Jimi161 5 Napisano Decembar 6, 2022 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi pazar Motocikl: Beverly 250e Prijavi odgovor kao problematičan Pozzz svima tema je otvorena onako iz dosade da vidimo jel ima neko da vozi zimi ako vas ima šaljite slike i iskustva da se malo zezamo kome je dosadno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Una 1994 6 Napisano Decembar 6, 2022 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja, vozila na -5, na casovima, svom srecom polozila sam, iako sam se ukocila sva. Dzabe aktivni ves :/ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6287 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 1405 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, Una 1994 said: Ja, vozila na -5, na casovima, svom srecom polozila sam, iako sam se ukocila sva. Dzabe aktivni ves Jos da su te oborili. Pa napila bi im se krvi. Onako ukocena. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4607 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Vozim sve dok nema snega ili poledice na putu. I naravno temperatura od +10°C pa više. 05.01.2022. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Una 1994 6 Napisano Decembar 6, 2022 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, slave74 je napisao: Jos da su te oborili. Pa napila bi im se krvi. Onako ukocena. Bih brate, nisam mogla ni da se radujem kako dolikuje, rekla: "Dajte mi taj papir, hladno mi je, idem kući". E kad sam se otkravila tek tad sam se radovala. Otprilike 2 dana kasnije 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8382 Napisano Decembar 6, 2022 Solo Rider, 3207 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Зимска вожња ми више служи да ме мине жеља и мало мотор да подмажем. Нека клупа, чај у термосу.....100км максPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 5758 Napisano Decembar 6, 2022 (promenjeno) Drug član, 859 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan Pa voznja po hladnom vremenu nije vise nikakav izazov. Oprema je toliko vec dobra da nema sanse da ti bude hladno. Jos ako imas kao ja grejace u sedistu i rucicama, bukvalno je smesno... A Ja sam pre tacno 34 godine polozio na vespi u januaru na -11 bio sneg do kolena. Kaze pandur gospodine Brdar nisu uslovi za polaganje...ja reko ja cu da polazem makar izginuo. Dovozi instruktor vespu i pred nama pada sa iste...ahahahah ludilo. Sin je ponovio istoriju i polozio je na -9, i jos vozio bez rukavica koje je zaboravio... i polozio...Ruke smo mu vracali u funkciju mesec dana... Promenio Decembar 6, 2022 član Bole37 6 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4607 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Bole37 je napisao: Pa voznja po hladnom vremenu nije vise nikakav izazov. Oprema je toliko vec dobra da nema sanse da ti bude hladno. Jos ako imas kao ja grejace u sedistu i rucicama, bukvalno je smesno... A Ja sam pre tacno 38 godina polozio na vespi u januaru na -11 bio sneg do kolena. Kaze pandur gospodine Brdar nisu uslovi za polaganje...ja reko ja cu da polazem makar izginuo. Dovozi instruktor vespu i pred nama pada sa iste...ahahahah ludilo. Sin je ponovio istoriju i polozio je na -9, i jos vozio bez rukavica koje je zaboravio... i polozio...Ruke smo mu vracali u funkciju mesec dana... Eeee.. A meni odložiše polaganje zbog kiše u oktobru... Meni hladno vreme ne predstavlja toliko problem, skuter sam vozila po rastopljenom snegu. Samo da nije klizavo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 799 Napisano Decembar 6, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 569 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Izazov je zapravo ne zaboraviti koliko je klizaviji asfalt kad je hladan. Tj, i podloga i gume. Promenio Decembar 6, 2022 član dragan_alumiroi 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 5758 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 859 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, dragan_alumiroi je napisao: Izazov je zapravo ne zaboraviti koliko je klizaviji asfalt kad je hladan. Pa zna se vozis na 60% 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5595 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Prvi sneg na Jahorini 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Decembar 6, 2022 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vozim ispod 15 stepeni za sada jer mi se brzo smrznu prsti. U planu su grejaci rucki, dosta ljudi ih hvali pa cemo da vidimo. Ida se vozi sve u 16. Opreznost se podrazumeva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4607 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Par puta mi se desilo zimus da mi zadnji točak pobegne na dodavanju gasa pri izlasku iz krivine... To su bili moji prvi kilometri na velikom dvotočkašu. Ali je vredelo jer sam naučila finese, po zimi svaki milimetar gasa i kočnice može da promeni situaciju. Zato, samo lagano, ako već ne možete da čekate proleće, kao ja npr... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Decembar 6, 2022 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Na moto forumu reći da zimi ne treba voziti, sigurno važi za jeres...ali to mislim i to kažem. Ko (na žalost) mora, ili možda nema drugi prevoz ili drugu opciju...ili konačno želi to da radi, trebalo bi da ima na umu (teško da to može al' ajd') da svojim prisustvom u saobraćaju, verovatnoću da će se desiti nekakva glupost diže u nebesa. Da stavimo po strani svu moguću veštinu i opremu, puno toga, u smislu fizike (i hemije) radi protiv dva točka. Sad, ima tu raznih situacija. Super je vožnja sa adekvatnim gumama kroz svež sneg..uopšte, na takvim mestima gde nema drugih učesnika, to je svakako uživancija....ali kaljave i klizave ulice, masne i prljave od kojekakvih gomana, mislim da nisu za motocikl. Imajte na umu i štetu koju stvara rizla i hemikalije koje se posipaju po putevima...jednostavno, mislim da vam je jasno šta mislim. Po srpski, smatram da je to udaranje svevišnjeg čekićem po jajima...a vi kako vam volja. 10 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Decembar 6, 2022 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo si to rekao. Ali kad volemo. Samo da se ne cekica po nasim 00. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1567 Napisano Decembar 6, 2022 Zainteresovan, 695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, dragan_alumiroi je napisao: Izazov je zapravo ne zaboraviti koliko je klizaviji asfalt kad je hladan. Tj, i podloga i gume. Ne bih se složio da je problem u asfaltu, ako govorimo o suvom vremenu, već u gumama koje usled niskih temperatura postaju tvrđe i gube svojstva. To je i glavni razlog zašto se korišćenje zimskih guma preporučuje na temperaturama nižim od 8 stepeni bez obzira na uslove na putu. Malopre sam u drugoj temi diskutovao sa kolegom o auto gumama pa mi je zato ovo zapalo za oko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1635 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 1020 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Delim misljenje da zima prosto nije za dva tocka, ko mora uredu. Al sve ostalo je nepotrebno stavljanje glave u torbu, narocito na otvorenom drumu, a i treba 00 sacuvati 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1567 Napisano Decembar 6, 2022 Zainteresovan, 695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Zarkela je napisao: Delim misljenje da zima prosto nije za dva tocka, ko mora uredu. Al sve ostalo je nepotrebno stavljanje glave u torbu, narocito na otvorenom drumu, a i treba 00 sacuvati Ja ne moram ali 'oću, kad god mogu 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 5758 Napisano Decembar 7, 2022 Drug član, 859 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan Voznja u zimskim uslovima nije preporucljiva. Ali ako bas morate ili volite ispuste vazduh u gumama na dozvoljeni minimum, zbog radi boljeg gripa.. Ne dovoditi se u situacije gde naglo kocimo. Po ledenoj kisi i snegu ni takozvani bog ne pomaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17748 Napisano Decembar 7, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2435 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja moram pa kud puklo da puklo, desetak godina unazad mi je motor na dohvat ruke tu, cim imam vremena a vidim sunce napolju, oblacim se i gas... vozio sam cak i na minusu, nista strasno, samo dobra oprema i da je suvo. I svaler gas (i kocnica) naravno. E, pre neki dan sam oterao motor na spavanje kod drugara i nije mi bas blizu stana gde zivim trenutno, tako da ove zime ne znam sta cu kada se pojavi sunce... tri dana prodje a ja vec kriziram, dobro je pa je kisa napolju, maaalo mi lakse zato. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8382 Napisano Decembar 7, 2022 Solo Rider, 3207 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ја се дивим кад чујем како људи ставе мотор у зимовник. А ја стално неке обавезе да се испоштују.....немаш мира никако Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8392 Napisano Decembar 7, 2022 Ne silazi, 2175 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan BaneVuk,veseo čovek.A ovaj Boki,sve nešto vezano za švaleraciju. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17748 Napisano Decembar 7, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2435 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, BaneVuk58 je napisao: Ua! Fotomontaza! Eno ga tamo neki zeleni Kwikasfuki isti kao moj, a ne secam se da sam bio tu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1608 Napisano Decembar 7, 2022 Никад не једи жути снег!, 743 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, BaneVuk58 said: Ја се дивим кад чујем како људи ставе мотор у зимовник. А ја стално неке обавезе да се испоштују.....немаш мира никако Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Ју, ју, што лееп овај сребрнко скроз десно 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22536 Napisano Decembar 7, 2022 Integrisan, 9661 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mraz i conty SM evo guma Drz"te seeeeee 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...