Zarkela 2545 Napisano Jul 3 Drug član, 1552 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Posle dve tri godine ukines model zanimljivo. Pa sta bi sa tim da je to Suzuki agregat i da je projekat na duge staze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smokealot 31 Napisano Jul 13 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Fort 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Ćao drugari, Malo da podelim sa vama iskustva. ni nakon 25 dana nemam info o vrsti kvara niti o datumu dostave dela(agregat). Imam uredno potpisanu potvrdu o reklamaciji sa datumom 16.06. i pisanu izjavu da je odgovor na reklamaciju pozitivan. Na moje zahteve na mejl, nisam dobio niti jedan odgovor o konkretnim pitanjema. -Šta je bio uzrok kvara i koje je kvar -Datum isporuke agregata -Datum očekivane popravke i preuzimanje motora. Na moje pitanje da li imam prava na zamenu motora (novog motora) ili na povrat novca ako se reklamacija ne reši u zakonski propisanom roku, nisam dobio odgovor. Danas je 26 dan i u prepisaku sam dodao kontakte proizvođača QJ Motors: warranty@qjmotor.co.uk rmi@qjmotor.com qjmt@qjmotor.com 26.07. ističe zakonski rok od 30 dana pa ćemo videti šta i kako dalje. Pozdrav, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17956 Napisano Jul 13 Integrisan, 8773 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa inspekcija, šta drugo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2488 Napisano Jul 13 (promenjeno) Drug član, 1682 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Kao što na onoj temi rekoh, neće to napismeno reći sigurno. Možda usmeno dobiješ neku info. Mislim da će se rešiti to u tvoju korist samo ti želim da to bude što pre. Promenio Jul 13 član Bojan_Jgd 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24972 Napisano Jul 13 Integrisan, 8109 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Inspekcija za : Na moje pitanje da li imam prava na zamenu motora (novog motora) ili na povrat novca ako se reklamacija ne reši u zakonski propisanom roku, nisam dobio odgovor. Ako imas advokata super. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7523 Napisano Jul 13 (promenjeno) Ne silazi, 5374 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Smokealot imaš i nekoliko organizacija za zaštitu prava potrošača, koje mogu pomoći i pogurati stvar i besplatno, bez skupih advokata. Za region Šumadije je to https://www.opk.rs/ na pr. Možeš im se obratiti za savet. Promenio Jul 13 član boza_kg 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smokealot 31 Napisano Avgust 7 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Fort 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Epilog cele situacije nakon 30 dana od dana reklamacije: Kinezi su se pozvali na činjenicu da je prvi servis urađen na 1.300 km i to naveli kao razlog zbog kojeg neće da zamene ceo motor. Moj prigovor je bio da u tom periodu nije bilo termina u servisu, a da je motor u međuvremenu vožen prema instrukcijama koje sam dobio od prodavca/proizvođača. Ipak, već sutradan su me pozvali iz Motorlenda i potvrdili da oni ne odustaju od garancije koju pružaju kao ovlašćeni servis. Ponudili su da, umesto zamene kompletnog motora, zamene ležajeve, a ako bude potrebno i klipnjaču i još neke delove koje zaista ne znam da vam ponovim. Istovremeno su zamolili da produžimo rok za realizaciju reklamacije zbog čekanja delova. Evo, danas, nakon 50 dana, javili su mi da su delovi prošli carinjenje i da će u ponedeljak motor biti na radu. Moj lični utisak: Čuvajte se tih uputstava proizvođača o intervalima za servise, jer izgleda da tu može dosta da se izgubi. Od Kineza ne očekujte previše. Ljudima iz Motorlenda se stvarno nema šta zameriti. Postavili su se tako da me zaštite i izađu mi u susret, iako je motor kupljen u Autoprometu. Čekam sledeću nedelju da konačno sednem na motor. Pozdrav, P.S. Izvinjavam se na nešto podužem postu 7 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5198 Napisano Avgust 7 Drug član, 3159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pa ništa…lepo nađeš ekipu koja se razume u agregate. Odes lepo u salon…uzmeš isti skuter na probu. Odvezeš se do garaže…uradiš jedan pit stop zamene delova tj. agregata, vratiš skuter sa probne vožnje i uredno se zahvališ pa neka oni kinezima dokazuju. Samo problem je što tih modela više neće biti u prodaji… 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branik 47 Napisano Ponedeljak u 22:11 U prolazu, 43 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znači, sve to isto i mene čeka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Axxe 0 Napisano Utorak u 21:36 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 8. 2026. at 14:27, Smokealot je napisao: Pozdrav svima, Epilog cele situacije nakon 30 dana od dana reklamacije: Kinezi su se pozvali na činjenicu da je prvi servis urađen na 1.300 km i to naveli kao razlog zbog kojeg neće da zamene ceo motor. Moj prigovor je bio da u tom periodu nije bilo termina u servisu, a da je motor u međuvremenu vožen prema instrukcijama koje sam dobio od prodavca/proizvođača. Ipak, već sutradan su me pozvali iz Motorlenda i potvrdili da oni ne odustaju od garancije koju pružaju kao ovlašćeni servis. Ponudili su da, umesto zamene kompletnog motora, zamene ležajeve, a ako bude potrebno i klipnjaču i još neke delove koje zaista ne znam da vam ponovim. Istovremeno su zamolili da produžimo rok za realizaciju reklamacije zbog čekanja delova. Evo, danas, nakon 50 dana, javili su mi da su delovi prošli carinjenje i da će u ponedeljak motor biti na radu. Moj lični utisak: Čuvajte se tih uputstava proizvođača o intervalima za servise, jer izgleda da tu može dosta da se izgubi. Od Kineza ne očekujte previše. Ljudima iz Motorlenda se stvarno nema šta zameriti. Postavili su se tako da me zaštite i izađu mi u susret, iako je motor kupljen u Autoprometu. Čekam sledeću nedelju da konačno sednem na motor. Pozdrav, P.S. Izvinjavam se na nešto podužem postu Samo mi reci da li je za tebe stigao pogresan agregat iz Kine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smokealot 31 Napisano Sreda u 10:15 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Fort 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Axxe je napisao: Samo mi reci da li je za tebe stigao pogresan agregat iz Kine? Ne, Kinezi su odbili da pošalju agregat po osnovu kasno obavljenog prvog serisa.. pa su poručili delove za zamenu, ležaj, karike i pitaj boga još šta. Još uvek čekam da mi jave kad će biti gotov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4685 Napisano Sreda u 10:23 Malinar u pokusaju, 1957 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Brate mili, ja bih popizdeo... To prekoračenje servisa je izgovor da njih manje košta. Taj fort 400 je bio preko 5000€, bre nisu to male pare. QJ definitivno najgori od svih kineza. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7523 Napisano Sreda u 10:50 Ne silazi, 5374 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je izgovor, je crkavaju i oni bez ikakvog prekoračenja. Jednostavno - škart i bofl! Tužno 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smokealot 31 Napisano Sreda u 12:15 (promenjeno) U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Fort 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 8. 2026. at 0:11, branik je napisao: Znači, sve to isto i mene čeka Nije nužno, pričao sam sa likom iz servisa, nema puno reklamacija na sam motor (agregat) konkretno ali su problem delovi na koje se čeka dugo. Dok se ne otvori neki centar u Evropi koji bi mogao da ubrza dostavu delova. I još jedno samo zapažanje, QJ napada sve segmente kada su motorcikli u pitanju i prilično sam ubeđen da su oni tu da ostanu, priče o napuštanju prozvodnje i prodaje Fort 4.0 nisu realne, doći će novi modeli, poboljšani ali svude se i dalje prodaju, Poljska, Nemačka itd. itd... Promenio Sreda u 12:16 član Smokealot 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
EzRider 126 Napisano Sreda u 14:45 U prolazu, 29 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJMotor SRV 700 Prijavi odgovor kao problematičan Motor ce biti u garanciji ako se postuju redovni aervisi po propisanim intervalima. (Moze da se prebaci jos 100km, preko dozvoljenog intervala za servis i to je to). U suprotnom izlazi iz garancije. Cele nedelje nisam vozio svoj da ne probijem i tih dodatnih 100km. Jbga, to smo "potpisivali". 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smokealot 31 Napisano juče u 06:46 (promenjeno) U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Fort 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, EzRider je napisao: Motor ce biti u garanciji ako se postuju redovni aervisi po propisanim intervalima. (Moze da se prebaci jos 100km, preko dozvoljenog intervala za servis i to je to). U suprotnom izlazi iz garancije. Cele nedelje nisam vozio svoj da ne probijem i tih dodatnih 100km. Jbga, to smo "potpisivali". Meni su priznali garanciju, samo kinezi nisu hteli da pošalju novi agregat, budimo realni, servisu je to najviše odgovaralo. Sve delove i ugradnju pokriva ovlašćeni servis. Ne znam gde piše da se garancija ne priznaje ako se prvi servis omaši za 100 ili 300 km. Promenio juče u 06:51 član Smokealot Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7523 Napisano juče u 06:59 (promenjeno) Ne silazi, 5374 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kako kinezi vide kad je prvi servis urađen? Postoji li elektronska knjižica sa svim detaljima? Da li si video taj odgovor od fabrike, ili su ti "prepričali"? Promenio juče u 07:00 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
EzRider 126 Napisano juče u 12:22 U prolazu, 29 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJMotor SRV 700 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Smokealot je napisao: Meni su priznali garanciju, samo kinezi nisu hteli da pošalju novi agregat, budimo realni, servisu je to najviše odgovaralo. Sve delove i ugradnju pokriva ovlašćeni servis. Ne znam gde piše da se garancija ne priznaje ako se prvi servis omaši za 100 ili 300 km. Kapiram Ovo za 100km mi oni rekli kada sam zvao da zakazem servis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 3184 Napisano juče u 13:56 Drug član, 1326 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Kakve sve price cujem... kupovina novog radi garancije nema bas smisla previse. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3638 Napisano pre 3 sati Drug član, 1827 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam bio da pogledam QJ 600SX. Najjeftiniji nov motor. Generalno, ove godine sam presao manje od 1.500km i to u glavnom gradske voznje. Meni realno motor ni ne treba. Treba mi skuter od 200ccm. Al' volim. On kosta 5.500e, a oprema na njemu 2.000e Dobijaju se sva 3 kofera, ima grejace sedista i rucica, kres bar, maglenke, stitnike za ruke, podesiv vizir, rezervoar 20l, centralni stender, ali samo 48hp Kaze prodavac da je "otkljucan" na 56-7-8hp, jer je to zbog homologacije. Deluje visoko, na mom versys-u lakse sednem-uzjasem. Ovo visoko, pogotovu zadnje sediste, kuk me zaboli dok dignem nogu Sta znam. Osećam da je venčanica ali mi realno ne treba drugo. Dohvatam kešom i to je to. E sad, trajnost... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24972 Napisano pre 2 sati Integrisan, 8109 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi presao sa Versysa na ovaj motor? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2488 Napisano pre 2 sati Drug član, 1682 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Jedino ako je Versysu došao kraj. Ni ja ne vidim poentu. Bolje kupi skuter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17956 Napisano pre 1 sat Integrisan, 8773 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sa konja na magarca. Versys nije motor koji će da te globi. Neka ga pa ga vozi makar jednom godišnje iz meraka. Što da ne kad ti se može 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...