Tošbo 213 Napisano Jun 26, 2023 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan I 16 generalnih vrv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2981 Napisano Jun 26, 2023 Drug član, 1174 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Tošbo je napisao: I 160 generalnih vrv Evo sredio sam ti to, zaboravio si jedno ništa 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1537 Napisano Jun 26, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan Pokušao sam da za svog mezimca (Tracer 7, 2021) nađem podatke vezane za očekivani životni vek i motocikla i agregata CP2 (koji se ugrađuje ili se ugrađivao u više sličnih modela: MT-07, Tenere 700, XSR700, Tracer 700, Tracer 7, FZ-07). Članak koji prilično dobro objašnjava koliko bi motor trebalo da traje i od čega to zavisi: How long Yamaha MT-07 last Nije loše pročitati i ako nemate jedan od ovih motora. Zaključci su prilično očekivani: ovo je motor pravljen da traje, jedan od proverenih i godinama usavršavanih modela, preporučljivo je izbegavati 2014. godište (kaže statistika), da bi motor trajao, izbegavati bilo kakve ključne prepravke (filtera vazduha itd.), tj. držati se fabričkih parametara i delova, životni vek drastično zavisi od upotrebe (načina vožnje) i održavanja. Pod uslovom da se vozi normalno: za loše održavan motor se smatra da je dosta prešao nakon 40k kilometara (25k milja) dobro održavan motor bez problema prelazi više od 120k kilometara (75k milja) - ovo bi trebalo da bude standardni slučaj kod odgovornog vlasnika kvalitetan majstor (i preporučena provera ventila svakih 25k kilometara), produžavaju očekivani vek motora na preko 160k kilometara (100k milja) Samo još treba naći tog kvalitetnog majstora. Preporuke? Promenio Jun 26, 2023 član MrD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 294 Napisano Jun 26, 2023 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, MrD je napisao: Pokušao sam da za svog mezimca (Tracer 7, 2021) nađem podatke vezane za očekivani životni vek i motocikla i agregata CP2 (koji se ugrađuje ili se ugrađivao u više sličnih modela: MT-07, Tenere 700, XSR700, Tracer 700, Tracer 7, FZ-07). Članak koji prilično dobro objašnjava koliko bi motor trebalo da traje i od čega to zavisi: How long Yamaha MT-07 last Nije loše pročitati i ako nemate jedan od ovih motora. Zaključci su prilično očekivani: ovo je motor pravljen da traje, jedan od proverenih i godinama usavršavanih modela, preporučljivo je izbegavati 2014. godište (kaže statistika), da bi motor trajao, izbegavati bilo kakve ključne prepravke (filtera vazduha itd.), tj. držati se fabričkih parametara i delova, životni vek drastično zavisi od upotrebe (načina vožnje) i održavanja. Pod uslovom da se vozi normalno: za loše održavan motor se smatra da je dosta prešao nakon 40k kilometara (25k milja) dobro održavan motor bez problema prelazi više od 120k kilometara (75k milja) - ovo bi trebalo da bude standardni slučaj kod odgovornog vlasnika kvalitetan majstor (i preporučena provera ventila svakih 25k kilometara), produžavaju očekivani vek motora na preko 160k kilometara (100k milja) Samo još treba naći tog kvalitetnog majstora. Preporuke? Moje iskustvo. Kupio novu 2015. Nakon prvog servisa na 1000km odmah stavio komplet Mivv auspuh, KN filter, Booster plug, +2 zuba zadnji lančanik. Održavam sam. Sada je prešla malo više od 74t km. Od promjene do promjene ulja ne potroši ni kap. Pali i radi kao singerica. Nikad nikakav kvar. Dokle će vidjet ćemo, a ti koji su to napisali mislim da su priče za malu djecu. To je bar moje mišljenje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2981 Napisano Jun 26, 2023 Drug član, 1174 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, MrD je napisao: ... Samo još treba naći tog kvalitetnog majstora. Preporuke? Sam. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8358 Napisano Jun 27, 2023 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan On 26. 6. 2023. at 11:06, MrD je napisao: Pokušao sam da za svog mezimca (Tracer 7, 2021) nađem podatke vezane za očekivani životni vek i motocikla i agregata CP2 (koji se ugrađuje ili se ugrađivao u više sličnih modela: MT-07, Tenere 700, XSR700, Tracer 700, Tracer 7, FZ-07). Članak koji prilično dobro objašnjava koliko bi motor trebalo da traje i od čega to zavisi: How long Yamaha MT-07 last Nije loše pročitati i ako nemate jedan od ovih motora. Zaključci su prilično očekivani: ovo je motor pravljen da traje, jedan od proverenih i godinama usavršavanih modela, preporučljivo je izbegavati 2014. godište (kaže statistika), da bi motor trajao, izbegavati bilo kakve ključne prepravke (filtera vazduha itd.), tj. držati se fabričkih parametara i delova, životni vek drastično zavisi od upotrebe (načina vožnje) i održavanja. Pod uslovom da se vozi normalno: za loše održavan motor se smatra da je dosta prešao nakon 40k kilometara (25k milja) dobro održavan motor bez problema prelazi više od 120k kilometara (75k milja) - ovo bi trebalo da bude standardni slučaj kod odgovornog vlasnika kvalitetan majstor (i preporučena provera ventila svakih 25k kilometara), produžavaju očekivani vek motora na preko 160k kilometara (100k milja) Samo još treba naći tog kvalitetnog majstora. Preporuke? Pa koga da tražiš dalje u BG za Yamahu pored živog i zdravog Vuka, aman-zaman.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1537 Napisano Avgust 7, 2023 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan Сређујем неке слике, па сам случајно налетео на ове, сликане пре 2 недеље на Криту. Овај Аргентинац је мотором прешао 450.000 км у 120 земаља, па сада скупља новац да настави путовање. (стикер са ознаком Србије је на мотору са друге стране) 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2496 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 1601 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan 2015-te na proputovanju po Grčkoj, naletim na njih na Akropolju u Atini, kupio suvenire koje njegova žena pravi. Ovaj mali je tada bio još bebac, paprika je bila prešla 300 000 km, a Triko je bio još u životu, vreme leti. Pravi su nomadi. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-ks 837 Napisano Januar 16 Zainteresovan, 295 postova Lokacija: krusevac Motocikl: gsx-r 750 к1 Prijavi odgovor kao problematičan Са фб-а поставио неки комшија из Хрватске. К6 600. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Januar 17 Zainteresovan, 790 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ima jos dosta primera cak i sa vecom kilometrazom. Zilavo magare. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2383 Napisano Januar 17 Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Koji je ovo motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Januar 17 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan CB500X 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 123 Napisano Januar 17 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan V-Strom 650 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 93 Napisano Januar 18 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan Neuništiva Kawa zx 1000 sa predjenih 329 hiljada kod mene, za nepunih 20godina. I dalje se vozi. Za to vreme menjana jedna karika, dihtung glave,par termo davača, jedna benzinska pumpa a ostalo redovni servisi. Vozio sam je do prošle godine i nisam je trebao prodati ali nemam puno prostora u garaži pa je morala van. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16514 Napisano Januar 18 Integrisan, 4943 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir15 19 Napisano Januar 18 U prolazu, 21 postova Lokacija: Gornji Milnaovac Motocikl: Tomos 15SLC/Honda Africa Twin 750 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/7/2023 at 5:56 PM, MrD said: Сређујем неке слике, па сам случајно налетео на ове, сликане пре 2 недеље на Криту. Овај Аргентинац је мотором прешао 450.000 км у 120 земаља, па сада скупља новац да настави путовање. (стикер са ознаком Србије је на мотору са друге стране) Definitivno najkvalitetniji motorcikl svih vremena! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16514 Napisano Januar 18 Integrisan, 4943 postova Prijavi odgovor kao problematičan Honda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-ks 837 Napisano Januar 22 (promenjeno) Zainteresovan, 295 postova Lokacija: krusevac Motocikl: gsx-r 750 к1 Prijavi odgovor kao problematičan Versys i Varadero Promenio Januar 22 član aca-ks 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Januar 24 Zainteresovan, 790 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelj iz Italije salje poruku. Vozi Malaguti 49cc, znam da tuce dobru kilometrazu. Elem, javlja mi, crkao mu skuter skroz. Napravio covek 160.000km. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1824 Napisano Januar 24 Zainteresovan, 372 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Sad napisah u jednoj grupi čiji sam član da mi pokažu kilometraže na svojim primercima 1150. To izgleda otprilike ovako: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1824 Napisano Januar 24 (promenjeno) Zainteresovan, 372 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Lako je njima kad imaju Starbucks na svakom ćošku, i milione evra da održavaju BMW Promenio Januar 24 član ironhorse 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-ks 837 Napisano Januar 31 Zainteresovan, 295 postova Lokacija: krusevac Motocikl: gsx-r 750 к1 Prijavi odgovor kao problematičan Италијан од 69г на гсхр-у 1000 к2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...