nekoliko predloga ovde u temi i meni odgovarajuće (baš taj akku i meni treba), šta bi vi izabrali: Exide Varta BS Landport ili Yuasa Cene variraju od 50 do 150eur za istu stvar. Interesuje me koliko je u pitanju kvalitet a koliko marketing i 'stara slava'. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano April 19, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, PremieRacing je napisao: Ajd' samo da se nadovežem i zamolim za mišljenje...oko proizvođača. Pošto je nekoliko predloga ovde u temi i meni odgovarajuće (baš taj akku i meni treba), šta bi vi izabrali: Exide Varta BS Landport ili Yuasa Cene variraju od 50 do 150eur za istu stvar. Interesuje me koliko je u pitanju kvalitet a koliko marketing i 'stara slava'. Yuasa definitivno Ja imam trenutno landport, odlično me služi, al sa yuasom ne može da se poredi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3006 Napisano April 19, 2023 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam tako mislio... al' evo šta Dare Satelis gore kaže, Yuasa mu izdržala 3god. a sada Exide 5. A meni Exide jedva 2 i to uz drkanje i punjenje da dobaci do zime... Da li je DANAS Yuasa opravdano 3 puta skuplja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...