Jump to content

Moto Zajednica

SYM CRUiSYM α 300

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: Sym HD300

Pohvale za EuroSumar I nadamo se dace popraviti stanje uz savete SLOBE:takoje:sa ovim finesama verujem sto se prodaje tice bice Jos bolja sto je sigurno u interesu firme.Imaju Oni I dobre stvari:)jer gde nisi MOGA ni da sednes na motor kod drugih Oni su opet izlazili u susret da provozas sve model pre kupovine I Jos dobijes motor Po uplati sto je prosle godine kod mnogih bila misaona imenica

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: Honda Pantheon
Pre 3 sati, djpesic je napisao:

Bio sam danas u eurosummaru, zamenili su migavac, i stavili ispravan sa testnog skutera. Hvala @slobasuper9 za cimanje. Nadam se da vise nema fabrickih bagova :ph34r:

E svaka čast, drago mi je da je napokon rešen problem. 

• Drug član, 983 postova
  • Motocikl: NEMAM
Bio sam danas u eurosummaru, zamenili su migavac, i stavili ispravan sa testnog skutera. Hvala @slobasuper9 za cimanje. Nadam se da vise nema fabrickih bagova 
Drago mi je da smo se upoznali. Nije da sam ja uradio ne znam šta, skidanje migavca sa testnog motora je i bila ideja na kraju krajeva kolege iz servisa. Stav Euro Sumara,kao što sam i rekao negde u prethodnim postovima, je da se sve što je u moguće uradi da kupac i korisnik bude zadovoljan Svakako, ako sam pomogao, drago mi je i nadam se da ćeš se lepo navozati sa Symom bez problema :)

Послато са 21091116UG помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 3

• Motocikl: SYM CRUiSYM α 300

Evo i ja sam poslije tačno pola godine nagurao 1000km za prvi servis. Sve je prošlo super u servisu. Traje nekih "uru" vremena. Zamijenjena su ulja u motoru, mjenjaču i difrenecijalu (IPON 80W140, IPONR4000 RS 10W30). Sljedeći servis na 5000km ili godinu dana.

P.S. Nisam planirao da idem na sajam, ali kada sam video šta je @slobasuper9 sve natovario na kamion za sajam, moraću da odem. Preporuka i drugima da izdvoje vremena za ovo. :-)

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Yamaha Xmax 400
On 3. 1. 2023. at 13:23, djpesic je napisao:

Koliko te para izaslo (bez kofera) ?

Stodvajes evrića. Malo je jača cena ali nije bilo druge opcije. Doduše gledao sam originale na nekim stranim sajtovima, ovo je možda i bolje (čvršće) rešenje.

Nego imam mali problem sa ručicama na motoru, tačnije sa onim završetcima ručica. Slika u att.

Neko mi je odvrnuo levu, ili je sama pala, nemam pojma. Uglavnom odvrnem desnu da vidim kako se montira da možda poručim sa alija drugu... Medjutim ne mogu sada da je vratim, odnosno ne mogu da zavrnem šraf. Izgleda kao da matica u koja se nalazi u ručici i u koju treba da udje šraf nije fiksirana ili se pomera pa ne mogu da je ubodem.

Ima li neko iskustva sa ovim?

HandleKnob1.jpg

HandleKnob2.jpg

Handle.jpg

• Zbunjen 1

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Yamaha Xmax 400

Video sam to na nekom, snimku. Nego mi bilo frka jer je desna ručica da nešto ne Z gas... Jesi i desnu skidao?

Na levoj nema ni gume, sve ispalo.. :(

Promenio član Vlad_79

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: Sym HD300

Jesam isto je na obe,sad Mislim daje meni leva guma ostala..Inace kad skidas nemoj skroz sraf skinuti kad odvijes par krugova osetis Kako popusti I lako povuces prema tebi

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 13 postova

Zvao sam ih, pola stvari nemaju na lageru. Negde sam procitao da je Lumia Optima Plus L isto dobro resenje pa ne znam da li neko ima iskustva sa tom ceradom i da li odgovara za Sym Cruisym 300

• Ne silazi, 4820 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Konačno sam obradio materijal sa testa Cruisym a 300 te vam prenosim svoje utiske:

BJBIKERS.COM

Skuter koji je sposoban u gradu, ali i vešt na vožnjama van grada je SYM Cruisym α 300 koji oduševljava praktičnim rešenjima i performansama

• Sviđa mi se 6

Jako lep tekst, sve pohvale. Kao neko ko vozi ovaj skuter moram priznati da je vrlo realan. Cruisym α 300 zaista vrlo lagano i dobro ubrzava, ima pristojnu snagu da se bezbedno upustim u preticanje. Medjutim, kao pocetniku su mi ove karakteristike malo zadavale probleme, bile pre svega zbog bezbednosti. Sada sam se vec navikao na skuter, njegovu masu i snagu, a i opustio sam ruku.

Ja se trudim da izbegavam rizicnu voznju i provlacenja izmedju automobila po gradu, ali dok kolone stoje vrlo lagano moze i sa njim da se provuce u gradskoj guzvi.

Udoban je, mesta ispod sedista ima zaista dosta. Skrenuo bi paznju da dve full-face kacige mogu jedva stanu i da se to proveri pre kupovine iste. Meni opusteno stane kaciga, torba za laptop od 15" i jos poneka sitnica.

I kod mene je potrosnja oko 3.5-4l na 100km.

Kontakt brava mi je u pocetku bila konfuzna, ali kada sam se navikao shvatio sam koliko je ustvari funkcionalna.

Ne slazem se sto se tice vetrobrana. Ja sam visok 180cm, ali problem sam resio tek stavljanjem dodatne zastite, tj vizira.

Ne znam za druge, ali meni jako smeta položaj prekidača "kill switch" ili Emergency stop (kako god da se to zove). Možda je položaj i dobar, ali je definitivno preosetljiv. Takođe, prekidač za TCS (kontrola proklizavanja) je smešten tačno ispod sirene.  Kao da su ga naknadno ugradili. :stabre: 

WhatsApp Image 2023-05-02 at 18.26.18 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-05-10 at 07.40.03.jpeg

Promenio član Korto Malteze
Dodati komentari
  • Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 200 postova

Sto se kaciga tice, moja HJC nije mogla nikako da stane ispod sedista, bez da posteno nategnem sediste prilikom zatvaranja. Na kraju je kofer resio stvar, a ispod sedista idu savitljivije stvari :)

• U prolazu, 13 postova

Pozz,

neko rece da mu Cruisym 300 alpha trosi 3,5 l na 100 km, meni nece da padne ispod 4,5l :stabre: 

Odradio sam prvi servis posle 1000 km reko aj pasce potrosnja, ali nesto vrlo malo, pritom ne cepam ga, normalna voznja, nisam presao 6000 obrtaja nijednom.

Promenio član mixoni

• U prolazu, 13 postova
On 11/5/2022 at 11:23 AM, Vlad_79 said:

Zaboravih da ti linkujem proizvode sa Alija..

Ovo ti je Smart-bar

A ovaj nosač telefona mi se pokazao kao najpouzdaniji. U pitanju je glibavi iPhone 13pro max, navodim jer je nerealno širok telefon ali ga ovaj nosač hvata i steže bez problema...

Pozdrav,

da li si probao ovaj smart bar...da li odgovara za cruisym alpha 2023?

Planiram da uzmem neki takav drzac ali isto kao i kod nekog  prethodnog posta kinezi odgovaraju da ne odgovara za nov model.

Doduse pise da je do 2019 god. :wacko:

Mozda jedina opcija da se uzme pa da se malo modifikuje.

• Svrati ponekad, 200 postova
On 4. 10. 2023. at 10:53, mixoni je napisao:

Pozz,

neko rece da mu Cruisym 300 alpha trosi 3,5 l na 100 km, meni nece da padne ispod 4,5l :stabre: 

Odradio sam prvi servis posle 1000 km reko aj pasce potrosnja, ali nesto vrlo malo, pritom ne cepam ga, normalna voznja, nisam presao 6000 obrtaja nijednom.

Evo moje statistike. Ne bih znao u cemu je stos kod tebe.

sym_potrosnja.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja