Rider000 1322 Napisano Januar 26 Drug član, 865 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Kao što kolega gore reče, mnogo je pristrasnosti... Puno se piskara okolo naokolo, svako brani svoj stav kao da dobija naknadu od proizvodjača za to. Jedni brane kineze do poslednje kapi krvi, drugi sa japanskom zastavom idu u juris na ove prve i tako u krug... Istina, kineska vozila do sada i nisu imala neku reputaciju. Mozda ce se sad situacija promeniti, mozda nece?! Pre nego što išta zaključimo, prvo da se motor pojavi, pa da prodje koja godina u eksploataciji, pa onda da raspravljamo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 268 Napisano Januar 26 (promenjeno) Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan To se na našem jeziku kaže 'coping', odnosno nalaženje opravdanja za svoje želje, stavove ili odabire. Ja bih voleo da je Kove vrhunski motor za 'malo' para. Nije ultra jeftin (20% jeftiniji od Transalpa za koga mislim da mu je najsličniji), ali opet, u životu mi se u 90% slučajeva pokazalo - koliko para toliko muzike. Meni je lično 800x prelep, i sve što očekujem od motora (bar na osnovu papira). Živi bili, pa videli. Jedino što je registracija kao za moj auto od 2000ccm, odnosno nekih 5% cene motocikla, svake godine, što je apsurd. Kome god je komentar 'motor se vozi/bira srcem, bla bla', ili ima mnogo para, ili nema puno drugih obaveza, ili onoštosekaže 'cope-uje'. Sigurno mi je na listi za probu ove godine. Promenio Januar 26 član Punktmann 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7304 Napisano Januar 26 Drug član, 3042 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Kaže CEO da je fora u tome što je sve aluminijum https://youtu.be/2BT3WqWNcAk?si=hFh5xm72L2kmeA2S Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5601 Napisano Januar 26 Drug član, 1989 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, sve opcije su otvorene, jedva čekam rasplet Na FB mi je ranije izašao neki post za 450 Rally, gde je čovek koji ga poseduje bio iznenađen gde je sve našao titanijumske šrafove kad ga je servisirao. Nisam se previše udubljivao da li je stvarno ili odlični reklamni post, ali moguće je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Januar 26 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Rider000 je napisao: Pre nego što išta zaključimo, prvo da se motor pojavi, pa da prodje koja godina u eksploataciji, pa onda da raspravljamo. vidim da mnogi ovde zaboravljaju da će ako se bude dobro pokazao cena doći veoma veoma blizu japancima .Sad je navala i veliko razmišljanje .a kad poskupe onda će mo da vidimo kome se stvarno nešto sviđa a kome ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1322 Napisano Januar 26 Drug član, 865 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @sasa ns 1Pa da, to se vec i ocekuje, ako se dobro pokazu, za otp. 2 godine ce doci u isti cenovni rang, mozda ce ostati nesto zanemarljivo jeftiniji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Januar 26 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, živke je napisao: Ljudi, sve opcije su otvorene, jedva čekam rasplet Na FB mi je ranije izašao neki post za 450 Rally, gde je čovek koji ga poseduje bio iznenađen gde je sve našao titanijumske šrafove kad ga je servisirao. Nisam se previše udubljivao da li je stvarno ili odlični reklamni post, ali moguće je. 450 Rally Pro, dakle ona verzija od 13-14 hiljada sa kojom su prošle godine (i par vozača ove godine) učestvovali na Dakar reliju navodno ima skoro sve titanijumske šrafove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6374 Napisano Januar 26 Drug član, 1815 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo kako se kod kineza gleda dlaka u jajetu a kod nemaca, japanaca… i ako ima problema to je kao ok. 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Januar 26 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan On 1/25/2024 at 11:49 PM, Sharky - Alex said: Tezina od 185kg mi malo nerealna. Cf 800MT ciji agregat koristi ovaj kove je sa tecnostima tezak 230kg Nisam citao kakav ram ima kove, ali sumnjam da je neki ultra laksi materijal. Amortizeri isti. Sve u svemu jako slican motor 800mt-u a opet jeftiniji, ko ga kupi mislim da nece pogresiti Ako se ne varam agregati nisu isti......več je potpuno na novo razvijen agregat.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6374 Napisano Januar 27 Drug član, 1815 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Procitah ovde Kove 800X Super Adventure: A Chinese ADV With Impressive Specs - Adventure Rider WWW.ADVRIDER.COM The stereotype of the Chinese motorcycle industry is that their bikes are heavier and […] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Januar 27 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, sasa ns 1 je napisao: vidim da mnogi ovde zaboravljaju da će ako se bude dobro pokazao cena doći veoma veoma blizu japancima .Sad je navala i veliko razmišljanje .a kad poskupe onda će mo da vidimo kome se stvarno nešto sviđa a kome ne jednog dana ce se izjednaciti, pa vise nece biti bitno iz koje azijske zemlje dolazi (a mozda bas iz Kine bude i pozeljnije ). nesto mi pade na pamet ovaj kviz (zamisljam slican sa motorima Quiz: Can You Identify Asians By Their Looks? QUIZTERRA.COM Is it possible to distinguish between Asian ethnicities by look alone? Can you distinguish between these... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 600 Napisano Januar 27 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Gliga je napisao: 450 Rally Pro, dakle ona verzija od 13-14 hiljada sa kojom su prošle godine (i par vozača ove godine) učestvovali na Dakar reliju navodno ima skoro sve titanijumske šrafove. Evo test baznog 450 , to je očigledno jako dobar ADV motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Januar 27 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @AnteK Jako bih voleo da to otkrijem iz prve ruke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1322 Napisano Januar 28 Drug član, 865 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Touchthedream 127 Napisano Januar 28 U prolazu, 50 postova Lokacija: Kranj,Slovenija Motocikl: KOVE Prijavi odgovor kao problematičan Stigli kod nas 450 rally u visokom i niskom izdanju. Prvi vlasnici nisu cekali,pa su vec provozali motor. 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1666 Napisano Januar 28 Drug član, 871 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Jel stigao 510X? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Touchthedream 127 Napisano Januar 28 U prolazu, 50 postova Lokacija: Kranj,Slovenija Motocikl: KOVE Prijavi odgovor kao problematičan 510x stize sa 800x krajem marta. 500x.su stigli sada. I mx250 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1779 Napisano Januar 28 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Koja je cena za MX250?Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Touchthedream 127 Napisano Januar 28 U prolazu, 50 postova Lokacija: Kranj,Slovenija Motocikl: KOVE Prijavi odgovor kao problematičan 5200 eur za mx250 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1779 Napisano Januar 29 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala!Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7304 Napisano Januar 29 Drug član, 3042 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Jel se zna cena za 510x?? On mi je takođe na spisku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Touchthedream 127 Napisano Januar 29 U prolazu, 50 postova Lokacija: Kranj,Slovenija Motocikl: KOVE Prijavi odgovor kao problematičan Jos par slika od mx 250 Cena za 510x je 6990 eur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1779 Napisano Januar 29 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ček, ček, ovaj 250cm3 nema homologaciju za ulicu, nema farove, migavce itd.Ili postoji više varijanti?Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1041 Napisano Januar 29 Drug član, 1075 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan @Touchthedream kolega, koja je suštinska razlika između 510x i 500x osim u agregatu ? 500x je može se reći već proverena mašina a ovaj drugi je nadam se nešto moderniji i bolji jer je sigurno i malo skuplji. Pročitao sam ranije da si napisao da si ti više za 500x , ali bih bio zahvalan i za neke detalje, nekako mi čudno da je samo agregat izmena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Touchthedream 127 Napisano Januar 29 U prolazu, 50 postova Lokacija: Kranj,Slovenija Motocikl: KOVE Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, lemy je napisao: @Touchthedream kolega, koja je suštinska razlika između 510x i 500x osim u agregatu ? 500x je može se reći već proverena mašina a ovaj drugi je nadam se nešto moderniji i bolji jer je sigurno i malo skuplji. Pročitao sam ranije da si napisao da si ti više za 500x , ali bih bio zahvalan i za neke detalje, nekako mi čudno da je samo agregat izmena Samo agregat i instrument ploca razlika. Ostalo sve do sraufa identicno. Novi agregat uma 30ccm vise in bolji okretni moment...ali starom ne fali nista. I tu je od 2017, bez problema..to mi se dopada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...