sale600 302 Napisano Decembar 2, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Lone rider je napisao: Motorcycle Basics Techbook (Haynes Manuals): Haynes, John: 8601234646174: Amazon.com: Books WWW.AMAZON.COM Motorcycle Basics Techbook (Haynes Manuals) [Haynes, John] on Amazon.com. *FREE*... Ako nađem na torentima, podeliću. Ta knjiga Haynes Manual je odlična. Kupio za svoj motor. Sve detaljno opisano sa svim mogućim objašnjenjima, a popračeno sa slikama. Naravno koristim i manual koji sam dobio uz motor, skinuo sam i sa neta u pdf-u, a bacim oko i na YT pa zabava i šarafanje počinje uz glazbu obavezno Promenio Decembar 2, 2022 član sale600 dorada 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 302 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Dodatak. Najobičnija, a banalna stvar. Kada sam kupio motor (novi) i čitao recenzije + gl. urednik Motorevije ga je imao na testu. Pošto je rođen 200m od mene i motoristi smo skupa preko 30 godina i zajedno se vozili godinama naravno da sam ga vozio i ja. U svim recenzijama piše da je mjenjač koščat i malo tvrđi. Obojica smo se složili da je tako. Naravno i na mom je bilo isto. Nisam ništa dirao do prvog servisa, a onda kada sam detaljno proučio manual i mjerio zategnutost pogonskog lanca sve je bilo jasno. Lanac je bio pretegnut i uopće nije bio podešen po manualu u kojem je detaljno objašnjeno kako se podešava zategnutost lanca. Kada sam to podesio kako je opisano mjenjač ide kao u sir. Na YT, bar na motoru kao moj, nitko ne podešava lanac po manualu, a primijetio sam da mnogi iskusni majstori obavezno svaki puta kada bilo šta rade na motoru obavezno navedu: Koristite manual, čitajte manual Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1436 Napisano Decembar 2, 2022 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 58 minuta, sale600 je napisao: Ta knjiga Haynes Manual je odlična. Kupio za svoj motor. Sve detaljno opisano sa svim mogućim objašnjenjima, a popračeno sa slikama. Naravno koristim i manual koji sam dobio uz motor, skinuo sam i sa neta u pdf-u, a bacim oko i na YT pa zabava i šarafanje počinje uz glazbu obavezno Haynesove knjige bi trebalo da su zaista kvalitetne, pa ću je najverovatnije poručiti ako ne budem uspeo da je pronađem online a servisni priručnik za Interceptor imam u pdf-u. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Meni samo ide na zivce sto uglavnom nema elektronske verzije nego samo stampa…Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5482 Napisano Decembar 2, 2022 Drug član, 1961 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Lepa tema, a povela se priča i o kvalitetu alata, pa hajde da pitam. Planiram da se malo ponovim i uzmem gedora set od 108 komada. Ovi najjeftiniji na KP, ispod 5000 koštaju. Dva drugara su uzela isti pre par godina i kažu da završava posao, nisu imali problema. Kakva su vaša iskustva ? E sad gledam ove marke što je @Andrej_Hotstepper preporučio (KS tools) - i kreće se oko 13 - 14 soma. U čemu se ogleda ta razlika u kvalitetu? Verujem da je bitna profesionalcima i ljudima koji ga često koriste, ali za nas amatere koji petljamo par puta godišnje nešto (uglavnom oko motora) ? Mislim - volim ja da imam kvalitetan alat, ali volim i da uštedim ako može. A na selu u garaži imam neke stare gedore koje je još deda kupio pitaj boga kad. Verujem da su kvalitetniji, ovaj stariji je u metalnoj kutiji, kupljen valjda u Poljskoj, a noviji doneo iz Nemačke. Ali i tu su ponekad nastavci oblajznuli ili se skroz rascvetali kad su šrafovi na traktoru bili baš zapekli, a oni zapnu sa polugom od metar i po. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Baci pogled i na Hogert setove, prilicno dobar alat. Cini mi se da prodavnicaalata ima najbolje cene za njihSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, antir3ality je napisao: Lepa tema, a povela se priča i o kvalitetu alata, pa hajde da pitam. Planiram da se malo ponovim i uzmem gedora set od 108 komada. Ovi najjeftiniji na KP, ispod 5000 koštaju. Dva drugara su uzela isti pre par godina i kažu da završava posao, nisu imali problema. Kakva su vaša iskustva ? E sad gledam ove marke što je @Andrej_Hotstepper preporučio (KS tools) - i kreće se oko 13 - 14 soma. U čemu se ogleda ta razlika u kvalitetu? Verujem da je bitna profesionalcima i ljudima koji ga često koriste, ali za nas amatere koji petljamo par puta godišnje nešto (uglavnom oko motora) ? Mislim - volim ja da imam kvalitetan alat, ali volim i da uštedim ako može. A na selu u garaži imam neke stare gedore koje je još deda kupio pitaj boga kad. Verujem da su kvalitetniji, ovaj stariji je u metalnoj kutiji, kupljen valjda u Poljskoj, a noviji doneo iz Nemačke. Ali i tu su ponekad nastavci oblajznuli ili se skroz rascvetali kad su šrafovi na traktoru bili baš zapekli, a oni zapnu sa polugom od metar i po. Ogromna je razlika između kineskog i kvalitetnog alata, ali za hobiste, i onaj set gedora u kesi radi posao, pod pretpostavkom da neće da skida zapekle šrafove I obavezno da se uzme wd40 i brener 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12682 Napisano Decembar 2, 2022 Ne silazi, 7359 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dugo lovio set nasadnih ključeva sa namerom da uzmem nešto brendirano. Za bilo šta brendirano, treba više setova i to košta zaista puno za bilo koga ko od tog alata ne zarađuje. Na kraju uzeh neki veliki set iz Lidla. Ima sve bukvalno. Da se razumemo, radio sam sa Betom, SW Stahl, Gedore... Alat iz Lidla je daleko od toga. Međutim, sve oko motora i auta, po kući sam završio tim alatom. Za profi upotrebu nije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan E to je najveći problem Kome treba alat al od njega ne zarađuje gleda da prođe što jeftinije, i posle mu svi govore kako je to sranje i da su bačene pare Koliko si platio taj set iz lidla i je l imaš koju sliku? Taj lidlov alat nije toliko loš, uzeo sam parkside lemilicu, radila do kraja garancije super, pred kraj crkne, ja odnesem, oni mi dali drugu na licu mesta nisu ni gledali kvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Morao sam da odem do prvih kineza Evo set gedora 2190 Od 10 do 24 Savršeno da se stavi u kofer za putovanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan a ovo za 650 dinara Mislim da se isplati iskreno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Hogert HT1R426 set alata 95 kom WWW.PRODAVNICAALATA.RS Hogert HT1R426 - Karakteristike:utičnice, bitovi i pribor izrađeni od visokokvalitetnog hrom-vanadijum legure čelika;otporan na... Best buy set gedoraSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1035 Napisano Decembar 2, 2022 Drug član, 1071 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Tesko je naći kompromis, ja sam svasta od alata koristio, amaterski, od kineskih do nekih malo kvalitetnijih. Loš alata radi ako šraf nije zategnut, zapekao i sl. Ako jeste, a obično jeste, onda zna da napravi još veći problem, najčešće u obliku oblajznulog šrafa. U poslednje vreme sa dosta kupovao i u Lildlu, pošto opremam redionicu, hobi naravno, i prvi utisci su dosta pozitivni, čini mi se daleko bolji alat nego onaj od kineza i sa pijace, a cena je tu negde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Tošbo je napisao: a ovo za 650 dinara Mislim da se isplati iskreno Uzeo sam ovo čisto da bih bacio neku recenziju iako mi ne treba Prvi utisak, račva očaj živi, deluje kao da će se raspasti u ruci ali generalno kad bi se račva zamenila, prilično solidno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8088 Napisano Decembar 2, 2022 Solo Rider, 3140 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Tošbo je napisao: I moj savet je da kupiš set za čepovanje guma, oko 500 din je, a na putu može da znači puno Без тога и компресора не идем "ниђе" ....спасио сам се пар пута 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5955 Napisano Decembar 2, 2022 Drug član, 1376 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, stegula said: Hogert HT1R426 set alata 95 kom WWW.PRODAVNICAALATA.RS Hogert HT1R426 - Karakteristike:utičnice, bitovi i pribor izrađeni od visokokvalitetnog hrom-vanadijum legure čelika;otporan na... Best buy set gedora Sent from my iPhone using Tapatalk Ko ide kroz Eu ili Madjarsku nek svrati u Aldi prodavnicu, jer sam ja takav set platio nesto ispod 15 eur. Odlican je, kofer takodje odlicno drzi gedorice. Imam od ranije kofer sa gedorama i dosta raznih alata, al ne propustam priliku kad je nesto jeftino, a po mom misljenju dovoljno kvalitetno. Za dodatke gedora najbolje i najpovoljnije je u Wobici kupovati. Racne , poluge, koje izdrzavaju i produzenu cevku. Uz woby karticu 5posto cena dole. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10489 Napisano Decembar 2, 2022 Hronični Motociklopata, 7324 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo "Möller" komplet gedora (20-ak delova) na buvljaku za oko 3-4000din i za motor savršeno radi posao, kvalitet sasvim zadovoljavajući. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Ko ide kroz Eu ili Madjarsku nek svrati u Aldi prodavnicu, jer sam ja takav set platio nesto ispod 15 eur. Odlican je, kofer takodje odlicno drzi gedorice. Imam od ranije kofer sa gedorama i dosta raznih alata, al ne propustam priliku kad je nesto jeftino, a po mom misljenju dovoljno kvalitetno. Za dodatke gedora najbolje i najpovoljnije je u Wobici kupovati. Racne , poluge, koje izdrzavaju i produzenu cevku. Uz woby karticu 5posto cena dole. Hogert si uzeo za ispod 15e?U engleskoj priblizna cena nasojSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5482 Napisano Decembar 2, 2022 Drug član, 1961 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Lidl za sada nudi odličan odnos cena kvalitet za nas hobiste. Ali problem je što mora da se čeka i ne znaš šta će kad da bude. I što kad uđem kupim i šta mi treba i šta mi ne treba. Pa onda kao kažem stop i ne kupim nešto, a za mesec dana mi zatreba baš to Poslednji put se to desilo sa onim setom velikih kuka što je bio. Ali iskreno ne sećam se da sam nekad video set nasadnih u Lidlu ? Mada, kakve sam sreće - čim budem kupio kineski set eto njih na policama tamo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8235 Napisano Decembar 2, 2022 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Генерални проблем код свих тих комплета гедора су рачве, саме насадни кључеви су сасвим солидног квалитета а скоро да нема шансе да нађеш посебну рачву а да ти паше за насадне кључеве који су ти остали Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9830 Napisano Decembar 2, 2022 Drug član, 1476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan I ja često kupujem u Lindi. Neke bušilice, lemilice, farbarski fen, neke nastavke, pametni punjač, torbe za kola... "Gedore" nisam video pa sam naručio od neke firme koja se reklamirala na fejsu. Do sada su se dobro pokazale. Rekao bih da je sam kofer sumnjivog kvaliteta ali mi gedore i ručice deluju odlično (za te pare). Platio sam, ako se dobro sećam, oko 4500 dinara. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, bajker71 je napisao: I ja često kupujem u Lindi. Neke bušilice, lemilice, farbarski fen, neke nastavke, pametni punjač, torbe za kola... "Gedore" nisam video pa sam naručio od neke firme koja se reklamirala na fejsu. Do sada su se dobro pokazale. Rekao bih da je sam kofer sumnjivog kvaliteta ali mi gedore i ručice deluju odlično (za te pare). Platio sam, ako se dobro sećam, oko 4500 dinara. Što se tiče firmi koje reklamiraju na fejsu 99% možeš to isto naći na Ali-ju za manje para 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8235 Napisano Decembar 2, 2022 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, antir3ality je napisao: Lidl za sada nudi odličan odnos cena kvalitet za nas hobiste. Ali problem je što mora da se čeka i ne znaš šta će kad da bude. I što kad uđem kupim i šta mi treba i šta mi ne treba. Pa onda kao kažem stop i ne kupim nešto, a za mesec dana mi zatreba baš to Poslednji put se to desilo sa onim setom velikih kuka što je bio. Ali iskreno ne sećam se da sam nekad video set nasadnih u Lidlu ? Mada, kakve sam sreće - čim budem kupio kineski set eto njih na policama tamo Био је сет насадних кључева у Лидлу у два наврата, неки моји другари су купили и рачве су више него доброг квалитета. Проблем код Лидла је што морамо чекати да се нешто појави и то када се појави, а летос су најавили су да ће до даљњег смањити понуду алата код нас и у свим земљама у нашем окружењу као и у неколико земаља европе јер је продаја алата доста смањена а интернет поручивање алата од Лидла је могуће само у Немачкој, Француској и Пољској. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5482 Napisano Decembar 2, 2022 Drug član, 1961 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @bajker71 baš isti ovaj set su uzeli drugari koje sam pominjao, a i ja ću najverovatnije. Ranije je bio jeftiniji, a sada je 4800 u Nišu, lično preuzimanje. Mislim da će mi raditi posao sasvim dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9830 Napisano Decembar 2, 2022 (promenjeno) Drug član, 1476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Za potrebe nas amatera komplet je TOP! Koliko sam mogao da primetim, komplet je prodavan u ovakvom (plavom) koferu i crnom u kome je isti alat malo drugačije poređan. Promenio Decembar 2, 2022 član bajker71 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...