Jump to content

Moto Zajednica

Veselo, kamere

Recommended Posts

• Zainteresovan, 439 postova
  • Motocikl: R1150GS
15 hours ago, Mr_Wolf said:

U jednom periodu su zaista ukinuli svaku toleranciju i pisali i za jedan na sat prekoračenje, ali to su radile patrole i mislim da trenutno nemaju tu praksu.

Ovo se drugaru desilo dok su bili tako striktni:

image.png.4a7fe3334ca754aeb1e4b626522263ee.png

Što se kamera tiče sam čuo razne priče o opsegu tolerancije, od 55 do 80km/h. Rekao bih da do 60 sigurno ne diraju, a možda i do 70.

Valjda će se naći i za to neki dobrovoljac da utvrdi.

Koliko ja vidim drugar ti se kretao 54km/h sto je za 4 vise,kao sto je i napisano u zapisniku.Zaokruzeni deo je koliko je ogranicenje na delu puta na kom je meren

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 54 postova

Ja sam davno platio kaznu za 51 hde je ograničenje 50. Probaću da nađem papir. I to mislim da mi je bio rođendan.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

• Drug član, 835 postova
  • Motocikl: Honda Hornet S,Yamaha R1
On 7. 12. 2024. at 15:45, ser je napisao:

???

Aj slikaj leba ti...

Ja ti nesto ne verujem.

Ne znam da li si ozbiljan, al sta mi tesko i da nisi :) 

image.thumb.png.a1c3541f1f4dc754d568240f281242f2.png

• Drug član, 835 postova
On 6. 12. 2024. at 13:54, Mr_Wolf je napisao:

Ako te ne bude mrzelo, probaj jednom bez pojasa i ka blokovima da utvrdimo da li radi 😃

Probao, tvrdoglavo vise puta..u oba smera...za sada nista ka blokovima ne stize :P 

Promenio član Vaske4s
  • Haha 4

• Drug član, 802 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Na osnovu ovoga mislim da postoji mogućnost da kamere ne prepoznaju prekršaje poput pojasa i telefona automatski.

Rekao bih da su ili imali neku akciju da neko namenski gleda kamere, obeležava ko nema pojas ili drži telefon u ruci ili slično pa onda procesuiraju prekršaje, ili je možda nekoga pored tebe kamera okinula za brzinu, a onda pandur iskoristio tu fotograiju pa napisao i tebi za pojas.

Uzevši u obzir da si snimljen u jutarnjem špicu, možda im je to i standardna praksa.

Kamere za automatsku detekciju ovakvih prekršaja po pravilu imaju neku vrstu veštačke inteligencije, inače bi imale vrlo slabu preciznost (možga grešim, ovo je neka logika koju imam kao bivši inženjer informatike).

A,ako već stavljaš takvu opremu, besmisleno je da se koristi selektivno.

Promenio član Mr_Wolf
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2226 postova
  • Motocikl: Benelli

Recimo da ima vestacku inteligenciju,kamera automatski snima pojas.Ti nosis pederusu preko ramena,i zbunis je?Kamera vidi traku preko ramena ili ne?Razlikuje sa levog na desno ili ne?Za telefon slicno ,ti poceses uvo ,kamera proceni da imas telefon?

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 802 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Navodno svaku prijavu kamere mora policajac da potvrdi, ali ne bih znao.

Viđao sam razne greške gde ne pregledaju ljudi - tipa da stigne kazna vlasniku vozila koje se šlepovalo

vjoh0m4jhbl51.jpg

speeding_camera_zoom.jpg

Gledao sam svojevremeno i neku rusku automobilsku emisiju, pa su tu davali primere grešaka kamera - tipa Daewoo Nexia snimljena na 210 na sat u gradu. Uostalom evo tog segmenta ovde:

Oni kažu da je policija uglavnom uvažila žalbe, ali su kazne prethodno isporučene.

Zato sam se i fokusirao samo na tehnički aspekt.

Promenio član Mr_Wolf
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1807 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Ako se dobro secam, ispred svake kamere koja snima i belezi prekraje mora da postoji znak koji nas obavestava. Jedino ako nisu nesto promenili

• Drug član, 835 postova
Pre 11 sati, Mr_Wolf je napisao:

Rekao bih da su ili imali neku akciju da neko namenski gleda kamere, obeležava ko nema pojas ili drži telefon u ruci ili slično pa onda procesuiraju prekršaje, ili je možda nekoga pored tebe kamera okinula za brzinu, a onda pandur iskoristio tu fotograiju pa napisao i tebi za pojas.

Dosao sam do slicnog zakljucka jer realno, svaki dan prolazim tuda, a stigla je samo jedna prijava......i ono sto mi je zanimljivo, samo je mesec dana proslo od prekrsaja do slanja kazne sto je za nase uslove previse efikasno :) 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 594 postova
  • Motocikl: -
Pre 11 sati, cezarpa je napisao:

Recimo da ima vestacku inteligenciju,kamera automatski snima pojas.Ti nosis pederusu preko ramena,i zbunis je?Kamera vidi traku preko ramena ili ne?Razlikuje sa levog na desno ili ne?Za telefon slicno ,ti poceses uvo ,kamera proceni da imas telefon?

