Jump to content

Moto Zajednica

Voge 300 Rally

Recommended Posts

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally

Juče sam posle vožnje našao malo rashladne tečnosti ispod motora. Curka sa kućišta vodene pumpe na 4300km pređenih. Uglavnom, još jedan "poznat problem" kod Vogea. Polako izbija kineština iz njega. 😐 Slika je sa neta.

Više informacija o "poznatim problemima" -  https://www.youtube.com/@hor11igo

Da ne bude da samo mračim, i dalje sam oduševljen ponašanjem van asfalta!

image.thumb.jpeg.a56f7210274f62cf6ef8c0d6721d00af.jpeg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: suzuki v strom 650xt
Juče sam posle vožnje našao malo rashladne tečnosti ispod motora. Curka sa kućišta vodene pumpe na 4300km pređenih. Uglavnom, još jedan "poznat problem" kod Vogea. Polako izbija kineština iz njega. Slika je sa neta.

Više informacija o "poznatim problemima" -  https://www.youtube.com/@hor11igo

Da ne bude da samo mračim, i dalje sam oduševljen ponašanjem van asfalta!

image.thumb.jpeg.a56f7210274f62cf6ef8c0d6721d00af.jpeg
Gde odrzavas motor i pokriva li garancija taj problem?

Sent from my SM-A556E using Tapatalk

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY
2 hours ago, savavavan said:

Sent from my SM-A556E using Tapatalk

Ovako, i ja sam imao taj problem, pojavljivalo se po malo,par kapi možda i  to sam primetio tako što je po isparavavanju ostao talog od antifriza, nisam bio siguran gde curi, mislio sam isto da je na otvoru od semeringa. Pošto je pod garancijom oterao sam ga u ATV i ustanovili su da je podloška šrafa koji služi za ispuštanje antifriza. Mogao sam da se kladim da nije nego da pušta baš na otvoru pumpe, jer je  bilo isto kao i na toj slici  ali bili su u pravu. Verovatno je zbog strujanja vazduha tamo bio razliven antifriz. Zamenili su je i sad ja sve ok ( prešao sam preko 1000 km posle). Suv ko barut. Inače to je druga podloška( dihtung ) koju su mi menjali, prva je bila od filtera ulja koju mi na prvom servisu nisu stavili novu nego vratili postojeću. I to je rešeno čim sam primetio i oterao u servis.

Promenio član eurokrem
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally

@eurokrem hvala za informaciju. Kod mene je motor solidno prašnjav, vidi se tačno da je curelo iz te rupice. Teško mi je da fotkam od zaštite motora. Danas posle čisto gradske vožnje je sve suvo. Proveriću nivo u hladnjaku i za sada samo pratim. Ako bude moralo da se menja, radije bih stavio Kawasakijeve delove, kad su već mašine iste.

4 hours ago, savavavan said:

Nisam još uvek vozio u servis. Razumeo sam da pre servisa na 5000km nemam obaveza. Sve ostalo radim sam.

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY
12 hours ago, maxa said:

@eurokrem hvala za informaciju. Kod mene je motor solidno prašnjav, vidi se tačno da je curelo iz te rupice. Teško mi je da fotkam od zaštite motora. Danas posle čisto gradske vožnje je sve suvo. Proveriću nivo u hladnjaku i za sada samo pratim. Ako bude moralo da se menja, radije bih stavio Kawasakijeve delove, kad su već mašine iste.

Nisam još uvek vozio u servis. Razumeo sam da pre servisa na 5000km nemam obaveza. Sve ostalo radim sam.

Ako si u Bg ili blizini pozoveš ATV, tražiš Danka ,dečko je zaista odličan, dogovoriš termin,oteraš ga u Ostružnicu i reše ti obično istog dana. Pošto je pod garancijom nemoj ništa da petljaš i soliraš. I kod mene je identično izgledalo kao da je iz rupice (rekao sam već mogao sam da se kladim :)  ), imam negde slike, poslaću kad pronađem, curkalo je jedno 1000 km i više i ukupno nije izašlo ni 20-30 ml. Kod tebe možda i nije to, ali servis pa neka oni utvrde... 

• Svrati ponekad, 154 postova

Zdravo svima, već duže vreme pratim ovu temu, od prvog posta.

Prilično me interesuje ovaj soft enduro, možda čak više ona verzija sa 250ccm3, da li je kostrukcijski identičan agregat kao kod 300ccm3? Nekoliko ljudi na netu spekulišu da je iskopiran Kavasakijev agregat...

Da li ima ljudi kod nas koji su prešli vise od 10.000 km da kažu nešto više, trajnost komponenti, delova, kvalitet...?

Konkretni problemi koliko sam shvatio su sledeći:

• curi antifriz na pumpi, što se rešava u garanciji
  • propadaju ležajevi na prvih nekoliko hiljada km, posledica loše podmazano, loši semerinzi propuštaju prljavštinu (da li je neko sređivao u garanciji?)

Bilo bi lepo da neko onako preciznije iz prve ruke napiše svoje lično iskustvo, prednosti i mane, iskustva sa ovlaštenim servisom oko npr. ležajeva i semeringa i još eventualnih problema...

Ako je cena za vreme sajma VOGE-a 300 bila 3.800e, koliko će tek da košta verzija 250? 🙃

Promenio član woolf

• Drug član, 2296 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

@woolf trenutno je Zero Highways na YT započeo novu sezonu po Maroku sa 300 raly pa isprati njega oko tvojih nedoumica. On fino ''muči'' taj motorčić.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja