Jump to content

Moto Zajednica

Skladištenje motora preko zime

Recommended Posts

• Drug član, 2294 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 2 minuta, tomamega je napisao:

Moj kum zna čoveka koji ostavlja skuter u Big centru na Karaburmi.

E sad, ja se nosim mišlju da ostavim svoj skuter na par nedelja, kad je najhladnije i kad ima snega u Bigu, vec neku godinu razmisljam o tome, ali mi nesto ne uliva poverenje. Nekako.mi je sigurniji skuter ispred zgrade pod ceradom nego tamo emoji2957.png

:mobilizator:

Ako misliš na BIG parking u nadzemnoj garaži pored TC-a tu ne bih ni auto baš ostavio. Neosvetljeno, mračno, praktično otvoreno...Ako pričamo o podzemnoj garaži BIG TC-a ona je opet neobezbećena u smislu zaključavanja noću...eno onaj Fiat Stilo što stoji na parkingu par godina. Svake godine ostaje bez delova...prvo točkovi pa auspuh, brave i td.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Pričamo o podzemnoj garaži u BIG-u. U poslednjih par meseci, parking je počeo da se zatvara od 22h do 9 ujutro. Ali opet, ne bih ostavljao skuter tamo....

• Drug član, 3602 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Da se i ja malo požalim ovde... Drugar mi je dao mesto u garaži, za dž, super uslovi - na 300m od moje zgrade, sigurno, suvo, nikad ispod bar 5 stepeni i kad je napolju žestok minus... ali ne lezi vraže. Uvek se neki pametnjaković nađe da se parkira ispred kapije, pa makar i smartićem. I ne mogu motorin da isteram napolje kada ja hoću, :tras2:,

exit.thumb.jpg.365193fa34e3d5c7c99c0ca7b065887f.jpg

A piše i na kapiji da pauk nosi, al džaba. Nekako uhvatim momenat da ubacim skuter unutra, a kad ću moći da ga izvezem, uvek je pitanje :(

• Integrisan, 9408 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Odradio sam svojevremeno tablu za kapiju sledece sadrzine_

"Poslednji auto parkiran ovde jos uvek nije pronadjen"

Ima negde po forumu i slika, nasmeju se ljudi ali sklone vozilo, neki shvate zez ali i sta sam hteo reci, tu je kapija koja se koristi! 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9408 postova
  • Motocikl: ---Honda---

... ali ima i idiota kojima izadjem i kazem, zamolim da sklone!

Doziveo sam da mi covek kaze: "sto?

Bas mi bude zao sto mu postovanje ukazah, uvek bolje prodju oni sto odmah idu djonom, skloni bre to da ti ne polomom i nos i auto!

Bas mi je krivo sto moja reakcija nikada nije takva, a sposoban sam za oba.

• Drug član, 781 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
Pre 2 sati, N.F.S. je napisao:

Нажалост уместо поштовања често људима мораш да докажеш страхопоштовање, и после све може, све је у реду, итд итд..

• Podržavam 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2302 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
pre 8 minuta, Motorcyclist je napisao:

414223646_10210989751976276_670414512473

Ju, ju, ju...kakva sprava... :BJB-Kawasaki:

vid' Olinsa, ko moj...:ljubav:

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 753 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Vidi se odma' da covek zivi negde u Americi. 😁

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: Ninja 250r '08
On 9. 12. 2023. at 11:59, brisel je napisao:

Da li je stvarno neko ostavljao skuter u nekom tržnom centru kao na primer Beo, Big fashion centar, Immo centar i slični?

U immo centru redovno vidjam iste motore gde je ulaz/izlaz za garazu i one pokretne stepenice. Koliko se secam mislim da je Z1000 uvek bio prekoputa tog ulaza. Ne stoji na parking mestu tako da ne zauzima nikom mesto, a cesto ima i drugih motora koji su tu vezani i pokriveni ceradama.

• Svrati ponekad, 157 postova
  • Motocikl: SYM Simphony ST 200i
On 11. 12. 2023. at 16:45, N.F.S. je napisao:

... ali ima i idiota kojima izadjem i kazem, zamolim da sklone!

Doziveo sam da mi covek kaze: "sto?

Bas mi bude zao sto mu postovanje ukazah, uvek bolje prodju oni sto odmah idu djonom, skloni bre to da ti ne polomom i nos i auto!

Jednostavno rešenje, namesti kapiju da se otvara prema spolja. Pa ono vetar, i tako to... 😁

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V

Moj komšija ima GSF650 (onaj sa oklopima). Stoji mu po 2-3 meseca na ulici, nepokriven, pod snegom, na kiši, na minusu itd. Svakih 2-3 meseca vidim da dođe, upali, ode, vozi se, i vrati na isto mesto i ostavi isto tako. Prođem pored ponekad pa zagledam, da li je šta zarđalo, propalo, puklo, ma jok, motor izgleda ko čaša. Čovek sedne upali i tera. :D  Šta se dešava sa tečnostima, to ne znam. Malo mi to daje sigurnost, kad ne mogu da ostavim moto u garaži (mada je moj uvek ispod strehe, na suvom, pokriven). To dovodi do pitanja - da li neko zna koji motor ili brend bolje trpi da se ostavlja napolju? Negde sam našao na YT čovek koji svoj RE411 koji redovno vozi drži napolju u Engleskoj (nepokriven), i već 4 godine nikakvih problema (rđa, propdanje guma, sajli, itd) osim redovnog održavanja.

• Ne silazi, 4994 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000
On 11.12.2023. at 16:26, boza_kg je napisao:

Uvek se neki pametnjaković nađe da se parkira ispred kapije, pa makar i smartićem. I ne mogu motorin da isteram napolje kada ja hoću, :tras2:,

exit.thumb.jpg.365193fa34e3d5c7c99c0ca7b065887f.jpg

A piše i na kapiji da pauk nosi, al džaba. Nekako uhvatim momenat da ubacim skuter unutra, a kad ću moći da ga izvezem, uvek je pitanje :(

A drugi deo kapije (veći) je fiksiran, ne može da se otvori ili? Mene recimo nekad zagrade da mi ostave mesta, otprilike na pola manjeg dela kapije sa ove fotografije, tako da ne mogu sa obe noge da se provučem, nego levu ili desnu podignem na bike. 

• Ne silazi, 2188 postova
  • Motocikl: Benelli

A da stavis po betonsku zardinjeru sa cvecem levo i desno od kapije,i tako ogranicis ulaz?Bice im kratko da se uvuku i parkiraju na kapiju.

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: MT 07
Pre 4 sati, boza_kg je napisao:

Kapija se otvara ka spolja, i leva i desna strana, ne može da se prođe i redovno me drndaju :(

gate.jpg

Ovo je katastrofa

• Podržavam 1

• Drug član, 3602 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 31 minuta, cezarpa je napisao:

A da stavis po betonsku zardinjeru sa cvecem levo i desno od kapije

Pa kao što sam napisao, ja sam samo gost u garaži. Unutra zimuje još nekoliko motora, od kojih su dva vlasništvo drugara čiji je i lokal.

Meni nije mi neki interes ni da ratujem sa komšilukom. Uglavnom je to komša od preko puta koji valja polovnjake, i usput bahato uzurpira pola ulice. Ali svaki put se ljubazno bogznakako izvinjava, nudi piće, klopu zbog neprijatnosti, i tako te žvake :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja