Jump to content

Moto Zajednica

KTM 890 Adventure R

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 207 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail

@lemy

Treba im 72min da zamene filter i ulje...

Ja mogu da razumem cekanje da se motor ohladi 10-ak min ceo proces jos nekih 30-ak i onda zaokruze na 1 radni sat...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 407 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
14 minutes ago, OgiBG said:

Trenutno 790adv 2024god

11000€ sa otkljucanim tech pack

Sve to pada u vodu jer ne planiram da radim servis na 15000km kako oni predlazu vecna 6-7max.

To je jos bolje, jer mozes sam da promenis ulje kada hoces izmedju ovlascenih intervala, za malo para. Ne mogu znati da si promenio ulje, niti ih zanima. Na Hondi na 5-6K menjam, a ovlasceni je na 12K.

Promenio član Blackened
  • Podržavam 1

@Blackened

Naravno, ali nesto i ne bih da rizikujem u slucaju da stvarno treba da aktiviram garanciju, a da se oni uhvate tako neke stavke...

Nije to jedini razlog seo sam na motor...

Ocekivao sam bolji polozaja nogu i sedenja(cini mi se da su mi noge previse savijene), nije me kupio na prvu...

Verovatno je u voznji druga prica ali ovako, kad saberem sve utiske...

Pao je na poslednje mesto u trenutnom izboru novog motora. 

• Drug član, 1081 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

To za noge si u pravu, idu dosta pozadi, kao da R vozis. To me je prvo smorilo, jer motor nisam ni probao pre kupovine, otisao drugar pogledao ga, rekao da je ok, i dovezao mi.

E sad ovde ide veliko ali. Sa 790 sam prošle godine prešao oko 9.000km, od toga par hiljada i offa (divčibare, tara, Albanija TET...). Prosek mi je do sada bio 2-3,000 km na motoru godišnje. Ja nisam vozio udobniji motor i sa boljim položajem sedenja, aiko mi je ustartu delovalo čudno kao i tebi. Sedište deluje kao obična daska, ali neverovatno radi posao. Takođe položaj stajanja u vožnji, fenomenalno. Jedino je zaštita od vetra malo lošija, ali who cares :). Agregat... reži i šutira u dupe

Koliko mi je taj motor bio čudan i malo ružan u startu, toliko me je posle prvih vožnji kupio, ja sam oduševljen. Probao posle toga T700, Kove 800..., pre toga vozio Transalpa, Stroma... jok, nije to to

Ima i on bubica, to svi znaju, na moju sreću zapao mi primerak sa dobrim bregastim.

Toliko sam oduševljen sa KTM da čekam sajam da vidim 390 Adventure R da zamenim stari dobri DRZ 400

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 149 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure
38 minutes ago, OgiBG said:

Kakav ti je utisak u odnosu na T700 i Kove 800xPro?

O ovome sam i ja pisao u nekoj temi, verovatno 800x

Dobar je 800xPro, ima fino vešanje, ali mi je 790/890 bolji. Finiji je, bolje ide, dugmići, interfejs izgleda bolje. 

Sa 790 se sigurno nećeš pokajati, pogotovo ako uzimaš nov. Ima bubica, ali to su sve sitnice. Ovo sa bregastama nije toliko često, a i počeo je KTM o njihovom trošku da rešava. 

A zamena ulja je oko 30 minuta ako radiš sam u garaži, ako imaš pomoćnika onda 1h. 🤣

Promenio član h0use

56 minutes ago, OgiBG said:

Kakav ti je utisak u odnosu na T700 i Kove 800xPro?

Što se mene tiče stanje je sledeće:

T700, mrtav konj za KTM, odnosno ide kao KTM u rain modu. Sve mi je bolje na KTM, elektronika, displej,  položaj sedenja/stajanja. T700 se lakše obara jer je dosta više težište, ali ne mogu reći da je upravljiviji, ktm ide kao po šinama. Na strani Yamahe je legendarna pouzdanost, u praksi ne znam, moje je prešao 40k i ne vidim nikakav problem sa njim, osim nekih sitnih bubica (merač goriva zna da zabrljavi , jednom mi se ugasio dispej u vožnji, ušla voda u migavce..)

Kove 800x, šta znam nije loš uopšte, mršav je, lep, nekako više rally/enduro. Sa druge strane KTM kvalitetnje urađen (plastike, dugmići..). Ktm nema neku zaštitu od vetra, a ovaj ima lošiju. Elektronika  i vešanje bolji na KTM. Kove recimo nema ride by wire, pa elektonika radi drugačije i lošije, nije glatka kao na ktm. Kod Kove me je najviše iznenadilo (negativno) agregat. Melje i čangrlja kao i na KTM, ali ne ide isto, jednostavno nema taj šut u dupe, sve je nekako linearno i dosadno (kao japanca da voziš :) ), ali možda i to neko voli.

Obzirom da je sada ktm, kako kažu 11k, onda je suludo dati za kineza 9,5. Ja sam moj polovan prošle godine platio 9,000 eur. Dođe mi da za ove pare da kupim još jedan :)

Promenio član lemy
  • Sviđa mi se 2

2 hours ago, lemy said:

Kove 800x, šta znam nije loš uopšte, mršav je, lep, nekako više rally/enduro.

To je jedan od razloga sto mi je ktm pao na poslednje mesto trenutno. 

2 hours ago, lemy said:

Elektronika  i vešanje bolji na KTM. 

Melje i čangrlja kao i na KTM, ali ne ide isto, jednostavno nema taj šut u dupe, sve je nekako linearno i dosadno (kao japanca da voziš :) ), ali možda i to neko voli.

Cudi me ovo za vesanje... na papiru je 800xPro bolje...
Za mene koji trenutno imam motor od 48ks sve iznad toga ima taj sut u dupe 😁

• Sviđa mi se 1

Ono jeste i meni je KTM najružniji i najmanje Rally/Enduro look, ali samo izgled.

Da sam birao po izgledu lista bi bila drugačija 

KTM 990 - stari ali jedini pravi Rally Dakar izgled

T700

Kove 800

Ktm 790/890

A za vešanje nisam baš ekspert ali cenim da je i najlošiji WP bolji od najbolje Kayabe koja je sada realno kinez i trpaju je na sve kineske motore, mada nije sigurno loša.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2031 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
28 minutes ago, lemy said:

KTM 990 - stari ali jedini pravi Rally Dakar izgled

Ne samo izgled nego i osećaj!

Probao 950, kakvo je to zlo od motora. Posle 3 minuta osećao sam se kao da ga vozim godinama i da ima 150kg a ne 230. Takvu sigurnost daje.

I samo ti kaže: gas, gas, gaaaas! :D

Mnogo jak utisak mi je ostavio. Nikad nisam probao bolji enduro.

Promenio član živke

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja