Zarkela 2306 Napisano juče u 17:39 Drug član, 1435 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je teški bezobrazluk! Na paket vrednosti 1500 din, porucen sa AliExpres, naša carina je obračunala osnovicu za porez na 9000 din i poslali paket i da platim državi 1950 din!!! Na osnovu čega!?! Samoprocene, bezobrazluka... kog pravilnika! Kad odem na sajt da dobijem informacije o pošiljci piše da je neispravan kod! U pošti su mi proverili zato i znam iznos na osnovu kog su mi obračunali. A taksa na žalbu je 600 din! Ej bre, da im plaćam njihov bezobrazluk i greške!!! Uf. 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2776 Napisano juče u 17:59 Drug član, 1250 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Nasi su krivi. Stvarno imam neki utisak da hoce da sjebu aliexpress kod nas. Temu je realno sranje, par sitnica i to je to, dok je na aliju vec krenulo malo bolje i moze se naci dosta vise stvari. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 8145 Napisano juče u 18:13 Drug član, 1621 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Alie samo skuplje stvari, preko UPS, Fedex ili Dhl . Ko sisa ove govnare , nek ih ugase. Mora prica da se zavrsi, kad pocnu mnogo da lapaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 4183 Napisano pre 6 sati Drug član, 2061 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam kupio Yamahu poručio sam oko 110e koječega sa Alija, naplatili mi cca 2800 dinara sveukupno. U momentu poručivanja bila je najava da će s tim da krenu od juna ali očigledno nisu hteli da čekaju :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8087 Napisano pre 5 sati Drug član, 2290 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Neko opasno gura Temu i trudi se da unisti Ali kod nas, sto rece kolega, na aliju ima ozbiljnih stvari a temuje je samo za gluposti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksde 31 Napisano pre 3 sati U prolazu, 43 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio free, Aprilia Atlantic, NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Temu uračunava porez i carinu u cenu. Mi u Beogradu imamo sreće pa nam nisu obračunavali neko vreme pdv, carinu i 200+ dinara za nešto Koliko znam u Nišu odavno uzimaju harač. Na aliju može preko coin i prebacivanjem na Makedoniju da se dobiju dobre cene. Iz nekog razloga makedonci imaju dosta niže cene. To treba pratiti, vijati... ili idite na najveći pc forum u Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 718 Napisano pre 2 sati Zainteresovan, 672 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 3. 2026. at 18:39, Zarkela je napisao: Ovo je teški bezobrazluk! Na paket vrednosti 1500 din, porucen sa AliExpres, naša carina je obračunala osnovicu za porez na 9000 din i poslali paket i da platim državi 1950 din!!! Na osnovu čega!?! Samoprocene, bezobrazluka... kog pravilnika! Kad odem na sajt da dobijem informacije o pošiljci piše da je neispravan kod! U pošti su mi proverili zato i znam iznos na osnovu kog su mi obračunali. A taksa na žalbu je 600 din! Ej bre, da im plaćam njihov bezobrazluk i greške!!! Uf. Obračun se vrši slobodnom procenom isključivo iz razloga zato što prodavci sa AE ne izdaju nikakav zvanični račun ili fakturu kako god, tako je oduvek. Zamisli identičan proizvod danas na akciji košta 10 nečega, ti ga platiš 3 uz kupone iili šta već, za mesec dana kad tak proizvod dođe na carinu, kod istog prodavca bude 90 npr, kod drugog 110 i td. Da li misliš da će taj što radi obračun da se bavi dalje od toga da odradi prostu pretragu proizvoda i na osnovu prvog pogleda rezultata odrapi dažbine? Svaki dan koliko takvih paketa mu prođe kroz ruke? Da li bi ti radio drugačije? Paket iz Poljske prodavnice delova koji sadrži urednu fakturu obračunaju u dinar i siguran sam da je i njima tako olakšan posao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...