Ovo za uvo se ja već mjesecima predomišljam da probam, ali imam osjećaj da ću poziv za sud dobiti u tačno najnezgodnijem trenutku po mene, pa ću onda sam sebe tući po glavi što sam se majmunisao.

• 4_tocka_i_karoserija, 1898 postova
Pre 10 sati, Sharky - Alex je napisao:

Ako se dobro secam, ispred svake kamere koja snima i belezi prekraje mora da postoji znak koji nas obavestava. Jedino ako nisu nesto promenili

Ja mislim da je ovo samo mit, tj. ne postoji obaveza.

• Drug član, 594 postova

Mislim da je to regulisano nekim od pravilnika vezanih za saobraćaj i da mora da postoji obavještenje da je ta dionica puta pod radarskim nadzorom. To ne znači baš mnogo kad oni postave tablu prije Prijedora, a mene klepi radar na ulazu u Banja Luku.

• Podržavam 1

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Peda Tekken 250
On 8. 12. 2024. at 21:50, cezarpa je napisao:

Odavno Mile ima lijek za to 😀image.thumb.png.3573a5a794775fdb337737998469ea78.png

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2226 postova
  • Motocikl: Benelli

Prebrza voznja moze sigurno da se meri.

Pojas na osnovu trake preko levog ramena?Nije bas sigurno.

Telefon pola pola.Sta ako je saka na glavi ,a prazna?Ja recimo telefon stavim na butinu i pricam preko interfona.Sta u tom slucaju?

• Drug član, 594 postova

Sva ta priča oko hands free je pomalo nebulozna.

Onda mora da se zabrani i jelo i piće dok voziš. 

Znam za slučajeve gdje vozač u jednoj ruci drži burek, u drugoj jogurt i upravlja koljenom. 

• Drug član, 3000 postova
  • Motocikl: FleXeR

COPY/PASTE

Zato je Zakon o bezbednosti saobraćaja u članu 28, stavu 2, regulisao sankciju za svaku radnju koja bi mogla da ometa vozača dok je za volanom. Dakle, ako nekoga saobraćajci uhvate kako jede, pije, puši ili popravlja šminku dok vozi, platiće osnovnu kaznu od 3.000 dinara. Ako pritom izazove udes, kazna ide i do 15.000 dinara i vozač ide na sud", rekao je sudija Marinović.

"Član zakona je široko definisan, pa tu spadaju gotove sve radnje koje mogu da skrenu pažnju vozača. Recimo, prekršaj je i ako neko vozi i istovremeneno pretura po torbi koju drži u krilu ili na suvozačevom sedištu."

Posebno je opasna situacija kada neko pored vožnje obavlja još neku radnju dok se nalazi na autoputu.

"Zamislite nekoga ko juri 120 kilometara na sat, jednom rukom jede sendvič ili pije vodu, a drugom vozi. To je prema zakonu ravno nasilničkoj vožnji i sankcija za ovakav prekršaj ide i do 150.000 dinara. Možda to nekome zvuči smešno, ali pri toj brzini dovoljan je sekund nepažnje da se izazove tragedija", izjavio je Marinović.

• Braveheart, 702 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

jel ovo i dalje radi kad zeliš da proveris da li imas neku neplaćenu kaznu.

Skoro me zove drugar iz Savske da se pohvali da je avanzovao nije više na obradi kazni (čestitiki) koje se šalju na adresu, sad radi obradu uviđaja... 

Mislim se reko sad si baš našao kad ćeš da avanzuješ kad je najgušće sa kamerama i kaznama po Bg.u :lol:

Ne moze čovek više bez veze ni u wc. da ode.

• Haha 1

• -, 1753 postova
  • Motocikl: /
On 12/8/2024 at 8:13 PM, Vaske4s said:

Ne znam da li si ozbiljan, al sta mi tesko i da nisi :) 

image.thumb.png.a1c3541f1f4dc754d568240f281242f2.png

I nema slika?

Kako ja da znam da sam stvarno prosao tuda u to vreme i da nisam vezao pojas?

Ovo idu na foru komunalaca, "nece da se ciganise i platice pola kazne u roku od 8 dana".

• Drug član, 835 postova

Nema slika nikakvih, kao sto napisah, neformalno obrazlozenje, nemaju tonera da odstampaju slike...naravno, proverio sam, takodje neformalno i dobio info ''vozio je covek sa bradom, nije vezan, zena sedi pored njega, ona je vezana''...    :D 

Auto se vodi na firmu i ne zelim da pravim preveliku dramu i firmu dovedem u situaciju da mora da se tuzaka za sitne novce...

Ono sto me jos zanima, ali nisam nigde dobio odgovor...sta bi bilo da mi i zena nije bila vezana...da li bi i na koga onda isla ta kazna :) 

• Drug član, 835 postova

Saznace svakako za ovo, samo cu odabrati momenat kada cu da ispricam/saopstim...razmisljam o periodu izmedju 30.12. i 02.01. :P 

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja