Jump to content

Moto Zajednica

Voge 300 Rally

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 1306 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Vodži vratio kući i sebe i gazdu, odlična vožnja sa @nuk na većem bratu.

Nešto preko 1550km, malo planina, malo mora, malo kiše, puno uživanja.

Motor nije štucnuo, već standardna priča.. sve spram (realnih) očekivanja.

Nemam nikakvih problema s udobnošću, krene dupe da trne, pogotovo posle 2-3 dana sa 6-7h vožnje, ali ništa posebno. Položaj mi savršeno odgovara, tako da sam baš rasterećen na motoru.

Lepo otvorena sezona, sad nadam se malo više fokusa na off.

Zaboravio sam da bacim pogled na ukupnu km, mislim da sam prebacio 13k sad.

20260427-103440.jpg

20260427-121605.jpg

20260427-151948.jpg

20260427-171919.jpg

20260428-102321.jpg

20260428-130429.jpg

20260428-130508.jpg

20260429-153502.jpg

20260429-193027.jpg

20260429-202302.jpg

20260429-202312.jpg

PS. Ko kaže da ova zver nije za 130kmh (po cajgeru) na autoputu, nije vozio kući s čizmama punim vode :lol:

• Sviđa mi se 11
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Poštovani, da li je neko kupovao pločice i filtere za Voge 300 Rally a da nije Nautica ili Alli expres tj. da li je neko radio sam i gde je kupio kao i da li ima neka paralela. Hvala na pomoći 🙏

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650S K3, Voge 300 Rally
On 6. 4. 2025. at 13:25, maxa je napisao:

Hiflo nema Vogea u katalogu. Odgovara filter HF112

☝️

Edit: EBC FA697, FA697R, FA135TT, FA135R

Promenio član Teshko
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 779 postova
  • Motocikl: Bandit 1250S

Jel ima neko sa ovim kineskim gumama model 2025 da otprilike kad se ode 30-40 na sat na asfaltu, prednja guma kao da malo seta levo desno? Na vecim brzinama sve stabilno

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 64 postova

Imam ja, ali ne uvek. Nisam skontao zašto. Moguće da je zbog pritiska u gumama. Danas sam menjao zadnju, pa sam pumpao i prednju, čini mi se da je bila na ispod 1 bara (jbg brzo se napumpa). Videću ovih dana da li je bolje.

Edit: imam UHD unutrašnju napred, i prilikom pumpanja uočio sam da je ventil malo pod uglom, što znači da je klizala spoljna...

Promenio član Teshko

9 minutes ago, Teshko said:

Imam ja, ali ne uvek. Nisam skontao zašto. Moguće da je zbog pritiska u gumama. Danas sam menjao zadnju, pa sam pumpao i prednju, čini mi se da je bila na ispod 1 bara (jbg brzo se napumpa). Videću ovih dana da li je bolje.

Edit: imam UHD unutrašnju napred, i prilikom pumpanja uočio sam da je ventil malo pod uglom, što znači da je klizala spoljna...

Kod mene je pritisak dobar, ima nekad da ne seta ali uglavnom seta bas je ruzan osecaj. Po pesku i zemlji nisam premetio da se desava ali na asfaltu skoro stalno

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: 2017 Suzuki V-Strom DL1000, 2025 Voge 300 Rally, 2017 Honda CRF1000L Africa Twin
pre 20 minuta, filipfg je napisao:

Jel ima neko sa ovim kineskim gumama model 2025 da otprilike kad se ode 30-40 na sat na asfaltu, prednja guma kao da malo seta levo desno? Na vecim brzinama sve stabilno

Bas sam hteo da pitam ovo isto pitanje. Moj je isto dec 2025 i ovo mi se par puta desilo. Primecujem uglavnom posle duze i malo brze voznje...recimo kada vozim 80-90kmh neko vreme pa onda spustim na 30-40...kao da guma trazi svoj put. U pocetku sam mislio da to zato sto ziroskopski efekat opadne sa manjom brzinom (i to je sigurno faktor) i da ja to primecujem zato sto pored ovoga imam jos dva dosta teza motora od po 1000cc. Medjutim neki dan sam pozjamio motor drugu koji je sa njim isao na kraci dnevni put (300-400km) i on je primetio isto.

Elem, proverio sam steering head lezajeve, viljuske, srafove. Nista ne udara, nema lufta i sve je zategnuto kako treba. Posle sam proveravao i pritisak koji je takodje bio dobar i optimalan...cak sam pokusao sa manje i vise pritiska (definitivno je izrazenije sa manje pritiska a umanjenije sa vise ali sam ipak vratio na propisan pritisak)

Moj konacni zakljucak je da su u pitanju gume tj prednja guma. Cak i LLM je potvrdio isto i na kraju dao zakljucak: The tire isn't physically bending in a dangerous way; instead, the knobby tread and softer sidewall cause the front end to oscillate at certain speeds. This is a known behavior on dual‑sport bike with this type of tires

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: 2017 Suzuki V-Strom DL1000, 2025 Voge 300 Rally, 2017 Honda CRF1000L Africa Twin
pre 33 minuta, Teshko je napisao:

Ako ti se ventil iskrivio moj savet ti je da ne vozis tako vec da ga sto pre ispravis. Na korak si od kidanja. Trebalo bi da to mozes da uradis relativno lako i mozda cak i bez skidanja tocka... Nakon sto odvojis gumu sa bandasa, mozes da naprskas silikonski sprej... trebalo bi da klizne lako. 

• U prolazu, 64 postova
pre 3 minuta, YU2DBC je napisao:

Ako ti se ventil iskrivio moj savet ti je da ne vozis tako vec da ga sto pre ispravis. Na korak si od kidanja. Trebalo bi da to mozes da uradis relativno lako i mozda cak i bez skidanja tocka... Nakon sto odvojis gumu sa bandasa, mozes da naprskas silikonski sprej... trebalo bi da klizne lako. 

Da, slažem se. Večeras sam to zapazio.

• Sviđa mi se 1

On 5/6/2026 at 12:06 AM, YU2DBC said:

Bas sam hteo da pitam ovo isto pitanje. Moj je isto dec 2025 i ovo mi se par puta desilo. Primecujem uglavnom posle duze i malo brze voznje...recimo kada vozim 80-90kmh neko vreme pa onda spustim na 30-40...kao da guma trazi svoj put. U pocetku sam mislio da to zato sto ziroskopski efekat opadne sa manjom brzinom (i to je sigurno faktor) i da ja to primecujem zato sto pored ovoga imam jos dva dosta teza motora od po 1000cc. Medjutim neki dan sam pozjamio motor drugu koji je sa njim isao na kraci dnevni put (300-400km) i on je primetio isto.

Elem, proverio sam steering head lezajeve, viljuske, srafove. Nista ne udara, nema lufta i sve je zategnuto kako treba. Posle sam proveravao i pritisak koji je takodje bio dobar i optimalan...cak sam pokusao sa manje i vise pritiska (definitivno je izrazenije sa manje pritiska a umanjenije sa vise ali sam ipak vratio na propisan pritisak)

Moj konacni zakljucak je da su u pitanju gume tj prednja guma. Cak i LLM je potvrdio isto i na kraju dao zakljucak: The tire isn't physically bending in a dangerous way; instead, the knobby tread and softer sidewall cause the front end to oscillate at certain speeds. This is a known behavior on dual‑sport bike with this type of tires

Dobro je da je samo guma u pitanju...

Sta da gledamo jel ima neka jeftina prednja da menjamo, ili da teramo ovako.

Sva sreca meni je samo 20% po asfaltu od ukupne voznje, ali opet osecam se bas ruzno, aj kad sam po pesku i zemlji i ocekujem da sve bude manje vise nestabilno zbog prirode podloge ali ne mora bas i po asfaltu da leluja :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja