Jump to content

Moto Zajednica

Honda Transalp 2023

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori

Ima, u normalnim turing rezimima i svuda osim na 140/150 trosi bar 0,3l manje. Mnogo lepse povlaci i zivlji je, lepse tece sve, na offu je 100x bolji.

Vec sam vozio 15 zuba napred, nekih 10k unazad, ovo je sad korektno sa oba lancanika.

Ali treba jos kraci prenos za krivu snage kakvu ima (tanku sve do visokih)

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

je l' bi mogao 14T napred? Idealno bi bilo da u 6. brzini maksimalna brzina se poklopi sa maks snagom, nekih 200kmh-205kmh (GPS) da bude na 9000-9500rpm. A ne kao fabricki na jedva 7800-8000rpm (200kmh gps), ne moze ni da izgura maks snagu u sestoj. Mislim da bi i bila veca maksimalna brzina za kracim prenosom. I mnogo bolje prve tri brzine.

Na CB500X sa 14T je skoro pa idealno, tacno izvucem maksimalnu brzinu tu blizu maks snage, idealno iskoriscen menjac naspram agregata. A jaka prvi i druga brzina pri malim brzinama. (moze i drugom kretati lako i dici tocak na 20-40kmh)

Promenio član Blackened

Fabricki je 16/45, mislim da bi sa 14 napred bas puno brijao vodjicu lanca jer je vidno manji precnik.

Mogu probati brzo se menja, uzeo sam svakako raznih velicina da imam. Jedino u datom momentu nije bilo nigde 47t zadnji kako sam prvobitno hteo.

A sto se brzine tice, mislim da 750 ima blokadu sitno preko 200. Dotle solidno dodje i onda kao u zid da udari. Kada sam citao oko remapa pominju uklanjanje limitera, tako da mi ima smisla.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 231 postova
  • Motocikl: Transalp XL 750

Sa 15 t napred, neki su govorili da će biti nešto veća potrošnja, kod mene je ista potrošnja. Mehaničar kod kog odlazim je listao na netu preko nekih stranica gde nabavlja delove, za Xl 750 je fabrički predviđeno da podržava 16 t i 15 t. 

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Samo sa 15T ce ti lagati km sat za nekih 6-7% (pokazivati vise predjenih km). uzmi to obzir, moras po GPS-u gledati predjene km za tacnu potrosnju. Ali da, kraci prenos ne mora negativno da utice na potrosnju, sve zavisi od voznje i prosecne brzine. Cesto je bolje.

Verovatno ce manje trositi na manjim brzinama, recimo na 100kmh u sestoj, i svakako ce rasterecenije raditi motor sa kracim prenosom, manje gusenja motora na istim brzinama (samim ti manje otvaranje gasa), manje opterecen menjac. Sa kracim prenosom potrosnja moze porasti na vecim brzinama 140kmh+. 

Promenio član Blackened

On 7/1/2025 at 7:21 PM, Blackened said:

je l' bi mogao 14T napred? Idealno bi bilo da u 6. brzini maksimalna brzina se poklopi sa maks snagom, nekih 200kmh-205kmh (GPS) da bude na 9000-9500rpm. A ne kao fabricki na jedva 7800-8000rpm (200kmh gps), ne moze ni da izgura maks snagu u sestoj. Mislim da bi i bila veca maksimalna brzina za kracim prenosom. I mnogo bolje prve tri brzine.

Na CB500X sa 14T je skoro pa idealno, tacno izvucem maksimalnu brzinu tu blizu maks snage, idealno iskoriscen menjac naspram agregata. A jaka prvi i druga brzina pri malim brzinama. (moze i drugom kretati lako i dici tocak na 20-40kmh)

Probacu ovih dana 14T pa javljam koliko je dodatno zivnuo.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja